- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
Mostanra gondolom már minden itteni fórumozó dagad a tapasztalattól.
Kérdésem hozzájuk: Van egy Phenom II 560 Black @ B60 X4 4,4ghz
Nem szeretném lejjebb adni, max egy picivel.A kérdés: a GA 970 -es lapcsoda mag feloldás szempontból hogyan viselkedik?
a 990 -es széria azért nem érdekel mert kevés rajta a pci hely (hangkari +Wifi)
[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
esetleg tudtok ajánlani egy am3+ -os lapot ami még jól kezeli ezt a "régebbi" generációs magfeloldást?
-
lee56
őstag
Igazából az új 9es chipset tehet az egészről, de ezek szerint az se mindegy hogy 970 vagy 990, a lényeg az hogy elég bizonytalan lett ez a core unlock alaplapi részről, vagy utánaolvasol neten, és akkor olyan lapot veszel amiben tiedhez hasonló procit sikeresen feloldottak, ha ennyire fontos neked ez, vagy beújítasz rendesen és akkor biztosan megy az összes mag
Amúgy gyiku -val nem vagytok rokonok véletlenül?
No Comment
-
dik
őstag
Jól látom megújultak a driverek? [link]
A bios is végleges lett (F13) amit felraktam de semmi változást nem tapasztaltam?"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
iday
aktív tag
Gigabyte GA-970A-UD3
F7 végleges biossal.
-végre bootol 2gb-nál nagyobb pendriveról is
-eddig 1ora 10 perce megy a gép hiba nélkül (4 magosítva)Eddig jó.
3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
Creatura
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte 990FXA-UD7 lapot vettem, viszont 4 "maggal" szépen elmegy, de ha bekapcsolom a 5-6 vagy (és) a 7-8 magokat akkor rendszeresen megáll a kurzor a képernyőn és pár másodpercig mintha lefagyna nem mozdul el.
Lehetetlen vele így dolgozni, inkább most 4 mag megy.
A proci: FX 8150, a hőmérsékletek pedig rendben.Van valami tipp, mi lehet?
Válaszokat előre is köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
válasz Creatura #1666 üzenetére
Ahogy lee56 fórumtárs is írta, én is a BIOS-ra tippelek, ha van frissebb, akkor frissítsd. Rev.1.0 vagy rev.1.1 a lapod? Egyébként találkoztam már hibás FX-8150-nel.
(#1655) iday: A 990FXA-UD7-hez sincs kiírva a magfeloldás, mégis hibátlanul megy. Több CPU-val is volt tapasztalatom. Ha a kétmagos procidon fel tudtál oldani kettőt, de abból az egyik hibázik, akkor nekem nem a magfeloldás tűnik felelősnek, hanem a CPU hibásnak (hisz a magot a lap feloldotta).
(#1653) iday: bármelyik 3 maggal stabil, vagy csak egy konkrét letiltásától lesz az?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Akcok94
senior tag
üdv.
a gigabyte lapoknak van valami progija hogy tudjam húzni a benne lévő procit?
a lap gigabyte 990fx-ud7
köszi akcok94Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Akcok94 #1671 üzenetére
Nem vagy hülyének nézve, +1 a többiekhez. A BIOS-ból tuningolj. A Touch Bios az az UEFI-s intel Gigabyte lapok sajátja, a 990FXA-UD7-hez nem jó. Az AMD Overdrive viszont igen.
A tuning stabilitást ellenőrizni meg a Prime 95 jó.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
eszakas
senior tag
válasz Akcok94 #1669 üzenetére
Szia!
Igen van az arra alkalmas procikat feszemelés nélkül lehet húzni a BIOS-ból. ATI csipszettes lapokat lehet húzni a AMD OverDrive programmal. Az Intel lapokat nem tudom mivel lehet. De inkább először olvass sokat utána és úgy próbáld, mert a tuning garanciavesztéshez vezethet.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
Próbálj egy bios defaultot csinálni és úgy indítsd el.
Ja vagy magfeloldás értem, Adj kézzel neki egy kicsi plusz feszt.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
04ahgy
nagyúr
-
krekk
tag
Én a mrs phenom tweakerr-t használom tunningra, cpu nb-t memória időzítéseket, hozzá a feszeket belövöm
biosban cpu feszt alapon hagyom. majd a cpu szorzót és hozzá a feszt ebben a progiban állítgatom.
Két értéket kell csak változtattni a p0 az idle ami nálam 0.7125 és a p3 ami a terhelt feszültséget jelenti
és ahhoz a szorzó amit szoktam változtattni.
Jah és service-ként tud futni. -
04ahgy
nagyúr
válasz Creatura #1680 üzenetére
"Lehet a proci rossz matekból?"
Prime95 small FFT futtatással kiderítheted.
Az oprendszeren amúgy minden patch, SP, frissítés fenn van?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Két giga lap között vacillálok az egyik GA-970A-D3 (rev. 1.4) a másik GA-970A-UD3. Mi a különbség a D3 és UD3 között?
-
Matthisa
tag
Mit jelent .araszt nyelven mondd nekem!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Matthisa #1686 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor semmit. Ha tuningolsz, akkor jobban bírja a CPU magasabb áramfelvételéből eredő terhelést tuning alatt a CPU tápfeszültségellátó rész az alaplapon.
HGyu
-
Matthisa
tag
Köszönöm az infó-t! Annyit még hogy minda2 képes magfeloldásra?
-
trufa12
addikt
sziasztok
AMD FX-8120
és gigabyte 970a ud3
lennejók lennének így együtt?:S mit lehet tudni ezekről a komponensekrőL?:S
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
hogy nem gyulad e ráM a gépezet.
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
04ahgy
nagyúr
-
- = Zk = -
félisten
-
Findzs
addikt
mióta 20 fok van a szobában stabilabb a gép
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
04ahgy
nagyúr
Viccet félretéve, az alaplapon valamely komponens túlmelegedhet (pl. VRM, északi híd, déli híd), ha nagyobb a hőmérséklet, ezt célszerű lenne megtalálnod, és a hűtéséről gondoskodnod, mielőtt újra beköszöntenek a melegek.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Facebook és Messenger
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Manjaro Linux
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs