- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
borix
őstag
Üdv. FX Audio DAC-X6 nézegettem 20E árszegmensben.
Ebben az árkategóriában van jobb nála, és milyen fejhallgató kategóriát képes kiszolgálni? -
borix
őstag
Beyerdynamic DT-990 Pro 250Ω fejhallgatóhoz terveztem venni egy Audio DAC-X6 .
Olvastam hozzászólásokat, hogy már nem a kezdeti termék gyengébb ahhoz képest az erősíző része és pár embernél meg is feküdt idő előtt.
Tudnátok ajánlani pár Win10 alá pár DAC/erősítőt 20-25E környékén vagy följebb kel menni árban?[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Ó megy itt rendesen a szájkarate a hőbörgés szakik!
-
borix
őstag
válasz Exodius #73230 üzenetére
Nincs értelme. Aki zenei téren dolgozik nem feltétlenül az eladókra, portásokra gondolok
mixing, mastering munkát végez az nem fog itt hőzöngeni azokkal akiknek lehet a zenei cucca még 100E tételt sem éri el és zenei hallása sincs.
Alap kérdésekre sokszor nem jön válasz milyen dac, erősítő párost ajánlanátok de a nagy elméletek szavakkal meg a dobálózás.[ Szerkesztve ]
-
-
-
borix
őstag
válasz ribizly #73637 üzenetére
Szerintem jól mondta. Hallás után van az mikor komolyabb fejeseket lehúznak mert valakinek pl a gyengébb hangja szimpatikusabb. Az is igaz, hogy a pontosabban visszaadott zene sokaknak meg hosszabb távon zavaró.
Nem értek hoztá de aki pl kiad több millát zenei cuccra az már valamit el is vár érte nem? -
borix
őstag
válasz frame120 #73752 üzenetére
Míg az emberek többsége torrenten bogarászva szedi össze a zenei gyűjteményét ingyen amit ki tudja, hogy ki és miből alakított pl flac minőségi formátumra és hallgatja odahaza a 100-150K cuccán addig ez lényegtelen kérdés.
Így nem is érdemes sokkal többet áldozni a rendszerre nem?
Letölti az ember a minőségi komolyzenei albumot ó milyen bitrát, formátum amibe szépem beleköhögnek, krákognak több helyen nagy élmény.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz #56474624 #73755 üzenetére
Az mp3 minőséget miért konvertáljuk fel flac formátumba?
Vagy leszedi valaki CD minőségben, vagy mert kevés a hely a winyón jó az mp3 is.
Nem mondom azt, hogy nem lehet jó az mp3 de ha van hely akkor mi értelme butítva leszedni?
Pár DTS lemez ami akad azt is le inkább mp3?[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz #56474624 #73758 üzenetére
Személy szerint én tapasztalatlan vagyok de úgy gondolom, hogy ellentmondás amit írsz.
Aki eljut oda, hogy költ pl egy Sennheiser HD-800 vagy hasonlóra az már nem az mp3 gyűjteményére veszi.
Azért szedik le az mp3 mert kevesebb helyet foglal a telón vagy a winyón és nem kell azt is bővíteni. -
borix
őstag
válasz fehér_ember #73763 üzenetére
Hogyne lenne a szempont elviszitek másik irányba.
Arról volt szó a realisztikus zenei visszaadás meg, hogy a hangmérnök mit álmodott meg és azt visszahallani.
Erre írtam.
Míg az emberek többsége torrenten bogarászva szedi össze a zenei gyűjteményét ingyen amit ki tudja, hogy ki és miből alakított pl flac minőségi formátumra és hallgatja odahaza a 100-150K cuccán addig ez lényegtelen kérdés.
(Így nem is érdemes sokkal többet áldozni a rendszerre nem?
ez lehet nem volt szerencsés megfogalmazás)
Hogy jött ide az mp3 a lejátszószoftver meg a kábel?
Ha már rámégy a realisztikára minél pontosabb visszahallásra költesz rá akkor már minőségi forrást is érdemes beszerezni nem?
pl Odahaza az egy millás cucc vered a fejed a falba ennyit kiadni és azt mondod a tömörítősödi, formátumosdi lényegtelen?[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz fehér_ember #73765 üzenetére
Mire? Lényegében arról van szó, hogy fizetés előtt nincs 5000Ft az emberek zsebében korcsma előtt isznak és arról vitatkoznak a hülye 20 milláért miért BMV-t vett és nem pedig Lexus-t és ezen bölcselkednek így már vágod?
-
borix
őstag
válasz Exodius #73769 üzenetére
Első lépés át kell konvertálni az mp3 wav formátumba. Vannak erre professzionális szoftverek ami által a zene megőrzi a dinamikát az élethűséget, természetességet csak 5 dollár az ára de ki lehet fogni akciósan kettőért is.
Nem működne akkor majd a flac formátumot wav-ba alakítani majd azt mp3-ba (320kb)
Ezek a megoldások nem segítenek akkor be kell ruházni aranyozott kábelbe.
Ez a megoldás sem válna be továbbmenve átvezetékeltetni az egész lakást a festés vakolás ráér majd... -
borix
őstag
válasz Zoliee #73792 üzenetére
A fentebb mutatott progival rá tudsz ellenőrizni. [link]
Vegyél egy általad minőséginek ítélt DTS, Flac zenei számot a zenetáradból és tömörítsd le mp3-ba CD minőségre.(44.100Hz /16bit) 192kbps legalább progi van rá kismillió.
Vagy töltsd fel a forrást valahová és letömörítik itt.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz RetepNyaraB #73865 üzenetére
PlayPcmWin?
-
borix
őstag
válasz preludium975 #73919 üzenetére
Általában a többi youtube HQ zene is ilyen nem érdemes letölteni, csak ha máshol nincs meg.
Mi ezzel a gond?
Arra a számra azt mondták, hogy HQ minőség.
Mp3 letöltve, 320kbps 48000hz beállításnál, hogy legyen mibe mozognia ezt tartalmazza a zene amit látsz.
Ennél még vannak rosszabb anyagok fent sok 8-10kHz körül mozog.
Youtube zenéket tölts le párat mindegy bármilyen formátumba és meglátod nem lesznek 16kHz jobbak legalábbis, én még nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz preludium975 #73940 üzenetére
Amit te beküldtél ne abból indulj ki.
Pl [link] az itt ajánlott zenére ránéztem a legfrissebbre és az is 16kHz vág le.
Akkor most ne hallgassa?Saját YT zenéim között szétnéztem 1db találtam amik 20kHz tartalmazott a többi le volt vágva 16kHz vagy alatta volt.
Azt hogy te mit linkelgetsz és az emberek odahaza mikor ránéznek a saját letöltött dolgaikra és az mit tartalmaz az két különböző dolog.( miért tölti le és mibe az legyen a mindenki saját dolga).
Mikor az emberek célirányosan keresnek a találat/ igény esetén ha jelölés HQ minőség is nincs 16kHz fölött a többség. Mit nem fogsz fel ezen? -
borix
őstag
Fiio K5 Pro-ról mi a vélemény? 60K
DAC: AK4493
AMP: OPA1642 + TPA6120
D/A átakítás 768kHz/32bit + DSD64/128/256/512
1.5 W (32Ω ) -
borix
őstag
Viszonylag új cucc nálunk még nem terjedt el az üzletekben, külföldi vásárlással meg alig olcsóbb mint idehaza lesz.
Kinti tesztek jókat mondanak róla az árkategóriájához viszonyítva, várok még vele hagy jöjjön be annyira nem sürgős.
bkercso
Most akkor, hogy is van ez a nagy opa cserélgetés?
Kicseréltem erre meg arra, ezzel is azzal is mennyivel jobban szól közbe meg megeshet, hogy nem is eredetiek? Mikor kiderül lehet már nem is szól olyan jól?[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Nagyon nem válogathatsz EU-n belüli vásárlással. [link]
A v2 változatot érdemes már venni mert az alap verzióval adódtak gondok.SirRasor
Fejhallgató topikban arra jutottatok, hogy HE4XX nehezebben hajtható fejesek közzé tartozik. Kihajtva igazán ha jól emlékszem AUDIO-GD R2R 11 volt.Kérdésed lényegében lehet az, hogy AUDIO-GD R2R 11 vagy hasonló árszegmensű cuccal a HE4XX meghajtva kihallható különbséget hoz e egy FiiO M6-hoz képest, és ha igen miben nyilvánul meg?
-
borix
őstag
válasz Eugene Roe #74224 üzenetére
Van erre valami konkrét dolog, hogy a DX3 Pro fejhallgató erősítő részét módosították gyengébbre képek, kimérték stb...?
Ezt úgy szeretik az emberek mikor kiadnak egy terméket viszonylag közkedvelt lesz majd a következő verziókat olcsóbbítják, butítják típuson belül.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz ribizly #74292 üzenetére
Szokták mondani, hogy a CD minőséget kimaxold az is milliós tétel.
Tilda Master zenéire azért érdemes lenne ránézni letöltve.
Gyanítom, hogy nagyrészt csak hangosításon és dinamika javításon esett át azért, hogy a madarak kifizessék érte a több pénzt.
Itt pl lehet látni a nagy felbontás még nem minden 176,4 kHz kHz/ 24 Bit „Thriller“ [link] -
borix
őstag
válasz -FreaK- #74324 üzenetére
Mit bizonyít a teszt?
Csak a hozzászólásokat nagyjából átnézve...
Vannak akik azt mondják kihallják a különbséget.
Vannak akik nem.
Vannak akik azt mondják youtube videón tömörített hanggal nem mérvadó a teszt, látható hanghullámmal sem? pl 13:41 látszik, hogy mind túlvezérelt
Vannak akik szerint a Tidal master quality egy vicc...
Vannak akik a Tidal master zenéit egy Sokol rádión is kihallanák, hogy jobb...[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz RetepNyaraB #74336 üzenetére
Teljesen mellékes, ki mennyit hall ebből?
A lényeg pont az lenne, hogy a különböző szolgáltatók között kihallható e minőségi különbség vagy édes mindegy melyiket hallgatod? -
borix
őstag
válasz RetepNyaraB #74339 üzenetére
Erre vélemény? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest