Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lootolok

    tag

    Sziasztok!
    Csak gondoltam megosztom egy tapasztalatomat.
    Az autó egy O2 FL kombi, 1.4TSI, 152LE-vel.
    2018-ban vettem tavasszal, 225/45R17 Vredestein téli gumikkal. Ezért akkor vettem hozzájuk Dunlop Sport Maxx gumikat. Vredesteinek nem voltak tökéletesek, és idén tavasszal szálszakadásos lett az egyik, úgy meg nem akartam cserélni, hogy veszek kettőt, és akkor lesz egy téli szettem, 4 év életkor eltéréssel. Ezért új gumikat vettem, 4db-ot, viszont 195/65R15 méretben, Conti TS860-asokat, és beszereztem 4db 15-ös lemez felnit is.
    amióta megvan a kocsi, kicsit mindig is zavart ez a kerék méret, mert szerintem sok egy ekkora, ilyen kategóriás autóhoz, azon felül, hogy "látványos".
    most lassan két hete fent vannak a téli kerekek, kisebb mérettel, és határozottan kezesebb, és kellemesebb a kocsi.
    Szerintem az utóbbi években nagyon elszálltak a kerék méretekkel mind a gyártók, mint az emberek is, pedig tök "felesleges". Több a hátránya véleményem szerint, mint az előnye. Hisz nehéz, ráadásul rugózatlan tömeg, elhúzza a kormányt, rontja a rugózási komfortot, növeli a fogyasztást, rontja a menetteljesítményeket, és csak tükörsima úton, "verseny" tempóban ad esetleg pluszt.

    Emlékszem, hogy pl. anno az 1200kg körüli akkortájt "nagy" autók rendre 175-185-ös kerekekkel mentek, és nem hiányzott róluk a nagyobb kerék méret. főleg, hogy a gumik is mennyit javultak.

    Mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák