- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moklys1
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #5600 üzenetére
-
Balázs1986
addikt
válasz moklys1 #5601 üzenetére
Nálam Corsair Force GT van, szintén SandForce vezérlővel. Általában nálam is az írás volt a gyorsabb valamennyivel, amikor még foglalkoztam méregetéssel. Itt egy Intel driver példa és itt egy MS driver példa. De volt a tiedhez hasonló eredmény V300-zal itt, a fórumon is, akkor azt mondták, hogy minden oké. Szerintem nincs itt itt nagy gond, nem ér annyit az egész, hogy stresszeld a tesztekkel.
-
moklys1
aktív tag
válasz Balázs1986 #5602 üzenetére
Ok. Köszi
-
moklys1
aktív tag
válasz Balázs1986 #5602 üzenetére
Még azt akartam kérdezni, hogy ennél a modellnél firmware frissítésre van lehetőség?
-
Flashget
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #5600 üzenetére
Ha véletlenül azzal sem változna a helyzet, akkor meg marad ez, csak sebességmérésben látnál különbséget, kiérezni használat közben semmit nem lehet amúgy sem...
Ez így van mert semmi lassúságot nem tapasztaltam.
Viszont az élményindex 7,8-ról 6,9-re csökkent az elsődleges (SSD) meghajtónál. Ennyit számít, hogy már 99% a kondició?
Realme GT Master Edition
-
Firpo
tag
Sziasztok!
A hétvégén beüzemeltem a laptopomba életem első SSD-jét, egy 120 GB Samsung 840 Evo-t. Crystal Disk Mark az alábbi eredményt hozta. Mennyire jók ezek az értékek?
csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...
-
betyarr
veterán
üdv!
hd sentinel topikban már jártam,de szeretném azért itt is feldobni az ssdmmel vívott küzdelmet:
néhány hsz a hd sentinel topikból időrendi sorrendben:
a másik topikban mindenképp valami hibára gyanakszanak (táp,csatlakozó,driver stb.) cseréltem sata kábelt,átkötöttem a táp egy másik ágára az ssd-t,megmozgattam,kifújtam a csatlakozásokat,de semmi.továbbra is nő a crc countok száma.a naplóban júniustól,de valójában már a beüzemelés időpontjától kezdve (2012.november 11-től).
és ami érdekes,hogy sokszor ingadoznak az értékek: a kondíció már volt 98,97 és jelenleg ismételten 98.a teljesítmény is volt,hogy leromlott 93%-ra,majd visszakúszott 96%-ra.jelenleg ma reggel óta 96-ról 95-re esett vissza.
jelenlegi helyzet:normális ez?vagy tényleg kezdjek gyanakodni valami hibára?a hdd-m totál ugyan azon az ágán és csatiján volt a tápnak,mint most az ssd,de köszöni tökéletesen jól van.
-
Impressa
őstag
válasz stickermajom #5606 üzenetére
Napi átlag 10 GB-tal számolhatsz nyugodtan. Nekem néha elmegy 20 GB-ig is, és csak netezés van ilyenkor.Nem kell félned Nekem 1 hónapja van meg a V300, de már 397 GB-tot írtam rá.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
vlevi
nagyúr
válasz Nixon18 #5610 üzenetére
"1 hónap működési idő re van 3 TB írás"
Az tényleg soknak tűnik. Nekem kb 1 éves a 128 Gigás 830-asom, de 2TB írás alatt van. Pedig ott van a swap és a temp is. Igaz, a játékok, letöltések nem arra mennek, hanem 1TB-os HDD-re.
Ha 64 bites Windowsod van, akkor gondolom memóriád is van elég, ezért nem feltételezem, hogy az állandó swappelés csinálna oda annyit.
Az első hónapban 400Giga az nem kiugró, mert nekem a windows telepítése utáni néhány nap alatt már valahol 200Giga fölött jártam, ami természetesnek mondható, a frissítések, satöbbik miatt.[ Szerkesztve ]
-
-
Nixon18
senior tag
válasz rendszergazd #5614 üzenetére
Mekkora RAMdisket csináljak?
-
Nixon18
senior tag
válasz rendszergazd #5616 üzenetére
Hát még ha az opera hagyna ilyet... Nem tudom áttenni a cache-t, mert erről opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4 a címről átirányít az egyszerű beállításokhoz, de az meg semmire nem jó...
-
Nixon18
senior tag
válasz rendszergazd #5618 üzenetére
Egyszerűbb volt váltani Mozillára Annak sikerült áttenni a cache-t ramdrive-ra és tényleg jobban néz ki erőforrás-figyelőben a lemezkihasználtság. A rendszer is kevesebbet ír és a mozilla is csak ritkán jelenik meg a listán. Meglátjuk, mi lesz hosszútávon!
Köszi a segítséget!
-
Impressa
őstag
válasz Flashget #5619 üzenetére
A HD Sentinel alapján írtam. Ma reggel is ránézem 390GB-on állt, most 398-nál járok. A lapozófájl nálam is 400/400-ra van állítva.
stickermajom szívesen
Nixon18 akartam írni, hogy miért nem váltasz böngészőt, de már megtetted.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
lajxko
tag
Nemrég került a gépbe egy SSD. Írási adatok kicsit soknak tűnnek.
Win 7 van fent, és a javasolt optimalizálások egy részét megcsináltam (Defrag. off, hibernáció off) -
worxland
addikt
A probléma a BF3. Iszonyatos mennyiségű adatot ír a háttértárra. Amíg single playerben végigjátszottam, az SSD-re írt adat mennyisége 900 GB-al nőtt. Ez kábé 3-4 havi átlagos használatnak felelt meg nálam.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Alien83
senior tag
válasz worxland #5628 üzenetére
Pont akartam írni
A játékok!!!!PL ne felejtsük el a frissitéseket, azt hogy a játékok tömörítésekből dolgoznak sokszor, vagyis durva használat van ilyenkor.
De én nem értek az ssd-khez, ez sokat számít? hogy mennyi adatot ír az SSD-re a rendszer?
#5629: Mindigis mondtam hogy szar a BF, inkább CoD-ozzatok.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Az a kicseszés a Samunál, hogy a régi, 128 gigás 830-as az tulajdonképpen egy 840Pro. Nem pontosan, de lényegileg igen. Mindkettő MLC NAND, ami még többet bír, mint a sima 840-ben lévő TLC.
Nekem még mákom volt, én még tudtam venni 1 éve nagyjából a samu 830-as időszak végén egy 128Gigás 830-ast. Ráadásul jó áron, mert volt az edigitalnál egy 5000Ft-os beszámítós akció, így 18-ba volt nekem. 2-3 hét múlva már csak a 840-est lehetett kapni. És így, 1.8TB írással is 99%-os. (98, mert a samu 99-től számol vissza) Ha ez így megy, még az unokáimat is kiszolgálja
Itt [link] gyilkoltak meg egy 64Gb-os Samu 470-et, kellett hozzá 525TB írás. Az azért hozzá kell tenni, hogy a Samu 470 az még kettővel ezelőtti generáció, azok a cellák elvileg még többet bírtak, a fórum írása szerint 8000 fölötti írásnál döglött meg.[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
Nagyon nem ugyanolyan a 830 és a 840 Pro. Nem tudom, mit csináltak az MCX vezérlőről MDX-re váltásnál, de nálam a Wear Leveling Count a 830-nál 22-t emelkedett havi átlagban, a 840 Pronál ez 2-3 között mozog. Mindkettő 256 gigás. Ez alapján a 840 Pro még (sokkal) tovább fogja bírni, ha csak a cellák elhasználódását nézzük.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Viper26
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Beléptem a klubba egy Kingston V300-zal (120G), HDD még vissza sincs kötve, és a Win8-at is szokni kell, de menni fog remélem.
A cikkben lévő ajánlott beállításokat megcsináltam (align , és trim rendben), utána futtattam tesztet:-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 478.875 MB/s
Sequential Write : 485.452 MB/s
Random Read 512KB : 416.780 MB/s
Random Write 512KB : 459.917 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.613 MB/s [ 5764.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 66.920 MB/s [ 16337.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 115.631 MB/s [ 28230.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 337.450 MB/s [ 82385.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 20.0% (22.3/111.4 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2013/09/23 23:01:16
OS : Windows 8 Professional [6.2 Build 9200] (x64)[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne kb 1 1,5 hónapja vettem tesóm gépébe 1 64gb-és samsung ssd-ét
197 napot ment 3,7TB írt adat és 98%os kondi ja és kb 7 hónapal idősebb az ssd az enyémnél
az enyémben szintén 1 64gb samsung van 83 napot ment 1,81tb írt adat kb most 1 éves és 96%os kondíció
igazából nem izgat csak kb minden érték duplája és jobb a kondija
ez valyon miért van ? annyit vettem észre a tesóm gépében lévő ssd-én régebbi FW van
ja és a bekapcsolások száma hogy hat az ssd élettartamára már ha egyáltalán hat rá
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OpenWRT topic
- Politika
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Óra topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SSD többféle, sata 2,5"
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest