- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
lean
aktív tag
több kábellel is kipróbáltam eredménytelenül...ami a driver-eket illeti a legújabbak vannak fent a Dell oldaláról...külföldi fórumokon is olvasni HDMI gondokról, pro kontra, de igazi mégoldást még nem találtam...most kezdjem el cserélgetni a drivereket?melyiket mire? ebben tudsz tanácsot adni?
vagy van esetleg olyan fórumtárs akinek ilyen vagy hasonló gépe van? és működik neki a HDMI kimenet?
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
Muerte
Topikgazda
És be is ért a kábel koppanásig?
Próbáld ki hogy csökkentett módban pucoltass le minden NV drivert a DDU-val [link],aztán a legfrissebbet töltsd le az NV oldaláról [link],telepítéskor válaszd az egyéni opciókat,és csak a HD audio-t,Physx-et,és a grafikus drivert telepítsd fel,a többi sallang felesleges.Aztán ha rádugod a HDMI-t akkor a hangbeállításoknál ellenőrizd hogy engedélyezve van-e,más ötletem nincs hirtelen,elvileg csak az NV drivertől függ ez a dolog,azt nem tudom milyen hangkártya van a gépedben és tartozik-e hozzá valami szoftver,de a HDMI-t az NV driver "intézi" normál esetben.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Attól nem hibás ha nincs benne a HD audio az NV driverben mint opció,nem kell neki törvényszerűen ott lennie csak általában ott szokott lenni.Ezek szerint nálad az IGP-ben van,vagy a hangkártya driverben/szoftverben,lehet az optimus miatt.Ez a három lehetséges verzió van,illetve a hangbeállítások,ha szoftveres a gond.
-
Muerte
Topikgazda
A vezérlőpult-->Hang résznél ha rádugod a HDMI kábelt,zöld színnel ott kellene lennie a lejátszás résznél,az ott nálad mit mutat? Nincs semmi más külső periféria usb-n keresztül rákötve a gépre,pl. billentyűzet ami hangot is tud vezérelni? mert akkor azt le kell tiltani a hang és játékvezérlőben előbb, mert az előszeretettel össze szokott akadni a HDMI hanggal.
-
Muerte
Topikgazda
Tehát mégis csak az NV driver-ből menne ki a jel a végén,csak valahol összeakad az IGP driverrel.
Azt próbáltad hogy letörlöd mind a 2 drivert (NV/IGP) és aztán először feltenni az IGP-t aztán a "tetejére" az NV-t? Én még mindig nem gondolom azt hogy ez hardveres probléma lenne,ha koppanásig beér a kábel az aljzatba,de persze az sincs kizárva,de a Dell szervizes ezt a részt nem biztos hogy vágni fogja,aztán ezért kicserélik-e a gépet vagy sem,azt nem tudom.
Úgy látom mások is szívtak vele: [link]Egyik megoldás lehet: "I managed to solve these HDMI issues by reinstalling the Intel HID Event Filter Driver from the Dell website"
Másik: "If Lekrus's solution does not work (did not for me) then downgrade your Intel HD Graphics driver to the previous version, 21.20.16.4542,A01 & make sure to disable automatic driver updates from Windows.
This solved the issue entirely for myself after attempting everything else. Dell needs to do a lot more quality control when rolling out driver updates, this was easily 10-15 hours wasted on my end"
A rossz hír az,hogy még ha működésre tudod bírni,akkor is utána lehet hogy laggos lesz az egész:
"New Inspiron 15 7000 Gaming (7567) HDMI Out questions
This problem persist on dell 7577 also.
Lag and Stutter is because of drivers issue but hdmi problems is because the way mobo desinged."[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Már eleve ez a legbetegebb része hogy IGP-n keresztül kiküldteni azt a nyamvadt jelet egy külső monitorra ,élből a dedikált kártyának kéne ezt a részét intéznie a HDMI vagy DP portján keresztül hanggal együtt,aztán legfeljebb lehetne olyan opció hogy válthass vissza IGP-re ha akarsz,mert nem terheled a dgpu-t,de az egyszerűbb/ésszerűbb megoldás az mostanában már nem divat sehol sem..
-
wanted5
őstag
Kicsit más téma: annak a gépnek is hajszárító hangja van, ha játszol?
Egész jó a hűtés és a teljesítmény is, de ezek a ventik amik benne vannak ultra bénák. De jó is lenne, ha ki lehetne cserélni valami utángyártott darabra vagy valami más gyártóéraAm a linuxos dolog legalább arra jó lesz, hogy a hardveres hibát kizárd. Azután, ha sehogy nem jó talán egy win reinstall és egyesével próbálgatni a drivereket.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Pocok256
veterán
Nálam itthon volt 3 teljesen jó hdmi kábel ami minden eszköznél jó volt csak anno a dell 7567 es gépem nél nem ment. Utólag kiderült valami side szabvány miatt nem volt perfekt vettem egy profibb cuccot azzal tökéletesen ment.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Darth_Revan
veterán
Ha online vasaroltad, akkor a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapjan 14 napod van visszavinni es a penzt visszakerni (akkor is ha szemelyesen vetted at a rendeles leadasat visszajelzeset kovetoen)
Tovabba a fenti kormanyrendelet nem nevesiti meg azt hogy eredeti csomagolasban kell visszaszolgaltatni a termeket.
Tovabba a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület jogertelmezese alapjan sem utasithatja el a vallalkozas az elallasra vonatkozo igenyt abban az esetben ha nincs meg az eredeti doboz.Magyarul:
Ha megvan minden tartozek es azok es a laptop is sertetlen akkor a boltnak vissza kell adnia a penzed ha 14 napon belul jelzed ezen igenyedet.Az mar mas kerdes hogy biztos huzni fogjak a szajukat es biztos megprobalnak elhajtani (mivel ilyen "oem" termeket meg nehezebb nekik ujra eladni), igy biztos kell asztalt borigatni.
A penzt vissza tudod szerezni, de abban a boltban biztos nem fognak tobbet szivesen latni
-
kreten67
senior tag
Milyen púpos kondi? Nincsenek ELKO kondik manapság a noti alaplapokon.
Pont amit jelent a refurbished : korábban már valakinek a tulajdonát képező notijából garanciális javítás keretében kiszedett alaplapot a dell javíttatja egy külsős céggel (régebben JABIL) és utána újra visszakerül valakinek a gépébe. Én mindig azt keresgélem beépítés előtt,hogy vajon mit javítottak a lapon.
Van amikor egy sima DC aljazat vagy USB aljzat csere volt és akkor semmi gond,de amikor teljes tápáramkörön látom a forrasztás nyomait vagy északi esetleg déli-hid bga javítás volt akkor már soha nem lesz az igazi az az alaplap. Magyarországon egyetlen garanciális szervizbe sem szabad hozzányúlni a garis dell gépeknek az alaplap, vga egyéb alkatrészekhez javítási szándékkal ,tehát nincs forrasztgatás a szervizekben csakis cserealkatrész beépítése amit a dell biztosít.
A hibás vga vagy alaplap mindig visszaküldődik a dell EU elosztóba Cseh-be ,mi legalábbis onnan kapjuk és oda küldjük vissza. Az elmúlt 5 évben talán ha 2-3 alkalommal láttam új nem felújított alkatrészt a dell-től érkezni ,döbbenetes hogy még az 1-2 hónapja piacra-dobott gépekhez is refurbished érkezik.
Egyébként a Lenovóba és a HP-be is felújított alkatrészek jönnek ![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest