- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz 2Bálint #8099 üzenetére
Tölts le egy live CD-t (uhu, vagy ubuntu) induláskor mind1ik feljánlja a memóriatesztet.
Ez nem csinál semmi mást, minthogy leteszteli a memóriát, különféle hibák után kutatva. A rendszert nem piszkálja, hiszen "cdről fut".
Ha 4-5 alkalommal lefut hiba nélkül 90%, hogy nem a memória a ludas.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Yany
addikt
Amilo Pi 3540-essel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Külföldi fórumokon panaszkodnak, hogy nem lehet rájuk pakolni 64 bites pistát. Vagyis felmegy, csak utána rendszeresen újrabootol a legváratlanabb pillanatokban. Gugliban csak ennyit kell beírni, hogy "pi3540 x64" és jönnek az ezzel kapcsolatos bajok. Kinéztem magamnak ezt a gépet, de így elég elkeserítő. (részletkérdés, hogy miért akarok mindenképpen 64 bitet, a lényeg, hogy úgy tűnik most, hogy az nem frankó ezen a gépen )
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
A support álláspontja: We don't support 64-bit OS for consumer systems.
Az lehet, hogy részletkérdés, hogy miért akarsz, az viszont nem, hogy egy nem támogatott gépre akarod ráhúzni. Ez éppen olyan mintha a Vista only gépekre ráhúzott XP. Több kevesebb sikerrel működésre bírható. Szerintem kerress más gyártót, ha ragaszkodsz az x64-hez.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
chucky789
csendes tag
Hát igazából nem eredeti csak azt nem értem h mielőtt ujra raktam nem csinált iet.
-
2Bálint
tag
no, semmi változás. Se a régi memóval, se az újjal. Se egy modullal, se kettővel. Memória nélkül is ugyanez a tünet.
Azt kezdem sejteni, hogy a hiba a grafikus kártya körül keresendő. De addig nem nagyon akarom lebontani a gépet. Szerviz? Valakinek van egy jó ötlete, melyikbe vigyem?Bálint
-
-
Yany
addikt
válasz tomsics #8106 üzenetére
Köszönöm a tippet, de sajnos elvérzik sok szempontból: 8400GS tápegységzabáló (80nm-es), nincs HDMI kimenete és az AMD platformot sem komázom annyira a notik között: jobban melegszik, a fogyásztásuk is nagyobb azonos teljesítményen, vagy lassabbak azonos TDP szinten és ráadásul a 'zasszonynak is sokkal jobban tetszik (megjelenésre) a Pi3540-es.
Megveszem ezt, aztán legfeljebb később teszek rá 64 bites rencört, ha kijavították a hibáját. Jó ideje keresgélem az ideális alanyt és végre ez egy olyan gépnek tűnik, ami minden szempontból a tökéletes a számunkra.
-
Yany
addikt
válasz tomsics #8110 üzenetére
Mert egyszer eladni is szeretném és gondolnom kell arra, hogy a jövőben általános(abb) lesz a 64 bites oprendszer és jó eséllyel igényelni fogja a hibamentes 64 bites működést a leendő vevő. Meg ha rakok bele +2 GB RAM-ot, akkor abból mindössze 3-at fogok látni 32 biten. Ráadásul a FSC hozzáállása is elriaszt, mert azt nem tartom korrektnek, hogy a letöltőoldalukon adnak hozzá 64 bites drivert, mégis letojják, hogy nem működik vele. Ezt már nem túlzás megtévesztésnek nevezni.
De szerintem egyértelmű, hogy ha valami reboot-ol 64 biten, akkor ott VALAMI NEM STIMMEL. De már megrendeltem, mert ezzel együtt sem tudok most jobb notit ennyi pénzért. És személyesen meg is tapogattam egy ilyet a fukarban és nagyon kellemes élmény volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mire a 64bites rendszerek elterjedtsége 70%-os lesz, addigra ez a gép egy balcsiszelcsit fog érni. Milyen sűrűn cseréled a laptopot, hogy már most az eladhatóságán töröd a fejed? Prédikációnak tűnik, de magamból indulok ki. Nem olyant kell venni amire anyagi lehetőség van, hanem ami hosszútávon kielégíti az igényeidet.
Itt a PH-n is hirdet vki ocsóért 3540-est (új, 1év garival 120k)
Hol láttál a hivatalos oldalon 64bites drivert hozzá?
Merthogy én ezt látom pl. a chipset drivernél:
[Supported] Windows Vista Home Basic (WHQL)
[Supported] Windows Vista Home Premium (WHQL)
[UnSupported]
[UnSupported] Windows Vista Business
[UnSupported] Windows Vista Business x64
[UnSupported] Windows Vista Enterprise
[UnSupported] Windows Vista Enterprise x64
[UnSupported] Windows Vista Home Basic x64
[UnSupported] Windows Vista Home Premium x64
[UnSupported] Windows Vista Ultimate
[UnSupported] Windows Vista Ultimate x64Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
karcsii
csendes tag
Helló
Sajnos azt kell mongyam a erröl a fujitsu Siemens márkáról , hogy nem nagy semmi . Nemrég vettem egy notit a METRO-ban 1,5 éve . Sajnos igen kezdö felhasználó voltam akkor nem is tudtam hogy mien gépet vagyek magamnak mivel nem is értetem hogy hogy van ez . Jó megvetem életem legelsö leptopját . Hát az nap mien boldog voltam . NA levitem egy számitástechnikai boltba hogy üzemeltesék be nekem . Jó 4 nap mulva haza is hoztam . Már álig vártam hogy bakapcsoljam . Végül az internetet is beveztetem igy már az is volt . Boldog voltam .NA a tesco-ban vettem pár játékot . Na nyár végén a notin lejöt egy gonb . Lejöt egy billentyüzet . Na vittem a szervizbe . Na megcsinálták . NA most november elején egyszer csak nem kacsolt be . Se kép se hang nem volt . Úgy volt hogy elözö este még vigan internetezztem rajta és cd-re irtam ki egy pár fájlt . Na forró volt a gép . NA kikacsoltam mondom had pihenjen a leptop . Na majd holnap majd megcsinlom . Hát reggel be akkorom kapcsolni . Sajnos tönkrement a letopom . Bevittem úgyan abba a számitástechnikai boltba hátha meg tudják javitani .Nem tudták nem tom hogy mért csak itt az alaplap csre segit ami min 80 ezer . Mondom 240 ezerélt vettem a gépet nem volt olcsó ki se vártam az akciót megvettem rögtön . Egy pa1538. Na most egy toshiba leptopot vettem igy most aval el vagyok . Nem tom hogy medig fogja birni .De minden nap atól félek hogy ez is tönkremegy ...... Na egyi az én véleményem és szeretnék megkérdezni másokat hogy járt már igy? Na mindegy ami megtörtent az megtörtént .http://n-gage.hupont.hu minden ami mobil ! Ha van kedved kukancs be! A kockaság fél egészség.......
-
Az nem lehet, hogy azért ad itt x64-es lehetőséget mert x64-ről kéred le az oldalt?
Ha kibontod a választási lehetőségeket (mint ahogy nálam látható) ott mi látszik?
Megkockáztatom, hogy hiába van ott x64, ha ráböx a driverekre, ott már az általam bemásolt unsupported x64 lista látszik.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Procyon35
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következő lenne a problémám, most vettem egy amilo3553-mat. Telepítettem rá egy vistat, de nem tudok netehez kapcsolódni, mert nincs illesztőprogram a hálózati adpterhez, megtudná valaki mondani hol tudok letölteni egyet? -
Yany
addikt
válasz Procyon35 #8121 üzenetére
Itt van a hivatalos oldalon: Realtek LAN
-
glutamin
őstag
Én ma vettem egy FS Amilo PA3515 típusú gépet. Este Xp-t varázsolok rá 100e Ft volt. Ennyiért a hardware nagyon sokat tud. Remélem a leírtak alpján be tudom lőni jól a WLAN-t.
Most nézem még eSata csati is van rajta. Nem rossz...
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Procyon35
csendes tag
Köszi az infót Yany!
Letöltöttem és utána volt netem. Ezután leszedtem az egyébb illesztőprogramokat a hivatalos oldalrol. De továbbra sem koser minden
Nem érzékeli a grafikus kártyát a gép, ami elvileg egy hd 3470-es. Az illesztőprogramok letöltésénél meg 3200-at irt ki, hogy ahoz tölt le drivert?? nem tudom ez mért van.
Van valakinek valami ötlete, tanácsa, illetve megoldása a problémámra? -
glutamin
őstag
válasz Gézengúz #8124 üzenetére
Én a Photo Hall-ban vettem. Érdemes esetleg argep.hu-n utánanézni, mert az inteles verziós is árulják pár helyen 100-ért. Az is egy jó választás - kicsit erősebb proci gyengébb VGA-val.
Most telepítgetem nagy bőszen (XP alapokon)
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
-
Kollegám vett a Pi2530-as gépet, amin gyárilag XP volt. Beszéltem a supportal, hogy a mellé adott CD-n Vista-s driverek vannak, és a support oldalon is csak Vista-s driverek elérhetőek.
Azt a választ kaptam, hogy magyarországon ezt a gépet XP-vel is árulják. Most jön a lényeg:
XP-s driverek itt érhetőek el 2510, Pi2530, Pi3525, Pi3540, Pa3515, Pa2548, Li2727, Pi2512 típusokhoz.[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
válasz Gézengúz #8130 üzenetére
Én fehéret vettem. létezik fekete változata is (szívesebben vettem volna olyat), de ahol vettem ott is csak az az egy darab volt.
-
válasz tomsics #8131 üzenetére
Még 1 poén(?), amitől dobtam 1 hátast. 2 lemezt adtak mellé. Az egyik egy gyári Vista driver lemez, a másik egy felmatricázott írt lemez. Ez utóbbin van az XP telepítő. De nem ám hagyományos módon. Erről indítva a gépet, már gyanús volt a dolog mert "olyan Vistásan" húzta a fehér csikot. Mikor megjelent a Vista háttérkép felsikkantottam. Elindult vmi batch csoda, és molyolt 1000el. Ujraindítás után, a winyóról elindult az XP telepítő 2. része (Mint a sima XP install az első ujraindítás után). Megnézve a lemez tartalmát, egy Vista boot lemez, ami egy image író progit indít el, és egy 400MB körüli image fájl. Viszont már minden driver stb feltelepítve, használatra kész.
[ Szerkesztve ]
-
Szanyi
csendes tag
Sziasztok
Arrol szeretnék érdeklődni, hogy elfogadható hömérséklet e a merevlemeznek a CPU nak meg a GPU-nak az 50-60 fok közötti érték??
A vas FS Amilo Pa3553!
-
lujo2
csendes tag
Használtam vettem egy FSC laptopot. Az előző tulajtól minden tartozékot megkaptam, többek közt egy Vista install dvd-t, meg egy drivereket tartalmazó dvd-t. (Ő egy XP-t tett rá.) Én megismerés céljából telepíteném a Vistát, de semmilyen matrica nincs a laptop alján, sehol regisztrációs kód. Hogyan lehet ezt akkor telepíteni, netán legálisan használni? Hogyan lehet regsiztáltatni?
-
mse6
csendes tag
Sziasztok, mi a véleményetek Fujitsu-Siemens Esprimo V5555 erről a gépről?
-
glutamin
őstag
Ha nincs matrica a gépen, és nem kaptál Vista licenszet igazoló papírt, akkor kénytelen vagy megvásárolni külön ha legálisan akarod használni.
Sok laptopot azért adnak újonnan is nagyon kedvező áron, mert lespórolják róla az OS-t.
[ Szerkesztve ]
-
amilokiller
csendes tag
Nekem egy 1,5 éves Amilo Xi2428-am van. Gari lejárta után egy hónappal meghalt benne a videókari... mondom tök jó...:S valószínűleg elégett benne a videómemória, mivel elégtelen a hűtése, szerintem gyárilag, vagy csak az enyém sz@r.. nemtom, pedíg nem volt túlhúzva, sőt "kiegyensúlyozott"-on használtam mindíg. Szakszervízben azt mondták hogy 85e ft lenne bele az új vidkari + javítás, pedíg mxm2-es, de állítólag nem szabványos így nem lehet könnyen cserélni.... ezt sem igazán értettem, miért nem lehetett szabványosat belerakni... Ez volt kb másfél hónapja... még mindíg nem tudtam vele semmit kezdeni, de mindenesetre nem fogok kifizetni érte 85e-t, ha valakinek van valami ötlete, hogy mit lehetne vele kezdeni azt szívesen meghallgatnám... addígis használom az asztalit meg egy kölcsönkért használaton kívüli p3-as notit... érdekes az már vagy 6 éves és semmi baja... ezmeg... no komment... senki ne vegyen fusi-t, vagy csak gari kiterjesztéssel.
Na mindenkinek minden jót! -
Lacee88
csendes tag
Üdv!
Kérlek véleményezzétek nekem a Pi3540-t!
Tuti van vkinek ilyen laptopja itt.
Előre is köszönöm!
Fontos!ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
-
glutamin
őstag
válasz Jégkokó #8141 üzenetére
A gari kiterjesztés hasznos dolog. Lehet, hogy érdemes lenne ezket a fusi notikat a szellőzőnyílásokon keresztül rendszeresen kiporszívózni.
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! 1ik ismerősöm gépével olyan gond van, hogy nem tudjuk életre lehelni a belső wifijét... A gyártó oldaláról leszedett driver+szftver párossal sem, a windows se kezeli
Valaki tudna adni vmi bevált működő drivert?A notebook típusa: V3515
-
Nyusziman
tag
Sziasztok!
Látom több rosszat kap a PA3553-as mint jót----ÉRDEMES VENNEM EGY ILYET????? (hosszabb távra, megbizhatóság, szarakodás h ez se jó az se jó rajta, videó karit se lehet jól beállítani (ha jól olvastam az egyik hsz-ban) stb.......)
Üdv -
Nyusziman
tag
Az előző hszben elfelejtettem megkérdezni:
Amúgy a mobility Radeon HD 3470-hez honnan lehet letölteni friss drivert, mert az ati-amd honlapon nem találtam rá.????????????????
És akkor külön kell ATI Radeon HD 3200-hoz is driver???
üdv -
válasz Jégkokó #8147 üzenetére
Na és melyik márka amelyik nem az? Divat fikázáson kívül konkrét infókkal is szolgálhatnál, melyben alátámasztod az állításod, és segítőkészségedről tanubizonyságot adva megmondod a tutijó márkát.
-
Nyusziman
tag
Jégkokó--véleményed köszi de lehettél volna bővebb is.
Nem vagyok sokkal előrébb a PA3553-as vásárlásával kapcsolatban.
Más valaki akinek pozitív véleménye van???
És az ati hd 3200 és 3470-hez drivert honnan lehet letölteni-- a fs és az ati-amd honlap kivételével mert a fs nem friss a többin meg nem is találtam.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest