Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz madgie #23173 üzenetére

    "Akkor lesz normális manuálkókusz, ha a vázon is elcsavarod elől, az objektívet is hátrahúzod"

    Hm, ez érdekes, mert a 23/1.4 az nem így működik, hanem ahogy elvárható: a vázon AF-re van kapcsolva, de ha hátrahúzoma fókuszgyűrűt, akkor átvált manuális fókuszra. Ez teljesen rendben van.

    (#23174) sheratan: "Vagy rendes mechanikus, vagy AF."

    Egyrészt persze ez jó lenne, de nem is tudom van-e egyáltalán a modern Fuji meg m43 obik között olyan ami autofókuszos _és_ mechanikus fókuszt is tud.

    Inkább az a kérdés hogy a focus-by-wire hogy van megcsinálva. A Fuji 23/1.4 pl. ebből a szempontból elég gyengusz: nem elég finoman reagál és közben úgy nyökög mint ami épp szét akar esni. Mondjuk engem nem zavar mert sosem használom MF-ban.
    De próbálj ki mondjuk egy Olympus 60/2.8 macro-t, annak nagyon szép finoman jár a focus-by-wire megoldása (és mivel macro, ott ez gyakorlatilag is fontos és nagyon jó hogy így van)
    De ugyanígy a 12-40/2.8 is ilyen jó (ezt is szoktam állványról manuálban használni, ez is hátrahúzós megoldás), a 40-150/2.8 is (de ezt igazából csak próbából használtam. Szintén hátrahúzós), a Nocticroné is jó (azt is csak próbából. Ez kapcsológombos)

    Szóval azért meg lehet a focus-by-wire-t is egész tisztességesen csinálni, és akkor rendben használható.

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák