Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
soldier2 #220 üzenetére
Már nem emlékszem, hol, de valami amerikai fórumon jött szembe egy videó, ahol a csávó a különböző olajak öntöttvasra gyakorolt hatását demózta. annak asszem az lett a vége, hogy lenolajjal égeti ki a cuccait.
Majd belinkelem, ha megtalálom.
Szerk: Ezt volt az: https://www.youtube.com/watch?v=PDTCgxvmShc&t=363s
Ez pedig a mögöttes kémia: http://sherylcanter.com/wordpress/2010/01/a-science-based-technique-for-seasoning-cast-iron/
-
yazoo1
tag
válasz
soldier2 #192 üzenetére
Hogy nem zsizsikesedik meg nektek?
Nekem már mindenben kikeltek a molyok is,de leginkább a bio búza és tonkoly lisztből...
Ha pár hónapig nem használomvel a lisztet,oda lesz...
A nagyszüleimnek nagy zsákban voltak,de semmi bajuk nem volt- így emlékszem...én is mindig szitálom sütés előtt.. -
kozsy18
tag
válasz
soldier2 #138 üzenetére
A sütés első felében kialakuló, még képlékenyen deformálható bőrt a tészta belsejében felszabaduló gázok terhelik. A bőrben kialakuló feszültség ha közelítjük a ellipszoid tészta alakját mondjuk egy virslivel és feltételezzük, hogy a belső nyomás a bőrt minden pontjában egységesen terheli, akkor tangenciális és meridián irányban eltérő feszültségek ébrednek. (St=2*Sm). Amennyiben két ilyen, teljesen egyforma tésztán bemetszést ejtünk hossz- és keresztirányban, akkor a hosszirányú nagyobb mértékben fog megnyílni.
Azért is gondolom, ez jelentős lehet a kovász alapú kenyereknél, mert általában nagyobb hidratációjú tésztából, több gázpotenciállal rendelkeznek.Mellette van egy olyan érzésem, a hajtogatások során kialakult szerkezet ezt valami módon befolyásolja (tészta anizotrópia
), így az jellemzőhöz viszonyítva más irányokba eltérő rugalmasságot mutat.
bl4ze:
Én KitchenCraft alu lapátot, fa nyéllel használok.krizmo_:
Szenzációsan néz ki, a szélét meg különösen irigylem. Hasonló előkészítést alkalmaztál, mint a kenyereknél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral, extra ND szűrőkkel
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest