- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
válasz
Norbi095HUN #6376 üzenetére
Eddig rendesen mentek a játékok, aztán egyszercsak belassult az egész?
A VGA órajele jó? -
zoo8800
veterán
Tudom, hogy a bios a proci mikrokódjából szerzi az infót, milyen proc is van benne.
Csak azzal nem értek egyet, hogy az NB-nek nem mindegy, milyen (C2D) megy benne 333-as FSB-vel. Miért lenne nagyobb terhelés egy 5300-as, mint egy 8400-as?
Nem értem, miért okozott galibát nálad a 280+ FSB, mikor a Q8200-zal meg simán ment.
Na mindegy -
zoo8800
veterán
Üdv.
Fura dolgot tapasztaltam.Ha jobban felhúzom a procit, pl. 3,8 GHz-re, akkor kikapcsolásnál a táp ventije nem kapcsol le. Alatta, pl. 3,5GHz-nél rendesen kikapcsol a gép.
Ez miért lehet? -
zoo8800
veterán
Változó, hogy a lapok hol wallosak fix 100 PCIE mellett, ez 340-től lehet. Ez elég szar, nekem pl. ilyen.
Szerintem fixáld egy 100-nál kicsit magasabb, pl. 110-es értéken, és használd úgy. Többen használják úgy, és semmi károsodást vagy zavart nem írtak.
Próbáltam 120-as PCIE frekit, azzal pont 400-as FSB-t ment, 125-ös frekivel 415-öt bír. Semmi zavar nem volt, de ezt csak egy teszt erejéig próbáltam.Szvsz ez a PCIE károsodás csak egy városi legenda.
-
-
-
zoo8800
veterán
válasz
HUNNIA1920 #5535 üzenetére
ezekkel próbálkozhatsz:
-teljes szétszedés+helyes összerakás, manual szerint (hátha valami rossz helyre volt dugva), CMOS resettel
-BIOS frissítés
-rendszer vinyó a SATAII0 csatiba van-e bedugva, a 2. vinyó pedig a SATAII1-be (tuningnál bezavarhat)lehet, hogy garis a 4770-es, ki kellene próbálni másik gépben.
a tápra nem gyanakszok. -
zoo8800
veterán
válasz
baludanny #5496 üzenetére
Nem.
Ha valakit utolér a kékhalál, akkor meg kell nyitni a minidump fájlt, az megmondja, hogy mi volt a baj. Nem kell vaktában újratelepítgetni drivereket!keresőbe beütve a LAN szót, nem sok LAN driverrel kapcsolatos kékhalál sztori kerül elő
(#5495) Stirbi
ez a Te lapod: Gigabyte G31M-ES2L -
zoo8800
veterán
Nekem G31M-S2L lap van, ATi 4770-nel, és Win7 van a gépen. Semmi gubanc nem volt telepítésnél
De ha a géped ATi VGA-val nem megy, nVidiával viszont igen, akkor ott valami driver probléma lesz.
Ha tökéletesen megy a géped az 7300GS-sel, de hiányzik a piros, akkor hogy tökéletes???Ez mATX lap, belefér a mATX házba.
Jah, igen. Attól a procitól szabadulj meg, olyanom volt, az egy kaka. Zabál, fűt, de bazi gyenge. Egy E3200 agyonveri teljesítményben, és alig drágább.
-
zoo8800
veterán
Akármilyen VGA-t beletehetsz, ugyanúgy fut majd benne, mint egy drágább lapban.
Ha van külső VGA a gépben, az integrált VGA nem megy, letiltja a lap, nem zavar be.
Az integrált VGA egyébként csak 2D-be elég, semmi 3D játék nem fut el vele....kriszbon talán a legjobb G31-es lapot ajánlotta, azt vedd
De még lap vásárlás előtt ki kellene deríteni, hogy miért fagy a géped.
-
zoo8800
veterán
Pedig de. minden más kizárva, a táp a ludas. Különben egész halk a táp, de néha berreg az egész gép tőle
Egyszer E5200@3,8GHz, és nv8800GTS 510/800@620/950 MHz-en futtattam 20 percig egyszerre prime95-öt és szőröskockát. Vajon mennyit evett a gép?
(#5480) kriszbon
ratyi?nem ratyi
kicsi ON:
a reset óta jó a gép. -
zoo8800
veterán
Ma nagyon megzuhant a gépem. Filmezés közben kopogósra fagyott, ezután újraindításkor nem adott képet se az integrált, se a külső VGA.
Egy CMOS reset megoldotta a problémát.Mi okozhatta ezt?
-
zoo8800
veterán
válasz
chuck91 #5390 üzenetére
1-2 teszt erejéig fel lehet tenni 120-130 környékére a PCIE frekit, de nincs sok értelme. Ha jól megy a proci (FSB-ben), akkor még mindig limites lesz a lap.
szvsz csak ezért ne vegyél másik lapot, ha még bírná az FSB-t a proc. 320-as FSB-vel és max szorzóval már 4GHz-nél vagy -
-
zoo8800
veterán
A Gigabyte oldala nem jó?
-
zoo8800
veterán
Alig találtam róla infot.
Az a baj, hogy nem látom, mi kerül rajta 17 ezerbe, amikor a G31 csak 11e.
Az X4500 egy nulla, csak 2D-re elég. A 4 RAM bank se létszükséglet, 2*2 giga majd mindenre elég. FSB-t szvsz ugyanúgy nem szeretheti, a G45-ről tudom, hogy az is meg van áldva az FSB fallal 340nél. Akkor szvsz a G41 is.Továbbra is G31 ES2L rulez
-
zoo8800
veterán
Francba már.
Csak 2 cirmos reset után tudtam beröffenteni a gépet. Ezt vajon miért csinálja??? -
zoo8800
veterán
válasz
fireproof #4939 üzenetére
nem kell ide privi
Így is kéne működnie, nem tudom, miért nem stabil.
A standard időzítéseket átteszed manual-ra: 5-5-5-18 legyen. Bár ha jól látom, alapból is annyi.
Az advanced időzítéseket hagyd auto-n, azt nem szokta piszkálni senki.
Fesz +0,2V, az úgy szintén jó a kép szerint...
Esetleg a Performance Enhanced-et visszavehetnéd turborol alapra.(#4940) Gaga_30
mi volt a bibi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest