Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz krizmo_ #4913 üzenetére

    A paradicsom nálam úgy kerül bele, hogy a koktélparadicsommal indítom a dolgot. Az először egészben, olívaolajon megpirítom (kell fedő rá, mert kicsit fröcsög, főleg, ha frissen mosod :) ), mikor megpirult kiveszem, félrerakom és abban folytatom tovább. A végén kerül mellé.

    Az olasz tésztaételeknél nálam a tészta főzővíz elmaradhatatlan a szósz készítéséhez. Amikor a tészta már majdnem kész akkor kezdem merni a szószhoz, a víz keményítő tartalma sűrít. A tészta is közvetlenül kerül a szószra, az is hoz magával a vízből, mert nem csöpög le minden, mikor átmerem.

    A cukorral nagyon igazad van! Minden paradicsomos szósznak jobban kihozza az ízét a hozzá adott cukor. Ha esetleg egyszer van kedved, akkor egy kis tonkababot reszelj a paradicsomos szószhoz (mint a szerecsendiót). Nagyon érdekes íze lesz.

Új hozzászólás Aktív témák