- Samsung Galaxy Tab S 10.5 - magas képesítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- 8 TB-ig nyújtózkodik a SanDisk asztali SSD-je
Hirdetés
-
Android és iOS rendszerekre érkezik a Sonic Rumble
gp A május végére tervezett zárt bétára már lehet jelentkezni a hivatalos oldalon.
-
Megjelent az EasySMX, okostelefonok mellé szánt, multiplatformos kontrollere
ph Az 5,9, 6,4, illetőleg 6,8 hüvelykes készülékeket is fogadó "gamepadból" a Bluetooth lapka sem hiányzik.
-
Van, ahol lesz összecsomagolt Disney+ és Max
it A Disney és a Warner Bros Discovery elsőként az USA-ban csomagolja össze a Disney+, a Hulu és a Max szolgáltatásokat.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
azzio
aktív tag
Ja! Mégegy: ''töki pompos''
Kell hozzá pizza- vagy kenyértészta (amelyik jobban tetszik, barátnőm bizzatésztát csinált hozzá), amit jó vékonyan be kell pakolni tepsibe, aztán kicsit várni kell, hogy megdagadjon (20-30 perc, meleg helyen). Ezután meg kell kenni tejföllel (ínyencek előtte a tejfölt összekeverhetik borssal, majorannával, atomhulladékkal, amit éppen szeretnek), rá kell rakni jó sok angolszalonnát (kockákra kell vágni előtte) és vörös- meg póréhagymát. Sok hagymát rá lehet rakni, mert nem lesz túl hagymaízű, miután megsült (ja, merthogy meg is kell sütni, kb. 5+15 perc, előmelegítés, sütés) édes lesz rajta a hagyma.
Na ez az ungarische pizza, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban árulták töki pompos néven.
A rosszullétig kajálhatja magát az ember belőle -
mormota
senior tag
arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még )hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja''Illusztrálok, tehát vagyok
-
brownus
veterán
válasz Kalandor #270 üzenetére
CSICSERIBORSÓ PÁSTÉTOM
Egy csésze / 1cs=2.5 dl./ főtt csicseriborsó,
1/4 cs.olaj, 1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
1 tk.ételízesítő, pici só,
1/3 cs. a csborsó levéből
A hozzávalókat jól turmixoljuk össze.
KUKORICA PÁSTÉTOM
2 cs.morzsolt mirelit kukorica
1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 tk. só
1 tk. pizza fűszerkeverék, zsemlemorzsa, amennyit felvesz, 3-4 ek.olaj
A hagymát és a kukoricát kevés vízen pároljuk,hozzáadjuk a fűszereket és és az olajat
még egy kicsit pároljuk Ezután turmixoljuk és egy edénybe öntjük
annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá ,hogy jól kenhető legyen
SÁRGARÉPAKOLBÁSZ
1 kg.sárgarépa ,8-10 ger.fokhagyma ,1 1/2 kk. só
5-6 kk. piros paprika, 2 kk. őrölt kömény
1dl olaj,1/2 tk.zöldbors
A megtisztított sárgarépát gyümölcscentrifugán pépesitjük. Hozzátesszük a fűszereket és az olajat még turmixoljuk kissé ha még nem elég ízletes ízesíthetjük fűszerekkel kenhető állagát az olaj adja ha nem elegendő ,tehetünk még hozzá.
KARFIOL PÁSTÉTOM
1 db kisebb karfiolt megfőzünk enyhén sós vízben Pépessé törjük villával ésházilag készített majonézzel ízesitjük
AVOKÁDÓKRÉM
1 db.avokádót a héjából kivájunk , és villával összetörjük, néháns csepp citromlevet teszünk hozzá, hogy ne barnuljon meg.Hozzáadunk 1 ger.fokhagymát pici sót és 3-4 ek. kefirt. -
addikt
Valami jó paradicsomos Pizza alapot tud valaki?Én mondjuk sűrített paradicsomból, olasz fűszerkeverékből, kis bors, kis só, meg oregánóból szoktam, ez sem rossz de amiket a pizzériákban csinálnak az a tuti
-
geot
csendes tag
Szia!
Nagyon ínycsiklandó recept, szerintem ki is próbálom hamarosan, csak egy problémám van.
Pizzatésztát már próbáltam csinálni, de... fogalmazzunk úgy, hogy nem volt ehető.
Lehet, hogy a recepttel volt a baj, de az is lehet, hogy én nem voltam elég ügyes.
Ti hogyan készítitek?
Előre is köszönöm!Σαγαπώ Krinya
-
addikt
Na azt én is megköszönném mert leírtam valahová,de mindíg elhagyom a papírt, és szerintem hétvégén pizza lesz .
Ildika:Jónak tűnik a tied is, bár tegnap még az általam leírt módszerrel csináltam, de legközelebb kipróbálom ezt is, egyébként én a szomszéd bácsitól tanultam -
nyávogi
tag
A világ legegyszerűbb, legfinomabb pizzatészta-receptje:
50dkg liszt, kevés só, 2-3 ek olivaolaj => összekevered, majd hozzáöntesz:
kb.2 dl cukros-langyos vízben elkevert 5dkg élesztőt (nem kell megfuttatni)
jól összedolgozod, ameddig könnyű,rugalmas tésztát nem kapsz belőle, általában kell még kevés lisztet tenni hozzá gyúráskor. Általában 5 perc alatt meg is van.
Kinyújtod, kívánt vastagságúra (még dagadni fog!!), megpakolod és sütöd
nyamm
én szoktam a tésztát kicsit elősütni, de ha profi a sütőd, nem muszáj.
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
Hasonló az én receptem is, mint Nyávogié.
60 dkg liszt, 2 dkg élesztő, amit kevés tejjel és cukorral felfuttatsz, 2-3 ek olaj (olíva vagy ét), kb 1 dl víz, só.
Ezeket összekevered és kb 1 órát keleszted. 3 nagy pizza lesz belőle.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
geot
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén elkészítettük a pizzát.
Ildika pizzaszósz- és Nyávogi pizzatészta-receptjét mixeltem össze. Az eredményt dicsérték, úgyhogy nagyon elégedett voltam.
Köszönöm még egyszer az ötleteket.
A tészta picit vastagra sikerült, de nem volt vészes. Ízre is nagyon finom, csak sajnos kevés sót tettem bele.
Legközelebb ügyesebb leszek. És remélhetőleg picit gyorsabb is.Σαγαπώ Krinya
-
ladybug
őstag
Általában csirkét szoktunk enni itthon, így ezekből ajánlanék párat. A kedvenceim a sütőben elkészíthetőek, mert ezeket csak betolom a sütőbe, és kb 1 óra múlva kiveszem. A köztes időben pedig játszom a lurkókkal.
Almás csirke vagy Normann csirke
Aztán a sajtos csirke, amit csirke- vagy pulykamellfiléből készítek (de tengeri hallal is nagyon finom). Kb 20-25 dkg reszelt sajt kell hozzá, 1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, só és bors. Ezeket összekevered, és nyakonöntöd a husit, amit kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba teszel. Az utolsó 5 percre hagyd fedő nélkül, hogy megpiruljon a teteje.
Sült csirkeszárnyak vagy -combok: csirkét befűszerezni sült csirke fűszersóval, rávágni pár kiskocka vajat, és be a sütőbe. Pirosra süsd.
Aztán szószok:
minap készítettem petrezselymes szószt. Szerintem nagyon finom lett, de ezt ki-ki eldöntheti maga is. Egy alapbesamelmártást készítettem. Nem borssal, sóval fűszereztem, aztán tettem bele kevés fokhagymát. Levettem a tűzről, és nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel fűszereztem. Rántott hús mellé is illet, persze krumplival.Aztán sajtszósz. Szintén besamelalap, tűzről levéve sok sajtot bele. A füstölt sajt különösen feldobja az ízét.
Aztán paradicsomos szósz. Hagyma üvegesre párolva, beletenni 4-5 ek sűrített paradicsomot, majd felönteni kis vízzel. Só, bors, pizza fűszerkeverek (ezt bárhol lehet kapni), de ha van friss oregano, bazsalikom és majoranna, az a legjobb. 1-2 perc alatt rotyog, és akkor kis 2-3 kanál kecsapot bele, hogy ne legyen olyan fanyar.
A rizst kb 2 éve így főzöm. Kicsit kevesebb víz, mint a rizs kétszerese. A vizet felforralom, sót teszek bele, és amikor forr, beleöntöm a rizst. 1-2 x megkeverem közbe is, és kb 22 percig főzöm. A rizs egyébként frissen a legjobb.
Most hirtelen ennyi ugrott be.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ipavlidu!
tag
Vegre raszantam magam, hogy home-made pizzat csinaljak. Segitsegul a Logout-on par honapja megjelent pizzas irast vettem. Es folulmulta minden varakozasomat! Bar egy kicsit elcs*sztem a masodik, mexikoi tepsit. Kicsit sok paradicsomszoszt tettem ra, + kb. minden szeletre raktam chillit. Hat igen, csak en birtam vele kb.
Szerintetek honnan tudnek kor alalapu pizzasutotepsit szerezni?
-
ipavlidu!
tag
válasz philoxenia #1092 üzenetére
Kosz a valaszokat.
Tyhuu ez a pizzakeszito-kezikeszulek kemenynek tunik.
[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Timocicu #1766 üzenetére
Nálam pont a vörösbor szokott kimaradni , ellenben kevés babérlevelet is teszek bele, a majoránnát általában marhahúsnál én is mellőzöm.
A vörösbor nálam azért ellenjavalt, mert másnapra, harmadnapra már nem olyan jó az íze benne. Igazából pedig a palackozott vörösbor nem túl jó az ételbe, friss meg nincs... Ellenben lecsót, ha tehetem mindenképpen teszek bele, nyáron természetesen friss paprika és paradicsom, télen a nyáron eltett lecsó...1762: Attól is függ, ki mennyire szereti megkeleszteni a pizza tésztáját...
Kenyérhez nálam bőven kell az élesztő, de barna kenyeret szoktam sütni, viszont a pizzát laposan szeretik nálunk, ott csak a lazításhoz kell...[ Szerkesztve ]
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
mormota
senior tag
a pizzatészta akkor lesz finom, omlós, és puha, hogy ha meggyúrás, és megrakás után még hagyjuk egy 10-15 percet kelni a tepsiben a gáz tetején melegben.
Illusztrálok, tehát vagyok
-
#49553920
törölt tag
válasz mormota #1981 üzenetére
Ezt a fonalat továbbfűzve, mindenkinek ajánlom az otthoni pizza szósz elkészítését.
Hozzávalók: 4ek olívaolaj
2ek friss oregánó
4 gerezd fokhagyma
1/4ek chili
1/4ek száraz oregánó
1 konzerv hámozott paradicsom
só, bors,
1/2 tk cukor
szódabikarbónaAz én receptem, több adag pizzához:
Felaprítunk egy kevés friss oregánót (2ek). Egy edénybe olívaolajat (4ek) melegítünk takaréklángon, ez nagyon fontos. Kis melegítés után hozzáadjuk az kicsire aprított fokhagymát (4 gerezd), egy percig hagyjuk az olívaolajba, közbe fakanállal kevergetjük (1 percig), majd hozzáadjuk az oregánót. Folytatjuk a keverést, a legkisebb lángon (1 percig)
Ízles szerint, én ajánlom, adjunk hozza chili paprikát ezt is kicsire aprítva ( 1/4tk), ezután adjunk hozza száraz oregánót is (1/4 tk), egy pár masodpercig meg hagyjuk nehanyszor megkeverjük, de közben egy jó minőségű előre hámozott paradicsom konzervet bontsunk ki, és ontsuk ki egy keverőtálba, majd a kezünkkel kicsit torjuk össze, és mehet bele az olajos, oregánós szószba. Vegyünk fentebb a lángot közepesre, kevergetés közben izésítsük ízlés szerint só,bors, cukor(1/2tk), ehhez merten adjuk hozza a sót és a borsot kb. 35-40 percig marad és közben keverjük.
Most jön a lényeg: (óvatosan ezzel a résszel nem szabad túl sokat belerakni.) a mutatóujjunkat, belenyomjuk egy kis szódabikarbónába, majd kihúzzuk onnan és egy kicsit meg is rázzuk a kezünket, majd hozzáadjuk a szószhoz és jól eldolgozzuk-------- Kész.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
mormota
senior tag
az annyi, hogy tepsibe papír, és rá a cucc. nem szükséges olaj, elég a pác olaja.
a tésztákhoz még az se kell. ilyen pl a pizzatészta, vagy lepény, esetleg sütemény is.
de ilyen a muffinpapír isa sütésnél oda kell figyelni, hogy ne hevítsd túl, mert akkor füstöl, és az nem frankó
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Archanon
őstag
válasz DeFranco #2024 üzenetére
Vegetáriánus létemre a darált húshoz nem tudok sokat hozzászólni, egyébiránt már így is jól hangzik. Kb. hajtogatott pizza. Ezerféle tölteléket lehetne neki kitalálni...
Nem vagyok gyakorlott szakács (bár lennék!), itthon sincs igazán változatos alapanyag, de azért elég gyakran szoktam fantáziálni finom ételekről, amiket de megfőznék/megsütnék. Ezek közül a legkülönfélébb pizzák előkelő helyet foglalnak.
Szerintem: pariszósz, fokhagyma, kukorica, (darált hús,) bazsalikom+oregano (alap), összekotyvaszt, mehet a tésztára. Esetleg kockázott sajtdarabkákat is keverhetsz hozzá, biztos jó ízt kölcsönözne neki. Összehajt, tetejére pedig mindenképp reszelnék jó sok sajtot (többfélét), végül joghurttal/tejföllel benyammognám (a vega változatot).
A kukoricát ki lehet váltani pl. gomba+bab párossal. Vagy azzal együtt. Véleményem szerint illenek egymáshoz, szóval...
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Zewa
senior tag
válasz szőröscica #2220 üzenetére
...ha vendégvárás akkor általában mindig az utolsó pillanatban tudom meg és 1001 dolgom van.
Ezért lehet hogy követés fog ebben a topicban járni de:
- Mélyhűtött leveles tészta elő (Lidlis, tescos, sparos mind tökéeltes nincs léynegi különbség a téglalap alakúak között)
- Mikróba be, kiolvasztás
- Még kiolvad előkészítjük a tölteléket
- Tészta jó vékonyra kinyújt (3-5mm) majd ca 6x6os kockákra felvágás
- tojással megkenni(!) majd minden kis négyzetbe egy kis töltelék*
- Összehajt, szélét lenyomkod, tepsiba rak, tojással megken
- pirosodásig süt
Szerintem az a titka hogy jó vékony legyen és annyi tölteléket rakjunk bele amennyit tudunk.
Kis gyakorlattal fél óra alatt kész + 2*~10min sütés.
* Csepp pizzaszósz+egy kis darab sajt or virsli, or sonka, or kolbász or szalonna ...vagy ami van otthon! = )Nyújtódeszka nem is kell. Le kell pakolni a konyhapultról, tisztességesen lemosni és joccakát. Sodrófának akár egy jobb képességű pet palackot is használhatsz de az "igazi" a szóda -természesen jól lecsutakolva-
ps.: Lehetetlen elb@szni, tényleg finom és mindenki azt hiszi majd hogy mekkora sütőisten vagy. (akárcsak egy túrótorta esetén.)
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
mormota
senior tag
hát nem jár kövezés érte, én is volt már, hogy előre fagyasztott leveles tésztából kakaós csigát csináltunk.
az még egyszerűbb...
a kinyújtásig ugyanaz.
utána kakaós cukorral meg kell hinteni, feltekerni, majd centis szeletekre vágni, és tepsire helyezni, kisütni.
hasonló eljárás pizzás csiga esetén is, csak ott sajt+pizzakrém a töltelék.Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
két újdonságot is hozok nektek
az egyik egy serpenyős álpizza, a másik egy szaftos hús
a pizza a következőképpen néz ki, és azért ál, mert nem élesztős pizzatészta, hanem sütőporos tortillatésztából van:
150gr liszt, egy kk sütőpor, egy csipet só, 2 ek olívaolaj, langyos víz annyi, hogy puha tészta állaga legyen
egy vas serpenyőbe olajat csurgatok, kb 0,5-1 ek-nyit, majd szétkenem kézzel, és belelapítom a tésztát
felteszem a tűzhelyre, hogy piruljon az alja, addig felvágom a feltétet, ami bármi lehet, csak sok legyen
amikor úgy gondolom (2-4 perc) hogy megpirult kellőképpen az egyik fele a tésztának, megfordítom (lehet dobni mint a palacsintát, vagy alányúlni lapáttal is. a megfordított tésztára halmozom a feltétet, majd bevágom az előmelegített sütőbe, és készre sütöm mindegy 5-10 perc alatt (kb addig, hogy a sajt rápiruljon a tetejére.
kiöntöm vágódeszkára, és 4-be vágom. melegen fogyasztom.a másik pedig bármilyen húshoz jó, eddig disznóval csináltam még csak, de kb sztem bármivel jó, csak az idők változnak. pácoláshoz: kockára, csíkra, apró darabkákra vágom a húst, kinek mi a szimpi. kevés olaj, currykeverék, szójaszósz, só, fokhagyma-granulátumból álló pácban hagyom minimum 5 percet állni.
egy teflonos wokban vagy serpenyőben (itt a lényeg, hogy legyen akkora fedő, amit rá lehet később tenni) olajat hevítek, majd mehet rá a pácolt hús, minden lével együtt. pirítom, amíg kérge nem lesz, majd 0,5 deci vizet öntök alá, és lefedem, így párolódik, puhul a hús. lehet közben kóstolni, nézni az állagát.
két változatot csináltam eddig. az egyik idáig szól, amikor kicsit elfőtte a fedő alól a levet, akkor főtt rizzsel tálalom, vagy a másik változat szerint átteszem egy fém nyelő vas serpenyőbe, és bevágom az előmelegített sütőbe pirulni.kb ezek a nagy vonalakban a lényegek, persze szabadon variálható fantázia szerint
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Speeedfire
nagyúr
Sziasztok,
egy párszor már próbálkoztam pizza tésztával otthon, de valahogy sosem volt az igazi. Nekem mindig olyan gyúrmaszerű a tészta, a receptekben pedig kézzel egyszerűen nyújtják. Mi lehet a gond vele?Így szoktam csinálni:
30-40dkg pizza liszt
1 zacskó instant élesztő
2 evőkanál olaj
2dl víz
1 kk só
1 kk cukorFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mormota
senior tag
válasz Speeedfire #2428 üzenetére
tegyél bele egy leheletnyivel több folyadékot
vagy használj felesben pizza és sima lisztet
esetleg ne instant élesztőt, hanem rendesetrendesen dagaszd át, hogy összeálljon, majd hagyd kelni, majd nyújtsd ki tepsibe vagy formára, és hagyd megint kelni
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Andris837
senior tag
Szép napot!
Tegnap délután készítettem egy tepsis pizzát vacsorára ami isteni finom lett! Könnyű lágy tészta, bőséges feltét. Ezek után el is döntöttem, hogy nem rendelek többé pizzát! A tésztát és a szószt is én készítettem hozzá.
A recept:
Tészta:
25 g élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
500 g liszt
1 ek sóSzósz:
kb 2 ek olaj
3 dl passzírozott paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk szárított oregánó
bazsalikom
só, borsFeltét:
Ízlés szerint. Én sonkát, gombát, kukoricát raktam rá és persze sok sok sajtot.
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és várunk 15-20 percet, amíg felfut. A lisztet belemérjük egy keverőtál aljába, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet jól kidagasztjuk, majd lefedjük egy konyharuhával és nagyjából 1 órára lehetőleg meleg helyre tesszük, hogy szépen megkeljen.
A pizzaszószhoz olajat hevítünk egy lábasban és erre rátörjük a fokhagymagerezdeket. Hozzáöntjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal és szárított oregánóval ízesítjük, 5 perc rotyogtatás után pedig beleszórjuk a felvagdosott friss bazsalikomot is és elzárjuk a lángot.
A megkelt tésztát kiborítjuk egy belisztezett deszkára, téglalap alakúra nyújtjuk és bedobjuk egy kis zsiradékkal megkent kilisztezett tepsibe. Elegyengetjük a tepsiben a tésztát, majd megkenjük a szósszal és rádobáljuk a feltéteket. 210-220 fokos sütőben 15 percig sütjük és frissen melegen tálaljuk a családnak.A mai ebéd rántott hal lesz, kukoricás rizzsel, tartárral.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
bugizozi
őstag
Kipróbáltunk már mi is több féle pizza tészta receptet, nálunk most ez a favorit:
30g élesztő
1 tojás sárgája
1 dl olaj
2,5 dl tej
500 g lisztUgyanúgy kell megcsinálni, ahogy Andris837 írta. A végén mi úgy sütjük, hogy 10 percig a sütő legaljára tesszük, 10 percig pedig legfölülre, így talán ropogósabb. (persze azért ránézünk nehogy megégjen)
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mgergo76
csendes tag
Egy javaslat a jó pizzatésztához. Próbáljatok beszerezni 00-ás lisztet (pizzaliszt).
Teljesen más lesz tőle a tészta, sokkal könnyebb vele dolgozni, könnyű nyújtani, nem szakad. És az íze....Ha kipróbálod, akkor utána soha nem fogsz BL55-ös lisztből pizzát készíteni.
Üdv: Gergő
-
wierra
senior tag
Én ilyen Pro-Q Frontier Elite-et használok.
2 db 43 cm-es grillráccsal van felszerelve.
Indirekt grillezésnél pizzakövet használsz "tompításnak"?Igen, a faszén nagyon fontos, amellett, hogy lehetőság szerint minél pormentesebb legyen, nagyon fontos, hogy kb. egyforma méretű és lehetőleg vegyszermentes faszéndarabokat használj(unk).
Boksa faszenet használok, a begyújstáshoz pedig kókuszrost brikettet."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
dugesz77 pizzareceptje - csak forwardolom, hogy meglegyen:
Ezt a receptet szoktam használni. Teljesen más a kész tészta tapintása, de nagyon jól formázható és gyönyörűen feljön. A múltkor több adag készült és kipróbáltuk lefagyasztva is . Simán vállalható még így is felengedés után.
Hozzávalók (3 Pizzához)
400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
250ml hideg víz
8g só
1.5g élesztő
Elkészítés
Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
Kelés után vegyük elő a tésztát és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki és nyújtsuk kerekre a őket.
Szósz, feltét és mehet a vasra."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Czimby
addikt
válasz Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Ez a pizzavas.hu-s recept ha jól emlékszem.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz Mr.Csizmás #2639 üzenetére
A te megoldásod is elég jó, majd rápróbálok.
A egyébként pizzavas oldalán van még pár érdekes recept.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
dugesz77
őstag
válasz Mr.Csizmás #2645 üzenetére
Elnézést a pontatlanságért (mentségemül szóljon az oldalon is el van írva) 1,5 dkg tehát 15 g az élesztő.
Maga a pizzavas nálam állandóan bent van a sütőben tepsiket is arra rakjuk. Süteményeknél is nagyon sokat segít például az almás pite alja sokszor nyersebb maradt az alma létől most a vaslapon sütve megsül az is szépen.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #2643 üzenetére
Köszönöm.
Igen elő kell melegíteni, 50 percet javasolnak. De ha felmelegszik a sütő 250 fokra akkor egyből beteszem a pizzát, (kenyeret). Így is ugyanolyan hatékony. Kb. 10 perc alatt meg is sül a pizza. A széle és az alja ropogós a teteje pedig pirult. A pizzát végig 250 fokon sütöm, a kenyeret csak a kezdeti időben, mérettől függ, hogy ez mennyi, 1kg lisztből készültnél ez 10 perc, aztán leviszem 200 fokra.
Egyébként innen vettük: [link]
#2646 dugesz77
"Süteményeknél is nagyon sokat segít például az almás pite alja sokszor nyersebb maradt az alma létől most a vaslapon sütve megsül az is szépen."Lerakod a pite tésztát, és arra szórsz egy kis darált kekszet, majd erre teszed az almát, így nem fog elázni a tészta.
-
FerNandor
őstag
Én ezt a pizzareceptet használom ezentúl. Végre egy pizzatészta, amivel elégedett vagyok, mert szerintem fantasztikus. [link] nagyon bírom ezt a fickót.
---
(#2635) freaghill remélem a héten tudok vele tovább haladni, majd rakok fel képeket
Németek "WaMa Trommelt" használnak a tűzkosárhoz - mosógép dob , lehet, hogy pont szét is tudok majd szedni egy mosógépet[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kelna91
senior tag
Szerintetek jó ez a molos akciós pizzakő?
És mi a vélemény egy ilyen olcsó, ultrakompakt grillről? Nekem nagyon tetszik, főleg, hogy táska is van hozzá.
-
daninet
veterán
Sziasztok
Megosztanám veletek a sokat próbált pizzatészta kalkulátorom instrukciókkal kiegészítve.
Ez egy New York típusú pizza amit egy díjnyertes mesterszakács által írt könyvből (Pizza Biblia) készítettem kiegészítve saját tapasztalataimmal.
A tészta használható más olasz kenyerekhez is pl ciabatta vagy focacciaHa letöltitek az excelt módosíthatóak az értékek. [link]
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz jansky1 #2707 üzenetére
hát ezt eleinte úgy fogod csinálni, hogy amekkorára sikerül
egyébként az olasz pizza 2mm középen, 6-7mm a szélen nyers állapotbanVan mégy egy life hack amit fatüzeléses kemencékben használnak a pizzatésztának a nyújtási problémái miatt. Ez a pizza rács. Ez ugye átengedi a hőt, és nem is tepsi. A széle tömör, oda nyomkodja rá a tésztát.
Pár gourmé étteremben láttam. [link][ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
krizmo_
Topikgazda
válasz daninet #2704 üzenetére
Szerintem azért van különbség a finomított fehér liszt és a 00-ás között... Az igazi olasz pizza is 00-ás liszttel készül.
Egyébként, a Nagyi titka lisztek között is van már 00-ás pizzaliszt és pl. Tescoban mindig lehet kapni.
Mi az Első Pesti malomból szoktuk beszerezni a liszteket, közvetlenül a malomból hozzák. Nem tudom, hogy ott van-e boltjuk, ahol te élsz, de ha van érdemes oda elmenni. -
daninet
veterán
válasz krizmo_ #2709 üzenetére
Begyűjtöttem a pizzaparty után a vendégektől a tapasztalatokat. Öcsém vitt kettőt kecskemétről budapestre amit ott evett meg kicsit meghűlve. Az egyik 00 liszt volt a másik bl55. Elmondása szerint ízben eltérés nem volt, ám amikot meghűlt a tészta a bl55 keményebb lett lényegesen.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
FerNandor
őstag
válasz Digitalpimp #2743 üzenetére
Ma pizza volt.
Jövő héten pedig végre beindul az UDS és pulled pork lesz. Remélem jó lesz, mert már nagyon várom."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2744 üzenetére
Nálunk is pizza volt tegnap. Guszta!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
bugizozi
őstag
válasz FerNandor #2744 üzenetére
Nagyon jól néz ki, nálunk múlt hétvégén volt pizza
Végre rászántam magam erre [Pizzavas] féle receptre. Végülis nincs vele több munka, mint egy simával annyi, hogy előre kell tervezned. Ami nagyon tetszik benne, hogy másnapra sem száradt ki a tészta. A recepten kicsit módosítottam, 15g élesztőt használtam, illetve vegyesen sima fehér-, és teljeskiőrlésű lisztet.
Mondjuk az a része nem volt teljesen világos, hogy az elején írja "Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben" - ez mekkora mennyiség legyen, illetve a 250 ml-t ezen felül kell a tésztához adni, vagy a 250 ml-ből "veszek" el egy kicsit amiben felfuttatom az élesztőt, mondjuk 100ml és utána még 150-et adok a liszthez?!
Sütni úgy szoktam, - pizzakő hiányában - hogy a sütőt felveszem max-ra, és a tepsit először legalulra rakom, kb 6-7 perc alatt kész az alja, után legfelülre rakom ~3 perc hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Hja és amit itt írnak szósz az valami zseniálisan egyszerű és nagyszerű Innentől biztos hogy így fogjuk csinálni.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
#54715584
törölt tag
válasz krizmo_ #2799 üzenetére
20-25 dkg liszthez használtam 1,5 dl vizet, annyit simán felvett, nem tudom pontosan mennyi lenne a megfelelő mennyiség.
Ízre jó volt, illetve kicsivel több sót kell majd használnom, állagra is jó volt, nem volt vizes. Legközelebb megpróbálom majd, hogy nem megyek 200 fok alá, akkor lehet jobban átsül a kéreghez közel is.
A tetejét nem kentem le semmivel, simán lisztesen tettem be a sütőbe és olajat sem használtam.Nem találtam a serpenyős megoldást bagelre (általában bingewatch-olom a főzős videókat), de itt egy, amiben főzik a tésztát sütés előtt. Nekem az volt meglepetés, nem is a serpenyő, főleg a serpenyős pizza után.
-
#54715584
törölt tag
válasz krizmo_ #2802 üzenetére
Wow, na ezek a nyálcsorgatós képek. Bár tudnék így és ilyen szépeket sütni.
Bár ha jobban belegondolok, akkor valószínűleg többet kellett volna próbálkoznom és szigorúan légkeverés nélkül.
Lehet itt az ideje elővenni megint a pizzatészta, vajas keksz és hasonló recepteket főleg így családi karácsony előtt. -
-
#54715584
törölt tag
válasz krizmo_ #2804 üzenetére
Igen, próbálok én is egyre több mindent otthon csinálni.
A boltos fehér lisztes cuccoktól fáj a gyomrom, ezért átálltam évekkel ezelőtt a teljes kiőrlésűre meg a rozsos pékárura. Aztán kiderült, ha itthon sütök fehér lisztből semmi baja az emésztésemnek. Mivel melóba általában szendvicset viszek, így most már nem kell kompromisszumot kötnöm, amint sikerül kicsit jobban kitapasztalnom a zsemlesütést.
Az ebédeim nagy részét is itthon elkészítem már rendelés helyett.
Tettem már el itthon savanyúságot, csináltam ketchupot (vagyis paradicsompürét ), pizzaszószt és hasonló dolgokat, főleg ha jön a család vagy barátok és ha van rá idő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
- Jura F50 V2 automata kávéfőző
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- ABSINA 1 fázisú elektromos autó mobil falitöltő 3kW, 13A
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest