- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz Versus82 #1700 üzenetére
Nem tűnik rossznak. A 65 kg -os zsákhoz már kell technika ,hogy megmozdítsad ( nem a nekifutásra gondolok ).A helyedben olyat vennék egyébként aminek az alját is rögzíteni lehet. Az az igazi ha a taposó rúgást gyakorolja az ember.Ha vállalnak rá 2 év garit akkor olyan szar nem lehet. Havernak több éve van hasonló ( 60 kilós 180cm ) és még nagyon ki sem könnyült sehol pedig kapta az ívet az évek során
everlastban vagy egy komolyabb márkából egy ilyen 50 felett van az tutter.
Olcsóbb kategória de kezdésnek lehet ,hogy megteszi ez is: [klikk]New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Versus82
aktív tag
válasz Snoop-y #1701 üzenetére
egy műbőr és egy bőr zsákot már kinyírtam, azok csak 120-asok voltak és olyan 35-45 kilósak. azért akarok most egy ilyen nehezet kipróbálni hátha az jobban bírja a rugásokat. csak nem tudom hogy ez a pvc bírja e...
everlast ot csak külföldön találtam, nem drágák, 150 euróért már fasza van.[link]
[ Szerkesztve ]
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
-
Versus82
aktív tag
válasz Snoop-y #1703 üzenetére
csak 90. rúgom rúgom rúgom oszt ennyi.... mondjuk kb 1 éva pocakeresztés van csak. gyúrással tele van a tököm már, úgyhogy zsákolással meg futással kezdem magam felkészíteni a következő strandszezonra ill. kocsmai bunyóra
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
_az
senior tag
válasz Versus82 #1707 üzenetére
nos, nekem elég, de ez egyéni.
én kicsit alacsonyra szereltem fel. kb 180cm vagyok és elég kényelmes. ha áll magasságba ütök, akkor a tetjétől 30 cm-re ütök, szóval a láncot tartó részbe sem lógok bele.
térdmagasságra már necces, de a saját comb magasságom simán tudom rúgni bárhogy.úgy mondanám, hogy ha nagyon precíz célzással akarsz gyakorolni, akkor kellhet nagyobb, egyébként megfelelő. nem tudom, voltál-e már boltban megnézni, ott ki vannak mind rakva, talán segít a választásban.
brownus: egyelőre nem...
az
-
Tomi84
aktív tag
látom kicsit leült a harci kedv, megpróbálom kicsit feldobni
szóval én is csatlakoznék a Ph harcosok klubjához.
röviden magamról: 24 éves vagyok, elösször 6 éves koromban kezdtem karatézni (tényleg ), mivel más választás nem volt békéscsabán Shotokan stílust kezdtem el. Kissebb-nagyobb megszakításokkal olyan 10 évig toltam. Utánna szünet következett, egyéb sportokkal (versenyszerűen futottam, atletizáltam, stb), majd újrakezdés 18éves koromban, 3 év után újabb szünet, akkor nekiálltam súlyzós edzéseknek, mivel előtte csak aerob jellegű sportokat űztem. Néhány hónapja elkezdtem harmadjára is, immáron +20kilóval (aminek szerencsére kissebb része zsír).
Súlyzós edzések mellett néha mma-s srácokkal edzettem, versenyen értelemszerűen nem indultam, karaténak nem a földharc az erőssége.hogy a jövő mit hoz még meglátom, mindenesetre ha valaki edzőpartnert keres, akármilyen területen (erősítés, pontkesztyű, pofozkodás, stb) szívesen vállalom a nemes fladatot. (ez egy burkolt edzőpartner keresés volt )
-
brownus
veterán
én, én, én
benne vagyok, de kezdő vagyok... még:d
meg az a plusz 20 kg mit takar? én 70kg vagyok a 173 centimhez
nem lesz jó vége a pofozkodásnak ha 130kilós vagy:d[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
viszont jó a bjj-es srácokkal földön gyúrni, hamar átértékelődik az ember és még inkább minél hamarabb fel akar kelni, utcán nincs mese
én is utálom a földharcot, de szeretem is csinálni, mert baromira fejleszti a mozgáskultúrát és hát ugye nem kicsit fárasztó.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tomi84
aktív tag
válasz Integra #1712 üzenetére
én alapvetően nem utálom a földharcot, csak nem vagyok jó benne. Úgy is mondhatnám, hogy ismerek köbö 2-3 szorítást\csavarást és ennyi. Maradék tekergésem meg ami a fizikai erőmböl kitelik, az meg ugye nem szerencsés Még "igazi" bjj-us ellenféllel nem kerültem össze, úgy sejtem, hogy esélyem se lenne Akármennyire karate fan vagyok, el kell ismerni, hogy 1:1 elleni küzdelemben a földharca kihegyezett művészetek a legjobbak. Éppen ezért távolabbi terveim közt szerepel kis Ninjutsu (pontosabban bujinkaj budo taijutsu) tanulása, de előbb "befejezem" a karatét, mert mosmá' kezd ciki lenni, hogy tizenév után még mindig kyu-k tól szabadulok és nem dan-okat gyűlytük
[ Szerkesztve ]
-
Tomi84
aktív tag
válasz brownus #1711 üzenetére
arányokban akkor köbö hasonlóan állunk, <85kg vagyok a köbö 180centimhez, szóval én sem vagyok egy izompacsirta, súlyom az a heti edzésszámtól függően változik
Egyébként ilyen "magántanítványos" dolog az azért erősen tulzás, mivel magamról se mondanám, hogy jól csinálom a dolgokat, de legalább olyan szinten vagyok, hogy tudom, hogyan KÉNE csinálni
egyébként úgy láttam egészen közel lakunk egymáshoz (én blahánál), szóval megbeszélhetünk némi közös mozgást. -
brownus
veterán
ennek örülök, akkor a konkrétumokat megbeszélhetjük priviben is. megmondom őszintén nekem (is) az az elsődleges célom, hogy az állóképességemet növeljem úgy, hogy azért közben ragadjon rám valami technika is. viszont boksz kesztyűm nincs, azt még vennem kell.
mikor kezdünk? akár köv. héttől is
-
Tomi84
aktív tag
válasz Integra #1717 üzenetére
sőt, alapvetően csak egy pisztoly kéne
engem ha már földre vittek, még egy picit próbálok tekeregni, de lélekben már majdhogynem feladom Ha ilyen ellenféllel hoz össze a sors, megpróbálok jó mély állásban maradni, hogy nehezebben tudjon ledöntenii és gyors rugásokkal távoltartani. Ha már ütéstávolságban van, álltalában bajban vagyok, jön az eszeveszett csépelés, amit rendszerint egy koppanás követ -
Chaser
legenda
Szentesen lenne valaki, aki szeretne néhány egyszerű rúgást gyakorolni? Comb, has, fej, etc. 185/88-90 vagyok, földharc/közelharc sincs ellenemre
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tomi84
aktív tag
sok sikert az edzőpartner kereséshez!
Nekem sikerült, holnap megyünk brownus kollégával kicsit pofozkodni.személy szerint egyébként nem preferálom a fejrugást, szerintem túl nagy benne a kockázat. hacsak nem vagy sokkal gyorsabb az ellenfélnél, egy magas rugáskisérletre elég csúnyán lehet kontrázni. Én köríveset inkább csak combra szoktam rugni, egyenes rugást meg hasra/gyomorszájra, de ennél feljebb csak kivételes esetben
-
brownus
veterán
dupla ko:d
-
-
Tomi84
aktív tag
válasz Integra #1724 üzenetére
Na ŐT szerintem ne keverjük ide. Alapvetően tökmindegy milyen rugsát alkalmaz, attól még a világ MÁSODIK legjobb harcosa is egyből megfekszik
A fejrugást azt Chaser-nek írtam, hogy szerintem nem preferálandó, szemlátomást ebben egyetértünk. Na persze ismerek olyan embert, aki kétszer fejberug mire felfogom, hogy közeledik a lába de még ő is azt mondta, hogy küzdelemben neagy' Isten valódi harcban felejtős.
-
Integra
titán
csak egyetérteni tudok a sráccal.
én se tenném soha, és nem is javaslom senkinek.
elkapják a lábat és utána már puff, csattan is az ember a földön de kegyetlenül.
ha ez betonon van, akkor lehet, hogy ennyi is volt azonnal.
ha meg bjj-s vagy birkózó a másik, na akkor ciki van magas rúgásokkal...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Chaser
legenda
Nem sok reményt fűzök hozzá, hogy találok valakit itt, de hátha. Nem azt mondom, hogy utcán fejberúgdalnék bárkit De...sokkal hamarabb megkockáztatnám, ha rendszeresen gyakorolnám 1ébként ez a lényeg benne, nem sokan számítanak rá. Viszont ha eléggé ki vagy nyújtva, közelharcnál is hasznát lehet venni, láttam már olyat, csúnya volt Edzésen csak gyakoroltam, én személy szerint sokkal jobban szeretem a földre vinni az ellent, és ott eljátszani vele, rúgásból én úgy tapasztaltam a leghasznosabb a comb és gyomor..ebben a sorrendben
-
Tomi84
aktív tag
hát igen, azért fura lenne, ha mennél végig az utcán randomszerűen fejberugnál embereket Egyébként milyen edzésre jársz? Márhogy milyen küzdősportot űzöl?
Persze egy jól irányzott (sikerült) fejrugás eldönt egy küzdelmet, csak szerintem túlságosan kockázatos. Igaz aki nem mer az nem nyer. Én egyébként a gyomorszájon rugást preferálom a legjobban, egy egyenes rugással (mai geri). Az elég gyors és ha úgy rendesen beleállsz és betalál az elég fájdalmas élmény, plusz erős ledöntő hatása is van. Nyersz vele néhány másodpercet egy következő támadáshoz. -
Chaser
legenda
Perpill semmire, itt nem találok semmi értelmeset, amióta kipróbáltam a thaiboxot, más nem fog meg. Ott volt miden, rúgás, ütés, közelharc, földharc...ütések nem az erősségem kombinácóban sajna, úgy nézem a mellkasomnál van egy kis deform, ami ha bal kézzel ütök kicsit megnyomja a tüdőt vagy a szívet, és gyorsan kifáradok, de a többi meg pótolja. Gyomorrúgással lazán lehet földre vinni is valakit, ha nincs felkészülve rá testileg és lelkileg A combrúgást meg azért szeretem, mert 120kg-os benga állat is összecsuklik tőle, szerencsére sokan nem is gondolják, hogy ott van az egyik leggyengébb pont, ezért nem is edzik. A könyökhasználat is jó móka, csak azt még gyakorolni is necces edzés szinten.
-
Tomi84
aktív tag
válasz adalbert1 #1733 üzenetére
Chaser: szerintem a Kyokushin nem lenne rossz választás. A kyu a Shidokan mellett a legkeményebb karate, ha muay thai szerű gyepálást kedveled akkor szerintem azt is szeretnéd. Nem véletlenül hívják "erő-karaténak". Szerintem megérné tenni egy próbát. Karaték közül talán abban van a legtöbb rugás, a versenyek meg rendesen full-kontakban zajlanak.
-
Chaser
legenda
válasz adalbert1 #1733 üzenetére
Wing Tsun nem nyerő nálam, box nagyon nem, a fentebb említett okból sem. a Kyokushin-t nem ismerem.
#1734 Tomi84: Az a baj , a shidokant se ismerem Lehet megnézek majd egy edzést. Taekwondot is űztem régebben, abban is sok rúgás volt,valami olyasmi lehet ez is?
-
Tomi84
aktív tag
megmondom őszintén, hogy a teakwondot nem igazán ismerem, így hasonlítani sem tudom hozzá. A Kyokushin viszont tényleg egy igen brutális küzdősport és alapelve szerint valódi harcosokat csak valódi feltételek, és körülmények között lehet nevelni, tehát ott nincs érintés, meg bemutatott találat, hanem ütnek és rugnak rendesen. A tradícionális karate (shotokan, okinawa-te, stb.) alapjaira épül, de az alapítója belevitt némi kempot meg kungfut és mindezt valódi harcban használhatóvá gyúrta. Ebből kifolyólag tényleg nagyon kemény harművészet lett, nyitott karate (stílustól független) versenyeket általában kyusok szokták megnyerni és a K1-ben is igen jól szerepelnek.
ejj, milyen sok szépet és jót írtam róla, lehet én is átpártolok shotokantól
-
Integra
titán
-
Chaser
legenda
válasz Integra #1740 üzenetére
A fejüket általában azért nem védik fokozottan, mert általában se edzésen, se versenyen nincs fejre ütés, rúgás védésére meg van elég idő, hogy kézzel védje a páciens. 10 perc alatt bárki megtanulja védeni a fejét, ha összerakják egy olyannal, aki a legkisebb résen keresztül is pofán vágja Nálam legalábbis bevált
-
Tomi84
aktív tag
válasz Integra #1742 üzenetére
ha megnézed alaptartásnál a kéz vállmagasságban van, ököl picit felette. A hadonászás inkább támadás során kezdődik, ahogy mindkettő elkezd ügyeskedni. Még shotokan karatében is azt tanítják, hogy menjél bele az ellenfél támadásába és úgy üsd/rugd/harapd/akármi, mert akkor lesz a legerősebb a támadás. Persze ennek megvan az a hátránya, hogy neki jön be a kontra és akkor te fekszel meg...
való igaz, hogy ez nem teljesen az európai harci szellemet tükrözi, ezek a japánok mindig is kissé furák voltak, valahogy a kölcsönös tisztelet meg a becsület még az élet-halál harcukba is belekerült[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Abból a szemszögből nézve érthető, hogy nem kesztyűben játszanak, és csupasz ököllel csúnya dolgok is lehetnének, nem beszélve esetleges betegségek vér útján történő átadásáról ugye. Ha valaki eljut egy bizonyos szintre, nem szükséges, hogy fenn legyen a keze, persze ehhez sok-sok idő kell.
-
Froclee
őstag
Én kyo-ztam 1évet. De igen is védik edzésen a fejet, sőt jól fejbe kólintanak ha netalántán a kezed leesne!! Fejre amúgy csak lábbal.
ja amúgy róluk tud valaki, valamit? hozzám eléggé közel lenne.
"Versenyzőink több magyar bajnoki cím és helyezés mellett begyűjtöttek három európabajnoki és egy világbajnoki címet is. "[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
"Ha valaki eljut egy bizonyos szintre, nem szükséges, hogy fenn legyen a keze, persze ehhez sok-sok idő kell."
nem nagyon emlékszem egy k1-es vagy mma-s arcra sem, akik annyira komoly szintre jutottak volna, hogy ne lenne fent a kezük
ezeket megölik ketrecben az biztos.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tv
senior tag
Ha valaki esetleg még nem látta: [Kimbo vs. Petruzelli]
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Froclee
őstag
[link] Bakker. Nem bírom ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest