-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #54922 üzenetére
Nexus 5x es Samsung S7/S7e + LG G4 uralom van itt
G5 kepek mar tobb mint valoszinuleg mar nem lesznek
Remelhetoleg megint egyedulikent szallok ringbe majd a masik telefonnal ami majd leszXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #54925 üzenetére
Ugy nez ki
Megneztem bebolint altal linkelt Huawei képeket, azert tud am a masina.
Kivancsi vagyok ez mit tud valosagban.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #54928 üzenetére
Meg mindig nem tudom az OIS pontos szerepet. Az em a videozasban fontos? Mert pl G5 eseteben nem ereztem semmi kulonbseget. Videozni meg nem videozok.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #54932 üzenetére
engem a tengely mozdulása idegesített, minek eredménye a záridős képek állandó bemozdulása volt. Utóbbi időben mindig 2-3 képet kellett csináljak hogy az utolsó jó is legyen..
----------------------------------------------
H8 vs P9 képösszehasonlításÖsszehasonlító album: [link]
Amúgy mind2 teló tetszik, a H8 a kék külseje miatt vonz jobban.
De így tényleg nem tudom melyik lenne a jobb választás : (kezdőőődik )[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
DaWehun
tag
válasz #18001664 #54938 üzenetére
persze lehet, ha valakinek megér ennyit a 10 vagy 15ezres felár, akkor nyilván, de én pont ezért nem vettem P9-et, mert ennyire azért nem kell a RAW sem az, hogy leica logó legyen rajta plusz még 1-2 gyári filter amit rá lehet rakni a képekre, mert ha azt vesszük akkor viszont minden másban a Honor a jobb. Ha belegondolsz ezek csak szoftveres dolgok, amik talán és reménykedem is benne, hogy idővel majd bekerülnek a Honorba is. Viszont P9-be nem fognak rakni +1giga ramot.
*na de részemről ennyi, nem akarok tovább offolni!
[ Szerkesztve ]
...
-
DaWehun
tag
válasz #18001664 #54946 üzenetére
Nyilván, fotós topikban vagyunk, gondolom nem azért akar ilyen telefont venni az ember, hogy ne akarjon vele jó képeket csinálni, viszont ha a maximumot akarja kihozni belőle ahhoz kell a RAW, főleg úgy, hogy 1-2 kép után én is látom mennyivel másabb és mennyivel jobban ki lehet hozni a jót a kamerából, amiről azt hittem egy szar. Pár hsz-szel feljebb azt írtam, hogy P9et ajánlom és pont a RAW miatt, mert gondoltam fényképezésre kell leginkább, ha itt kérdezi, viszont én még most is H8-at vennék ha újra vennék telefont. Kérdés, hogy kinek mennyire éri meg a felár és az a "kis" plusz, amit tud. H8 topikban beszéltek is erről, hogy valószínűleg direkt nincs benne, mert ha tudná a Honor is a RAW-ot akkor sokkal kevesebben vennének P9-et, aminek azért van némi alapja. Nyilván a P9 fém ház meg stb, na de ebbe már ne menjünk bele.
Abból kiindulva, hogy a Honor6-om android 4-ről android 5-re váltva kapta meg a time lapse funkciót, bízom benne de fogalmam sincs megmondom őszintén! nagyon-nagyon reménykedem benne!*Aryon87, asszem a 4gigás P9 csak kínai piacos, a videóra meg azért nem mondanék semmit, mert szerintem ekkora különbség nincs a kettő között, meg néhol mintha szándékosan csináltak volna P9-el rossz képet. fura
*Burt1793, hát akkor viszont meg nem kérdés, a választás, ha a RAW nem lényeg
[ Szerkesztve ]
...
-
Just_Reboot
addikt
-
Arcképgyáros
válasz #18001664 #55035 üzenetére
Egyértelműen a P9 jobb.
Amúgy is a szoftveres javítgatás nem igazán szokott a kamerán lényeges javítást produkálni (sőt, Aryon G5-jére az LG személyre szabottan küldte a rosszabbnál rosszabb frissítéseket ).Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #55035 üzenetére
P9 jobb.
Ma neztem MMben, a Mate 8 se rossz, de nagyitaskor mar latszik a mosodas. P9 ugyanilyen esetben nem mosta el a kepet. Sot, a G5-m is bemosta volna azt amit fotoztam. Meggyozott a P9 es a H8 kameraja is.
Viszont a Mate8 igazi design monstrum.Dr.444Hertz: Lehet azert, hogy mielobb levaltsam
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #55038 üzenetére
En is sajnalom a G5-t. Hardveresen es szoftveresen toppon van. Csak a design cscsuszott felre, meg a modulos terv..
Ki is rugtak emiatt par embert. Uj garda van allitolag LGeknel, G6 sztem utos lesz.
Dacbol meg azert is az S7e mellett dontok. A kovetkezmenyeivel raerek foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
-
Ricardo
titán
válasz #18001664 #55269 üzenetére
Ha ráirányítom valamire akkor ráfókuszál. Olyankor az elsütés pillanatában nem teszi meg újra. A gond csak annyi, hogy sokszor nem a témára teszi a fókuszt, és nem is igazán jól teszi. Valahogy akkor sem igazán éles Ha én jelölöm ki a pontot élesebbnek tűnik, viszont akkor jön a már leírt viselkedés.
Mondjuk nem könnyíti a helyzetet hogy amióta megvan, folyamatosan köd van.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
kacsa7
őstag
válasz #18001664 #55806 üzenetére
Igen, de ha a Google telefonok szoftvere tudja, akkor megkaphatja ennyi erővel bármelyik android. Minimum amik kellően izmosak hozzá. Ha a kép elkészítésekor tudja a telefon, akkor nincs szükség utómunkára. Ráadásul annyira nem vagyok profi Lightroom-ban, hogy ennyire jó képeket generáljak. Tudok rajta javítani, de ilyen nem lesz... Pont az a lényege, hogy átlag user is tud varázslatos képeket lőni, egy kis érzékkel.
-
félisten
-
B-L-A-C-K
titán
válasz #18001664 #56313 üzenetére
Szerintem meg pont így a jó, hiszen nem hiába működik is mind2 topik. Eleve azért jó így mert pl ha te akarsz venni egy XY telefont, és tudni akarod milyen képeket készít, akkor rákeresel itt a nevére, és kidobja milyen tud... Az meg hogy ki hogy módosítja át, az már ebből a szemszögből nem szempont.
-
BigBlackDog
veterán
Szerintem azért jelent ez akkora nehézséget, mert több ember általában egymástól eltérő módon gondolkozik. Így hiába gondol egy ember valamit, a többiek lehet, hogy nem így gondolkoznak.
De részemről nem jelentene problémát ez, lényeg, hogy legyen egyetértés.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
-
törölt tag
+1, én is leírtam már ezt párszor, de a többség máshogy látja.
(#56315) B-L-A-C-K:
Nem tudom ki hogy van vele, de én ha akarok venni egy telefont, akkor keresek összehasonlító teszteket, ahol azonos témát, azonos körülmények közt fotóznak, mert azok alapján tényleg lehet látni, hogy mit tudnak egymáshoz képest a kamerák. Ebből a fórumból csak az derül ki, hogy ki mennyire jó fotós.
A képminőségről elég pontos képet adnak a tesztek, ilyen szempontból semmi újat nem lehet tanulni az itteni képekből, erre vonatkozóan annyi megjegyzést szoktak kapni, hogy "aha, tipikus Nexus,Sony, stb minőség"...Az is érdekes, hogy múltkor raktam be pár fotót, nem azt mondom, hogy profi képek, de viszonylag jók a kompozíciók, némelyik szerintem egész ötletes is lett. (Oké, egy része egy kicsit sötétre sikerült, de ugye nem rakhatok be szerkesztett fényképet, két külön topikba meg nem fogom linkelgetni az azonos témájú képeket.) Ennek ellenére rá sem bagózott senki, másnál meg el vannak ájulva egy ablakból, vagy utcán vaktában lőtt képtől, aminek semmi témája nincs, de tesztképnek tökéletes, mintha nem lenne belőle elég a neten...
Sajnos megérteni nem tudom, de ez van, el kell fogadnom, hogy a többségnek erről szól ez a topik.
-
Burt1793
veterán
válasz #18001664 #56354 üzenetére
Azonos szenzorral azonos képet fogsz kapni, maximum hibahatáron belüli eltérések lennének, de az ugyanúgy lehetséges két edge vagy két flat között.
Az van, hogy asszem w333 s7-ese sony-s, az enyém például samus (isocell). A két szenzor között van minimális különbség.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #56424 üzenetére
Koszi. Hazafele pusztafoldjen mondtam alljunk meg egy kicsit, 3x-ra sikerult megcsinalni
Csak nem ertem miert lett ennyire zajos
Nyaron sztem meg fogok ilyent csinalni, akkor talan jobb lesz.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz #18001664 #56426 üzenetére
Allvany, iso50 es 20sec zarido. A wb azt nem tudom milyen erteken volt.
Megneztem, legutolso beallitasa 4000K erteken volt.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest