Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Unteroff

    aktív tag

    Üdv mindenkinek!

    Most állok videokártya vásárlás előtt, és szeretnék egy pár dolgot megtudni a GTX 760-ról. (Ezt a kérdést feltettem a "Milyen videókártyát? " topicban is, csak itt benne vannak a témában, ajánlottak egy HIS féle Hd7950-est is) Eddig ez tetszett a legjobban a zöldek felől, bár az ára lemehetne egy 10%-ot. Pár hónapja még a 650 Ti Boost és a 660 között ragadtam le, de nem tetszettek a mai játékoknál a teljesítmények, plusz szeretnék egy olyan videókarit, ami azért egy 1680x1050 képernyő felbontásnál elviszi a játékokat vagy 2-3 évig tűrhető* felbontásban (a mostaniakat és nemsokára kijövőket meg magas vagy ultrán).

    Először is, hogy jó ez a kártya (GTX 760) a mai világban. A 650 Ti Boost és 660 messze lemaradnak teljesítményben az Atiktól azonos árkategóriában, ahogy nézegettem. A 660 Ti is számításba jött, de az egyik előbbi hozzászólásban említették azt a 1,5 gb-os 192 bites kezelést, majd a maradékot 64 biten kezelni (nem vagyok benne a témában :DD , de elsőre rémisztőnek hangzik :( (nekem :DDD ) ). Ha már 660 Ti, van belőle 3 Gb-os, avval mi a helyzet? Meg ez egy gyárilag feltuningolt változata a 660-nak, azokból gondolom nehezebben lehet többet erőt kifacsarni.

    A 760-as némely teszten egyen rangú egy HD 7950-esssel, de más teszten, egy 7870-essel van összeméretkezve (+az újramatricázott klónjával), és ott összességében a pirosak javára billen a mérleg.

    A másik ilyen zavarba ejtő probléma, az a directx. Az új Ati R széria már a Dx11.2 is tudja, a 600-as és 700-as zöldek meg épphogy a 11.1. (azt hiszem, részlegesen a 11.1, bár azt nem tudom, mit jelent). Valamikor felrakom kipróbálni a W8-at is, ugyanolyan formában, mint a W7-et és Xp-t, vagyis az eredetei telepítő lemez az éterben van :DD . Nagy hátrányt jelentene ez a hiányosság?

    És ha mégis maradok nVidiánál, melyik gyártótól éri meg megvenni ezt a karit? Kb. 2 hét múlva tudom csak megvenni, addigra talán elmondják, mi is az a Mantle, vagy mi, az Ati felől...

    Eddig nem volt rendes gépem a gameléshez, ez a 9500 GT is csak rajtam maradt, így még nem lopta be magát a szívembe az nVidia. De tetszik a szoftveres támogatása, meg ki akarom próbálni azt az egy pár újítást (shadowplay, experience). Sajnos külföldi oldalakon mondják, kezdő és középkategóriában jobb vétel egy Ati kártya, és csak a felső kategóriában érdemes zöldet választani. Ehhez a procihoz meg édeskevés lenne, no meg a pénz se a fán terem :) .

    Előre is köszi a válaszokat, és bocsánat, hogy így vasárnap feladtam a leckét.

    * Totál, brutális, szűrökkel együtt :D

    Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

Új hozzászólás Aktív témák