Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dox187

    csendes tag

    válasz AeSDé Team #2548 üzenetére

    hardver:
    - az egy jó választás (nem kényes notebook, ideális epgu-hoz. Nekem e6320 van.)
    - pe4l vagy exp beast (express card-os) - ebbe kell rakni a vga kártyát.
    - igény szerinti videokártya, de ha megvan a kiszemelt, akkor kérdezz. (pl gtx660Ti nem szeret működni, és az ATi (amd) kártyák nem tudnak "visszadolgozni" a laptop kijelzőjére)
    - igény szerinti tápegység. (A vga TDP-jétől min. 15-20%-al erősebb tápegység kell, hogy ne legyen gond. A legtöbb express card > pci-e "kártyához" van sima "bemenet", és molex csatlakozó is. Ha van helyed, vagy beépíted egy házba az egészet, akkor olcsóbb választás egy ATX-es tápegység. Sok helyen a vga-nál nem a TDP-t találod megadva, hanem egy általános rendszerhez szükséges minimum tápegységet. (pl 165W max fogyasztású kártyánál min. 450W-os tápot ajánlanak, hogy a cpu, alaplap, stb is stabilan tudjon működni.)
    - esetedben egy ExpressCard/34 > expresscard/54 keret is ajánlott ( http://goo.gl/8mPU4l ) ... biztosan van "kínaibb", olcsóbb változat is, de most hirtelen nem találtam...

    szoftver:
    - vga-hoz driver (az általad használt oprendszerhez, jobb esetben (pl az általad választott laptopnál nagy valószínűséggel) ennyi, és semmi extra)

    A fent említett pe4l-nél és exp.beast-nél is megoldott, hogy csak akkor kap áramot a vga, ha csatlakoztatva van a géphez, és az elindult. Kényelmes dolog, de azért azzal számolni kell, hogy ez nem egy "dobozos megoldás", ahol minden magától fog működni, viszont itt sok segítő szándékú ember van, úgyhogy mondhatjuk, hogy "jó a support". :)

    [ Szerkesztve ]

    alá sírás

Új hozzászólás Aktív témák