Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arty

    veterán

    válasz FunPro #115371 üzenetére

    - nem halna éhen az összes, de több halna éhen ... és kinek jó, ha csökken a választék? ha csak néhány gigakiadó marad?
    - senki nem sajnál itt senkit, csupán próbálom reálisan szemlélni a helyzetet, elsősorban gazdasági oldalról (ami egyben válasz lehet a déelcés genyózásra, ha valaki képes tovább látni, mint a "rohattkiadók ők tehetnek mindenről")
    - miért indulsz ki abból, hogy a játék visszahozza az árát az első hónapban? ha ebbőkl indulsz ki, rossz a kiindulási alapod ;) sok sikerjátékra amúgy biztos igaz....
    - indulj ki mindkét esetből: a játék nyereséget hoz, a játék bukik! ez már talán reálisabb

    "Ahhoz pedig valami nagyon nagy retket kell az asztalra hányni, hogy legalább az árát ne hozza vissza, tehát veszteségről nagyon ritkán beszélhetünk." - lol, erre nem tudok mást írni.

    ha ennyire tuti biznisz a gémingipar, miért nem veszel gyorsan részvényt? aztán a nyereségből miért nem alapítassz kiadót? vajon a THQ csupa szemetet adott ki? kellemetlen kérdések.... ;)

    "Másodszor, ha tényleg a munkaóra miatt kerül annyiba egy játék, akkor miért árulnak a megjelenési napon 3 féle verziót, ilyen-olyan DLC vel. Egy kész terméket tördelnek darabokra, de mivel ott sem hülyék dolgoznak, nyilván úgy kalkulálnak, hogyha csak az alapverzió fogy el, akkor is nyereséget termeljen, így a dlc gyártás nem dob semmit a költségbe."

    mennyibe? miért gyártanak autót többféle felszereltséggel? nyilván az ultimate változaton és a délecéken nagyobb a haszon, s ez be is van számolva az üzleti tervbe, az arányok h miből mennyit vesznek, nyilván szintén meg vannak becsülve és így jön ki a teljes várható bevétel.

    a dlc-k természetesen túlárazottak, legtöbbje minimális ráfordítást tükröz (a kivágottak "semennyit"). ilyeneket nem szabad megvenni.
    és lám, a topik mégis hányakat elrettentett a tombraider humblis verziójától....... vágjuk magunk alatt a fát, aztán panaszkodunk? ;) jó, tudom, aki sose tesz ilyet, az méltán panaszkodhat!

    "Negyedszer, az inflálódás megvolt. Utoljára megjelenéskor a fifa 15-öt vettem meg, ami akkor volt dobozosan 10000 Ft, store-ban 40 euro. Azóta ugrottunk dobozos 18, store-ban 60 euróra. Csak a játékok minősége romlott a 20 évvel ezelőttiekhez képest, ugyanis régen a kiegészítő olyan volt mint az itt emlegetett witcher 3 dlc-k. Nem egy 2 órás kiegészítő történetecske, meg 3 skin. Régen egy masszív kiegészítő adott vagy +10-20 óra játékidőt, meg még kitudja milyen HASZNOS funkciót az alapjátékhoz."

    A te fifád nem az infláció okán drágult. Az alapár 60 USD volt "ezer éve", most is annyi. Mármint ott, ahol USD a fizetőeszköz. Te magyar vagy, a forintod értékének, váltási arányának semmi köze az usa játékárához. Az általad tapasztaltak simán irrelevánsak. Nagyjából a 60 EUR-os árra is ugyanez igaz.
    Ha amcsi lennél és 20 éve 60ért vennéd a játékokat, akkor látnád jobban a képet! (azaz h anno milyen soknak tűnt a 60$ és most milyen kevés - emelkedett a fizud is, miközben a játék még mindig csak 60!)

    ---

    (#115383) i2k - másik dimenzióban te élsz (álomvilág?), ahol az infláció tagadható :D ilyenformán nem írtál csupa butaságot, hiszen a te szempontodból a való világ tényleg a másik dimenzió!

    és odaát a PONG ugyan annyi melóba, időbe került, mint a Kingdoms of Amalur ;) szemét EA!

    [ Szerkesztve ]

    "ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

Új hozzászólás Aktív témák