- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
Amikor azt hiszed a te telód csinálja a legjobb holdas képet...
[link]
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
szabeska
addikt
válasz Elit3Zotya #114903 üzenetére
Mindenképp, még Bone írt egy cikket erről, akkor kezdtem el nézegetni. Egyébként 50-en tényleg kontrasztosabb/sötétebbek lesznek a képek sötét részletei, mint 12-n
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
-
félisten
-
addikt
-
migabi24
nagyúr
válasz Elit3Zotya #114911 üzenetére
Az optimalizálás miért van a samun kikapcsolva?
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #114911 üzenetére
Az iPhone jobban oldotta meg a feladatot.
-
Bagoly01
senior tag
S23
-
xhege
veterán
S23 Ultra gyári 12mp és 200-ról leméretezett 12 mp (itt az árnyékok felhúzásra kerültek pluszban, mert 200 mp-nél szerintem nincs HDR, vagy valahol külön kell kapcsolni).
-
addikt
-
szabeska
addikt
válasz Plazmacucci #114910 üzenetére
Szerintem van, csak 200-nál nincsen. De én sem vagyok biztos benne
F1
-
Ricardo
titán
-
addikt
-
addikt
-
szabeska
addikt
válasz xhege #114930 üzenetére
Mi lehet az oka egyébként? Túl sok az adat, nem bírja a telefon? A szenzorról ezt írják pedig:
"Samsung's Dual Slope Gain (DSG) feature improves HDR photos by digitizing each pixel's exposure data at two different scales to gather bright and dark data when shooting in 50-megapixel mode. The abundant pixels on the sensor mean some pixel quartets are tuned for bright light and others for dimmer light."
"Az új ISOCELL HP2 szenzor az első olyan Samsung szenzor, ami Dual Slope Gain funkcióval rendelkezik. Ezt a megoldást 50 megapixeles felbontás mellett veti be az érzékelő, ami két eltérő konverzióértéket alkalmaz a pixelek szintjén érkező analóg jelre, az eredmény pedig kiváló HDR teljesítmény."
Tényleg nem értem akkor....
[ Szerkesztve ]
F1
-
félisten
-
szabeska
addikt
-
addikt
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #114935 üzenetére
Nagyjából 0 a fejlődés
-
addikt
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #114939 üzenetére
Ez így van.
-
xhege
veterán
Ha valakit érdekel. S23 Ultra éjszakai képek. Gyári 12mp, 50mp, 200mp éjszakai mód nélkül; gyári 12 mp éjszakai mód bekapcsolva; ExpertRaw kézi beállításokkal (már ez is a integrálva van a gyári kamera szoftverbe, így szerintem jöhet ebbe a topikba). A képekhez adtam leírást így lehet látni melyik melyik.
-
pingwin92
aktív tag
válasz Elit3Zotya #114891 üzenetére
Azt látom, hogy kb. ugyanolyan jó a 2.6-os is, mint a 3.2-es, csak amit írtál, nem értem...Most akkor átvált a 3.2-es optikaira - mondjuk akkor honnan jön a kép széle? Ellő egy képet a főszenzorral is és összeollózza? Vagy marad a főszenzoron és megoldja szenzorzoommal?
De akkor mire vált át már 2.6-nál? -
pingwin92
aktív tag
válasz szabeska #114931 üzenetére
Szerintem arról van szó, hogy más az a HDR, amikor a 4/9/16 ugyanolyan színű pixelek különböző záridővel lőnek el 1 képet, közösen, meg más az, amikor a telefon lő el több képet, - amelyeknél akár szintén játszhat az előző féle trükk - és azokból ollóz össze 1 képet.
50 MPx-en gondolom az első féle, van, mivel még mindig vannak 2x2-es egységek, amit erre lehet használni. A másodikra már lehet, hogy azt mondja a telefon, hogy nem fog 8-10 50 MPx-es képpel egyszerre szórakozni, legyen elég az a HDR, amit a szenzor egy kép ellövése közben tud nyújtani. -
addikt
-
pingwin92
aktív tag
válasz Elit3Zotya #114944 üzenetére
A kép széle meg onnan jön, ahonnan írtam?
És akkor mitől féltél elsőre? Csak, hogy túl látványos lesz a különbség a kép közepe meg a kerete között? (Optikai- vs. szenzor- vagy digitális zoom.)
Bár akkor valószínűleg mind a kettőt használja a kép széléhez: a szenzor zoom, az gondolom 2x-es, amire jön még egy 1.3x-os digitális zoom, hogy kijöjjön a 2.6x.Amúgy a keret nagy része nagyon a háttérben van, és jól el van mosva, ott egyáltalán nem látszik, viszont alul meg a jobb sarokban, mintha látnék valami illesztést; de nagyon kell guvadni, és még akkor sem vagyok benne biztos, hogy mit látok.
-
addikt
-
ferrari1
őstag
Pár darab kép, Pixel 7a. Csak úgy első napon. Van benne kevés fénynél, éjszaka és nappali fénynél készült. Lesz ez még jobb is!
-
félisten
-
*RLaci*
addikt
válasz Plazmacucci #114949 üzenetére
KIcsit talán rosszabbnak gondolom, de lehet, hogy csak hazabeszélek. Bár ahogy néztem ezeket a 7a képeket elsőre, egyből az jutott eszembe, hogy ez bizony gyengébbnek tűnik mint a nagytesók produktuma. De mivel nem láttuk még egymás mellett őket, így ez csak fikció a részemről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Automata kávégépek