- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Meghalt a topik?
UD3R F12-es biosnál másnál is több fesz kell a ramoknak?Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
yolan
őstag
válasz lipi67 #18051 üzenetére
nálam ugyan annyi, igaz nem hajtom szinte sehogysem
800mhz, 1.79v, cl4-4-4-10, 6-os trd
f10c-vel 7-es trd-ig tudtam szűkíteni, de ezt már beszéltük, hogy ugyan az a teljesítmény“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Toninho13
aktív tag
Ezek a beállítások mennyire jók 24/7-re UD3LR lappal?
[ Szerkesztve ]
-
yolan
őstag
válasz lipi67 #18064 üzenetére
más nem igazán teszteltem, f12-vel 1h prime 4ghz-n 1.264v-al ment, f10c-vel csak vagy negyed órát tudtam hagyni futni a prime-t, de akkor 4025-ön ment 1.248-al, persze ezt kételyekkel tekintsd, ha elviszik az e5200-at, visszarakom az e8400-at, majd azzal kitesztelem f12-őt
Ronin-: nézd végig a strap-okat, hátha a B-t nem szereti, asszem az 200
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
lipi67
nagyúr
-
scope2007
addikt
válasz Ronin- #18062 üzenetére
nekem se ment a geil rammal... geil ultra.. narancssárga hűtőbordás volt...
szerencsére eltudtam cseréltetni őket Gskill 2x2GBra[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
SteeWe
aktív tag
Hi,
hátha itt hamarabb kapok valami bíztató választ [CSX ram DS3P-ben]
-
lipi67
nagyúr
Jól csináltad..Én is bánom, hogy eladogattam 8giga patriotot, uannyi reapert..A mennyiség fontosabb (24/7)mint a sebesség, amit 24/7-ben alig alig venni észre..
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
InHell
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy EP45-UD3LR lapot rev 1.0 F7-es bios van rajta.
Előtte asus p5k lapon alapfesz emelés nélkül e8400 es procimat 3.6-on hajtottam,és nem ment feljebb a hőfok 65-70-nél max terhelésen.
Most is szeretném 3.6-on járatni csak már 3.3GHz-nél is majdnem 80 fokig melegszik(csak az fsb-t emelem),legalábbis everest és hasonló tesztek szerint.
A hűtő ugyanaz,jól van rögzítve.
Valami nagyon nem jól van biosban beállítva(feszkókat normálra állítottam),vagy rosszul méri a hőfokot a szenzor?Kézzel nem nagyon tudtam megállapítani,és nem szeretném 70 fokon járatni a procit.Nem volt még giga lapom ezért kéne egy kis help.
Köszi.
Ja és még 1 kérdés.BIOS-t frissítsem,vagy hagyjam meg ezt?(minden működik tökéletesen,egyedül a proci hőfokával nem vagyok kibékülve)[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
voodoo98
addikt
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, h EP45-UD3P biosában (vagy SW-esen) lehet-e olyat csinálni, h
az egyik PCI-E slotot X16-ra, a másik X4-re fixálom.
Mert ha belerakok egy karit, akkor az X16-on fut (ez ok), de ha még egyet, akkor mind a kettő átvált x8-ra, és én X16-X4 párosítást szeretnék inkább.
Köszi!/vd98
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
Laraxior
titán
válasz voodoo98 #18079 üzenetére
nem vált át...
a felső marad 16x,az alsó pedig 8xosan fogja kezelni a VGAd.
Tehát ha kettő van benne akkor 16x-8x-os sebességet kapsz. P45nél ez a max sebesség.
P35nél volt a 16x-4x."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
opti06
aktív tag
Egy olyan kérdésem volna, hogy
ha adott két lap: Ep35-DS3 és Ep45-DS3 egy árban ugyanúgy garival stb, érdemesebb-e ep45öt venni? mik a különbségek (pci 1.0 és 2.0-on kívül?)
illetve még annyi, hogy ep45-ds3 vagy ep45-udr3? között mi? hűtés ill raid vezérlés-en kívül (és egy vga-hoz kellene uh. mind1 h 2 vagy 1 slotos) -
opti06
aktív tag
válasz InHell #18078 üzenetére
egy kérdés, régi lapra is te tetted fel proc hűtőt meg erre is? ugyan az a paszta? szerintem először pasztázd újra márkás pasztával (pl: bacsis féle teszt főképp ajánlom figyelmedbe ramat és a joghurtot
-
tlac
nagyúr
válasz opti06 #18083 üzenetére
újabb még a déli híd is, meg a proci tápellátó része is
meg persze az északi híd is modernebb, amiből adódik a pci-e 2.0 és stb.ha egy árban van, nem értem miért vennéd a régebbit? persze nem sok különbség van közte, de azért mégis
ami egyedüli hátrány lehet, hogy a tuningot nehezebb beállítani a giga p45-benep45-ds3 vagy ep45-udr3?
az ud3 újabb fejlesztés, ez már ultra durable 3-as, nem sok mindent jelent, ha érdekel, olvass utána
viszont az ud3r-ben és ud3p-ben mindkettőben nagyon megy a tuning, ha az ember ért hozzá[ Szerkesztve ]
-
opti06
aktív tag
utánanéztem, annyit tesz ud3 hogy több a réz a lapban jobban hűt ami kb semmivel nem ér többet, na megy persze heatpipe miatt jobb az igaz, de nem oszt sokat, tovább bírja a lap kb ennyi de a sima ud2es is elvan 6-7évig lazán, az a pár fok sokat nem oszt nem szoroz, no meg raid0 ugyebár de hűt úgy sem használom azt ki, EP45-DS3 lesz de csakis pci-e 2.0 végett, amúgy egy kérdés még, 8pines cpu csati ep45ön, 4pinest teszek rá giga superb 460as táp, E8400 procinál nem lesz emiatt gubanc ?
-
opti06
aktív tag
válasz eladohardver #18088 üzenetére
itt veszem ph-ról. de ds3-as lesz ahogy nézegettem sok különbség nincs ud3r és ds3 között, hűtés+ raid, raidet nem használnám ki amúgy sem egyenlőre, házam meg úgy is elég szellős
meg hát 5k-val olcsóbb is mint ud3r (mellesleg az foglalva is van már másnak -
fjellape
csendes tag
Valaki tudja esetleg hogy lapoknál a rev 1.0 rev 1.1 között milyen különbségek lehetnek? Gondolok spec EP45T-UD3LR, összehasonlítás semmit nem dobott ki.
-
stigma
addikt
válasz opti06 #18089 üzenetére
Ha tuningolni akarsz E7xxx,8xxx,5xxx-ös szériát , Quad-ot akkor mindenféleképpen UD3R-t keríts elő.Ha nem számít a tuning akkor DS3is elég neked, nem kell csicsás lap.
Amúgy a réz nem minden, mert lehet hogy agyon kell feszelned a DS3at hogy tuningolni akarj és akkor tökmind1 mekkora réz van rajta úgyis melegedni fog elég rendesen a lapod.
Mellesleg elég jóra sikeredett az integrált 889es hangkari ami az UD3R-en van.Értem ezt egy átlagos integrált hangkarihoz képest.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz fjellape #18090 üzenetére
Hát általában a rev 1.0 és rev 1.1 közötti különbség hűtésben szokott eltérni, jobb hatékonyabb heatpipe, - NB és SB hűtés - illetve jobb/rosszabb ( ksebb/nagyobb kondik), amiket a foglalat körül látsz fehér és lila/kék színűek.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
opti06
aktív tag
válasz stigma #18091 üzenetére
ds3-on is ugyan az az int hangkari, mind2 chipset ugyan az a kettő vagyis ud3r +raiddel bír, + heatpipe és még 1 uncia réz a lapban, ahogy elnézem több különbség nincs, bár lehet igazad van, majd elvállik úgy is, csicsa nemkell az a pár fok szerintem nem oszt nem szoroz, itt ph-n is van egy ud3 teszt [link] érdemes elolvasni, esetenként hsz-ekben nem egy ember szerint "marketing fogásként" szánták java részt a dolgot, no de már tárgytalan
[ Szerkesztve ]
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz InHell #18078 üzenetére
Pont a legfontosabb adatokat nem mondtad el. milyen e8400. co v. e0 ? mi a vidje ? milyen feszen és beállításba tolod a bios-ba 3,6 Ghz-et.(fsb, szorzó) milyen hűtő van rajta ? milyen paszta? milyen a ház hűtésed? Lehet rosszul méri a hőfokot a szenzor. pl én f5-ös bios-ról váltottam f8-ra..hőfokok nem változtak nálam.
pl én is most toltam be a 8x450-et(3,6Ghz) bios 1.29 ez cpu-z 1,23v. Max 55 fokosak voltak a magok load-ba. Realtemp-el, everestel, coretemp-el is. Hyper TX2 hűtővel 1300rpm-en. Ez sztem jó..Nekem legalább is.<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
lipi67
nagyúr
válasz opti06 #18093 üzenetére
Hát..ha ennyire nem számítanak paraméterek, vegyél p35-ös lapot. Abban legalább jobban megy a wolf (többnyire kevesebb fesz kell neki)...
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
opti06
aktív tag
válasz lipi67 #18095 üzenetére
számítani számít, csak ud3r és ds3 között nemnagyon láttam/olvastam sok különbséget a fent leírtakon kívül, ami szerintem nem sokban befolyásolhatja a teljesítményt, jah és igen ud3 még + hadrveres DES ami +pont igaz, de nem egetverő és +5k ba lett volna amennyit nem ér a különbség, legalábbis szerintem
[ Szerkesztve ]
-
InHell
senior tag
válasz sid.:Rc211v #18094 üzenetére
Szia.Alapfeszen ,csak fsb emeléssel,szorzó 9-en.(400*9 ).
Alapból mikor csak beleraktam 333*8.5 azaz 2830MHZ-en ment a proci.Szóval átállítottam a szorzót 9-re,így kijött az alap 3GHz.
Csakhogy én 1 évig 3.6-on hajtottam feszemelés nélkül p5k-val (GYÁRI hűtővel sem ment 60 fölé).tehát csak fsb-t emeltem,és ebben a lapban is így akartam.3GHz-en is játék közben 70 fölé megy picivel.
Szerintem az meg lényegtelen milyen a házhűtésem,meg a paszta,ha ugyanazon paraméterekkel ugyanazt a procit szeretném használni.< béna duma helye >
-
FRENK1988
veterán
Noh beújítottam a P45 csúcslapját Extreme. Hu emár finnyás RAM területén
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest