- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Micsoda cicaharc folyt itt
Na majd ha lesz vmikor topiktalálkozó, csinálunk egy fékút versenyt -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Milyen méretben lenne célszerű négyévszakos gumit venni a kocsira ha a gyári mérete a télinek 165/70 r14 , a nyárinak pedig 185/60r14 ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz Motion_Blur #21259 üzenetére
Köszi!
Apollon gondolkozok. Evi 6000-8000 km megyek. Hegy még a közelbe sincs.
Munkába járásra lenne ami főúton 20km.
Erre a használatra elfogadhatò az apollo ?
Vízen milyen ? Nem vagyok egy száguldozòs típus.
Havon hogy viselkedik ? Van olyan jò mint egy középkategòriás téli-nyári szett ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz Motion_Blur #21261 üzenetére
Köszi!
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Norbika88
senior tag
válasz Motion_Blur #21194 üzenetére
Berendeltem a Hankook-ot
-
Directors
senior tag
Köszi nektek is.
-
Motion_Blur
félisten
Barum Polaris 3-al mentem most hétvégén hosszabban, ami elsőre feltűnt hogy sokkal halkabb mint a Hankook W442 volt. Az morgott, főleg közepes tempónál, a Barumnak nincs hangja. Legalábbis 120ig, addig próbáltam.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
nesa
veterán
válasz Motion_Blur #21269 üzenetére
Rendben van az a gumi, szerintem jobban is tapad mint a w442 nekem is az a barum volt előtt.
Olyannak mint te aki télen nem sokat megy nagyon jó választás,nekem csak a gyors kopással volt bajom, de emlékszem mikor az Fl oktaviát vettük 2002be az is barummal jött és nagyon gyorsan elkopott2év alatt cserés lett, szerintem a barum ilyen keveset autózóknak ajánlott. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Kisautóra melyiket ajánlanátok kevés km-re, hegy nélkül. 175/65r13 méretben Polaris3 vagy Snowtrack5. Vagy keskenyebb 165/70r13-ban nokian d3 vagy ultragrip8?
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz molnarpeter #21276 üzenetére
Mondjuk én az Scross-ra XL-ben rendeltem meg 215/55 R17-ben a Kleber quadrexer 2-t.
Még a régi swiften is XL-es gumit használtam -
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #21278 üzenetére
Automax.
Laybee: azért várd meg a többiek véleményét is az XL és a nem XL közötti választásról.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Kornel #21277 üzenetére
Az említett méret szokott lenni szoci autókon, ott azért ritka volt a kátyúba hajtásos defekt. Inkább túlterhelt utánfutóra felrakva találkoztam ilyen kerekekkel, ami szálszakadásos lett, illetve nagyobb nyomást (terheléshez arányosan) nem viselték el. Nameg gyorsan sem szoktak annyira menni a kisebb motoros autók. Rossz úton, nagyobb tempóval, nehezebb autóval (akár rakományból kifolyólag) pártolom én is, csökken a szálszakadás esélye. Ha gyárilag sem volt XL-es, esetleg kátyú gari
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz molnarpeter #21281 üzenetére
Ezt írták nagyjából a linkelt oldalon is, ennek ellenére én mindig XL-t vettem, nem vettem észre sosem negatív hatást.
Kátyú gari sajnos nem mindenre van.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #21284 üzenetére
Nem fogsz észre venni semmit. Nekem is a BS Potenza nonXL volt a CC meg XL és semmi különbséget nem érzek a rugózásban.
A felfüggesztés többet kap de az úgyis elkopik... engem nem vígasztal ha fél évvel később kell cserélnem lengéscsillapítót de az pl kimondottan igen ha nem kell az éjszaka közepén zuhogó esőben egy kátyú miatt kereket cserélnem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Vgabor92
tag
Sziasztok!
Adott egy J astra.
205/60 r16-os téligumi kellene rá elméletben, viszont játszom a gondolattal, hogy 205/55 r16-os menne fel.
A kilóméter óra pontatlanságán kívűl jár még valamilyen negatív hatassál az autóra?
kb 3 évig biztos marad a kocsi, aztán ez majd úgy is kiderül..
felhasználási terület: sokat járok a 4-esen, 46-oson, autópályákon, illetve sílés is van tervezve.205/60-ban nézegettem a nokian wrd4,Vredestein Snowtrac 5-t
205/55-ben pedig kb hasonló árért van ug9, illetve conti ts860szeretnék 25k/db-ból kijönni, az árakat auto.stop.hu oldalon nézegettem, kivéve a vredestein.
ki, hogy döntene?
-
barnam_
nagyúr
Szerintetek? 195/65/R15 méret.
A Hankook van a legjobb árban, eddig Nokian-t akartam, de a Continental sem sokkal drágább.[ Szerkesztve ]
-
Vgabor92
tag
-
Motion_Blur
félisten
válasz barnam_ #21290 üzenetére
Azért jóval olcsóbb a Hankook, szettben 18k-val beljebb vagy.
Szerinem Hankook vagy Barum előbbi hangos, utóbbi jobban kopik de halkabb
Nekem Hankook volt, most Barum. Mindkettő jó középkategóriás gumi.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
Mit találtam: Bridgestone DriveGuard AllSeason RFT: [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz Motion_Blur #21292 üzenetére
Igen, 18k-val olcsóbb, ami soknak tűnik, de igazából 3/4 tank gázolaj.
A Hankook felé még hajlanék is, de mivel többen is említették, hogy hangos, ezért hezitálnék rajta.
A Nokian-ra többen mondták, hogy halk, de az ADAC teszten nem szerepelt túl jól a méretemben.
Ha azt nézem:
1. Continental WinterContact TS860
2. Goodyear UltraGrip 9 (5.)
3. Hankook i*cept RS 2 W452 (6.)
4. Nokian WR D4 (14.)(#21293) nesa: Szerencsére ez egy elég népszerű méret, ezért jók az árak. A nyári nekem is más, 205/60 R15 méretben 20 ezer alatt nincs jó gumi.
-
Mappa
addikt
Na én is berendeltem a télit, Kleber Krisalp HP3 maradtam. Nedves úton legyen jó amit ez tud is, hó nem érdekel az kevés van itt.
nem kötelező megadni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest