- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hacki87
senior tag
válasz fototrend666 #73067 üzenetére
gép által létrehozott kép pro modbanMinden kép állványról készült 5másodperces időzítővel, nehogy rajtam múljon, hogy bemozdul vagy sem.
hozzáteszem, hogy azok a képet szilveszteri buliba készültek ahol már ittam pár jagert... tudom akkor nem kell feltölteni... kint meg egy pulóverben nem volt túl melegem.
-
Tybike81
őstag
válasz fototrend666 #73733 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy én több évnyi Samsung után egy hónapja váltottam Mate 10 Pro-ra. Eleinte nem tetszettek a képei míg gépre nem másoltam őket. Ott már bizony jobbnak tűntek mint az addigi Samsung képek. Ekkor jöttem rá, hogy a Samsunggal készült képek a Samsung kijelzőn jól mutatnak, de már monitoron vagy nyomtatva már más a helyzet.
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
ShadowLac
addikt
válasz fototrend666 #73733 üzenetére
Expozicios idő samu :1/4 sec
Mate 10 pro: 13. 1/3 sec
A mate 10 képe inkább érdekes ilyennek még nem láttam s dunát.[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
törölt tag
válasz fototrend666 #73762 üzenetére
Porba alázásról beszélsz egy olyan összehasonlításban, aminek megtörténnie sem szabadott volna. Olyan, mint a Sony-s hasonlatom, vagy mintha egy Teslát vetnél össze egy Lamborghini-vel, de nem a menetteljesítményt, hanem a fogyasztást néznéd.
Ez egy olyan funkció, ami semmilyen más telefonban nincs jelen, kérdés, hogy mennyire van szükség rá ebben formában. Nekem számít annyit a minőség, hogy ha már annyi erőfeszítést teszek, hogy állványt használok (ami a Huawei éjszakai módjához is kell), akkor szánok még rá otthon egy percet és raw-ban feldolgozom a képet ennél különb minőségben...
(#73764) fototrend666:
Semmi, csupán még egy ok, hogy miért nem volt fair ez az összehasonlítás és miért nem lehet ez alapján olyanról beszélni, hogy a Samsungnak (vagy bármelyik gyártónak) fel kell nőnie a Huawei-hezEgyébként semmi gond azzal, ha így látod a dolgot, ez a te véleményed. Csak arra céloztam az előbb, hogy no more sem írt ennél durvábbat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fototrend666 #73762 üzenetére
"A samu meg roppant minőségű képeket csinál de csak technikailag ami viszont az emberek 99% át nem érdekli hiszen egy fotó nem feltétlen a jó minőségű 10000000x nagyíthatóság miatt jó fotó..."
Persze, hogy nem attól jó egy fotó, de ugyanennyire nem is a parasztvakító effektektől, hanem a fotós látásmódjától, tudásától.
De leírom huszadszorra is: ez az érvelés nem állja meg a helyét egy olyan topikban, ami "azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani."
Ezzel lezártam a témát részemről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fototrend666 #73877 üzenetére
Ez már azzal készült, vagy csak raw?
Szerk:
most nézem csak a dátumot, ez alapján gondolom utóbbi. Mindenesetre elég komoly lesz az a wide kamerára portolt app, már lassan ott tartok, hogy G6-ra fogok majd váltani, pedig az elején enyhén szólva nem voltam elragadtatva a fotós teljesítményétől.[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz fototrend666 #73886 üzenetére
Köszi az infót, de azért ha már veszek új telefont, akkor azért szeretnék előrelátó lenni, így a HW/SW frissessége is számít annyiban, hogy azért bírjon ki legalább 3-4 évet
Perpill a HTC U11+ , Huawei Mate 10 Pro, Sams S8 és a Oneplus 5T között vacilálok ...
Sajnos a HTC árát még nem ismerem (neten valahogy nem találtam róla infót) , a Mate 10 pro árban kissé húzós, de természetesen a Oneplus ismert ára miatt inkább arrafelé hajlanék, habár az S8 eléggé kedvező árúnak tűnik, de valahogy kicsit sorból kilógósan kezelem, így még mindig a Oneplus felé hajlok vissza ...
Most hagyom kicsit pihenni a témát, ha valakinek van még tippje az nyugodtan írja meg!
A segítséget meg köszönöm mindenkinek!
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
natë
nagyúr
válasz fototrend666 #73895 üzenetére
Nevethetsz, a minőség sajnos másképp sem jó.
Szerk : nagylátószögűnek viszont nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz fototrend666 #73894 üzenetére
tudom hogy drágák, de pl S8 aquanal "csak" 190e ...
https://www.aqua.hu/samsung-galaxy-s8-64gb-mobiltelefon-ejfekete-sm-g950fzkaxeh-517194.htmlde ha körbenézek azért van olcsóbban is sztem ... vagy ennek vannak alfajai is?
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
andrys83
aktív tag
Port apphoz adnál linket?
-
tomboy0013
veterán
-
törölt tag
válasz fototrend666 #73901 üzenetére
Úgy értettem, hogy a Google Camera működött-e eddig a nagylátóval (akár hdr+ nélkül is), de akkor jól gondoltam, hogy csak most lett portolva.
De várjunk csak, most látom, hogy amit én linkeltem az nem is wide kamerával készült, de még csak nem is G6, hanem G4. Gyanús is volt...
És az biztos raw, mert a gyári jpg azzal nem így néz ki, GC meg nem működik rajta.(#73907) fototrend666:
Vágesz, azért kérdeztem, mert szerinted wide és jpg volt az a kép amit linkeltem, de a dátum alapján nem az új Google Camera porttal készült, a gyári meg nem tud ilyet.
Aztán leesett, hogy 2016-ban még G6 se volt, szóval az a kép se nem wide kamerás, se nem jpg.[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz fototrend666 #73905 üzenetére
Csak azért linkeltem mert már létezik béta verzió is. Te még az alfát írtad, gondoltam linkelem hátha nem láttad.
-
andrys83
aktív tag
válasz fototrend666 #73905 üzenetére
köszi!Olyan nincs amiben nem kell felfelé vinni a kamerát hanem egyből lő és én állitom be az elmosodást portré fotónál?
-
Tybike81
őstag
válasz fototrend666 #73900 üzenetére
A szépítés funkciót kikapcsoltad a Maten?
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
Drakmusz
addikt
válasz fototrend666 #73912 üzenetére
Azért nálad is vannak gondok......
Inkább tölts fel egy-két saját fotót,szívesen nézegetnénk![ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
válasz fototrend666 #73912 üzenetére
Igen, közben már rájöttem. Azt hittem először, hogy mindegyik G6-tal készült, nem néztem az adatokat.
Viszont Moz arra a képre mondta, hogy nem a legjobb minőségű amit én linkeltem, te meg azt írtad rá, hogy "JPEG! Igen ez a wide kamera Brutális mi kihozható belőle az F2.4 ellenére mint látod", miközben az egy G4-es kép.
És ki is nevetted, hogy nem raw, pedig nagyon is az, szóval nem ő zavarodott bele.
Amúgy csatlakozom Drakmusz-hoz, várom én is a képeket a G6 tulajoktól, kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz fototrend666 #73939 üzenetére
Te amúgy ki a bré vagy?
-
Gabbbb
senior tag
Túlszaturáltság erősen szubjektív, a többi kritikád pedig egyenesen hülyeség.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Akkor fussunk neki újra!
Légy olyan kedves egy pár saját képet feltenni,szívesen megnéznénk.
Mert a felesleges kötözködésen kívül,eddig még nem sokat láttunk tőled.
Köszönjük![ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest