- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
matuzsálem
csendes tag
Bocs! kifelejtettem,meg errol is kernek velemenyt:ACER Extensa 5630Z -T5800 (2Mb cache L2,800 FSB)procivval,2Gb ram,320 Gb vinyo. A grafikai kertya Intel GMA X4500 MHD
[ Szerkesztve ]
-
DJ Dzseem
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Remélem, hogy kapok segitséget.
Vásároltunk egy Fujitsu Siemens Amilo 2510-es laptopot. Windows Home Basic van rajta és ezen kivül most még semmi. Szeretném beállitani a vezeték nélküli netet házon belül (wireless rooterrel), meg pár dolgot, de drivert nem igen találok. Gondolom pedig, hogy mindösszesen erre lenne szükségem. Megköszönném a segitséget. -
Mania
senior tag
-
romeoaladin
csendes tag
!sziasztok!
3 hete egy fuji amilo mini 3520 boldog tulajdonosa vagyok.nagyon szuper gép . (ez az én szerény vélemény bárki bármit mondd).Az a baj vele, hogy ha túl sok program van futóban akkor kicsit összeakad mindennel.A kérdéem z az lenne, hogy lehet ezt a kis notit bővíteni memóriával?Mert ugye tudni illik, hogy anno az Xp-t is Gb -ra tervezték, és akkor nem voltak még hasonló memóriaigényű szoftverek forgalomban.Igaz nem is modellezésre valamint játékra kell használni a notit, de akkor is idegesítő ha elindítasz egy webcamera segédprogramot, és máris fagy minden.Szóval a kérdésem:-bővíthető e a memóriája és ha igenmennyivel?Várom a válaszotokat.Köszönöm szépen előre is.
-
Gézengúz
addikt
válasz romeoaladin #8257 üzenetére
Hi
Ha webkamera "segédprogi???" miatt fagyizik akkor az nem a mem. kevéssége miatt lesz....azért mert kevés a ram nem fagyizhat, max durván belassul........Inkább azt mondanám user error....vagy pedig hardwer error......
Egyébként simán bővíthető, a kérdés van-e rajta zárjegy, ha van akkor csak ahol vetted vagy márkaszervíz, vagy ugrik a gari..... ha nincs akkor magadnak is megoldhatod, de ha lehet olyan helyen vegyél ramot ahol megvétel előtt bele lehet próbálni és tolj egy memtestet...ha nem lehet kipróbálni csak megvenni az se baj, vidd magaddal a lapit és az eladó előtt rakd bele ha hibázik biztos cserélni fogja....
[ Szerkesztve ]
-
válasz Jégkokó #8259 üzenetére
Gézengúz:Javíts ki ha tévedek, de gyárilag 1GB RAM-al szálítják, 1db memóriafoglalata van, és 1GB RAM-ot kezel. A hivatalos brossúra szerint.
Jégkokó: Lehet a PH! kedvence vagy, de itt nem sok hasznodat vesszük.
Most is csak fikázol, ahelyett hogy segítenél neki. Pedig ha szervízben dolgozol, akkor igazán tisztában lehetnél(könnyen utánnanézhetnél) a feldobott memóriabővítős kérdésnek.Kicsi a hangszóró benne? Ezt nem mondod komolyan?! Melyikben van 3-5cm-esnél nagyobb speaker?! (a hozzátartozo több W-os erősítő/táp párosról, vagy a kiadós méretű (és súlyú) mágnesről már nem is beszélek) Melyik szól jobban egy átlagos rádiónál? A fizikát nem lehet átverni. Persze van 1-2 próbálkozás "mélynyomó", meg 4 hangszórós rendszer pl. a MSI GT725 gamer konfigjában. De az, hogy az fs beépített csipogói kiugróan rosszabbul szólnának a többihez képest elég nagy hülyeség.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
szpal17
őstag
válasz Jégkokó #8259 üzenetére
Nekem is Mini amilom van és nagyon szuper kis gép. Mint minden géppel ezekkel is lehet probléma. Azért mert láttál egy touchpad hibásat még nem lesz rossz gép. És mivel netbookról beszélünk így érthetően kicsi a mérete. (semmivel sem gyengébb mint a többi netbook). Egyébként 1 slot van benne és leírás alapján 1 Gb-ot kezel csak.(bőven elég)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Jégkokó #8262 üzenetére
Mivel nem emlékeztem(vagy csak szelektív a memóriám), visszanéztem az idei hozzászólásaidat a témában.
8141: szapulás (azt kérdezték mi a vélemény, a pi3540-ről, de te általánosságban szapulod a márkát) Itt van egy érdekese mondat is
8144: Garikterjesztés
8147: szapulás (azt kérdezték mi a vélemény, a pa3553-ről, de te általánosságban szapulod a márkát)
8151: Válasz, hogy miér szapulod, de semmi konkrétum, csak hogy sok van belőle a szervízben is.
8154: A te géped jobban tetszik neked, mint a pa3515
8155. szapulás (olcsó húsnak hig a leve)
8163: szapulás (tomsics elégedett a pa2548--as gépével)
8165: szapulás (konkrétan mennyi 3515 3553 van a szervítben? válasz: hát nem kevés)
8169: szapulás (mindegy mi van belül 1 éven belül elromlik)
8183: szapulás (pedig egy statisztika a hibás gépekről (tipusszám szerint) tényleg érdekesebb lett volna)
8186: szapulás (pedig csak azt kérdezték, hogy a pi253-ban hol van a memória slot, és mennyit lehet beletenni. amire nem válaszoltál)
8212: szapulás (igaz kijavítottad a vga számát, de nem ez volt a kérdés)
8214: szapulás (bezzeg nálm a 60 fokon is megy)
8217: szapulás (bezzeg a hp)
8220: határeset (bár itt is konkrét típus lett megkérdezve, és általánosság a válasz)
8222: szapulás
8225: nem a hibával a hanem a bad sectorral volt a gondom.
8227: határeset
8231: leesett, hogy a ramnak nem sector-a van.
8234: az aksit ne szeddd szét.
8238: szapulás
8240: mi a jobb a fs-nél
8247: miért nem szereted az fs-t
8254: félreértetted a kérdést
8259: szapulás (Pedig csak az volt a kérdés, hogy az amilo mini memóriája bővíthető-e és mennyivel. Itt jön az érdekesség: (8141-ben) ezt írtad:"Egyedül talán az amilo mini ami még valamennyire használható")
8262: Bezzeg az én notimban akkora hangszóró van ... különben sem fikázok ... többszőr segítettem másnak (az lehet, de ugye nem ebben a témában?!)
[ Szerkesztve ]
-
DJ Dzseem
csendes tag
válasz Jégkokó #8262 üzenetére
Sziasztok! Igaz én még új vagyok itt, de a "szuper kis laptop" mindenkinek más. Ha xy örül annak, amilye van, akkor az egy szuper kis laptop. Minden pénz kérdése. Az, hogy mennyi jut rá és kinek mire van szüksége. Nekünk is van egy ilyen szuper kis laptopunk és igenis az!
-
Yany
addikt
Nem lehet innen kibanolni? Komolyan mondom, azt is simán el tudom képzelni, hogy valamelyik konkurrencia embere, annyira erőszakosan nyomulós a konkrétum nélküli problémáival. Engem zavarnak az ilyen alakok egy objektív kép megalkotásában ezért a magam részéről szavaznék a kitiltására. Köszönöm.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
tomsics
senior tag
hát ez nem rossz ötlet,folyton fikázza az öszes laptopot,és isteni a magáét.Ahogy már elöttem is irták akinek erre van pénze,és meg van vele elégedve annak szuper notik lehetnek.Nekem már bő féléve van egy amilo pa2548-am és nagyon megvagyok vele elégedve .Amikor venni készültem az eladó nagyon rám akart tukmálni egy HP Pavilon nem tudom pontosan a nevét 179ezer forintért,de nekem nem volt annyim(de ha lett volna annyim akkor se azt veszem meg).Engem is probáltak lebeszélni a fusi-ról,de megvettem és azóta is tökéletesen megy(lekopogom)
Ja és nagyobb a hangszóró(röhej)én nem a hangszóró miatt veszek laptopot
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
Bennem is megfordult a gondololat(egy mellőz gomb is elég lenne), de mindenkinek szabad véleményt alkotni.
Az már más kérdés, hogy hiszel-e neki, vagy hogy igaza van-e. Ezt már mindenkinek magának kell eldöntenie.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Amilos
csendes tag
Támogatva!
Nem ismerem a műszaki egyéniségű hátterét,de mint újoncka,nem "fikázni" akarom a szakmai kifejezés szókincseinek gazdagságát,de tudod egy embert akár a szókincséről,a kifejezésmódjáról,és a helyesírásáról sokmindent lekövetkeztetnek,főleg a műszaki beállítottságú emberek köre valahogy kiábrándult.Sajnálom,de én is úgy érzem már nem vagyok biztos abban,hogy egyáltalán higyjek olyan topic-ban,ahol egy márka orientált "szervízes szakember" egy különálló márka ellen támad,ráadásul amikor az nem is erről szólna.Vagy igen? Sokkal több FUSI noti van a piacon,mivel olcsóbbak,de ez nem azt jelenti,hogy "szarok".Ja,és amint írtad,a tiéd is kikapcsol.Nem a "vezérlőelektronika" miatt,ez csupán a processzorok önvédelmi reakciója,hogy le ne kozmáljanak... .További fejlemények holnap....[ Szerkesztve ]
"Csigabiga gyere ki,ég a házad ide ki!"
-
Mania
senior tag
Notebook tapasztalataim...
Asus X51RL - fél éves, átlag használat, tökéletesen müködik
Dell500 - Alapból el sem indult, garanciában cserélték
FS Amilo Li1705 (2db) - 1.5 évesek, semmi bajuk pedig napi 10-15 órát mennek.
FS Esprimo V5555 - fél éves, átlag használat, tökéletesen üzemel
MSI EX610X-085 - 5 hónapos, átlag használat, tökéletesen üzemel
FS Amilo Pa1510 - 3. alaplap van már benne ezzel több mint 1 éve megy tökéletesen(hütési gondok/user error)
FS Amilo Pi3525 - pár hetes azóta 24/7-ben megy
-
runy
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 2 éves az Amilo Li1718-om, ami eddig hibamentesen és fantasztikusan futott, semi bajom nem volt vele a túlmelegedésen kivül, amit egy alulra rakható ventivel sikerült is megoldani.
Nem vagyok egy nagy játékos alkat, és amikkel eddig akartam játszani azokkal nem is volt gond, de most úgy néz ki belefutottam egy olyan játékba, akinek a laptop videókártyája nem elég...
tud valaki arról, hogy bővíthető-e a laptop?? Lehet-e venni bele videókártyát?
előre is köszi -
Amilos
csendes tag
FUSI Pi3540 notimban alaplapcserét végeztek a szervízben.A hiba oka nem a hűtés volt,hanem az alaplap egyszerűen meghibásodott.Csak következtetni tudok a hibára,mivel sajna nincsenek részletek.Nem tudom mennyire elterjedt az alaplapi CVRAM hiba,ami valszeg egy BGA,amit nem lehet cserélni,vagy a cseréje körülményes.Mintha már találkoztam volna ilyen hibával,csak VGA kártyáknál.Most egyenlőre jól működik,de még kell egy kis idő,hogy teljesebb képet tudjak adni a hőfokokról.
[ Szerkesztve ]
-
Amilos
csendes tag
FUSI Pi3540 alapállapot (Szobahőmérséklet 26 Celsius fok,CPU 0% kihasználtság):60 Celsius fok,60 fok fölött újra lehűt kb 45 Celsiusra.
3DMarkt 06v110 VGA teszt:65-70 Celsius fok max.CPU teszt (100% CPU kihasználtság):70-75 Celsius fok max.
Aládolgozva egy Notepal (G3T Titan,szabályozható) hűtéssel-CPU 100%- 51-60 Celsius fok max.
A tesztet 4x futtattuk le,a hőfokokat egy freeware NHC programmal mértük:
http://maxxl.extra.hu/index.php?option=com_weblinks&catid=35&Itemid=73
A teszt csak tájékoztató jellegű,a notebook erőnlétét próbára téve![ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Pa 3515 XP fut rajta. Minden megy tökéletesen kivéve ,hogy az összes Fn+ gombra reagál csak az Fn+F10-re nem / monitorkimenet váltás / . A gomb valószínűleg jó mert Vista alatt működött. A launch manager fenn van. Létezik,hogy XP alatt ez a funkció nem elérhető?
Ha valaki használja ezt a masinát XP alatt nézze már meg legyen szíves.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
SirKero
őstag
A catalyst controll center-ben tudom állítani,hogy melyik kijelző menjen / illetve ott sem tökéletesen / de eddig ment úgy is,hogy nyomtam egy fn+f10 és már a tv-n néztem a filmet . Ezt szeretném újra.
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Amilos
csendes tag
Li1718 GPU: ATI Radeon X200.Az alaplapra van integrálva a videóvezérlőd,ezért nem cserélhető.Csatlakoztatni sem lehet más GPU-hoz,mivel ez egy olcsóbb széria.Tuning nem javasolt,tönkremehet tőle a gpu.Ha erősebb VGA kell,inkább asztaliban gondolkodjál.Nekem a 9300GS sem valami nagy tudor.
-
8nemesis8
veterán
Hy!
Nekem már két eve megvan Amilo Pi1536 laptopom.Eddig csak egy videókártya csere volt, persze nem szervízben.De szeretem nagyon a gépetÉrdekelne, hogy nemtek milyen meleg a winyó a gépben!?Nekem átlag 45fok, ha másolgatok vele, akkor megy 50körülre is, ha lecsukom a monitort és külső monitort hazsnálok, akkor nem ritka, hogy 60fokot eléri.Ez a hőmérséklet azonban már, sztem nagyon nem tesz jót a winyó élettartamának.
5leteket várok, mit tegyek?
Gondolkoztam egy hűtőt alá beszerezni, de azt biztosan nem fogom, mert kényelmetlen lesz a gépelés. -
válasz SirKero #8281 üzenetére
MIt jelent, hogy "ott sem tökéletesen"? Ha nem megy egy kattintással, akkor gombnyomásra sem fog menni. Sose használtam ilyent szóval lehet rosszul okoskodok. Az nem lehet, hogy az asztalt kiterjesztete a külső kijelzőre is, ezért nem vált át rá? (Mert hogy már foglalt az asztal 1 részével)
Esetleg a két program ütközik. Az fs progija is váltana meg a vga progija is. Ha letiltod vmelyik, akkor sem vált?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
8nemesis8
veterán
Előtte, már leírték, hogy nem lehet cserélni.Azonban olyan laptopban sem érdemes gondolkozni, ami cserélhető azaz MXMes a vidkari, mármint cserén gondolkozni nem érdemes Ezek gyártól vége 100 000res nagyságrendet simán elérik.Persze néha lehet szerezni olcsóbban ismerősöktől, de az ilyen ritka.Illetve a hűtést szempontjátból egy nagyobb teljesítményű kártya megintcsak túlmelegedést okozhat.
-
válasz 8nemesis8 #8282 üzenetére
Hát ne csukd le mikor külső monitorról használod. A billentyűzet felöl is "szellőzik", de he rácsukod az LCD-t, esélye nincs levegőznie. Nekem van notebook hűtő, de teljesen jól lehet rajta gépeni, és ha "megkergetem" a gépet, érezhetően hűvösebb, ha megy az alsó hűtés.
Sőt picit meg is dönti felém szóval nekem bejött. Az 1-2cm emelés nem olyan sok.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Gaben01
őstag
Ebben tud valaki segíteni?
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
-
2Bálint
tag
új fejlemények a pa 1538-al kapcsolatban.
2 hete azt hazudták, hogy megrendelték az alkatrészt, tegnap hívtam őket és közlik, nem fogják megcsinálni. Csere.
Örültem is, meg nem is. Kérnek egy ajánlatot az Electro Worldtől, és adnak egy "hasonló" gépet.
Na ettől félek egy kicsit. Mondjatok egy olyan gépet, amiben van:- 4 db usb
- express card slot
- dvi
- s-video
- spdif
- 4 in 1 kártyaolvasó
- nem integrál vid kari 128-512 mb memóriávala többit nem írom (proci, memória, vinyó) mert ezekből nem hiszem, hogy kisebb teljesítményő lenne a piacon.
-
Gézengúz
addikt
-
zdanee
őstag
Csatlakozom a FuSi-felhasznalok taborahoz, egy Amilo Mini Ui3520-al. Amugy tobben kerdeztek, igen, bovitheto a memoriaja, 2GB-ig (dacara annak, hogy a brossuraban csak 1GB van irva), de meg kell hozza bontani a burkolatot, uh ekkor ugrik a gari.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Azért nem veszek 1 asztalit, mert néha "kergetőzni" támad kedvem.
1ébként hol olvastad? Melyik cég ajánlásában van megfogalmazva, hogy laptopot nem szabad meghajtani?
Milyen hátrányokkal jár?Csak azért kérdem, mert egy 3 éves fs, és egy szintén 3éves apple laptopom van, amikkel rendszeresen videót/hangot kódolok, az egyiken folyamatosan fut a BOINC, de köszönik szépen jól vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- LEGO klub
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest