Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bujdy81

    csendes tag

    Azoknak, akik elkezdtek/régebben kezdtek futni, meg másnak is, akit érdekel.

    Ha nagyon jól érzed magad, akkor miért NE indulj el a Phidippides* Run nevű futóversenyen**:
    Görögök szervezik. A szabálynak azt a részét simán betartatják, hogy a futó csak a frissítő pontokon találkozhat a kísérővel, de közben olyan lusták jelölik a pályát, hogy az egyik eltéved, a másik felkocog az autópályára (!) szemben (!).

    2020-ban elmaradt, ezelőtt 2019-ben volt. Akkor egy lengyel futó, Lukasz Sagan javította meg a pályacsúcsot a 2018-as 75:36 (óra:perc)-ról 69:22-re. Idén is ő nyert 65:53-mal. A durva, hogy 2-3. helyen azonos idővel futott be (direkt) Maráz Zsuzsi és Toldi Péter, 67:54-gyel, azaz Marázs Zsuzsi szűk 1.5 órával a férfi pályacsúcson belül futott. A nőin (74:35) laza 6,5 órát faragott...

    Nem túl sűrű a mezőny, a negyedik helyezett 13,5 órával utánuk ért be.

    104 óra a szintidő, Blaskó Mihály (első magyar teljesítő volt anno ezen a versenyen) és Ferenczi István (ha ismertek korábbról ilyen nevű focistát, akkor nem véletlen egybeesés, hanem ő az), már 30 km-en belül járnak, Bogár János*** pedig 450 km-nél jár.

    * Pheidippides volt az a katona, aki a perzsák támadásakor átkocogott a legenda szerint Athénból Spártába, hogy segítséget hívjon. Az ő teljesítményét megismételni hívták életre a Spartathlon nevű futóversenyt, Athénból Spártába, 246 km-en keresztül, 36 órás szintidővel.

    ** Phidippides run lényege dióhéjban: beérsz Spártába a Spartathlon céljába, Leonidasz király szobrához, megérinted és indulsz vissza. Azaz Spartathlon oda-vissza.

    *** Bogár János nyert már Spartathlont, de még a múlt században. Ő tartja a rekordot az első és az utolsó teljesített Spartathlonja között kerek 30 év telt el...

Új hozzászólás Aktív témák