- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damage401
senior tag
válasz siofok #20150 üzenetére
Ha egy picit -0.3 vettél volna vissza a margarétás képnél a fehéregyensúlyból még kiválót is írtam volna. De így csak nagyon klafa. Amúgy ezeknek a kameráknak a fehér meg a sárga az érzékeny pontjuk.
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
nagyúr
Vettem memkarit a szolgálatihoz...
Ha kész lesz a süti meg a ragu és tészta - akkor kezdek neki.
Talán majd holnap..
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
Damage401
senior tag
válasz siofok #20156 üzenetére
Azaz, bocs csak már fáradt vagyok. Igazad van
Szerk.: Azon beállítást arra a célra ajánlom, ha szeretnéd hogy ne égjen be a színek. Mert ha 0 hagyod észreveheted, hogy ha túlnyomó egy szín, (mindegy melyik) akkor azok beégnek és az a rész "folt" lesz.
Ha Tájképet lősz vagy város részt. Akkor tájkép mód. és a fénymértéket mindig kicsivel lejjebb vegyed. Hisz nem lesznek olyan részek, ahol beégések lesznek. Ha közel "makró" képet lősz érdemes manuálisan állítanod mindent. honnan mérje a fényt, hol legyen a fokuszpont és a többi. Példa okért ezt a virágot. Egy középre fókusszal. -0,7 Fényérték. 100 Isoval és Közép fényméréssel csináltam volna mert ha megnézed bal részt a virágnak a szirmok nem látszódnak oly pontosan.[ Szerkesztve ]
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
djzolko
tag
Egy újabb svenk L800
-
BobTail
őstag
válasz legiaap #20159 üzenetére
Ááá nem PS CS5. Telefonon max. automatikus javítást szoktam csinálni, vagy SophieCam-mel bűvészkedek, illetve BlueStacks android emulátorban szoktam még az Instagramot használni, jó kis filterek vannak benne!
Wa2x_ & Ricardo, köszönöm!
-
irgum
addikt
iPhone 5 video
Csináltam egy videót is a békáról. Nem lett túl jó, nagyon remegett a kezem a sok kávétól... A fókusz sincs a helyén nagyrészt, de a fű szép éles lett.
-
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Pár mai fotó. Mind nyers és vágatlan.
darázs Sajna csak ekkora. Próbálkoztam volna még, de elrepült. Tudom már volt ilyen tőlem.
lepke Izgultam el ne repüljön és rögtön rázummoltam, ami ügye öli a részleteket hiába......és zajt is generál.
méhecske 1 Azért próbálkozok bármennyire is reménytelen ezen a telón nagyot alkotni a távoli fókusz miatt. Itt szemből az arca a lényeg.
méhecske 2 A feje eltünt.
virág 1
virág 2virág 3
Itt is volt zoom. Talán nem kellett volna akkora.
méhecske 3
méhecske 4
méhecske 5(#20149) irgum: Az a béka félelmetes ahogy szemezek vele. Attól félek rögtön bekap.
(#20146) BobTail: Főleg a tulipános tetszik. És érdekes lehet, de nekem az eredeti jobban bejön, mint a módosított. Nem a generált akármi miatt, hanem a színe miatt.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
irgum
addikt
Egy földes zsákot mikor kibontottunk abba volt bent. Még magához se tért már levideózták.
MR007RM: a szokásos kiváló minőség a nagyrésze. A lepkét ügyesen lekaptad, nem volt szerencséd viszont a fókusszal.
GabN73: Hehe miért ne, alig látszanak mintha nem laknának ott.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Lehet a fókusz is ludas, ugyanakkor a 3.61 zoom már öli a részleteket és növeli a bemozdulást főleg 12MP-nél. Ha megnézed a lepke környezetét látni fogod a minőségbeli romlást. Hol van erezet a leveleken? Majd legközelebb bátrabb leszek és talán jobban sikerül egy kicsit.
(#20170) pikszel: A darázs nagyon tetszik. Na ilyet szeretnék én is így szemből, hogy látszódjon a kis pofija.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
DIEGO15
őstag
Xiaomi Mi2-vel.
-
vagyula
senior tag
miui.hu
-
-
Quasi_modo
nagyúr
valami
-
Tuninger
addikt
Tegnap sétáltunk egyet a haverokkal...
Digit Zoom
Épület panoráma
Kémény panoráma
Elhagyatott sörgyár
GraffitiiPhone 5
Az összes képbe bele lett nyúlva, de ez látszik is.
irgum: a békás képed hihetetlen!
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #20177 üzenetére
Hát igen azért 5MP-el szebb a virág, mint 12-vel azonos nagyítás mentén.
-
Wa2x_
veterán
válasz Tuninger #20178 üzenetére
Nagyon jók lettek, kár hogy a panorámásnál kiégtek a felhők, pedig HDR nem?
Byan: Nem tudom már miket tudnak ezek a 60 ezer feletti telók De az épület meg egész jó lett, ahhoz képest. Egymás után csinálja a 2 vagy 3 képet, nem kellene 2x végighúzni nyilván.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Gabesz77
senior tag
Virág, gyári kamera, közeli fókusz, automatán nem akarta az igazat
Lumia 920.
Érdekelne a véleményetek, a ti profi szemeitekkel milyennek számít ez?
Guns n' Roses, 2023. július 19.
-
natë
nagyúr
SGS3, kopott kerék. [link]
-
Blyan
félisten
Javíts ki, de a panoráma az nem fix nézőpontú képkészítés, hanem látószög korlátja miatt a folymatosan kell mozgatni, ergó nem túl esélyes kétszer ugyanúgy megcsinálni. Szóval, nem, a panoráma az nem HDR. Majd ha a szimultán képalkotás lehetősége felkerül a palettára, akkor az is az lesz.
Persze, ha külön képekből csinálná meg, akkor lehetne hdr, de ugyebár azt meg külön össze kell illeszteni, hogy panorámát alkosson.
Az iPhone gyári megoldása olyan, hogy függőlegesre fordítod a telefont, indul a panoráma mód, és egy sugárban mozgatod a gépet, és a kép folyamatosan készül (nem látod hol illesztődik, vagy hol ér véget az egyik kép). Mintha videóznál.
(#20184) Gabesz77
Semmi baj nincs vele, talán egy kicsit túl élénkek a színek, de ezt nem lehet nagyon felróni ebben a napsütésben.
A 920 makró képességeit nem nagyon érheti kritika, de ez általában minden normálisabb kamerájú mobilra igaz.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Gabesz77
senior tag
Itt van még egy példa, téma ugyanaz, más készülékek:
Mint írtam, nem vagyok fotós, most ismerkedem a dolgokkal, a kíváncsiságom hajt ilyen hasonlítgatásokra. Nekem az I5 színei jobbak tetszenek.
-
Blyan
félisten
válasz Gabesz77 #20187 üzenetére
Nekem is jobban tetszik, de lehet, hogy az igazság a kettő között van valahol. Hát igen, az i5 jobb képet alkotott, de a zajt leszámítva nincs igazából nagy baj a 920 alkotásával sem.
(legközelebb ne hagyd a levelezésed a monitoron, ha fotózol... )
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz Gabesz77 #20189 üzenetére
De azért pl látszik a 920-ban lévő OIS előnye, a iPhone bemozdult... Bár. csalóka, mert a Lumia iso 200 és 1/100-as beállítással fotózott, a iPhone meg iso50 és 1/30-cal. Szóval bőven eltérnek az értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz77
senior tag
Vagy csak megremegett a kezem.
A 920 nálam nappal nem remekel, persze lehet, hogy én vagyok a béna, de az itt készült képekhez (I4s, Ace 2) viszonyítva nem szépek.Ezeket a fényképezési, beállítási adatokat hogy tudod megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Gabesz77 #20191 üzenetére
Ezek az exif infók amelyek a fényképezés során bekerülnek a kép metaadatai közé (mivel készült, a képalkotás körülményei, stb), fejlettebb képnézegetők meg tudják mutatni, meg persze a profibb képmanipulátor cuccok is.
Én az előbbibe tartozó IrfanView progit használom. Ingyenes, gyors, és az E betű megnyomásával kiírja az Exif adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Mivel a kép iPhone-nal készült ez tökmindegy. Vagy nem?
Szóval sem mondtam, hogy az iPhone tud kizárólag ilyet, arról beszéltem, hogy ez ILYEN, és mint ilyen, nincs rá mód, hogy HDR-ben készüljön.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz Gabesz77 #20193 üzenetére
Vagy simán a beépített windows fényképnézegetőnél, egér jobb katt majd alul tulajdonságok és részletek kijelöl. Én mindig ott nézem vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest