- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz Hydra SR #748 üzenetére
Vakus derítés: amikor a témát erősen süti a Nap és ezzel
nagyon mély árnyékok keletkeznek amiket csökkent a villantás.
A világos részeken szinte hatástalan, de az árnyékokat csökkenti.
Szokásos beállítása -2Fé a helyes expo alá.
A vörösszem csökkentése akkor hatásos, ha a vaku több mint
8cm-el magasabban van mint az optikai tengely.
Ezért olyan nagyok a külső vakuk, hogy ez bőven meglegyen.
De ez a magasítás is csak közelről hatásos, mert messzebbről már
ugyanúgy tul kis szögben éri a szemet a fény.
( Igazából a beesési szög a döntő, minél messzebb vagy, annál kisebb a szög. )
Ezért van pár elővillantás, hogy a pupilla bezáruljon a fotózás előtt.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Hydra SR
addikt
Én nem azt mondtam, hogy 1000000-ból 1-2 esetben nem lesz vörösszem, hanem hogy 1000000-ból 1-2 esetben lesz látható különbség ultrakompakthoz képest A vörösszemet igazán csak a BEE fórumtárs által említett vörösszem csökkentő vakumóddal lehet kiküszöbölni beépített vakuval.
Megnéztem, tényleg van ISO1600 az S5600-on is...de minek?
Beletettek egy erőteljesebb zajelmosást, ez szerintem rossz ötlet volt. Ez tűnt fel nekem is nemrég valaki által linkelt képen ezen a topicban. Szerintem rájött a Fuji, hogy túl használhatót alkotott elérhető áron, gyorsan valamit tenni kellet, elrontottak rajta pár dolgot különben senki nem venné a 6500FD-t és a 9600-at (na jó, azért a 9600-nak ez nem konkurencia)
BEE: kösz a kisegítésért, a derítést ezek szerint nem teljesen jól mondtam
(mondjuk nem véletlenül volt ott ez az arcocska a végén: )
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
asysoft
aktív tag
válasz Hydra SR #752 üzenetére
''Én nem azt mondtam, hogy 1000000-ból 1-2 esetben nem lesz vörösszem, hanem hogy 1000000-ból 1-2 esetben lesz látható különbség ultrakompakthoz képest''
Értem én. Én csak azt mondtam, hogy nálam az arányok jobbak, HP-nál 10-képből 2-3 vörösszemes volt (20-30%), míg S5600-nál 50-ből 1 (2%). Azthiszem ez magáért beszél, akármi is okozza. -
Hydra SR
addikt
Szerintem ebben az is benne van, hogy talán intelligensebben igazítja a vakuvillanás erejét a távolsághoz, így nem fog fölöslegesen erősen pofánvillantani valakit csak hogy a záridőt és a fényérzékenységet alacsonyan tudja tartani.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
drkbl
őstag
ISO 1600 azért jó, mert a zajos kép még mindig jobb, mint az elmosódott.
Zajszűrés: képminőségnél állítható a körvonal-érzékenység: hard, normal, soft.
Vaku-szabályozás: valami biztosan van, mert:
- más a hatótávolság a látószög függvényében
- gondolom a zárt vaku miatt a szükségességéről az dönt, hogy milyen expoziciót tud kikeverni az érzékelő adataiból
Anti-blur módban is szeret vakuzni, de ha nem engedem, akkor belehúz -
Hydra SR
addikt
Az az S5500 volt, az 5600-nál már szerintem TTL
drkbl: ez mind igaz volt az S5500-ra is. A zajelmosás határozottan és látványosan változott, szerintem hátrányára.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
sycorax182
tag
up a topicnak! 24-étöl boldog tulaja leszek egy s5600nak ez lesz az első komolyabb gépem. remélem nem csalódok benne, nagyon jókat hallottam róla.
-
Gázspré
csendes tag
Sziasztok Fórumozók!
Én életemben először fórumozok...
De rájöttem, hogy itt többet okosodhatok mint bárhol.
A S5600-zal kapcsolatban kérdeznélek benneteket.
Miért lehet az, hogy szinte majdnem mndengyik beállításnál kicsit zajosak a képek. Hiába állítom az ISO értéket alacsonyra, akkor is.
Lehet, hogy kevés a fény? (Általában ez a szobámra jellemző este 6 kor, amikor ezeket probáltam )
Ha vkinek van egy jó ötlete különböző bellításokra azokat várom.
Még vmi!
Sokszor tök jó éles a kép de csak közép tájékon.
Hogy lehet azt elérni, hogy az egész kép éles legyen???
Köszönöm segítségeteket!
Üdv. -
-
Feda16
csendes tag
Hi,
Tegnap vettem S5600-t csak sajna, mint ahogy a fórum topik elején egy páratok esetében nekem sincs mellékelve magyar nyelvű használati utasítás. Aki rendelkezik esetleg ilyennel valamilyen számítógépes formátumban, nagy segítséget adna azzal, ha elküldené e-mail címemre: gyukerif@gmail.com
Remélem tud vki segíteni, és jah minden kedves fórumozónak kellemes ünnepeket kívánok és jó portrait alanyokat a következő évre!
FEDA -
as_Rock
őstag
Ja, kis kart elfordítod, ekkor a kiálló félgömböt nyomkodod, és látod, hogy vált a 3-féle af között.
Ha a megfelelőt kiválasztottad kis kart visszatekered, ezzel rögzíted, hogy ne tudd véletlenül elállítani."Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
-
Hydra SR
addikt
Igen, ez a gép nem a leg zajszegényebb masina sajnos, de adok egy-két tippet a zaj csökkentésére:
Először is az ISO-t jóformán csak 64-en vagy 100-on érdemes használni (remélem jól tudom, hogy az 5600-ban is van ISO64). Nem mindig ISO64-en a zajszegényebb, van úgy hogy 100-on jobb lesz. ISO64-en néha megjelenik a színzaj ami rosszabb, mint a kontrasztzaj mert nehezebb eltávolítani meg szerintem csúnyább is.
A másik: ISO100-on rövidebb záridővel tudsz dolgozni, ez csökkenti a hot pixelek esélyét. Ezt a blendenyitással is tudod befolyásolni, nem érdemes jobban szűkíteni a blendét annál amennyi feltétlenül szükséges. Persze végállásban sem feltétlenül jó dolgozni mert az objektív rajzolata meg a középérték környékén a legszebb, szóval a teljesen nyitott blende csak végszükség esetén jó. Sajna rossz fényviszonyok között elég gyakran kell.
A blendenyitásra már említette valaki de én is ide írom azért, hogy az befolyásolja a mélységélességet is (DOF). Ezen a gépen általában nem kell nagyon megharcolni a mélységélességért de teljesen nyitott blendénél azért már lehetnek gondok, ha nagy mélységátfogás kellene. Sötétben nagy mélységélességgel fotózni elég nehéz, tutira zajos lesz a kép. Illetve az S5600-nál megjelent egy új dolog ami az élességet befolyásolja: a zajelmosás. Bár nem teszteltem de szerintem záridő- és ISO-függő, hogy mennyire erőteljesen mossa a zajt, ez sajnos a részletgazdagság, az élesség rovására megy. Szóval végülis nem sokat tudsz operálni a zajjal, mert bármelyik hibaforrást csökkented egy másik beállítással, valami mást meg erősítesz. Ha lejjebb veszed az ISO-t, növeled a záridőt és a hot pixel esélyét. Ha följebb viszed, növeled a zajelmosást. Ha a blendét nyitod, csökken a mélységélesség és egy idő után romlik a rajzolat is. Ha meg szűkíted, akkor megintcsak növeled a záridőt. Azt hiszem, a legjobb ha olyan képet csinálsz amin a rajzolat, a részletgazdagság szép és a zaj pedig utómunkával eltávolítható.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Pityesz78
tag
Sziasztok
Lécci mondjátok meg, hogy a high speed xd kártya a Pc és a gép között gyorsabb, vagy többet lehet rá fotózni mondjuk vaku nélkül egy adott idő alatt? Vagy mind2? Szóval miért is jobb? És ez a 3D, olajfestmény, művészi rajz, és vízfestmény funkciói mire jó és hogy kell használni ha egyáltalán érdemes a használatra.
off: Csak mondom, hogy a Birdpc-től telefonon foglaltam le egy H1gb xD-t, mondtam, hogy egy ismerősöm megy érte és a köcsögök persze M-eset adtak a H-s áráért. Szóltam nekik, hogy enye-benye, , de persze a H-s már elfogyott és csak januárba lesz, vagy visszaadják a különbözetet. Szóval ha nincs nagy különbség a fotózáskor akkor inkább használom a különbözetet meg leverem rajtuk.
üdv
[Szerkesztve] -
kezu
tag
Eljott a alvany vasarlas ideje, milyet ajanlotok a gephez? En ugy 15 ezer forint kornyeken szeretnek ra aldozni, tobbet nem igazan, kinek mi jott be?
-
Hydra SR
addikt
Nekem a Soligor VT-453-as jött be, mert:
-olcsó (6k)
-könnyű
-adnak hozzá válltáskát
-kicsire összecsukható
-relatíve stabil, jól rögzíthetők a csavarjai
Hátrányai:
-érdemes időzítővel fotózni mert expo gomb lenyomása után egy picit remeg
-nem túl magas (azt hiszem, 155 cm)
-erősen orrnehéz gép alatt nyetlik (nekem sikerült egyszer annyi szűrőt rátekerni, hogy jó erősen kellett ráhúzni a rögzítést mert erősen bólogatni támadt kedve de ez kb 8 szűrő után kezdődött. Normális esetben nem tekersz fel ennyit csak kényszerből, extrém helyzetben)
A VT-466-os magasabb, érdemes azt is megnézni.
Egyébként ez a 15000 pont az a kategória ahol szinte nincs semmi, max néhány helyen ennyiért adják azt amit máshol megkapsz 10-ért is. A profibb cuccok 20-nál indulnak, az olcsóbbak meg 10-11-nél befejeződnek.
Én amondó vagyok, hogy egy VT-453 vagy egy VT-456 jó vétel mert továbblépéshez ugyan nyilvánvalóan kevés de olcsón tudod kitapasztalni, mit kell elvárni egy állványtól. Addig meg amatőr fotózáshoz ehhez a géphez korrekt. 15-ért se kapsz olyat amit egy masszívabb dslr-hez is használhatsz majd.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Az első (RG-50) ránézésre stabilnak tűnik de a min. 64cm,max 152 cm nekem nem tűnik túl jónak. A legalacsonyabb állása túl magas, a legmagasabb meg túl alacsony. 2,1kg az nem is túl könnyű, lehet hogy nem lesz kedved mindig magaddal vinni gyalog, akkor meg minek. Mondjuk a súly a stabilitásnak meg jót tesz de azért ebben a kategóriában nem érdemes betonstabil állványra számítani. Végülis nem rossz de én nem adnék érte 14400-at.
A Velbon CX-660 jobbnak tűnik minden szempontból amit felsoroltam.
A Hama Gamma látszik a legrosszabb vételnek, és annyival még csak nem is olcsóbb. Nehezebb de nem annyival, hogy kifejezetten stabilnak lehessen mondani, nem elég magas, nem eléggé állítható és a Hama állványokról nekem az a tapasztalatom, hogy a rögzítőcsavarjai elég gagyik szoktak lenni. Fröcssöntési hibásak, gyengék, nem szorulnak meg rendesen.
A három közül én a Velbont venném.
-
asysoft
aktív tag
-
Hydra SR
addikt
Erre mondtam, hogy 15-ért általában csak olyan állványt lehet kapni ami máshol 10 Nemigen látok 10k és 20k között állványokat, ez az árkategória pont kiesik a szórásból. Az olcsóbbakat igyekeznek a 10000 Ft-os lélektani határ alatt tartani.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
kezu
tag
na beszereztem cx 560-as volt csak, ami annyiban mas, h ez csak 150cm a magassaga, de ez is eleg (meg csak ez volt), de viszont csak masfel kilo thx 4 the info
-
Pilács
senior tag
Helló!
Valaki dobhatna fel képeket, hogy mit lehet kihozni ebből a masinából
KösziAjándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Pilács
senior tag
a zoom kézből 4 az jó
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
kezu
tag
manualis feheregyensuly allitasanal magatol allitja a fe-t? Tehat kivalasztom ezt a modot, raviszem egy pl. feher lapra, es megtartja azt ''leOKozas'' utan?
-
Hydra SR
addikt
Mindig mikor manuálisra váltasz, felkínálja, hogy új fehéregyensúlyt szeretnél exponálni vagy az elmentettet használod. Tehát igen, megtartja, kivéve ha felülírod.
-
kezu
tag
Oke koszi, amugy belteri mondjuk csaladi fotozashoz milyen beallitasokat hasznaltok? Nekem az a gondom, h a blendet total kinyitom, hogy nagyjabol kisebb zaridovel dolgozhassak (a bemozdulasok ellen), de igy is azert alig iskerul csak minden 2-3. kep, mert bemozdulas van. De ha csokkentem a zaridot, akkor mar alulexponalt lesz a kep, blendet mar nem tudom jobban kinyitni. Vakut be sem szoktam kapcsolni, mert semmit nem er, meg a szineknek sem tesz jot szerintem... ISO-t mondjuk 64-en tolom, bar azt felvihetnem 200-ig siman, bar nemtudom, hogy azzal mennyit nyernek zaridohoz a norm. exponalt kephez...
ui: a bemozdulast nem az en kezem altal okozott bemozdulasra ertem (alvanyrol tolom), hanem a fenykepezettek mozognak
Szval tapasztalat? -
drkbl
őstag
Leginkább auto, esetleg napfény, ha semmiképp nem szeretnék vakuzni. Vaku szerintem elmegy, figyelembe kell venni, hogy van minimum és maximum távolság. Családi fényképnézegetéskor még soha nem érkezett panasz zajra, színhűség sosem kapott erős kritikát (a Canon Ixus v bolondult a pirosért), maximum a tényleg jó képek kaptak dícséretet. Ezek a képek emlékfelidézésre valók, nem ezen fórumon szakértők elé vetésre
Most itthon vagyok, az egérpadban egy fénykép van anyukámról, egy kismacskával, kb. 10 évet fiatalodva. Nem hiszem, hogy vaku és auto mód nélkül esélyem lett volna lekapni; az olyan ''apróságokat'', hogy smink nélkül csillan a bőr, hogy tükröződik a vaku a szekrényajtóról, hogy nagy a fényesség-különbség az előtér és háttér között - soha egyetlen családtag se tette szóvá. Ellenben kinyomtatták a képet, fotopapírra , és berakták az egérpadba. -
Imy
veterán
Sziasztok!
Most jelen pillanatban ez a fényképező gép 55800Ft az Extreme Digitalnál...
Szerintetek ez az ár megy még lejebb? Mert október körül 65e Ft volt... Vagy mire várható az ujabb modell megjelenése, ami ezt a gépet váltja?Mert jó lenne elötte egy ilyet beszerezni. Nekem ráérne tavaszig (áprilisig), hiszen ebbe az időben nagyon keveset fényképezek. Meg tavaszig remélhetőleg az XD kártyák ára is lejebb esik....
Várom a véleményeket! -
quantal
tag
''ISO-t mondjuk 64-en tolom, bar azt felvihetnem 200-ig siman, bar nemtudom, hogy azzal mennyit nyernek zaridohoz a norm. exponalt kephez..''
200/64=3.125. Tehát kb. harmad akkora záridő kell a normál expóhoz.''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
Hydra SR
addikt
Szerintem ez kifutó ár, tavaszra már lehet, hogy elfogy. Még mindig ez az ''XD kártya drágább, mint az SD''-fóbia van, szerintem ez százszoros túllihegése a problémának, ez nem lehet döntő érv egy gép mellett vagy ellen. Kártyát egyszer, vagy maximum bővítésnek mégegyszer veszel. AKKORA különbség nincs azért az árban, hogy ez döntő szempont legyen.
-
Hydra SR
addikt
Az időzítőt nem jegyzi meg, a sorozatot viszont szerintem igen. Lehet a sorozatot is időzíteni de a következő exponálásra az időzítőt elfelejti, csak a sorozatot jegyzi meg. Legalábbis az S5500 így csinálja.
-
kezu
tag
válasz Hydra SR #790 üzenetére
Jah a 5600is, mar parszor jol jott volna, ha az idozitot is megjegyzi, igaz belefer, h megnyomjak 2 gombot Bar az is kar, h ha idozitovel lovok sorozatot, akkor csak 3-at keszit, legalabbis igy vettem eszre (bar csak manualban probaltam, itt meg azthiszem, hogy csak 3-at lehet tolni valamiert, de lehet, h tevedek)
-
Pilács
senior tag
Hi!
Lehet állítani a vaku fényerejét? Vagy jöhet a paíros módszer? A leírásban nem találtam erre utalást... szal gondolom akkor nincs...Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
bandus
veterán
Nem valószínű.. 55ezerért marhajó ár, és hidd el, hogy el fogják kapkodni. Ez volt a pana fz-50-el is. Mindenki várta, aztán mégse sikerült olyan jól, helyette megfelelt volna már a 30-as, de azt akkor már nem lehetett kapni..
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Hydra SR
addikt
Ha jól emlékszem, az S5500 60k-nál fejezte be bolti pályafutását, akkor jött az S5600.
Nekem is erősen úgy tűnik, hogy az S5600-ból a karácsonyi maradékot szórják ki, WestEndben már nem is láttam.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
drkbl
őstag
Klasszikus, talán Hofi :
Ember körülnéz, egyik eladónál 50 fillér a tojás, a másiknál 2 forint. Odamegy a 2 forintoshoz: ''Ember! Hogy adhatja ilyen drágán a tojást? Ott csak 50 fillér!''
''Igen, de nálam kapható is!'' -
Imy
veterán
És még egy kérdés ami eszembe jutott, milyen laptartozékok vannak a géphez az alapcsomagban (Pl.: szíj, kábelek, stb)?
-
kezu
tag
Vasarlas elott ezt feltetlenul olvasd el:
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.