-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
Helló!
Érdeklődnék esetleg tud valaki valami olyan szerelő lámpát amit autó szereléshez aknában lehetne használni valami jó féle érdekelne.? 500lm vagy felette kellene tudjon és lehetőleg fehér fénye legyen. Ára mondjuk azért 20 ezer alatt legyen. Mágnes és kampó jó ha lenne rajta. Tehát ismer valaki valami megbízható ilyen lámpát?
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
sarajhvh
tag
Pénteken megérkezett a Fenix HM-71r fejlámpám.
Tesztelgetni, összehasonlítani még nem volt időm, de már kipróbáltam.
Nagyon jó a négy fokozatú másodlagos szórt fény, és high fokozat 800 Lumenje,
egyébként a turbó is 800 Lum környékére lép vissza.
Nagyon kényelmes a fejpánt, nagyon tetszik a Fenix új fejlámpa tartó rendszere, a klipsz marad a lámpán, és a klipsszel rögzül a tartóhoz.
Szerintem zseniális, annál is inkább, hogy az Olight perun 2 fejlámpát is könnyedén fel tudom rá csattintani, mert a saját tartója, ( szilikon-gumi ) egyenesen pocsék.
Elég szolid áron sikerült hozzájutnom.
Következő célpont a Fenix CL-26r-pro lámpás, amit már ezen fejlámpa előtt szerettem volna, csak felcserélődött a sorrend. -
sarajhvh
tag
válasz bedvóter #76755 üzenetére
A lámpa súlya akkuval 168 g, fejpánttal 198 g.
A Fenix HM-70r tokkal vonóval, 192 g.
Az Olight Perun 2 akkuval162 g, fejpánttal 208g.
A 21700 akku miatt nem nevezhetőek könnyű fejlámpának, de mivel viszonylag
a lámpatartó nagy felületen támaszkodik a homlokon, jobban eloszlik a súly,
nekem nem kellemetlen a viselésük, használatuk, több órán keresztül sem. -
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #76731 üzenetére
Na le teszteltem egy pár aksit és minden okés ami 3000 miliamper az anyinak is jött ki a 3500 az is jó de tényleg soká tartott reggeltől késő estig csinált meg 4 darabot !!
Azért csináltam mert hirtelen vetettem Alin 10 darab Samsung 30Q 3000 mh cellát és nem néztem utánna és sok a rossz vissza jelzés , sokan 2000 meg 1900mh nak mérik , de sokan 5 csillagot adtak neki , de ha 2000mh gondolom nem is adja le azt az ampert mint az eredeti 20 A fojamatosan azt ki tudom próbálni az Astrolux Ec03 ha ki gyújtja a papírt akkor van kakaó, ha nem akkor nincs
Vajon ha nem az aminek vettem meg tudom reklamálni[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
"akkor arra teszek egy matt fehér valamit , vagy lehet ilyenekett venni is ráju"
Ezeket diffúzornak hívják. A Nitecore, Olight domborúkat csinál, a Fenix homorút, hogy beletéve a lámpa megálljon a polcon, asztalon. Ezek kemények. Az UV fényt is hasznosítja pár. A Luminntop, Wuben lámpákhoz hengeres jár és a teteje is lapos. Ezek szilikonból készülnek. - a lámpa spotja a diffúzor tetejét, míg a szórt fény az oldalát világítja meg. Kint a szabadban, a lámpa fényáramának kb 25 % -a az ég fele távozik. A diffúzor is elnyel valamennyi fényt, ezért nem 1000+ lm fényárammal világítom meg. Elolvadna.
Van pár lámpásom LL ML4, ML6, Fenix CL23, Nitecore LA10, és pár diffúzorom is. A lámpások alapvetően más módszert, technikát használnak. A LL kúp kialakítású tükröző felületet világít meg felülröl 1 ledgyűrűvel. A Fenix oldalra világít 6 fénycsíkkal, illetve az alján is van a diffúzor mögött 1 cob led. Oldalra csak 2 fénycsík is világíthat, ezzel lényegében 1 oldalra szórja csak a fényt (a Nitecore lámpásai is tudják ezt). A lényeg, hogy alapból irányban állnak a diffúzor alatt a ledek, a diffúzor ebben az esetben is elnyeli a fény 1 részét. A LL ebből a szempontból jobb, tükrözi a fényt.
-
H-Zol
senior tag
válasz FBLLMAG #76764 üzenetére
Értem , amit írsz de ez a lámpás szerintem akkor is túl van árazva , itt a fórumon egy kezemen meg tudom számolni hányan fognak belőle venni !!
A múltkor egy munka gép ki ütött egy villany póznát és áram nélkül voltunk , a mennyezet re felkötöttem a Sofirn Sp70-et , a fürdőbe , kamrába kisebb lámpák világítottak felfelé, és túl vészeltük, és jó és volt -
FBLLMAG
senior tag
Nem azt írtam, hogy nem lehet megoldani. Beltérbe diffúzor sem kell. Elég a plafonra világítani. Nyílt területen, kempingben meg a pár € -ós diffúzor is segít.
Ha ritkán kell, felesleges a lámpás. De ha van, nagyon kellemes, hasznos tud lenni. A lámpás másra is használható. A LL ML4 -es pl bicajon a hátsó fénynek is használható. Vagy túrán a hátitáskára is ráakasztható. Vagy a farmeromra.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Én egészen sok lámpást használok, és a legnagyobb különbséget nem veszed figyelembe ezeknél, gondolom azért, mert nem ilyen jellegű a felhasználásod:
Ezek atom stabilan állnak a talpukon, szemben egy elemlámpával, ergo ha valahol leteszed akkor ott a környezetet be fogja világítani. Nem kell neki sima és vízszintes felület ahhoz, hogy stabian álljon. Ha felakasztod (mert nagy részük akasztható is) akkor pedig szintén körben mindent megvilágít, mint egy szobai mennyezeti lámpa.
Nyilván ez egy plusz eszköz, ami nem mindenkinek hasznos, de mi nyáron kempingben 3 lámpást is használunk: egyet a hálófülkében, egyet az előtérben és egyet kint az asztal felett mikor eszünk vagy kártyázunk. A vörös fény fontos kritérium a sátor előterében, mert oda nem szeretem ha bejönnek a bogarak, de ha kint is csak üldögélünk és beszélgetünk akkor vagy gyertya vagy vörös fény világít, hogy a többieket se zavarjuk. Ott ahol idén voltunk nem lehetett nyílt lángot használni semmire, ergo sem tűzrakás, sem gyertyázás nem volt megoldható. Jól jöttek a lámpásaim.
A spejzban nálnuk nincs villany bevezetve, ott pl. az LR30 a világítás. Ha valamit meg akarunk nézni akkor pedig oda emeljük, aztán visszatesszük a helyére. Fél évente töltöm nagyjából, és tökéletes megoldás, mivel ez albérlet én nem fogom bevezetékelni a villanyt, a tulajt pedig nem érdekli.
Az egyik kedvencem az LR40 pedig mondhatni "filléres" tétel, cserébe jó nagy az akku kapacitása és még jól is néz ki, ezt mindenki aki jön hozzánk szemrevételezi, hogy milyen jópofa cucc. Egyetlen hátránya, hogy a piros fénye nem folyamatos, hanem csak villogni tud, ez nagyon sajnálatos és nagy baki volt, hogy így kiadták.
Olyan ez mint a multifogó, amit sok mindenre lehet használni, de igazából csak szükségmegoldás. A rúdlámpát is lehet sokféle módon használni, de igazából csak mint elemlámpa tökéletes, a többi funkció az valahol mindig csorbát szenved. Ha nem használod akkor nyilván megteszi, de ha kihasználod akkor jobb, ha van erre külön eszközöd.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
Figyelem, hosszú poszt sok képpel!
Nos a várva-várt utolsó poszt a Nitecore MH12 Pro elemlámpáról.
Emlékeztetőül:
Külső #76021
UI #76173
Kiegészítés az UI poszthoz #76175
Igyekszem mindenki igényét kielégíteni az infókkal, de ha marad kérdés akkor tegyétek fel bátran, amennyiben tudok, válaszolok.
Tehát a Nitecore MH12 Pro fénye:
A legtöbbször felmerülő kérdés: zöld-e a fénye?
A válasz röviden: Igen!
A válasz részletesebben és kevésbé sarkítva, valamint a valós felhasználást feltételezve már azért egészen más!
Minden LED-enk van valamennyi színeltolódása a színhőmérsékletén kívül, ezt leginkább a Duv értékkel lehet szám szerint szemléltetni, amit a CIE 1931 színtérben ábrázolva a feketetest sugárzásának görbéjétől mért távolsága mutat meg. Nem vagyok fizikus, de kb. ez lehet így a pontos megfogalmazás, a lényeg, hogy mérésem alapján is valóban a zöld színtér felé tolódik el a NiteLab UHi40 LED fényének színe.
Mit jelent ez? Aki látott már SFT70 LED-et, vagy SST40 LED-et, az látott már ilyen színeltolódást. Gyakorlatban van akit ez zavar, van aki meg észre sem veszi. Ezt egy egyszerű teszttel is kipróbáltam, erről majd lentebb.
Tehát a fénye zöldes árnyalatú, de koránt sem ez az első lámpa a piacon aminek ilyen a fénye. Kb. pont ennyire zöld a PD36 TAC lámpámban lévő SFT70 LED is. Érdekes módon a két "nagy" tesztelő oldalból csak az egyik említette meg, hogy ennek zöldes a fénye, a másik csak szimplán hideg fényűként jellemezte a lámpát. Egyébként eddig nekem sem tűnt fel, hogy a Fenix fénye zöld lenne, csak most, hogy már tudom, hogy mit kell(ene) figyelni.
Fénye a gyakorlatban:
Aki fehér falak festésére szeretne lámpát, az NE ezt a lámpát válasza! Arra nem lesz jó. Minden más esetben tökéletesen megfelelő a fény minősége és színe! Változatos terepkörülmények között, és a szeszélyes időjárás miatt változatos időjárási körülmények között is sikerült kipróbálnom az MH12 Pro-t, és azt kell mondjam, hogy igencsak meggyőző a fénye.
A hotspot meglepően széles és erőteljes, mégis "puha", van mellette szórt fénye is. Amikor először megláttam tudtam, hogy találkoztam már ilyennel, az Olight M2R Pro warrior is hasonló karakter, de itt másabb a szórt fény, szerintem egy fokkal ez több szórt fényt nyújt, amit nyilván a számok is alátámasztanak, hiszen az "csak" 1800 lumen, ez pedig 3300 lumen turbó fokozatban.
Nagyobb távon világítva azért ennek is elfogy az ereje, én a reális hatótávot 200-250 méterre saccolnám. Ez eléggé nagy távolság ha a valós használható fényt nézzük és nem a FL1 szabvány szerinti értéket. Tehát ez rendben van. Közelre nem ez lesz a legjobb lámpa pl. épületen belül, de 10m-en már teljesen használható, egyáltalán nem thrower jellegű. Én inkább a flood és a thrower lámpák közé sorolnám, ami sokak számára lehet ideális, mert izomból kellően távolra elvilágít ha kell, de mégsem kell magas fokozatban járatni ahhoz, hogy a fénye ne csak közveten körülöttük világítsa meg a teret. Igazi mindenes, nekem jelenleg az egyik "kedvencem" lett ez a lámpa.
Több összehasonlító és a fény "színét" is összehasonlító fotót csináltam, ezeket lentebb láthatjátok magyarázattal együtt.
"Vakteszt" is készült, ha már ennyire sokaknak az a véleménye, hogy az MH12 Pro fénye zöld, szóval használat közben ismerősöknél akik nem lámpafanatikusak ezt a konkrét kérdést tettem fel: "Ennek a lámpának nem zöld a fénye?"
100% reakció ez volt: "Zöld? Nem, nem az". Egy fehér kapu van a környékünkön, arra világítva ismételten feltettem a kérdést, itt már mindenki azt mondta, hogy de, zöldes.
Következő kérdésem ezek után az volt, hogy mennyire találja a zöldes fényt zvarónak, itt azért, hogy a kontraszt meglegyen nekik, hiszen nem "hozzáértő" meberek, ezért vittem az MH12S lámpám is, ami szintén színez, de nem annyira. A válasz együntetű volt ismét, senkit nem zavart, volt akinek az jobban tetszett mint a természetes fehér fényű másik lámpa.
Másik kérdésem arra vonatkozott, hogy a PD36 TAC ami egy 3000 lumenes "taktikai" lámpa, ellenben az harmad annyi fényerejű (~20e cd) fénye a jobb, melyik tetszik nekik jobban. Itt is 100% egyöntetű válasz született, mindenkinek az MH12 Pro fénye tetszett jobban. Persze körítésnek elmondtam, hogy mi a különbség és miért látnak azzal joban, mint a szórt fényű másik lámpával. Talán itt értették meg leginkább, hogy a fényerő miért fontos, hiszen mindkettő "erős" lámpa az átlag felhasználók számára. Egyébként a tesztkörnyezettet nem szabtam az MH12 Pro hatótávjára, az úton sétálva világítottam előre az utat ahol nem volt közvilágítás, egyébként pedig a Dunapartra világítottam le, itt a távolság 20-100 méter közti, direkt nem a 300 méterre lévő túlpart volt a célpont (amit a párás idő miatt egyébként az MH12 Pro is csak részben tud ilyenkor teljesíteni).
Konklúzió:
Én azt hiszem, hogy tényleg szépet gurított a Nitecore az MH12 Pro lámpával. Nem tökéletes, olyan nincs, ami mindenkinek az igényeit kiszolgálná. Valóban van egy kis színeltolódás a fényében. Ez engem sem és a megkérdezett ismerőseim sem zavarta, mi több, ők észre sem vették, nekik tetszett a lámpa fénye nagyon. A hatótávnak senki ne úgy álljon neki, mint ahogy kezdené a papírforma szerint, mert csalódni fog, az 500 métert ez is úgy tudja, mint az összes többi lámpa ami a szabványban teljesíti: sehogy. Ellenben a hatótávja a "cső" formához, valamint a kompakt méretéhez képest nagyon, de nagyon rendben van, reálisan kb. 200 métert mondanék. A kezelése az egyértelmű, funkciói rendben vannak, a kétféle módcsoport pedig bőven elegendő szabadságot biztosít. A megmunkálás minősége és a felület kezelése sem hagy maga után kivetni valót, figyeltek arra, hogy a lámpa ne guruljon el ha letesszük fektetve, és végre kapott a "taktikai" kapcsoló is egy kis epremet, így gyertyaként is felállítható, bár nem tökéletes stabilitással, viszont így biztonsággal kezelhető kesztűben is a hátsó kapcsoló. Az oldalsó kapcosló könnyen kitapintható, a visszajelző rendszer pedig egészen rendben van, bár szerintem a fokozat kijelzés az csak a kezdő lámpásoknak lehet hasznára, az akku visszajelzés viszont tényleg hasznos, így folyamatosan nyomon tudjuk követni a hátralévő töltöttséget. A fokozatok elosztása szerintem rendben van, megfelelőek a lépésközök és a közepes fokozuatban már a hatótáv is kellően magas és az üzemidő is egészen jól sikerült. Két dolog miatt jár a plusz pont részemről, az egyik az a nagyobb kapacitású "sima" 21700 akku ami széria tartozéka a lámpának. A másik pedig az, hogy 25% tölöttség mellett még engedi az MH12 Pro a turbó fokozatot kapcsolni és használni! Ez ma már sajnos nagy plusznak számít, mikor sok lámpa már 75% alatt sem tudja azt indítani a hatalmas áramfelvétele miatt, a nagy átlagnál pedig 50% környékén van utoljára lehetőségünk még ezt a fokozatot kihasználni.
MH12 PRO fehér murván:
Balra Nitecore MH12 PRO, jobbra Olight M2R Pro warrior, ami egy egészen sárga, meleg fényű "taktikai" lámpa.
MH12S (SST40) balra, MH12 PRO jobbra:
MH12S vs. MH12 PRO:
Kültéren a két Nitecore, a túlpart kb. 200 méter. Balra MH12PRO, jobbra MH12S:
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
z123456z
őstag
válasz WestBam #76768 üzenetére
Köszönöm szépen a kíváncsiságunk kielégítése érdekében tetta fáradozásodat. Épp ma néztem yt-on Charles bigdick videóját és a zeroair bemutatóját is. Nekem speciel elment tőle a kedvem, már nem is várom annyira, hogy megérkezzen. Egyelőre úgy vagyok vele, hogy nekem nem kell. Cserealapnak jó lesz.
-
WestBam
Topikgazda
válasz FBLLMAG #76772 üzenetére
Esti sétára használjuk a kutyával. Nekem nincs vele gondom. Hamarabb kezdődik a szórt fénye, mint az MH12S-nek. A szórt fénye nem olyan egyenletes, ez tény, viszont ezzel meg tudom nézni mi van a parton az útról. Ha olyan az idő akkor azt is mi van a túlparton
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz FBLLMAG #76775 üzenetére
Egy 18650 akkus lámpához képest, ne egy 21700 akkushoz nézd már őket...
14500 -> 1000 mAh
18650 -> 3500 mAh
21700 -> 5000 mAh
Ha így nézem és azt is látom, hogy mekkora a mérete akkor teljes a kép számomra.Ezekből több elfér a zsebemben, oldalamon.
Ezzel csak az a gond, hogy én a TIKI-n kívül plusz egy lámpát viszek csak magammal a mindennapokban. Annak kell mindent tudnia, nem egy másiknak. Ebben is jó pl. az MH12 Pro.[ Szerkesztve ]
-
Vlah
tag
válasz WestBam #76768 üzenetére
Nagyon tetszik a lámpa alakja, egy viszonylag kis, könnyű, kezelhető testbe bele lehet rakni ezt a nagy akkut, beleraktak egy fejmérethez képest nagy reflektort és ehhez ideális mértű ledet, aminek a vetítése nagyon kedvemre való, és tetszik a kör alakjú emitter. A kör alakú enitter egy kicsit kisebb koronát és nagyobb hotspotot jelent, nem biztos, hogy ez jó, de érdekes. Maga a led az igazságot nyomokban tartalmazó marketinganyaga ellenére nem rossz, egy kompromisszumos megoldás a cri és a duv rovására nyer valamennyi fényt. Méretéhez képest egy kicsit felülmúlja az sft40-et a fénysűrűségben, már amennyire hinni lehet a teszteknek. Hogy ez megéri-e nézőpont és ízlés kérdése.
A probléma az, hogy 40 W-tal hajtják, az sft40-nek elég 30 W a csúcsához, 8A-rel hajtják a maximalisták, de szerintem annak sincs értelme 5A fölé menni. Itt is elég lenne kb 6A. Ez a test kb 7W teljesíményt bír el az nagyjából 2 A a leden. Szóval fölöslegesen túl van hajtva a turbó. Ez kell a népnek ok.
A fokozatkiosztás nem ideális, a maximum ugye nem 3300 hanem talán 2600 bemeleedett leddel az 1200 nem feltétlen rossz fokozat, mert hőszabályozással, hűvös nyárestén menetszéllel akár tartósan is tarthatja, de lehetne mondjuk egy 5-600 lumenes fokozat, amit tenyleg tartani is tud, mert a 300 nagyon messze van.
Szerintem lehetett volna ilyen fokozatokkal: 2200-900-300-100-30-1. Ez még mindig csak 4, ha levesszük a turbót, meg a holdfényt. Bár úgy láttam a turbót nem lehet közvetlen elérni.
Persze én nem vennék ilyen drága lámpát ilyen színekkel, inkább megelégszek egy sp31 v.2-vel és belerakok egy sst20-at magas színhűséggel. Annak ugyan csak 600 lumen lesz a turbója és 300 a tartós fokozata, de 100 méterig az is elegendő lesz.
-
z123456z
őstag
Szóval fölöslegesen túl van hajtva a turbó.
Én általában nem idegenkedem ettől, de ez akkorát lép vissza 30mp elteltével, hogy rossz nézni. Ilyen bántó visszalépést csak Acebeam H15-nél láttam eddig, igaz az utána tartja azt sokáig. Ennyiért többet, vagy legalább mást vártam volna. -
WestBam
Topikgazda
Hasonló lámpám SFT40 LED-del a Fenix PD35 V3, a másik az más kategória méretben. A PD35 V3-hoz képest láthatóan több a szórt fény és a hotspot is szélesebb, valamint erőteljesebb.
Az, hogy túlhajtják még mindig a piac hibája, itt is néztek, hogy a 3000 lumenes lámpa és a 3300 lumenes közt mekkora a differencia. Sajnos az “átlag” az eddig jut el, hogy “hány lumenes”, fényerőt nem néz.
A fokozatok kint jól működnek, a 300 lumenes közepes elegendő, ha szét akarok nézni akkor mehet a magas fokozat, ami már az átlagos lámpák turbójának távolságát nyújtja, de nem látni nagyon a visszalépést használat közben. Én azt a távolság “elfogyásán” szoktam észrevenni, ennél nem tűnt fel. A turbó nem akkora ugrás a magashoz képest mint sokan várják, de szerencsére azért látható. Ez nekem nagyon bejön, sokkal jobban, mint a fotonágyúknál látható atomvillanás-vakoskodó szintű visszalépés, valamint annak sem sok értelmét látom mikor a magas és turbó közt alig látni az eltérést. Sajnos ilyenre is van példa. Az én véleményem szerint ez a lámpa nagyon egyben van. Figyeltek a részletekre, jó az UI, megtalálható a kapcsoló, fényerős de mégis van elég szórt fénye.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz z123456z #76780 üzenetére
Abszolút nem nagy a látható visszalépés. Csoportban osztottam meg videót róla, ha van FB-od meg tudod nézni. Ugye ez nem lineárisan növekszik, 10e és 12e lumen közt pl már nem is látsz eltérést. A PD36 TAC 2000 lumen taktikai turbója és a 3000 lumen “normál” turbója közt én nem veszek észre különbséget. Biztos ami biztos alapon azért végiglépkedtem a fokozatokon, hogy biztosan a 3000 lumennek mondott fokozatot kapcsoljam be a “kontrollcsoport” tagjainak mikor összehasonlítottuk őket.
A 30 mp gyárilag időzítőre van állítva, többször is indítható mire beavatkozik a hővédelem. Szerintem a sok gari miatt ennyire óvatos sok brand gyártó.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H-Zol
senior tag
Lumen háború ide vagy oda , ma az egyik legjobb lámpám volt velem , elég jó a szórt fénye is van de viszont , az egyik haver azt mondta , hogy ezzel megvakítom a pilótákat ki tudja melyik lámpám ez
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #76776 üzenetére
Látni a fényképeken is (a MH12S szemben a MH12 PRO -val), hogy a MH12 PRO kéri a 300 lm fokozatot. Ugye. Ma este újra próbálgattam. Ma esett, matt, sötétebb volt minden. Kb 8 órát bírna a 300 lm fokozatán, de hajlamosak vagyunk a magasabb fokozatokat is menetni. Felelőtlenül. (Én is.)
Zebralight SC53cN, Eagtac D3A Ti, Armytek Prime A1 PRO, Olight S1A, esetében hagyom a középső fokozatot. Nem messze a távolba, hanem inkább 2 - 3 m -re magam elé világítok. Így a cipőm orrától meg van világítva az út. Nem kérik a magasabb fokozatot. 8 óra körül bírják így ezek js.
-
z123456z
őstag
4x18a ?
WestBam
Nekem, mint mondtam még nem jött meg, így tapasztalat híjján csak a netes tesztekből tájékozódom, azok alapján bánom már a vásárlást. Valószínűleg ki sem próbálom majd, megy eladásra.
Bár én nem mindig és nem mindent fogadok el feltétel nélkül, de zeroair ezt írja:
"Even at initial output (“0s”), I’m only seeing 2771 lumens ... ...but at 30 seconds the light has drifted all the way down to 1333 lumens."És ezt támasztja alá csárli videója is.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz z123456z #76785 üzenetére
Nem rossz a Nitecore MH12 PRO. Látod, érzed az oldalsó kapcsolót. Nem kell keresni. Az utóbbi időben ez is nagy szó. A magas fokozat kb 10 percig stabil. De ezt 28000 cd fényerővel. (A Nitecore MH12S turbó fokozatban sem tudja. Ahogy a pár éve gyártott 18650 / 21700 -as lámpák többsége sem. Ebben a méretben.) A turbo fokozat időzített, 30 mp (ettől hamarabb vesz vissza sok lámpa), visszalépés után újra indítható, amig a hővédelem bele nem szól. A 4 fokozaton gyorsan végig lehet kapcsolgatni. De fordított is lehet a sorrend. Ilyenkor mindig a turbo fokozatán kapcsol be. Szóval, ha úgy vesszük megvan az azonnali holdfény, turbo fokozat, felesleges kapcsolgatásokkal.
Az alacsonyabb fokozatok is rendben vannak. A holdfény (van) rejtett. Normális körülmények között nem kapcsolja. Sétálni már lehet az 50 lm fokozaton is (az csak az én mániám, hogy nem az igazi, más észre sem veszi), a 300 lm meg mindenre is elég (ahogy előttem írták).
A fogása stabil, biztonságos, kényelmes. Tok, akku, belső töltés, stb. Mindez 90€. Szerintem megérte.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #76776 üzenetére
Csináltam fotót, hátha így érthetőbb. Fenix LD12R (30 lm), LD22 V2 (30 lm), Nitecore MH12 PRO (50 lm), Fenix PD35 V3 (50 lm)
Nekem, esti sétához az apróbbak jönnek be. Persze minimális a különbség. És ha tudom, nálam is van, hát inkább ezeket használom. Egymás mellé téve jön csak ki a különbség. Nekem meg már a szemem valahogy beakadt.
Méretben
Igazad van. Az akku kapacitásában a 21700 a nyerő.Viszont a TAC AA, LD12R akkuval együtt, 70 g körül van, mint a 21700 -as akku maga. -
WestBam
Topikgazda
Azt hiszem ez elég jó akció, még kínai árhoz képest is: NU33
Postázva 17e a vége.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
alexandrosz
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt a töltőkről, nekem egy kettes Li-ion változatra volna szükségem.
Nem egy két dolláros alis, de tízezreket sem szeretnék érte fizetni.
Xtar-ból v. valami hasonlóból van 1 egyszerűbb és egyes, ennél egy picit jobb érdekelne, ami Nektek bevált és megvehető idehaza/aliról, ha lényegesen olcsóbb.
Köszi előre is! -
WestBam
Topikgazda
válasz FBLLMAG #76788 üzenetére
Én is van, hogy viszem magammal az E20 v2-t, de a helyzet az, hogy ha nézelődök is, márpedig szoktam, ezeknek karcsú a képessége a szétnézéshez. Persze, a pocsolyákat kikerülni tökéletesek, de én a hódokat/vidrákat/vadkacsákat is szoktam lesni, az útról.
Idén kétszer is volt szerencsém látni a környéken élő aranysakált, amit a legügyesebb szomszédom is csak egyszer látott eddig, pedig ő is szokott figyelni. A vízpart melletti susnyásba bevilágítani kevés az E20 és hasonló lámpák, főleg ha látni is akarok, nem csak nézni⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz alexandrosz #76790 üzenetére
Megbízható és teljesen automata töltő: UI2
Ha LCD-t is szeretnél: UM2
Ha nem csak betenni hanem programozni is szeretnéd akkor talán az OPUS BT-C3100 lehet jó választás.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Akkumulátoros munkalámpát keresek hosszúkás/rúdszerű kialakítással. Eddig leginkább az Osram LedInspect volt a szembejövő ajánlatok közül a legszimpatikusabb, de gondolom, lenn jobb ajánlat is. Eddig egy-kettő olcsóbb verziót próbáltam, de vagy fényerőben voltak kevesek, vagy egy idő utám elkezdtek halványulni folyamatos használat mellett.
Esetleg van valakinek tapasztalata, ötlete a témában?
-
WestBam
Topikgazda
válasz BigBlackDog #76793 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy ezek mind egy kaptafára készülnek, nálnuk Berner néven, kék tokban van ilyen, azok is halványulnak ahogy merül az akku.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #76791 üzenetére
Nem az E20V2 -ről írtam. A LD22 V2, LD12R, TAC AA, Nitecore MT 2A PRO már mind 10000 cd fényerő körül tudnak, esetleg még többet is.
Pár éve ennyi körül tudtak a 18650 -es rúdlámpák, ami jó ideig 20000 cd körüli fényerőre módosult. A Nitecore MH12S is. 30 mp után ez is beesett kb a felére. A Fenix LD22 V2 azért tovább tartja. Percekig a 10000 cd körüli fényerőt. Ezért is írtam, hogy városi harcosnak, esti sétára, megfelelnek. Ha meg erősebb kell, van másik.
Tény, hogy most már a MH12 PRO -val is távolabb látni. És ha látni szeretnék rendesen, nekem is vannak 100000+ cd fényerejű lámpáim is.
UI
Sokan még mindig inkább gyengébb, de közelre jobban világító lámpákat választják. Én meg helyzettől függően válogatok. -
bedvóter
tag
válasz FBLLMAG #76798 üzenetére
Ezek a messzire világító lámpák közelre ugyanúgy használhatatlanok, mint pl. a Fenix PD35 V3.
Még mindig nem találtam olyan lámpát, aminek a vetítési képe legalább megközelítené az Acebeam L35-ét.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #76790 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest