Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz gyapo11 #62776 üzenetére

    Hány éves a legidősebb lámpád? Az Olight, Nitecore, Fenix lámpáimra 5 év, Led Lenser 7 év, Armytek, Maglite lámpáimra 10 év a gari, meghibásodás esetén. Nitecore, Armytek, Maglite lámpáknál már kipróbáltam (lényegtelen, hogy nem mindegyik volt az enyém). Minden esetben, rendben lezajlott a kárbejelentés utáni szolgáltatás. Az én lámpáimnál én voltam a hunyó (takarítás - zárlat, ill. bebugyolált lámpa, turbó fokozatban hajtva - kiégetve). Szerintem sok esetben a tulaj (felhasználó) a hunyó, csak nem ismeri el, vagy nem is tudja. Mármint a drágább lámpáknál. Nagy valószínűséggel. És itt nem ejtésre gondolok (nem csak ejtésre). 1, 2, ..., 6 ejtést, vagy többet is kibírnak a lámpák 1, 2 m magasságból. Ejtést, nem több G -s megterhelést. Ezt olyan forgó izével ellenőrzik, ahol, ha a tartály függőlegesen helyzetbe kerül, akkor pottyan a lámpa. Úsztatják is a lámpáikat, magas, vékony akváriumban, kosárban. De csak fél, 1 óráig (valaki meg ilyen lámpákkal merül, nem búvár lámpákkal). A kapcsolókat is automata nyomkodja, mint a régi nyomógombos mobiloknál. Így tudják garantálni a 100000, 150000 kapcsolást. Fénygömb, és sok más teszt, labor körülmények között. Persze, előfordulhat, hogy így is meghibásodhat a lámpa, hiszen nem labor körülmények között élünk. Pl a lámpa magasabbról is eshet. Az Acebeam lámpáknál L16, T27, a hátsó kapcsoló kapcsolja a turbó fokozatot. Vagy sokan csak ezt a kapcsolót használják, vagy a táskában, bepakolva, tokban kapcsol be véletlen, mert megnyomódik a kapcsoló (a kupak meglazításával a L16 nem kapcsol ki). Nekem, működik a védelme, ezért visszavesz.

    A drágább lámpákban több védelem is működik - túlmelegedés, fordított polaritás, túlmerülés, stb. Stabil fényáram kimenetel rendelkeznek (Az Acebeam L16 lámpám 3,2 V -ig, gondolom ezért vesznek fel magasabb áramot). 60% - 70% -os akkumerülés esetén is még a 100 % -os fényerőt nyújtják.

    Mindig fejlesztgetnek. Itt a Fenix 3 mm magas, alubevonatos, OP -s tir lencséje.

    Nekem, nagyon bejön ez a lencse. Szerintem, ezzel a lencsével, javítottak a tir lencsék hatásfokán, fényáram áteresztő képességén.

    A hatásfokuk is jobb a drágább lámpáknak. 160 lm/W vagy több is ma már elérhető.

    Kiegészítők, akku jár a legtöbb esetben a lámpához.

    Kezelésüket, az adott feladatokhoz szabják. A legtöbb esetben. ;)

    Az Anduril, Narsil más világ. Teljesen testre szabhatók. De nem az átlag felhasználónak valók. És nem is a legolcsóbb lámpák, legalábbis nem az a kategória, amit emlegetsz.

Új hozzászólás Aktív témák