Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    Beszereltem a lapot (UD4P), így jönnek az első offline benyomások. (Off, mert a ram kit-em még nem jött meg így nem tudom bekapcsolni. :W ) Csak azokat írom le amik az ismert tesztekből kimaradtak (így nem írom le, hogy 2db 2 slotos vga-val az összes többi slot használhatatlan, stb).

    Sajnos az IDE csati elég messze van a meghajtóktól (pedig a 2 legalsó helyen van az íróm meg az olvasóm is), így alig ér oda a kábel. Csak keresztben futva ér oda így nem tudnám miatta beletenni az első hosszú PCI-E slotba a vga-t. Tehát az első PCI-E slot nem is használható a batár GTX-el. Sata író ajánlott SLI/CF-hez, vagy csak egy IDE optikai meghajtó akkor elég hosszú kábel marad ahhoz, hogy rendesen el lehessen vezetni oldalt-hátul.

    A második slotba téve szerencsére marad vagy 1,5 újnyi hely (te jó ég, milyen vga-ból lehet ebbe akkor 3way SLI-t építeni?!), így kap azért egy kis levegőt a vga ventije. Viszont le kellett vágnom az IDE kábelen lévő kis műanyagfület ami segít ha ki akarja az ember húzni a lapból a csatit, mert pont a vga ventibe lógott bele.
    Minden esetre SLI/CF bukó amíg 2 IDE-s cucc van a gépben (így jár aki oldschool :D) .
    Egy nagy hűtős vga sem férne oda kényelmesen/szellősen Pl Zalman VF1000-es vagy egyáltalán nem egy AC S1-es vga ventivel. A második slot hátránya továbbá, hogy az IDE kábel eléggé közel kerül a(z időnként forró) vga-hoz. Ami még rosszabb, hogy az SB borda és a vga között alig van körömhegynyi rés. Remek. Így nem közvetlenül az NB bordát fűti (amitől azért távolabb lenne ha az első slotba beférne rendesen mint így az SB bordától), hanem az SB bordát ami a HP miatt továbbküldi a meleget az NB bordára meg a FET hűtőre. Szóval frankón körbe lesz melegítve az összes borda (alatt lévő alkatrész). :( Ugyanis ezek a kis passzív bordák nem erre lettek méretezve, hogy még egy GTX is fűtse. A helyzetet tovább rontja, hogy 65nm-es GT200-as mag van a GTX-emen, tehát a kártya fonákjára is kerültek ram modulok, így teljesen burkolt a vga. Ennek köszönhetően a fonákon is (terheléskor) forró egybefüggő fémlap van... Már elő is kotortam egy kis ventit amivel tudom hűteni a kártya fonákját. Kérdés mennyire lesz hatásos. Ha beizzítottam a vasat akkor majd kitesztelem mit ér rá egy 0,22A-es motorerejű 6-os NB venti (ez van csak most kéznél). Attól tartok nem sokat... de majd kiderül.
    Ennek fényében kifogom dobni a DVD olvasót és beteszem az első slotba a GTX-et.

    Szerencsére az FDD csatihoz simán elér a kábel.

    A TRU simán elfér a lapon, bőven az NB borda fölé emelkedik. Akinek nem magasított bordás ramja van/lesz még akár mind a 6 ram slotot is megtöltheti ha előbb a ramokat pakolja be és utána teszi csak fel a ventit a TRU-ra.

    Egyenlőre ennyi, rem a lap teljesítménye bőven kárpótol ezekért a kis bosszúságokért.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák