- Egérpad topik
- E-book olvasók
- Objektívek topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz baludanny #5496 üzenetére
Minnyá' elpirulok G41-et sztem hanyagold, ugyanúgy max 4GB-t kezel, 2 dimm lévén mondjuk elég is, az igp lett erősebb.. Maga a lap amúgy nice, igazi intel feelengje van a kék dimm-ekkel és satak-kal Az NB-n levő borda is értelmesebbnek tűnik mint a g31-é, de összességében sajnos drága a tudásához képest.
Stirbi: Az enyém eladó, váltok éemdíre vissza. 2.5+ év gari van rá tuti helyre, ha érdekel keress meg, 12k postával csomagként, 400+ FSB-t tud. Akad hozzá cpu is, akár hd 4850 is
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Jah hogy Szlovákia, bocs múltkor még dd3-as 4650-em volt, de hangosnak találtam, eladtam aztán lett 4670 AC-s, de rájöttem hogy nem is játszok, lett 7500le ami már régebben is volt, most meg megláttam a piros PCB-s gyári hűtéses GB 4850-et és ki kellett próbálnom rég szerettem volna ilyet, de sajna továbbra sem játszok gépigényes gamekkal
Olyan lap kell nekem amin van dvi, kell a tv miatt, emiatt ne kelljen lowend vga-t fenntartani, mint most a kis nv-t. Új x2-k facák az éemdínél, de bármilyen régi procit is tudok használni, na meg x4-et is hozzám vágnak 20k-ért újan..lapot találtam ami g31 szint kb, de dvi-s és tudja a több magosítást, szintén GB és nem drága 2-3k-val több mint a g31 lapok, de ennyibe benne van a lowend vga is....röviden ennyi. Ha mákom van @x2-sítek egy 140-es sempront és cpu megoldva egy jó időre.
-
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Valaki próbált már 2x2gb ramot beletenni egy ep31 ds3l-es lapba?Válaszaitokat előre köszönöm!
-
Chaser
legenda
Mért ne menne az ep31-ben? Tavaly a g31-s2l-ben használtam 2x2 kingmaxot, most az es2l-ben 2x2 geil BD van..de olyan is volt hogy 2+1, az is ment.
szerk: Sztem félreértetted az előző hsz-em elejét.."abba nem" - abba nem próbáltam..így már érthetőbb
[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
nem megy így sem
illetve elképzelhető, hogy menne de most nem akarok annyit szopni vele, az FSB-t meg nem akarom lejjebb venni mert akkor a proci órajele is csökken
így most 285 ös fsb mellett a memonek 1140 en kéne mennie amit nem megy 950en alapfeszen okésa kettő között csak akkor tudnám működtetni ha leveszem a proci órajelét
amúgy mennyi feszt lehet adni a chipsetnek ami még nem káros??
-
Chaser
legenda
Én +0.2V-ot adtam mikor benn volt a k_vad, de azzal se ment tovább 430-nál az FSB. Ha hűtve gondolom annyit hosszú távon is elvisel, NB47-tel prime alatt azért már meleg volt a zalmi, de még így se annyira mint 2 magossal gyári bordával.
-
-
Chaser
legenda
A zalmin nincs, ha félsz tőle hogy baj lehet ne állj neki. Kb annyi hogy az egyik pöcköd benyomod, lap cpu foglalattal lefelé, és már le is ugrott a borda. 4770-en nincs sarkazásvédő az szép, van itt egy biis bajos x850xt, még azon is van.
-
D@ni88
addikt
jah, ez van nincs mit tenni... szívesen vennék én zalmi legyezőt, de ha egyszer lesarkazom dobhatom a lapot...
am a G41nek is ugyan azok a korlátai mint a G31nek? mármint hogy 333fsb fix-pci mellett?
meg hogy max 4giga ram?[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
Tegnap utánaolvastam a g41-nek, elvileg kezel 8gb ramot, de lényegtelen 2 dimm-es lapnál, 1x4GB ramot művészet találni, de ha van is ált. 533mhz-es és qrva drága. Viszont már pice2.0 a vga csati, és x4500 az igo, elvileg hd-t tud.
Ha kell felrakom én neked a zalmit, nekem már nincs szükségem rá úgy néz ki. 2k felszerelveStirbi: Itt volt a lehetőség, akinek nem volt mákja megvehette volna most már szegény nagy eséllyel 200FSB-re lesz korlátozva, de még előtte megrángatom benne a conroe cerkát utána mehet alapra alulfeszelve az is.
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy vettem egy Asus EAH4770 Formula 512MB GDDR5 - ös karit, és a gépem nem úgy működik, mint előtte tette a Sapphire Ati 2600XT - vel.
Miután bekapcsolom a gépet, csak villog a monitor LED-je, majd kb. 20 - 30s után kezd el boot - olni. Tuningot egyáltalán nem engedi, már + 100MHz - nél is boot közben újraindul. Előtte a Giga P31-DS3L lapban az Intel E5200 - ast alap feszen tudtam használni minden gond nélkül 3200MHz - en. Most meg 2600MHz - en se indul a gép.
Két dologra gyanakszom, az egyik a táp, a másik a hardverek összeférhetetlensége lehet. Előbbire mindenki azt mondja, hogy nem valószínű, utóbbira meg én mondom ezt. Pontos konfig az adataimnál."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
zoo8800
veterán
válasz HUNNIA1920 #5535 üzenetére
ezekkel próbálkozhatsz:
-teljes szétszedés+helyes összerakás, manual szerint (hátha valami rossz helyre volt dugva), CMOS resettel
-BIOS frissítés
-rendszer vinyó a SATAII0 csatiba van-e bedugva, a 2. vinyó pedig a SATAII1-be (tuningnál bezavarhat)lehet, hogy garis a 4770-es, ki kellene próbálni másik gépben.
a tápra nem gyanakszok.[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
HUNNIA1920
őstag
Na megjött az új tápom (FSP 400-60HLN) és sajnos ezzel sem megy a tuning. Egy hibalehetőség kilőve.
zoo8800: ezekkel minddel próbálkoztam már. Kivéve a másik gépben való próbát, de ismerősök között nincs olyan, ahol a tuningot ki lehetne próbálni. Alapon megy itt is.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Gyuri27
félisten
-
HUNNIA1920
őstag
Még azt lehet kipróbálom, hogy windows alól megpróbálom húzni a procit (EasyTune). Bár úgy hallottam, hogy az nem egészséges, de egyelőre jobb ötletem nincs.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy 4x1gb-ram működne a lapomon?(EP31 ds3l)
Tudom az első hsz-ben benne van h 2x2gb kell ha 4 gb-ot szeretnék,csak mivel feltettem a win7 64bit-es verzióját, így nem tudom-e, hogy most jó lenne 4x1gb ram... -
Chaser
legenda
-
Cimbooora
aktív tag
Na meg hallottam, olyat, hogy CSX ramokat nem szereti a gigabyte lapok...
Sajnos nekem pehh pont az van, azt vettem... -
jookomak
őstag
válasz Cimbooora #5546 üzenetére
érdekes, az én lapom nem mondta, hogy nem szereti a csx ramot. simán az fut benne. te tapasztaltál valami problémát?
ja és felajánlok magamnak egy fejsimogatást, én is túlléptem a 340-es fsb-t az ep31 ds3l lapommal. nb fesz a kulcs úgy tűnik.
Chaser: mikor készül el az említett cikk a lapodról? -
Cimbooora
aktív tag
Boltos csávó mondta, de ezek szerint baromság...
-
Chaser
legenda
válasz jookomak #5547 üzenetére
Most lefoglal a noti NB fesz 1általán nem kulcsa semminek, max ramnak, 960 fölött kell adnom +0.1V-ot, FSB-nél 390-400 felett kell +0.1V...nálam.
szerk: ramokról jut eszembe: a geilek helyére vettem válság ramot, 2x512mb/667 corsair value-t, 1.9V-on 1000 ffelett mennek
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Valaki tud nekem mutatni g31m-es2c-hez lan drivert, mert egyik se okés amit letöltöttem(külföldi oldalon nem is hozzá való van, magyaron meg vista/win7-es van). Csak pci lan kártyával megy a net, nem tudom h az alaplap nem okés vagy a driver
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest