Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz Ctrl+Alt~Del #48215 üzenetére

    Ú, az is izgalmas korszak lesz. :D

    A pengetőknél sokat segíthet, hogy a kedvenc gitárosaid mihez mit használnak, én is így találtam meg a saját kedvenc pengetőim. Mondjuk azt nem értem, hogy Rick Beato hogy tud a 0.73-as nylonpengetővel úgy játszani, én azt csak a 12 húroshoz vettem most elő, de talán még ahhoz is túl puha. :D

    Annak idején először egy 0.73-as Fender Medium pengetőt kaptam ajándékba, ezért csak azt ismertem, utána 10+ évig mindig csak azt vettem, ha próbáltam is néha mást, sose tetszett. Borzasztóan gyorsan kopott, különösen akusztikus gitárral.
    Aztán többször rendeltem egy-egy nagy kupac különböző pengetőt, különböző méretekből, anyagokból, végigpróbálgattam őket, egy ideig nagyon vastag és drága akril Gravity pengetőket is használtam, aztán végül kiderült, hogy bár régen nem tetszett, most nagyon tetszik az 1.0 mm-es Tortex. Azóta az lett a fő pengetőm elektromos gitárhoz, powerchordokhoz, szólóhoz. Most épp 1.0 mm-es Fender Heavy van a kezem ügyében, de a külső tapintásukat leszámítva ők nagyon hasonlók. Kedveltem még a John Petrucci signature-t és a Hetfield Black Fanget is.
    Gyorsabb ritmusgitározáshoz, elektromos akkordozáshoz 0.60 mm-es Tortexet használok, sajnos ez is gyorsan kopik, de nagyon jól mozog.
    Akusztikhoz Danish Pete tanácsára 1.0 mm-es nylont használok, kicsit melegebb, tompább hangja van, mint amihez szoktam régen, de jó a fogása és egyelőre egyáltalán nem kopik.

Új hozzászólás Aktív témák