Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DonRazzino

    senior tag

    válasz b.vr #23168 üzenetére

    Nem ezért lettem megszólítva, de: Az XF56 3.0 fw-rel, zoneAF + custom AF-C tracking=0; speed tracking=2; ZoneArea=Auto úgy tapad minden mozgó tárgyra, hogy ilyet egyik általam próbált nagyágyú (Nikon D750, D500 (ami a D4-től ill D5-től örökölt sokmindent az AF-rendszerében, valamint 5DM3, amit próbáltam elég sok lencsével) sem tud utánacsinálni egy F1.2-es de még egy F1.8-as portrélencsével sem!

    Tavaly volt egy túra a Budai Várban, akinek a sétáló-futó résztvevőit kellett megörökíteni és már ott igen jól teljesített az 56-os, pedig már bőven naplemente után voltunk és természetesen csakis F1.2-n. Street fotósoknak most már simán ajánlható darab, persze csak, ha T2 vagy E3 van alatta.

    Tegnap naplemente utáni tesztképek a Kopaszi-gátról. Nyilván a fény minősége hulladék, de ez is volt a cél. Ellenfényben, hunyorgós sötétben mit tud. Alabástrom kedvéért csináltam egy F1.2 vs F2.8 összehasonlítást RAW+F ben egy portréra meg egy halom levélre (könyv helyett) szigorúan nem állványról és befröccsözve. Ugyanaz a konklúzióm mint amikor megvettem ezt az üveget. Rekeszelni, max DOF-ért kell, az élességért felesleges.
    És a low light AF-C-s követés: felraktam egy 30 képes sorozatot. Az egyiken aZasszony max. gyaloglási sebességen közeledik felém, a másikon én sprintelek ami a csövön kifér a gép felé (márpedig én kurva gyors vagyok).
    30 képből 29 darab éles (1 db 80%-os), mindez nem a napsütötte tengerparton. Én ezt parádés teljesítménynek nevezném. A képeket csak pár napig hagyom fenn, kérlek a hülye fejemen most kivételesen nem röhögni, azért raktam fel még az elcseszett arcot is, hogy lássátok a képek sorszámozásából, hogy nem válogattam. Természetesen mind OOC.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák