Hirdetés

Aktív témák

  • Stema

    tag

    válasz helkis #18906 üzenetére

    HD4850 - 33k hmm..?

    -itt írtad. Egyébként meg iponnál 34.3k, míg itt (ph-n) mondjuk legjobb esetben is 33.5k, és nekem számla is kéne, vagy adásvételi róla, meg ha gariztatás ilyesmi, akkor mégiscsak inkább Győr. Talán Jazzos mond majd valami szép árat, bár tegnap voltam benn és 40 közeli összeget mondott az a faszi a HD4850-re, de hátha lehet valamit okosba.

    Egyébként meg ha valami pl egy x264 codec-el van kódolva (HD anyag), akkor azt dekódolni is kell, mint ahogy az xvid-et is például.

    Flow kollega írta:
    Rátapintottál nagyjából a lényegre. Adott egy hd tv, (nem full), és a notimról akarok nézni 720p-s filmeket rajta. (1080p-vel néha nem birkózik meg a c2d...)

    Erre a részre reagáltam. Úgy gondolom hogy ezek a filmek a torrent oldalakról lekapott HD-s cuccok, tehát valszeg mkv konténerben vannak és x264 kódolásúak, így a codec-nek kell dekódolnia, amihez procierő kell, maga a kép megjelenítése már nem egy nagy cucc.

    Nekem az aláírásomban lévő gép + tv van összekötve az edigital-nál vett ednem dvi>hdmi kábellel (előtte dsub-al). Ha hd ready tv, sejtem 1366x768-as panel, ilyenkor szokott lenni 1360x768-as beállítás a videókártyánál, azt kell beállítani, tv-k fele tudja is natívan megjeleníteni 1:1 (nincs méretezés, hanem pixelpontos), bár ilyenkor pl. a samsung kikapcsolja a dinamikus háttérvilágítást, szóval lehet próbálkozni a hd felbontásokkal (1920x1080 v. 1280x720) és bár ezek elmosotabbak lesznek, filmnél aligha észrevehető, viszont a színeket nagyon nehéz így szépre belőni, samsungon pl. lehetetlen így normális bőrszínt kihozni a túlkontrasztosítás és túlszínezés miatt

    KÉPELŐHÍVÁS:
    fias párkányi a patio mögötti utcában (baross út mellett, ahol lángosozni is lehet), ott is van előhívás, nagyon jó minőség, és mikor utoljára hivattam elég korrekt ár volt, már nem tudom, de érdemes benézni, mert ők nem csak ezzel is foglalkoznak, hanem ilyen téren nagyonis otthon vannak.

    bocsi, h újoncként ilyen hosszú voltam :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák