Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Eastman #10531 üzenetére

    Elképesztő. Komolyan, elképesztő. Sajnos mióta megvan, a kipihentségi szintem kb. a nullára zuhant, mert képtelen vagyok letenni, és hajnalig pengetem minden nap... de tényleg, képtelenség letenni. :DDD (És most - sajna - egyedül is vagyok, szóval nincs aki rámszólna...)

    Gyönyörűen dől belőle a hang, én pedig tanulgatok serényen. Két kedvenc youtubeon is hallgatható gitáros/komponistámnak (egyik - másik) is lehet rendelni a honlapjáról kottákat/tabokat, szóval el vagyok látva ilyesmivel is egy jó darabig.... van hova fejlődnöm, az biztos. :DDD

    Egészen különös élmény ezzel a gitárral játszani - igencsak felhívja a figyelmemet minden kis apróságra, akár hibáimra, akár apró, ámde annál fontosabb technikai trükkökre. Gyönyörűen artikálál, és attól függően, hogy hogyan érek hozzá, annyi féle hangot lehet előcsalni belőle, hogy csak ámulok - egy rétegelt hangszernél ezek igencsak össze tudnak mosódni, itt viszont az arcomab tolja ezeket a gitár. (Ez úgy ráadásnak eléggé megerősíti azt a régi meggyőződésemet is, hogy az abszolút alapokhoz, tanuláshoz sem épp mindegy, hogy milyen gitárt vesz az ember.)

    Igen hamar megszoktam azt is, hogy - jó spanyol gitárhoz méltóan - nincs sem a fogólapon, sem a nyak oldalán egyáltalán semmiféle pozíciójelző. Magyarán minden mankó nélkül kell tudni, hogy hanyadik bundnál tartunk épp, és hova is kell ugorni. Amúgy azt hiszem, hogy a pozíciójelzőkkel kicsit elkényelmesedik az agy - úgyis ott a mankó alapon. Amint ezt kivesszük, egyből rá van kényszerülve, hogy dolgozzon, kalkulálja csak, hogy éppen hol tartunk a nyakon, és igen hamar megy is neki. (Olyasmi ez, mint amikor megyek valakivel valamerre, gyakran azt sem nézem, hogy merre tartunk, mert be van kényelmesedve az agyam, úgyis vezetnek és következő alkalommal egyedül nem találnék oda - ellenben, ha egyedül kell elmennem valamerre, akkor azt biztos, hogy megjegyzem.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák