Gigabyte alaplapok Ultra Durable 3 technológiával

A Gigabyte United bejelentette az Ultra Durable 3 technológiát és az ezzel készült alaplapokat. Az egyik legfontosabb újítás, hogy az alaplap rétegei közül a tápellátásért és a földelésért felelős rétegek az eddig megszokott egy uncia helyett két uncia rézből készülnek. Ez a gyártó szerint alacsonyabb rendszerhőmérsékletet is eredményez, mert a keletkezett hőt jobban eloszlatja.  Ennek főleg a tápellátó részen, a MOSFET-ek környékén van nagy jelentősége, itt esetenként 50 Celsius fokkal is alacsonyabb lehet az alaplap hőmérséklete. A megkettőzött rézmennyiség a PCB impedanciáját felére csökkenti, így kevesebb energia megy veszendőbe, emellett javítja a jelminőséget is, ami stabilabb túlhajtást eredményez.

A kondenzátorok mindegyike továbbra is szilárdelektrolitos, Japánban készülnek, élettartamuk legalább 50 000 óra, jó hőtűrésük szintén növeli a megbízhatóságot. Az Ultra Durable 3 technológiával ellátott, Intel P45 chipsetre épült alaplapok mindegyike fel van készítve a DDR2 1366+ MHz-es memóriaórajel kezelésére is. A beépített Quick Boost technológia leegyszerűsíti a túlhajtást is, a három különböző szint egy kattintással elérhető, és nem utolsósorban a beépített profiloknak megfelelően automatikusan is képes szabályozni a CPU órajelét.

Megújul a DES (Dynamic Energy Saver) is, megtoldották még egy Advanced szóval. Képes a terhelés függvényében szabályozni a tápellátó áramkörök működését, így energiát takarít meg. Működéséhez eddig futtatni kellett a mellékelt alkalmazást, de ezentúl erre nincs szükség, a szabályzás hardveresen működik. A szoftver, ahogyan eddig is, használható a rendszerórajel és a processzor feszültségének állítására is.

Jelenleg a következő alaplapok vannak ellátva ezzel a technológiával: GA-EP45-UD3P, GA-EP43-UD3, GA-EP43C-UD3, GA-EP45-UD3R, GA-EP43-UD3R, GA-EP45T-UD3P, GA-EP45-UD3, GA-EP45C-UD3R, GA-EP45T-UD3R, GA-EP43-UD3P, GA-EP45C-UD3, GA-EP45T-UD3LR.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés