Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • [CM]Crusher

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretném a segítségeteket kérni. Építek egy gépet ismerősnek (Asus Z77V-LX és mellette Corsair Vertex 3 128gb-os SSD) mellyel problémák adódtak. A hibajelenségek a következőek:

    - Az SSD-t a windows telepítő hol látja, hol nem
    - Ha esetleg felment a windows, akkor gyakori, hogy újraindításkor, vagy indításkor a boot képernyőbe befagy (pillanatra kékhalál majd restart)
    - Asztalig eljutást követő pár másodpercen belül fagyás majd restart
    - Gép indításakor windows boot helyett "disk read occurred error" (mint ha lehúztam volna az eszközt és nem találja) melyet követően ha újraindítom a gépet akkor láss csodát újra lát SSD-t és bootol

    További érdekesség, hogy ha felállt a rendszer, fagyás nélkül. Onnantól fogva akár órákig is lehet nyúzni, programokat telepíteni, bármit csinálni mert nem fagy ki és ráadásul villám gyors is. A fagyás mindig a bootolási folyamatban jelentkezik.

    A fagyások és anomáliák már windows telepítés közben is jelentkeznek és teljesen mindegy, hogy van telepítve driver vagy nincs a feltelepített windows-ban akkor is fagy újraindítás vagy indítás közben. Ha ugyan ebben a gépben lévő sima HDD-re telepítek windows-t 15-20 perc újraindítgatás/hidegindítás után sem jön elő hiba. Vagyis, csak ha SSD-ről megy a rendszer.

    Próbáltam már másik kábelt, másik alaplapi portot is, de semmi sem változott. Vertex 3-on a legújabb firmware van, alaplapon a legújabb BIOS. Alaplap AHCI módban. Memtest hiba nélkül lefutot. Ha feláll a rendszer és bármilyen tesztprogramot futtatok, semmi nem jelez hibát, vagy semmivel sem lehet kiakasztani, legyen az CPU teszt vagy bármi.

    Van még egy csavar a géppel kapcsolatban. Az ssd-t átraktam egy teszt gépbe ami egy régi 775-ös lap, 945p chipsettel SATAII-es csatival. Feldobtam rá egy windows-t és 15-20 perc indítás/újraindítás után sem jelentkezett a hiba.

    Úgy néz ki, hogy a vertex 3 ebben a lapban a jelenlegi bios és firmwarekkel nem működik együtt? Vagy csak simán szar az SSD? Ha rossz, akkor régi gépben meg miért jó, szintén AHCI módban.

    Szeressük az ilyen anomáliákat :(((

Aktív témák