Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Peak #22376 üzenetére

    Köszi, de épp az ellenkezőjét magyaráztad el, mint ami a kérdés volt. :D

    Akkor még egyszer!
    Arról van szó, hogy az összes teszt szerint:
    1. Kis frekin (és lassú képtartalommal: 24-60fps) hajtva az LCD panelt kicsi a motion resolution. Ergo homályos a mozgásmegjelenítés.
    2. Míg nagy frekin (gyors képtartalommal: 120fps - amit a TV magának plussz interpolált képekkel kialakít) hajtva pedig jóval nagyobb a motion resolution. Vagyis élesebb a mozgókép.

    Én is arról beszéltem mit te, csak épp fordított következtetésre kellene jutni belőle és az nem megy (neked sem :) ), mivel amit leírtál, az lenne a logikus:
    Ha az LCD (fix) response time-ja miatt van homály akkor mi a f*szért élesebb a kép nagyobb frekin.
    Erre írtam, hogy esetleg mégsem fix a response time és a "panel gyorsítást" is aktiválják/deaktiválják? Ezt meg nehezen tudom elképzelni.

    Vagy fordítva: ha van olyan jó a response time egy TV-nél, hogy bírja az éles megjelenítést 120Hz-en (márpedig jók a tesztek szerint), akkor mi a halálért csökken le az élesség kisebb frissítésnél.
    Avagy mitől ezekben az esetekben jobb relatíve a plazma az LCD-nél. Hiszen, ahogy írtad itt a legkisebb a különbség a kettő között a fix kép időtartamára vonatkozóan. Magasabb frissítésen szarabbnak kéne lennie.

    Mindegy. Forgathatom bárhogy a képletet, a lényeg, hogy nincs rá magyarázat. Sőt, amit tudunk az épp az ellenkezőjét bizonyítaná.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák