-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zool1
őstag
válasz Santiagain #11051 üzenetére
Grat, a képhez, és a 70-200 hoz. Melyiket vetted? Jöhet privátban is.
-
98bja
senior tag
Sziasztok! Hadd mutassam meg ezt a tegnap készült fotómat.
Két képből áll a nagy dinamikatartomány miatt.
EXIF:
Az éghez: ISO100, f18, 1/13 sec
Az előtérhez: ISO100, f18, 1,3 sec
Nagy szerencsémre szél nem volt, így az előtér exponálása alatt nem mozdult be a virág.
A két képet manuálisan dolgoztam össze PS-ben -
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #11068 üzenetére
Sajnos hugit már szinte egyáltalán nem fotózom, annyira nehéz kicsalogatni a facebook elől... ha mégis sikerül, akkor az a gond, hogy utál pózolni, de persze annak örül, ha végül jól sikerülnek a képek...
Így újabban én is a tájképelésre mozdultam rá, csak a medvék miatt egyedül mászkálni sem merek...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
98bja
senior tag
válasz jjeahh #11067 üzenetére
Köszi! Tulajdonképpen lehet HDR-nek nevezni, ugyanis az égre is és az előtérre is külön exponáltam, hogy ne legyen kiégett illetve bebukott rész. A két képet én dolgoztam össze PS-ben, mert így jobban az irányításom alatt van a dolog és nem egy program végzi el helyettem a munkát az ő megítélése szerint
-
jjeahh
nagyúr
válasz *Ropi* #11070 üzenetére
Nem igazán, még a pasijával sem lehet kicsalogatni az odúból . No meg a kapcsolatukban ő a "főnök", szal a srác azt csinálja amit a hugi akar . A hugi meg nem akar semmit facebookozáson kívül... nehéz ügy
98bja: ehhez fel kell nőnöm, nekem magas . Van ilyesmihez valami tutorial amúgy?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #11069 üzenetére
Vigyél egy medvét, statisztikailag sokkal kisebb az esélye, hogy 2 medve legyen ugyanott
A túlzott FB nem tesz jót van itt egy miss szereda, pár éve még láttam benne fantáziát, mára csak nagy szavak és FB...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #11075 üzenetére
"statisztikailag sokkal kisebb az esélye, hogy 2 medve legyen ugyanott"
Szomszéd városban már minden lehetséges . Nálunk szerencsére max a város széléig merészkednek... Na de befejeztem az offolást, ezt a ps trükköt meg legközelebb ki is próbálom
-
papaya
senior tag
válasz Big-Lacos #11078 üzenetére
Tetszetősek, de azért nekem az érződik, hogy nem volt sok idő rá megcsinálni.
1.
A jobb oldalon lévő zöld "bökős" lámpa elhúzza a tekintetemet. Valamint az épület felett és a bal felső sarokban az égen is látható egy egy kis folt, ami valszeg a lencsén volt.2.
Engem zavarnak a szellem emberek, valamint a nagyon szúrós lámpák teljesen elterelik magukra a figyelmet.3.
Jó perspektíva lenne, de a fények hazavágják az egészet.4.
Ez szuper[ Szerkesztve ]
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz papaya #11079 üzenetére
Koszi.
Na igen, itt-ott rohanas volt, vagy nem volt mas lehetoseg, csak az adott helyzetbol kihozni valamit, pl a 3. ahol kb 11re ertunk fel a bazilika tetejere.
A szellememberekrol annyit, hogy az a hid olyan forgalmas kekora kornyeken, hogy lehetetlen nelkuluk. (meg ha erosebb ND-vel meg is lehetne oldani, hogy eltunjenek a turistak, az arusok sajna egy helyben ulnek)
(#11080) forceberg: Szokas szerint bejon. (kicsit nekem hianyzik a hajo alja a kep also szelenel)
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
randras_83
addikt
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Simán lehet hogy nem ugorja meg ezt a szintet, de legalább lesz mit szétszedni.
telóról vagyok így a kép linkeléssel most nem küzdök meg, sorry.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
Fandango
veterán
válasz randras_83 #11085 üzenetére
Technikailag nem igazán tudok/akarok belekötni, de ennél nagyon megnéznék egy soft BW változatot.
-
randras_83
addikt
válasz Fandango #11086 üzenetére
csináltam két verziót, lehet, hogy nem ilyenre gondoltál.
https://www.flickr.com/randras83/
-
Fandango
veterán
válasz randras_83 #11087 üzenetére
Kicsit lapos nekem ez a BW, kontrasztosabb legyen sokkal, kicsit a claritybol is vegyel vissza. (ez csak nekem tetszik, a cel hogy neked tetszen).
-
papaya
senior tag
Nagyon nem tetszik mert:
- a modell testtartása borzasztóan erőltetett
- a arcmimikája szintén
- a lepattant épület is ront az összhatáson (tipikus elmentünk kirándulni aztán belefutottunk ebbe a házba)
- a táska a vállán is tovább erősíti a hirtelen jött képkészítés ötlet érzését (= 0 koncepció)
- valami gyenge vakuval van meglőve, nagyon rossz beállítással
- a kiégett háttér kisüti a szemet
- az arca csapódott fények is gázosak (jobb szem alatt, mint akinek bemostak egyet)
- nagyon gyenge a kontraszt az arcon
- nulla az utómunka a képen, a fekete fehér is lehetne ütősebb, ez ilyen tipikus lekaptam a szaturációt és kész
- szintén a gyenge vakufény miatt az arc nem elég tiszta, és éles.
- a pólón lévő gyűrődések, folt is zavaró -
papaya
senior tag
Szép helyszín, és kép, tényleg olyan torzós, viszont nekem 2d-s hatású a sziget. Mivel ilyen erős fények voltak, gondolom az árnyékokon kellett világosítani, ami viszont megbabrálta a kontrasztot. Ilyen fényviszonyoknál sztem csak sorozattal (exp. bracketing) érdemes képet lőni.
Nem feltűnő, de a jobb alsó sarok felett két szenzor piszoknak tűnő folt van.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Tetszik, Torzo, meg a torzós sarga is bejon most. Annyit tennek meg hozza az elottem szolokhoz, hogy meg jobb lenen a szimmetria, ha bal oldali sziklabol tobb latszodna, vagy a balfolsoben kezdodne. Feltetelezem, ennyi latoszog fert bele az adott helyzetben
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Melorin
addikt
Szép kép, egyszerű de nagyszerű
Amin változtatnék, az a víz felszínén úszó fehér cuccok a bal alsó negyedén a képnek. Spot removalt nekik
Meg talán 16:9 ,16:10 képarányt adnék neki, mert a tükörképek és a lapos szigetek mintha könyörögnének egy hosszúkásabb képarányért.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest