- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
írj egy érdeklődő levelet a BIX-nek. a legolcsóbb ajánlatuk is valószínűleg olyan forintban hatjegyű havidíjas ami rá fog világítani hogy játszódásra neked nem kell ilyen
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
ennél udvariasabban nem tudtam leírni, hogy amit kérsz, az orbitális marhaság.
vehetsz otthonra bérelt vonalat, ha ilyen szintű szolgáltatásra van szükséged. a kiépítés költsége attól függ, hol laksz, tízmisi kilométerenként. a havi szolgáltatási díj alulról karcolja a misit.
ezt szeretnéd ingyen játék céljára?
sok szerencsét, keresgess bátran.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #11352 üzenetére
a bix díja nem magas. viszont nincs benne sok szolgáltatás.
a bix "szolgáltatás" egy port egy switchen, amibe bedughatod a drótod. ez 25 ezer forint, ami, szerintem, nem egy tarthatatlan díj.
az a másik rakás sok millió, amíg eljutsz a szobáig, ahol a port van, az cseszi el a könyveléstEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
HdRew
őstag
válasz fatpingvin #11352 üzenetére
-
Magnat
veterán
Azon túl amit már leírtak, én abban sem lennék biztos, h ha egy gerincre csatlakoznál, jobb lenne a pinged ... nem tudom, h ezt ki mondta neked, illetve h egyáltalán hol van a szerver amire csatlakozol, de ha mondjuk Amerikában, akkor lehetsz bármilyen közel az itteni gerinchez, mindig hátrányban leszel az ottani playerekkel szemben ... más szemszögből nézve pedig ha van egy gigás neted mondjuk Digitől v Telekomtól 1-2ms-os pinggekkel a bix-re, akkor annál semmivel sem lenne jobb egy bérelt vonal.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
fatpingvin
addikt
neem váltottál ki indulatokat. egyszerűen annyiról van szó hogy a kérdésed a témában járatosabbak számára némileg megmosolyogtató volt.
ettől még nem volt rossz kérdés, csak a feltételezett várakozásaid és a valóság közti igen éles kontraszt kicsit mókássá tette.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
HdRew
őstag
válasz Magnat #11356 üzenetére
Jelenleg 26-30 ms a latency, ellenben egy ismerősöm wifiről próbálta ki a csatlakozást, és már ott 12 ms volt neki az adott játékban, mondta, hogy mennyivel élvezetesebb.
Ezért gondoltam rákérdezek, hogy mi is ez pontosan és hogyan működik, hol lehet esetleg hozzájutni.
Persze, nem lételemem a dolog, csak gondoltam ha 1-2 órára szeretnék kikapcsolódni, az legyen minél jobb élményű, de amennyiben ez túl sok költséggel járna, így nyilván nem ragaszkodom hozzá.
Ezért írtam erre a fórumra, hogy jobban belelássak ebbe, mivel nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
jól tetted. kaptál is választ ilyet még a highest-spec kompetitív esport csapatok sem csinálnak, annyira nem rentábilis. egy normális szolgáltatónál akinek van értelmezhető sávszélessége afelé a régió felé ahol a kérdéses szerverek vannak sokkal előrébb vagy. az amerikai szerverek felé meg ha megfeszülsz akkor is lassabb/kisebb sávszélességű lesz az elérésed.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
HdRew
őstag
válasz fatpingvin #11359 üzenetére
Nem amerikai szerverek felé kellene, csak EU.
Csak ugye csábító, hogy másoknak mondjuk 15-20 körüli vagy az alatti az ms, én pedig 26 alatt nem is láttam szerintem, ami tudom, még így is jónak mondható.
[ Szerkesztve ]
-
-
fatpingvin
addikt
melyik szolgáltatónál vagy?
amúgy meg ahogy felettem is íratott, traceroute-al megnézed hogy merrefelé tekereg a kapcsolat a te végpontod és a szerver között, ez alapján meg majd tudsz dönteni. ha mondjuk a szomszédnál másik szolgáltató van, átkopogsz egy doboz sörrel vagy egy tábla csokival hogy egy teszt erejéig hadd akadj fel rá a hálózatukra mert mérned kéne hogy melyik szolgáltatóról jobb az elérés.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
HdRew
őstag
válasz kraftxld #11361 üzenetére
Megvolt, bár nem pont emiatt, hanem mert ár-értékben nagyon nem érte meg. Korábban HWR-Telecom-nál voltunk, átmentünk a Telekomhoz, egy sokkal jobb csomag kerül ugyanannyiba. Sajnos változatlan maradt a kapcsolat.
December óta Telekom. Köszönöm szépen ezt a sok információt, mindenképp megnézem máshonnan is, ezer hála!
-
fatpingvin
addikt
-
zumike
tag
Sziasztok,
használ valaki itt tp-link smart swichet?(jetstream) -
4Grider
nagyúr
válasz fatpingvin #11366 üzenetére
Hát ja... (Én használok olyat is.)
-
zumike
tag
-
zumike
tag
válasz 4Grider #11369 üzenetére
Ha csak az adminsztratív ip-t állítok az nem elég neki.
Kell a statikus route is.
Egy idő után már a webes felülete sem érhető el, ha nincs route szabály.
Szóval szerintem nem logikus a működési módja.Ezek rendben vannak:
Firmware nem frissíthető (nincs újabb)? Reset megvolt? Nincs loop a hálózaton? -
-
zumike
tag
válasz kraftxld #11373 üzenetére
Nincs semmi extra, csak 1 switch, 1 router, 2 ap. Nincsenek vlanok, csak 1 darab fizikai hálózat. Ezt a menedzselhető eszközt nem is értem minek vették, mert amit tudna, azok itt nincsenek használva. Routerre megy direktbe. Ha nem ez a switch van, akkor jó minden.
[ Szerkesztve ]
-
-
zumike
tag
Pont úgy nem jó, ahogy írtam korábban is.
-
zumike
tag
válasz zumike #11376 üzenetére
Két módon próbáltam, mindig reset után.
1.Csak rádugtam a hálózatra és kész. Ebben az esetben már az elejétől lassabb a névfeloldás.
2.Admin ip-t átírtam a meglévő hálózatra. Elején gyors névfeloldás, kb 10-30 percig.
Majd teljesen elérhetetlen lesz minden.
Statikus route után viszont jó. -
-
zumike
tag
válasz MasterMark #11380 üzenetére
Közben tp-link supp megmondta a választ, nem kell route szabály, de ha van a hálózatban mulitcast, az igmp-t be kell kapcsolni. Máskülönben kifagy.
-
zumike
tag
Ami biztos: nem elérhető ilyenkor. És tényleg megfogja jelenleg az upnp forgalmat.
-
ballazol
senior tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ztnet-es szatellites net-nél mikor van a hónapváltás, vagy ez egyéni? Mert már 9. napja (január 15-e óta) 0,1mbit-re van korlátozva a házban a sebesség. A főbérlő "nem tud semmit"."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
konci79
őstag
Sziasztok.
Kicsit kapcsolódnék a fenti játékos témához:
Warzone-ban 60-80-as latency van, digis gigás net, Huawei ont( amivel egyébként semmi bajom), speedtesteken kb. 0-7 között változó a ping, feltöltés 500 és 1000 között(gondolom ez a digi sara), letöltés viszont mindig megvan 300 körül.
Kábel megy a gépbe( adatlapomon lévő).
Mi az amivel lehetne a latency-n javítani?
Segít egy saját router ezen, vagy mondjuk egy erősebb processzor( tervezek váltani 5600G-re), vagy mi az ami befolyásolja nálam ezt az értéket?Ksözi a válaszokat!
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
fatpingvin
addikt
válasz konci79 #11385 üzenetére
nagyon sok dolog ismeretlen ebben amit írtál.
ha ennyire pontosan tudod hogy milyen felhasználási területen vagy érdekelt, hol van a hálózati kapcsolat másik vége? traceroute mit mond merre van irányítva?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
konci79
őstag
válasz fatpingvin #11386 üzenetére
Nem értek hozzá, csak leírtam a problémám ( próbáltam megadni minden infót laikusként), és ha tudok rajta javítani a tanácsaitokkal, akkor megteszem.
Ha rossz topic akkor elnézést.Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
fatpingvin
addikt
válasz konci79 #11387 üzenetére
nem rossz a topic, de a kérdésed elég összetett lesz. azért írtam amit írtam mert ennyiből nekem sincs sok ötletem mire kéne még rákérdezni, de szerencsére vannak itt nálam sokkal profibbak.
-
Edorn
senior tag
Végre folyamatban van a házunk elekrtomos vezetékeinek felújítása. És gondoltam ha már úgyis szétvéssük a falat, minden szobába vezetnék pár utp kábelt, rendes fali aljzattal.
Kérdés:
- Milyen kábelt érdemes, cat6? Hogy keressek rá a falba ajánlott változatra (ha jól tudom merevebb, árnyékoltabb, nagyobb távokat áthidaló)
- Az elektromos kábelektől milyen távot tartsak, hogy ne zavarjanak be?
- Milyen csőbe húzzam be? Esetleg konkrét tipust/linket tudnátok ajánlani?AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Edorn
senior tag
válasz Marcelldzso #11390 üzenetére
Igen, 230 mellett menne csak. Amik a konnektorokhoz, kapcsolókhoz viszi az áramot.
Akkor simán lehet mellé rakni egy másik sima árnyékolatlan csatornába? (akár ugyanolyanba, amilyenben az áramhoz tartozó vezetékek mennek majd) Kötődobozoknál sem lesz gond, ahol több elektromos kábel ágazik mindenfelé? Vagy ott kis ívet tartva kanyarodjak el tőle?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
bambano
titán
szerintem az elektromágneses zavarástól nem kell tartanod, csavart érpár, megoldja. meg, gondolom, nem ezerampereket fogsz áttolni mellette.
az érintésvédelemmel kell foglalkoznod, tehát azzal, hogy a 230-as vezeték sérülése esetén se kerüljön nagyfeszültség az ethernet kábelre. kettős szigetelésű 230-as kábelt rakj mellé, és nem baj, ha elválasztod.
még annyit, hogy ha hosszú távra gondolkodsz, akkor csak szabványos ethernet kábelt rakj a falba, és a cat6 meg a cat6e az nem az. tehát vagy megelégszel a gigabittel, és akkor cat5e (én nem tenném), vagy hosszabb távra tervezel és akkor cat6a.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Edorn
senior tag
válasz bambano #11392 üzenetére
Igen, hosszútávra. Az életben nem akarok újra hozzányúlni, szóval most akarok pénzt és időt rááldozni, hogy ne legyen vele több gond.
Márkában mi még a jó kábel kapcsán? (mondjuk ha aljzatra is tudtok ajánlani márkát, az is jöhet) Esetleg melyik webshopból érdemes rendelni akkor CAT6A kábelt?
(Bekötni meg falba az aljzatokba "A" minta alapján ha jól tudom.)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
bambano
titán
vagy veszel összeszerelt fali aljzatot (én nem tenném), és akkor a kinézet meg a minőség együtt jár, vagy veszel olyan fali szerelvényt, ami jól néz ki és keystone szabványú aljzatot lehet belepattintani, és veszel olyan keystone aljzatot, ami jó. ez utóbbi esetben cserélni is tudod, ha nem vált be.
nekem két márka jött be eddig, mindkettő az árkategória teteje: a legrand meg a panduit. a legrand szerintem szép is.
drótot a kabelfutar-tól szoktam venni, szerelvényeket a daniella-tól (nekem ez helyi cég ) vagy az ostelsat-tól.
-
ArthurShelby
addikt
válasz bambano #11392 üzenetére
A cat6 ha jól látom még nem árnyékolt, kb egy minőségi cat5e. Elvileg az is tudja 37-55m között a 10gigabitet. 55m-t egy otthoni lakásban (max 120nm) nem éred el, vagy igen?
Van akinek cat5e-n is ment a 10gigabit 60m-en [link]Illetve hallottam még azt is, hogy ha szarul van bekötve az árnyékolás, akkor az többet árt, mint használ, ez igaz?
Illetve a poe-nek is vannak szabványai?Én azt vettem észre, a villanyszerelők nincsenek otthon ethernet/coax/optika témában. Nálam pl egy kábelt ketté akartak szedni, hogy akkor 2db végpont lesz egy kábelen keresztül (magyarán 100mbit 4 érpáron )
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
bambano
titán
válasz ArthurShelby #11395 üzenetére
55 méter lehet elég, de nyomvonalon hamar el lehet érni 35-40 métert. nekem a 25 méteres drót pont elég volt ahhoz, hogy a bejárattól a szobámig elvigyem a netet és ez nem a két legtávolabbi pont a lakásban.
az mit jelent, hogy rosszul van bekötve az árnyékolás? ha a rossz azt jelenti, hogy nem elég jól érintkezik, azzal lehet gond, kontaktpotenciál keletkezhet, amitől hamar tönkremegy. a másik probléma, hogyha elvi hibával van bekötve, például jó alaposan leföldelik mind a két végét, abból is lehet baj. ezt persze felülírja kicsit, hogy egy lakás viszonylag kicsi, és nem ritka, hogy egy fázisról megy, akkor nehezebb elrontani. de egy nagyobb háznál, vagy ház + gazdasági épület + 3 fázisnál már okozhat galibát a jó alaposan bekötött árnyékolás.
-
törölt tag
válasz bambano #11396 üzenetére
A két végén földelt árnyékolás esetén a problémáknak, semmi köze a fázisok számához.
A távolság a két pont között ami érdekes, és az abból adódó potenciál különbség.
A PE vezetők tekinthetők piszkos földnek, van rajtuk valamekkora potenciál differencia ami nagyon sok dologtól függ, pl milyen fogyasztók vannak a hálózaton.
Ha random 2 ilyen PE vezetőt végpontnál összekötsz, azon kiegyenlítő áram fog folyni ami indukcióval jár, ami kölcsönös, mivel az AC folyamatosan változtatja a mező erősségét/egyéb tulajdonságait. -
bambano
titán
válasz #90088192 #11398 üzenetére
annyiból van köze a fázisok számához, hogy egy fázis esetén elvileg meg lehet oldani, hogy minden egy konnektorból menjen, és akkor nincs gond. ha több fázist használsz, akkor biztosan nem lesz egy konnektor, pláne, ha külön épületeket kell összekötni, és akkor lehet akkora a földpotenciál különbség, hogy nem működik a rezes hálózat.
-
törölt tag
válasz bambano #11399 üzenetére
Ezt gondold végig még egyszer, ha 3 fázis van, pont akkor lehet megoldani, hogy minden egy konektorbol menjen, hiszen ott tételezzük fel 3X10A van(lehet 3 fázisú aljzat akár N vezető nélkül akkor viszont más a leányzó fekvése) csak egy átalakító kell.
Sejtem mire gondolsz.Különböző épületek összekötése esetén NEM használhatsz rezes hálózatot CSAK ha galvanikusan levalasztod, mert érintés védelmi szempontból, egy párhuzamos kapcsolást alakítasz ki, hatalmas pontenciál különbséggel, párhuzamos áram úttal.
Mindegy, hogy 1 fázis vagy több fázis!
Egy kivétel lehetne, ha a mellék épület nem rendelkezik saját földeléssel, vagyis a fő épületből nem PEN vezető megy, DE akkor sem ajánlott, pont a amiatt amit írtam.Ha érdekel a téma szívesen rajzokkal kiegészítve elmagyarázom miként, hogyan.
Kredencia kérdésében strukturális kábelezésben és mint villanyszerelő is kompetens vagyok(csak azért írom mert tudom MO egy papír alapú társadalom és ez az első amit mindenki megkerdojelez, voltam itt úgy, hogy a postás gyerek "oktatott" érintés védelemből engem, hiszen ő azt gondolta többet tud , no offence irányodba csak a vita alapot szeretném megadni miért írom amit.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest