Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Végül összeszedtem magam és elkezdtem a saját rendszerem építeni. Amivel szembesültem első körben:
    1. Konfig:
    Lenovo T510 i5-520M processzor, 6 GB ram, alaplapon NVS3100M vga vezérlő, PE4L 2.1b, Asus GTX660-2GB-CU2 , Win764bit

    A T510-esemen a PE4L 1x PCI-E állásban nem működött, 2, 4x... -ben igen. Nvidia telepítő felismerte, de minden alkalommal felkiáltójelesként jelent meg, és egyszer sem tudtam sem belső sem külső kijelzőn használni. Amit próbáltam: NVS3100 letiltása és driverek letörlése, de az Intel HD vezérlő nem jelent meg sehol az eszközkezelőben. A GTX660 szépen látszott, de csak restart után (az egpu-t nem kihúzva!). Az asztalon nyomtam egy jobbgombot, azonnal lefagyott minden desktop funkció. Nvidia vezérlőpult nem idult java runtime error miatt, vagy ki sem írt semmit.

    2. Konfig:
    Lenovo X200 P8600 Core2Duo processzor, 4 GB ram, alaplapon Mobile Intel 4 Series Chipset vga vezérlő, PE4L 2.1b, Asus GTX660-2GB-CU2, Win764bit

    Itt ugyan 54mm-es Express Card slot van, de full kompatibilis a 34-essel. A kártya behelyezése után azonnal felismerte az új VGA kártyát, Nvidia driver telepítése után NVidia Vezérlőpult szólt hogy nem tud indulni mert nincs monitor csatlakoztatva. Külső monitorral minden csecsén működött azonnal. Nem mertem a belső VGA vezérlőt buherálni, mert igazából nem nagyon akarok amúgy xsem 13"-os gépen játszani.
    A gondom a lassúság....
    Feltelepítettem egy FURMARK-ot és egy Counter Strike GO-t. Előbbi tesztjében Full-HD felbontás mellett simán volt 30-32 FPS-em. A CS:GO esetében viszont laggolt mint állat, még kisebb felbontásokon is. Gyakorlatilag mindent visszavettem mégis szaggat a játékmenet. Van valakinek ötlete miért? Vagy a proci lenne a szűk keresztmetszet? A Furmarknál nem gond ez?

    Setup 1.x-et nem próbáltam egyik konfignál sem (mert nincs egyelőre, és hátha kapok kipróbálásra mielőtt megvenném), nekem megfelelne a külső monitoros vezérlés is. Ha minden kötél szakad akkor veszek egy újabb laptopot, de előtte még egy windows újratelepítéssel próbálom jobb belátásra bírni a T510-est.

    Valakinek van ötlete mit "szabok" el?

    Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

Új hozzászólás Aktív témák