- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
Köszi. nekem is tetszik.
Találkoztam egy illetővel P20 PRO ja van. csináltam vele tesztet de kicsit már gyengébb fény volt.
Nem engedett a 21-ből. Csak 40 M pixellel fotózott. Megpróbálom ma feltenni.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
w333
félisten
Itt nem mert a 95% a Default amit lehetne akár 100% is hívni, de akkor a másik beállítás ami elvileg "jobb" az pedig 105% (de nem jobb csak a fájlméret nagyobb)
(#79179) Moz
Kicsit h*lyén van megcsinálva az alkalmazás, mert 95% az alap default beállítás és minőség, míg a 100% az már +5% -t jelenet a gyári minőségtől, ami igazából csak annyit csinál hogy elmossa a részleteket + kicsit színesebbé teszi a képeket illetve emiatt nagyobb a fájlméret is !
Nem érted ... itt a 95% az igazi 100% és a 100% az pedig +5% ami lehet 105% !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
tomboy0013
veterán
-
-
PartyShan
aktív tag
Köszönöm, teljsen máshogy nyúl hozzá a kamerához a mostani gcam verzió amit használok mint a gyári és az előző gcam-ok. Ez a sorozat is nagyon jó, kellemes ránézni.
Mi a különbség a RAW és a DNG között ha már így kiemelted hogy nem dng? Én úgy tudtam mindkettő ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Pontosítok : a raw és a dng között annyi a difi, hogy a DNG (Adobe formátum) minden adatot egy kimenetben tárol, kisebb file mérettel. Raw-ból lehet konvertálni DNG-be, de az eredeti raw már nem nyerhető vissza belőle. Elviekben a két formátum nem tér el vizuálisan egymástól, de ha raw-ba fotózom az Apple natív támogatásával mégis más lesz az eredmény, mint a LR automata kamerájával (DNG). Látható, hogy a - mobilos - LR alapból optimalizál (próbál) a végeredményen. Ez pedig nem mindig jó.
A desktop változatot nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Minden telefon DNG-be ment, és minden DNG megnyitásánál a Lightroom rátolja a képjavító csúszkákat, függetlenül attól, hogy az alkalmazás készítette e a képet vagy a gyári kamera app.
Én még nem láttam olyat, hogy egy LR-al megnyitott kép szerkesztése során minden Detail csúszka zéróra lett volna állítva.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
modulus
aktív tag
Én azt gondoltam, hogy a 'raw' egy kifejezés vagy rövidítés, csak a veszteségmentes fájl formátum mentésre utal. Nem olvastam utána ennek egyébként soha.
Nem gondoltam, hogy van külön .raw, meg .dng. Csak arra gondoltam, ha bekapcsolom a raw mentést, az így nyert fájlok dng kiterjesztésűek és kész.Csak most már akkor furcsa, hogy miért van raw mentés a menüben, és közben meg dng-t ment.
-
trebrona
nagyúr
-
vittgen
senior tag
Huhh....
Technikai problémáim adódtak....
Azokat a trakis fotókat a PC-ről töltöttem fel...
A HTC Desire 650-es telómról most nem tudok fotót feltenni,mert amikor a "Fájlok kiválasztása" gombra klikkelek rögtön kiadja,hogy a Chrome leállt!
Nahh...akkor most mi van???
H E L P !! -
félisten
-
-
félisten
-
addikt
Majd meglátjuk.Egy hónap múlva I8+ vs Pixel 2XL tesztet hozok.Kisebbik lányom benyújtotta ballagási kívánságát
Ricardo,Hopkins95 Köszi Urak.
(#79586) Bossi F@szák.Az elsővel nem boldogult,de a többi baba.Majd kitapasztalod,vannak szituk amiket nem szeret,de a legtöbbször hozza a jó fotókat.
(#79591) Hopkins95 Túl közel volt az objektumhoz a gép.Picit hátrébb húzva befogta volna az egészet.
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
Nagyon jó témákat választottál. Tetszenek.Egy pár kép nekem is sötét.Nem bírt volna el egy kis plusz világosítást? Bár ezek a raw ból kidolgozott képek,és a te ízlésedet tükrözik.
Meg lehet nem is megoldható technikailag.?
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
ShadowLac
addikt
Igen 100% ban így gondoltam.Úgy is mondhatnám tökéletes lett.!!!!!! nekem nem jön be ha részletek hiányoznak a képből,de lehet csak én vagyok ezzel így.
Több teló típusnál is bántja a szemem a feketébe átbukás. Míg a samu csúnya túlélesítse (pl: fűnél) csak nagyításnál látszik.
Tényleg profin kezeled a képeket. Grat.
A kis hidas képet lehagytad.az is nagyon tetszik.Jó akkor ne világosítsd.
[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest