Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #138480 üzenetére
De latod hogy megint tultolod? Hungaria koruton belul senki nem akar lezarni mindent. Eleve a nagykoruton belul akartak fizetos behajtast, es csak egy alom hogy a kiskoruton belul alig legyen auto.
Hid meg legyen, de az sok penz. Nekem is kenyelmesebb lenne a Galvani hid, de mostanaban hir sincs felole.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #138480 üzenetére
Kb. ezek vannak. Károly, Koppenhága, meg füves villamospálya bezzegamszerdamban. Ja, ez utóbbi már nem, mert kétszer leköröztük menyiségben, csak ez már senkit nem érdekel.
Most kutyafuttában próbáltam nézni, hogy bezzegvidéken miképpen működött oszt valahogy úgy kezdődött, hogy elkerülő, P+R és egyéb parkolók, alagúttal optimalizálás, ésatöbbi. Hááát, úgy könnyű, akár állok is elébe. Én meg Délitől mentem Dunakeszire és optimális útvonal volt Margiton át a körútnak a Vácin kifelé. Állt a sor rendesen, Nyugatihoz kb. annyi idő alatt jutottam el, mint tömegközzel. Ha Déli felől lett volna körgyűrű, akkor lett volna és jó eséllyel arrafelé megyek. De Biatorbágyig már nem biztos.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #138492 üzenetére
Epresedrő? Hááát, azt térképen már biztos láttam.
Meg éppen most is.
Faszkivan a lépcsőház számozásokkal, mikor megyek a csajomhoz és szemben ilyenkor csak a sár áll a homályzónás jogállású réten a villamosvezetékek alatt, de azért nem mindig ilyen rózsás a helyzet, hogy csak hely van.
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #138766 üzenetére
Monnyuk üvegben elegánsabb felszolgálni valamit. Teszem azt egy random üdítőt inni is fajább üvegből, mint egy pillepalackból. Persze annak is megvan a helye, mert kiránduláshoz senki nem szereti cígölni az üveg súlyát.
Az igazi probléma valahol ott lehet, hogy a reciklálása nincs rendesen megoldva ezeknek a csomagolóanyagoknak (sem). Ha elhajítod valahol, 1000év múlva megtalálod mindet ugyanott. Max benövi a természet, de egyik se akar lebomlani. Újrahasznosításuk meg olyan, hogy jelenleg a "szemét" kategóriába sorolódik, mert a kupakja pár Ft/kg áron talán eladható, de a palack megy a kommunálistól a műanyagos kukán át a vizekbe is, mert senki nem akar vele bíbelődni.
Talán jövőre, ha betétesek lesznek, akkor vissza fogjuk vinni ezeket, mert adnak érte pénzt. És akkor talán normálisabb körülmények közt lesz újrahasznosítva.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #138774 üzenetére
Upsz... én az üvegre ÉS a műanyag flakonokra is értettem, hogy a reciklálás nincs megoldva. Mint szemét az alu italosdobozokat a "fémérzékeny" társadalom ésvagy a hajléktalanok pénzkereset végett kiszedve laposra taposva súlyra visszaviszik, ahova lehet. De az üveggel meg a palackokkal nem kezdenek ők se semmit.
"aki azert lesz csak mostantol kornyezetvedo, mert kap erte 50Ft-t, akkor 0Ft-ert miert nem tudott eddig is az lenni?"
Itt a probléma az, hogy nincs / nem volt motiváció. Mivel 0Ft ot kapott mindenért, letojta mindenki, hogy mi lesz a palack sorsa, fogta, és kihajította a kukába. Onnan ment a szeméttelepre, ahol vagy kiválogatták, vagy nem. Rossz esetben lakott területen kívül lett eldobva, ott meg a bébifókák eszik meg, meg a bálnák, mert mindegyikben benne van, nyilván ez a kedvencük.A reciklálás energiaigénye engem annyira érdekel, hogy az csak na, nyilván az üveg nem olvad meg a napon, míg a pille palack meg de. Vagy kicsit melegebben. üvegből szerencsére van zöld / barnaüveges, abbak van a jó sör, mert gomba / algaölő. Az egyik. Asszem a zöld, mert fateréknak olyat kellett venni. Vagy csak mert szép.
Nyilván műanyag szemetet hamarabb lehet fújni, mint üvegszemetet. De egyik se bomlik le 10-20-1000 év alatt sem. Az üveget cserébe nem eszik meg annyira a bébifókák / bálnák / összes többi élőlény.
És persze, ahogy mondtam, megvan a helye mindegyiknek, mert cipelni tré az üveget, ahogy a göngyöleg végett drágább az üveges izé. Random üdítő, akkor is, ha az nem CocaCola termék.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
eattila
őstag
válasz hobizoli #138782 üzenetére
Megint félig üres a pohár... Ha 50ft-al tudnak motiválni pár %-nyi embert, hogy ne eldoják, hanem beváltsák, akkor az siker. Annyival kevesebb kerül telepre. Annál kevesebbet kell a szemeteseknek elszállítani.
Az utcai szemetelőket meg szimplán meg kéne ütni.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #138813 üzenetére
Nálunk üvegpoharat adnak, ha kérsz. Az meg ~2-2,5 decis, és olyasmi, mint egy viszkispohár, hogy széles, vastagtalpú / falú. A tálcás rack meg olyan osztású, hogy ez pont elfér a másik tálca alatt / felett. Ebből így nincs probléma.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz hobizoli #138782 üzenetére
Nem 50 Ft-tal fognak motiválni, mert azt sokan leszarják. De egy kisebb családi buli, ahol ott vagyunk 15-20-an, az bizony már 30-40-szer 50 Ft. Annyiért már visszaviszik sokan.
Másik oldala. Ha ÉN leszarom az 50 Ft-ot sörösdobozt, mert egy sznob köcsög vagyok és eldobom a Nehru parton power yoga órám utám (vizuális típusú arcoknak most adok időt ), akkor jön a homeless és összeszedi. Na, mind köztisztasági, mind környezetvédelmi szempontból a problem solved.
Ugyanez, hogy lesz olyan ember a faluban, akkor 20x50 Ft-ért felmegy a Bella tóhoz és összeszedi a szemetet...
-
-NoVa-
addikt
válasz hobizoli #138880 üzenetére
Amennyit küzdöttem a szolgáltatóval, hogy számolják fel az utcában már a hírközlési skanzent, én azért megértőbb vagyok ilyenekkel. Amikor az Adobe automatikus updateket nem győztem lelövöldözni, mert olyankor akadozik a hang az online meetingeken, és eleve 2 home office esetén egyik meeting ADSL-ről, a másik meg mobilnetről, hogy beleférjen a sávszélességbe...
És ez az egyik fele, azt is el tudom ám hinni, hogy a túloldal a lassú, és a letöltő alkalmazás blokkolja be a gépet addig, amíg az autóipari őskövület szerverről lehámozza a biteket. A Sony fülesek BT fw updateje ilyen órás folyamat, pedig ott nem 4GB-ot kell lerángatni.
-
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #139021 üzenetére
Amit találtam / linkeltem, az valami HP support, ahol a nem működő / nincs driver / nem találom a drivert dolgokra adnak választ. Elvileg ez valami meghajtó az adott notihoz.
Aztán hogy működik e, azt nem tudom.Ilyesmi jelenséggel sem találkoztam még, amit említesz, hogy újraindulásig oké...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
eattila
őstag
válasz hobizoli #139021 üzenetére
Lehet állítani a dedikált vram-ot. Nekem a notim szenvedett már az asztalnál is, mikor az új (4K-s) monitort akár csak közepes felbontáson is elkezdtem használni.
De van regedites móka, amivel lehet álíltani.https://www.youtube.com/watch?v=RcV5TzY3ROU
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #139151 üzenetére
A dugók plusz sávokkal való kezelése bár elsőre jó megoldásnak tűnik, nem egyértelműen bír pozitív hatással, sőt. A szakértő ezt egy érzékletes példával támasztja alá: a forgalom olyan, mint a víz, kitölti a rendelkezésére álló teret. Vagyis ha egy forgalmas útszakaszon plusz sávot alakítanak ki, lehet, hogy az első pár napon dugók nélkül, kényelmes tempóban lehet majd autózni, a plusz sáv nyújtotta előny azonban több autóst is odavonz, így hamar elillan a pozitív hatás, és nemhogy kevesebb, de inkább több autó fog az adott szakaszon közlekedni.
Es ez pontosan igy van. Nem velem vitazol.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #139153 üzenetére
De igazabol csak te szajkozod hogy baromsag, ott meg egyetemek kutattak a kerdest. Ha ures az ulloi, akkor nyilvan nem is kell tobb sav az autosoknak. Ja hogy csak csucsidoben kellene, na akkor bedugulna a dupla annyi sav is. Ezt kutattak, irtak le.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139151 üzenetére
Ez a majom is csak azt emlegeti, hogy "dugó" meg "sok", de mihez képest? Már a kettő is sok, prüszkölünk tök feleslegesen, de /percben, /autó / llámpaváltásban soha nem határozta meg, hogy mennyi az átlag/sok/kevés/elvárható meg ilyesmik. Addig mihez mérjük, hogy "sok"? Amikor meg azt írom, hogy kb. jelentékeny a bicajos forgalom, akkor fel akarnak négyelni, de szintén nem tudjuk számokkal igazolni azt sem.
Most kaptak bicajsávokat, éppen arra várunk, hogy kihasználják. Oszt várunk. Aztán valami lesz. Tavasszal jössz-e statisztikát készíteni? Elbaszunk egy csomó időt és senkit nem fog érdekelni az eredmény, vagy megint megkapom, hogy menjek Oszkárral Gántra és busszal meg tiltsuk be, ez is kb. ennyit tud, meg ez a jövő, satöbbi.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139153 üzenetére
Igazából megint az a sztori, hogy felbassza az agyár a puszta létezésen, mert mittomén, gyerekkorában átment a lábán egy autó, hatszor megbaszták KRESZ vizsgán, vagy a jó ég tudja és azt sem bírja elképzelni, hogy másnak hatékony, vagy dolga van, vagy piros. Amikor a csiganyálat tettem be azt sem akarta értelmezni, csak ment a prüszkölés, hogy de majd meglátom és minden is ki lesz tiltva. Hjahh, legyen, csak így csöppet megint nehéz, keverjük itt a vallást, a napi szintű közlekedést, a szállítást és az extrém sportot folyamatosan.
De az is el van baszva, hogy csomó kerületi kultúrház/sportcsarnok épül és felújítódik, de környékén semmi nincs lerendezve, sokszor a személyzet is szopolik a betelepüléssel, nincs parkoló, bejárat, bekötőutak. Megy az "oldja meg" kombináció, visítoznak, hogy ne üljön egyedül egy autóban és akkor mi a fenét csináljon a belvárosban egy átlag felszolgáló ilyen év végi hajtásban, hogyan jusson haza? Valahogy. Oldja meg, költözzön el, satöbbi, mert másnak mindig tök jól meg lehet mondani, hogy mit csináljon, miképpen működjön, miben korlátozzák, mert ez az agymenése, de mindig az az "nem számít"' 1 ezrelék, akiről éppen szó van és jajj kivétel. Közben meg a fél országot működtetik egy 14es villáskulccsal a zsebükben.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139165 üzenetére
Én még azt sem tudtam kideríteni, hogy pld. Koppenhágában egy átlag jómunkás mennyi idő alatt jut be, vagy átlag mennyit bicajoznak ezért. Véletlenszerű dolgokra rányomkodtam térképen és útvonaltervezőn, de azt sem tudom mennyire jelentős az agglomeráció. Felénk azért már Szentendre is combos, Tököl/környékét sokszor emlegettük, aztán ráböktem egy olyan helyre vidéken, mint ma voltam, belvárosi kedvenc koppenhágai kávézómig 55 percet tervez tömegközzel az adott időpontból. Nálunk hasonlóra bökve 2.5 óra környékén van, +/- MÁVos szopószorzó :-P
Össze lehet egyáltalán hasonlítani? Húzkodhatom én a Kugli térképet, kb. 4 óra alatt keresztbe lehet menni az országon és találtam olyan helyeket, ahonnan 4 óra a reptér, de nem leszek túl okos. Idehaza mire bökjek arányosan? Bőszénfa, Iborfia? Onnan már kalandtúra az egész, érdemes 1 nappal előtte indulni.... Gyanítom más még ennyit sem foglalkozott vele (:-
Szóval, mit hasonlítsunk össze, mi az irány? Valamit a bármivel és valami izé lesz az irány?
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139220 üzenetére
Ezzel nem is foglalkoztam, de majd eccer... Meg hát mi a kérdés?
Bulinegyed mellett föld alatt megy a forgalom és akad ott némi mambójambó alagút fronton ugye. Teteje meg szép zöld füves lesz. Úgy majdnem könnyű. Érdekes, németek is így kezdték, előbb voltak dolgok és feltételek. De ott sem tudom miképpen műxik viszont pár hete emlegettem, nahát biztos ezek várnak ránk így bezzegnyugat felől
És azt sem tudom, hogy ott is köpködik-e az autósokat aki egyedül ül a kocsiban, de Gtérkép szerint a kikötőbe be lehet menni, az már főnyeremény a hazai viszonylatokhoz képest. Árfekvését, zónát, támogatását nem tudjuk. Asszem ott kb. az a Kazinczy utca, ahova nem kevesen járnak trógerolni sem az éjszakába. Azt sem tudjuk.
Ráböktem egy véletlenszerű parkolóra a gótikus negyedben sétáló utca mellé, ott zárt parkolóházban 8 órás parkolás 10 Euró. Nem is olyan rossz. De most olvassak el ennyi apróbetűst? Erre írtam, ott kellene élni és látni, megfejteni az egészet. Viszont egész jó tájékoztó oldalak vannak, ez gyorsabban ment, mint idehaza és látszik, hogy a belvárost szórták meg vele. Bár ezek spanyolok, amilyen barom módon működött a kinti irodánk én azt is elképzelem ezekről meg az angolokról is, hogy csinálnak autóknak egy parkolóházat, aztán kitiltják belőle az autókat A 30 km-re lévő szomszéd falun azért meglepődtem, hogy az is 300ezres lakosságú. De még mindig csak böködünk a világba és mi derül ki belőle? Ezen az 1-2, valóban értelmezhető számon kívül.
Holnap gyárba megyek csak gyors fordulóra, dec 28 körül Jókai utca, jan 27-én rakpart, március 16 Jászai. Már fejből tudom a szopószorzós napokat. Dec 30at majd kilogisztikázom.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139254 üzenetére
Tavaszig várni akartam vele, mondom akkor majd összesítem de ha már rágjuk a gittet, akkor nézzük meg és tippeljünk, hogy az elmúlt 3 évben (amióta ezen vergődünk) mikor készülhetett ez a kép, év melyik reggeli/délutáni órája lehet, mikor éjféltől számolva belement a 46. bicajos, és év melyik napja lehet amikor elértük a 35ezres feletti forgalmat? Márciusra vajon reális lehet?
Ez ugye egy jelentős közlekedési útvonal, ezekre mondom, hogy hetente legalább 1-2szer megnézek nem egyet, vagy csak ücsörgök ott 1 órát, hogy na mi a merre, villamosról is végigszámoltam a bicajosokat. De én vagyok a hülye, mert "jelentős" a forgalom, ami mennyi is? És itt nem mondhatjuk, hogy most nyitották meg, "majd" rászoknak.
Utána írom az apróbetűset is, mert szerintem senki nem emlékszik rá :-)
-
Samott
addikt
válasz hobizoli #139254 üzenetére
Tenyleg csak zaraskent, offban: tok feleslegesek ezek a litaniak, se neked se nekem nincs beleszolasunk ezekbe a dontesekbe. A kutya ugat a karavan halad. Van a varosnak gyalogosan jarva elheto resze, irtam is mar errol: a ferencvaros rehabilitált resze, ott szerintem egesz jol megoldottak ezt. Valahogy igy kellene kineznie egy belvarosi utcanak (nyugodtan nezz korul a kornyeken, bar szerintem biztos jarta arra). Es nem igy (random belvarosi utca).
A biciklisek annyiban erdekelnek, hogy helyesebbnek tartom ha kapnak dedikalt utfeluletet es nem az autok kozt csamborognak, szerintem az ugy jobb mindenkinek. Ha ennek az az ara, hogy savok, parkolohelyek tunnek el, hat legyen. En magam nem biciklizek a varosban.
Mindig a metrot reklamalod, mikozben budapestnek egesz komoly villamoshalozata van. Az is kotottpalya, varosi tomegkozlekedes, csak eppen nem a fold alatt megy (ahogy a parizsi metro egy komoly resze se). Lanchid nelkul meg kibirtunk 2 evet, tok felesleges lett volna visszaengedni a forgalmat oda. Amugy sincs olyan hatalmas kapacitasa. Ket szuk sav az egesz.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139293 üzenetére
"ok konkretan azt szeretnek elerni izombol, hogy"
Ezt még senki nem vázolta fel, hogy mit szeretne elérni. Vagyis összevissza izék vannak. Látod, legyen éjszaka az árukiszállítás erre felénk pont éjszakára kitiltják a szállítóat. Aztán linkelem a terveket, hogy itt tartok, ezt határozta meg a Pógár Jenő a hivatalban és istenbiz most már hamarosan rögtön mostanában be fogják vezetni, erre lehülyéznek, hogy nem is így van.
De ott van London meg Anglia, ahol a saját cégem is simán szembe lehetett köpni mert csak autóval lehetett bejárni dolgozni, egyéb lehetőség nem volt (megpróbáltam, véget ért a járda pár kilométerrel a gyár előtt, tömegköz meg zűrös) és volt egy olyan opciójuk, hogy a hónap dolgozója állhatott legközelebb a bejárathoz, mert az a Menő Jenő. Persze ez a mi munkakörünkre nem vonatkozott, csak egy szint felett és külön kapják be azért, mert a mozgáskorlátozott parkoló ehhez képest a tér túloldalán volt. Ennyit tudnak. Meg szar sört gyártani és fisendcsipszet zabálni.
De ha már közlekedés, akkor adhoc vonatjegyet venni akkor is mocskos drága volt, több társaság, sok vonal. Ami jó, hogy a falumban minden sarkon volt megálló, aminél a P+R egy vagyon, mással meg nem biztos, hogy eljutottál. Ezek ördögi körök, vagy megfizethető helyen laksz, vagy világ faszát kifizeted mindenért és akkor eléred az infrastruktúrát. Tök jó :-D Aztán ha a mocskos drága vonatjegy nem tetszik, megveszed előre, de véletlenül 1.5 órával előbb végzel a dolgozóban, vagy 1 órával később akkor nem engednek felszállni a teljesen üres szerelvényre, mert nem arra szól a jegyed. Tudjuk, oldják meg.
-
npera
őstag
válasz hobizoli #139600 üzenetére
Néztem, ez lesz alighanem a Taycan Turbo GT vagy hasonló. 3-motoros a cucc elvileg, úgy betapad kanyarból kifelé, mint Démon Hill.
Amikor Polestar 1-est hajtottam kanyargós úton, ott érezni lehetett jól a rendes torque vektoringot, mert amikor kábé 2000 Nm delta van a két oldal között, akkor az szépen fordítja be a kocsit. És mivel 2 külön motor van, ezért a szabályzás is elképesztő finoman és gyorsan történik.
Polestar csinált egy teszt szamarat, ahol kipakolták benzinmotort előről és beraktak ugyanolyan 2 motort előre is, mint ami hátul van. Ami a London Taxi elektromos motorja igazából...
Na, az a 4-motoros torque vektoringos kocsi valami elképesztő jó lehetett jégen is akár. Kábé, mint a Mercedes SLS Electric vagy a Rimac Nevera.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #139629 üzenetére
4 gigás RAMot nem is láttam életemben Van bennük 3-4, van tartalékom, kb. jók vagyunk. Igen, vagy pakkban veszel bizonytalant, vagy kivárod mire felbukkan 1-1 occsó, vagy ha nagyon kell akkor drága és nincs. Új billentyűzet meg Litvániából olcsóbb, mint idehaza PHról a bontott.
-
Tim82
félisten
válasz hobizoli #139632 üzenetére
Úgy hívják a jelenséget, hogy wlan whitelist. HP-nál volt ilyen, Dell-nél nem.
Esetleg nézz utána, hogy készített-e valaki a neten a Pavilion-odhoz whitelist-mentes BIOS-t, már ha megéri ilyennel szórakoznod. Esetleg innen kiindulva (letöltéshez regisztráció kelleni fog).
A korábban írt linksebesség-adatból következtetve gondolom, AC-s router van otthon, mert az AX200 többet is tud Wifi 6-on.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest