Aktív témák
-
nagyúr
válasz Coolmat #1750 üzenetére
én kaptam vagy 5-6 db emtec dvd-t, amit meg is írtam, úgy tűnt, hogy minden jó, semmi hibaüzenet;
de utána egyből olvashatatlan volt.
igazából azért kaptam, mert akitől kaptam, ő sem tudta jól megírni.... azt hitte az írójával van a baj, de nem.
én azóta inkább kerülöm az emtec optikai termékeit...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Coolmat
őstag
Ez lehangoló Milyen íród van? Nekem egy Samsung TS-H 552 van.
-
reddragon
aktív tag
válasz fokukac #1753 üzenetére
Alattad amiket erdőke felsorolt,tudot mire jók?Írni nem,másra igen.Az egy dolog,hogy megírod,de meddig lesz jó a lemez,egyáltalán lejátsza majd valami?Nem a megírással lesznek gondok,hanem a további tartóssággal,minőséggel.
Azért kíváncsi volnák a hibaértékekre ezeknél a szaroknál.
[Szerkesztve] -
nagyúr
válasz reddragon #1755 üzenetére
igen, a különbség annyi, hogy a princo megírás után közvetlenül visszaolvasható, csak 1 hónap v. ki tudja mennyi idő alatt semmisíti meg az adatot...
ellenben az emtec már aközvetlenül az írás után is olvashatatlan volt.
s í]y még van esély, hog ymegvan az eredeti adat a gépen...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
erdoke
titán
válasz reddragon #1755 üzenetére
''Azért kíváncsi volnák a hibaértékekre ezeknél a szaroknál.''
Parancsolj, itt egy sárga Datawrite szitázású Princo, amit Pioneer 107-tel írtam a tavasszal kísérleti célból 4X sebességgel (teszt DVDInfoPro és A07 segítségével egy hete):
Bővebben: link
A Plextor 716-os az ellenőrzés 2/3-ánál belehal az olvasásba, az asztali is akadozik a közepétől, aztán megadja magát...
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
Dzsekó
addikt
A TDK 4X-es DVD-R az jó?????
valami TTG vagy mit ír rá a lemeznifó -
erdoke
titán
válasz pintyesz #1762 üzenetére
Az a 4X lemez valójában 8X, amit a 108-as enged 12X írni. Ha tutira karsz menni, nem írod 6X-nál gyorsabban, bár még a 8X is elfogadható.
G05-öt nem írtam több hónapja, talán nem is volt ilyen lemez a 108-amban. Én azt se írnám 16X-an. Egyedül a BenQ-ban érdemes első osztályú 8X +R lemezeket 16X írni, egyébként a többi íróval inkább a 16X lemezeket, amit viszont még nem is igazán lehet kapni.
Z-CLV-ben szerintem egyáltalán nem érdemes 16X írni. Az a felkapcsolás 4 GB-nál...A legjobb aláírás a héten
-
Starsky72
addikt
sziasztok!
ki lehet jelenti 1értelműen, hogy melyik a jobb?
Arita 8X DVD-R G05 vagy Verbatim 4X DVD-R TYG01?
Illetve ezeknél mi számít jobbnak?
köszönöm...minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...
-
erdoke
titán
válasz Starsky72 #1765 üzenetére
Ha az íród nem problémázik a G05 lemezekkel, és az Arita lemezek, amiket szerzel nem B minőségűek, akkor akár jobb is lehet a G05. 4X írva jó mindkettő, ha az íród komálja a Riteket. Ha nem akarsz kísérletezni, akkor a TYG01 biztos megoldás, olyan írót még nem láttam, ami azzal rossz eredményt produkálna.
A legjobb aláírás a héten
-
Starsky72
addikt
erdoke, Dodi72!
Köszi. Az igazság, hogy már jó pár Aritát pörköltem az íróval (P108), gyakorlatilag semmi porblémám nem volt, akárhogy írtam. Verbatimot is írtam vele, igazából a tartósság érdekelne, mivel hosszútávra kéne, hogy megmaradjanak az infók, nem szeretnék reklamációkat
ja és igen, még valami. Miből lehet meggyőződni egy lemez alapanyagáról? Ha a kazembe veszem, mit kell nézni rajta? Mitől ''B'' osztályú. mitől TYG01?
[Szerkesztve]...minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...
-
erdoke
titán
válasz Starsky72 #1768 üzenetére
A TYG01 az ún. Media Code/Manufacturer ID mezőben kódolva van, tehát egyszerűen kiolvasható a lemezről. DVD Identifier, DVD Decrypter, DVDInfo Pro, Nero, stb. megmondja.
Pl. itt van, amit a DVDInfo Pro mond a lemezrl, amikor a Media Info-ra kattintok:
Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID YUDEN000T02
Media Product Revision Number 00h
Format Capacity Blank Disc
Free Blocks 405405696
Free Capacity 4.38GB(4.70GB)
Book Type DVD+R
Media Type DVD+R
Manufacturer Rated Speed 8.0x 11080KBps
Available Write Descriptor CLV 16.0x 22160KBps
Available Write Descriptor CLV 12.0x 16620KBps
Available Write Descriptor CLV 8.0x 11080KBps
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
Linear Density Blank Disc
Track Density Unknown
Number of Layers 1
B minőség nem látszik a lemezen, biztos forrásból kell beszerezni a lemezt.A legjobb aláírás a héten
-
Thulcandra
senior tag
(#1748) -ra v.ki esetleg? Bővebben: link
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
KeZso
csendes tag
Sziasztok!
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!!
szerintetek ez mennyre jó ''anyag'' Bővebben: link
a dvdinfo ritek r03-at ír ki, az anyagára. -
erdoke
titán
válasz Thulcandra #1773 üzenetére
Egészen biztosan csak a gyártó által biztosított adatokból és a lemezre kódolt/égetett sorozatszámokból lehetne, de előbbi ritkán áll rendelkezésre.
Boltban, matricásan vett lemez nagyobb eséllyel igazi, de az se 100%.A legjobb aláírás a héten
-
Keitaro
addikt
Bocsánat, hogy most nincs kedvem olvasgatni, csak észrevettem a topikot és 10 perc múlva indulunk, hátha kapok addig egy választ
Manapság a normális árú dvdknél melyiknek a legjobb a minősége?
(hengeresekre gondolok, vagy azok rosszak?)
Ridata, Ridisc, Philips, Verbatim, TDK stb stb melyiket szeressem?
Szeretném visszaolvasni évek múlva is a cuccaimat, nem csak a köv 2 hónapban ^^
(mint barátom a Princokat... brrr) -
Keitaro
addikt
Na lassan menni kell, úgyhogy az alapján amit eddig olvastam bebiggyesztem ide uccsó kérdésem
Honnan tudom, hogy eredeti Philips e egy lemez pl? Amit pl Gab árul az yo? -
kenwood
veterán
picit off,de talan nem oltok meg erte
szal milyen olvasot erdemes venni ?
plextor116,pio 121(jobb esetben) olyan 6-8X os atlaggal tud olvasni,16Xos letukre 10 fole meg soha nem mentek a szemem lattara,de megkozeliteni is ritkan szoktak.
asus,lg meg lassabb.
FONTOS:
olyat ajanljatok,ami KAPHATO (pl a pio 120-at sokan mondtak,de 25 kiskerbol 1 sem tudott meg rendelesere se,persze aze' a listajukon azoknak is fent van meg mindig,akiknek 2 honapja se volt )
elore is koszi es sorry az offert.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
deedee
őstag
ma kissé ideges lettem!!!náhány hónapja vettem 50 ridiscet /többekközt/ itt a ph-n egy megbízható ''dvd árustól''.7 darabot írtam meg magamnak,a többit másoknak/nem bótolok nagyüzemben sem kisüzemben/ és most egyiket sem tudom visszaolvastatni,crc adathiba íródik ki a képernyőre.szerencsére magamnak csakis újraírható +-osra írok,de viszonylag fontos volt számomra az ezeken a sz@rokon tárolt anyag is.azt hittem,hogy egy fél évet talán csak kibír a ritek lemez ,amíg lesz időm átmásolni dvd+rw-re...Hát tévedtem....Csak azért izgulok,mert megint vettem 25 ridata +-ost és bár azt hallottam ,hogy jó lemezek,kissé tartok tőlük./ugyanattól a ''dvd árustól'' vannak ezek is..../
Kinek volt hasonló tapasztalata a lila ridisc-el?????
Viszont a sz@rnak mondott princo-k még mindíg müxenek...... -
Side_
aktív tag
Hú, az gáz, ha ez valami típshiba, mer' én televagyok ritek-cuccossal. (Van 4xes minuszos R, meg 8x-es plusszos arita.) Remélem azér pár évet kibírnak majd. (Mondjuk egyenlőre semmi gond nincs velük. A legrégebbi olyan 2-3 hónapos.)
Jah, és Pio 107el, és 108al lettek írva.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
PPeter
addikt
A crc hiba alatt pontosan mit értesz? A lemezről simán leolvasható az adat, de eltéréssel ahhoz képest, aminek rajta kellene lenni, vagy a lemez bizonyos részei nem olvashatók le? Ugyanis előbbi esetben nem a lemez a hibás, hanem az írás során kerülhetett korrupt adat a lemezre, ami szoftveres vagy hardveres hibát sejtet (memóriahiba, kábelhiba, sok-sok minden...), míg utóbbi eset (ha a lemez bizonyos részei nem olvashatók le fizikailag, tehát meg-megáll az olvasás, kihagy stb.) utalna a lemez minőségi problémáira (vagy rosszul megválasztott írási sebességre, hibázó íróra).
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
deedee
őstag
elméletileg a ritek nagyon jó cég,csak nagyon hamisítják.....Az én lemezeim még mennek asztali dvd-ben hiba nélkül,viszont nem lehet vinyóra menteni őket....Szerintem nemsokára már az asztaliban se mennek majd.....
aritát nem használtam még,nem tom milyen lehet.....
ha valami fontos dolgot akarsz tárolni,akkor vegyél phillips vagy tdk dvd+rw-t és arra írj.évente írd újra az anyagot és akkor talán elkerülöd az adatvesztést.én így csinálom... -
PPeter
addikt
''elméletileg a ritek nagyon jó cég,csak nagyon hamisítják.....''
Már megint ez a hamisítós urban legend. Nem a RITEK lemezeket hamisítják, hanem nem minden RITEK lemez egyforma minőségű, és ha valamit hamisítanak, az a márkanév a lemezen, ami nem feltétlenül felel meg a lemez minőségének. Olvasgass már egy picit a fórumon, annyiszor de annyiszor leírtuk...
''ha valami fontos dolgot akarsz tárolni,akkor vegyél phillips vagy tdk dvd+rw-t és arra írj.évente írd újra az anyagot és akkor talán elkerülöd az adatvesztést.én így csinálom..''
Pont a TDK DVD+RW lemezei a legrosszabbak a márkás újraírható DVD-k között (RICOHJPNW11 kódúak egyenesen katasztrófálisak minden újabb íróban). Ha normális DVD-R vagy DVD+R lemezre írsz, normális sebességgel (nem feltétlenül a leglassabb és nem is a leggyorsabb, amit a lemezhez felajánl az íród), akkor nem kell évente átírni, be is b@szna... Több mint 4 éve írok itthon DVD-t, eddig csak a Princo meg néhány korai noname lemezem kellett átírnom az ''elgyengülés'' miatt.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
PPeter
addikt
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na ez vmi uj info hogy szar a ricoh...11-es errol eddi gnem beszeltel...
Orommel olvasnek rola tobbet is merre hol???
Amugy mintha a lg4160 ogesz jol elvolna veluk, nem nesztem meg c1/c2-t csak asamsun935-t:- ))))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
PPeter
addikt
válasz fokukac #1792 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy mind rossz, de amit én láttam azok közóül majd mind ilyen volt és hoztak is vissza hozzánk nem egyet.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
PPeter
addikt
Nem, NEM FORMÁZNI, törölni. A formázás akkor kell, ha UDF/Packet módban, direkt fájlkezeléssel akarsz rajta adatokat tárolni. Ellenkező esetben (ha úgy használod, mint egy DVD+/-R lemezt), akkor csak törölni kell (gyors, vagy teljes törléssel, mindegy, teljes törlés azért néha jót tesz neki), de ezt a legtöbb program íráskor fel is ajánlja, ha már van valami a lemezen.
-
deedee
őstag
tisztában vagyok,hogy minden gyártónak vannak a,b,c ,,,,,,,m,n .......x,y minőségű lemezei.viszont az én ridisc-jeim -en nincs rajta,hogy made in tajvan és manufactured by ritek/nem biztos,hogy jól írtam /Voltak nálam más emberkéktől ridisc-ek és azokon rá volt nyomtatva a szöveg.tehát valamelyik nem volt frankó.....Mivel az enyémek sorra meghaltak,valszeg nálam volt a defekt...
60 db újraírhatóm van és azokon pörgetem a menteni valót folyamatosan.ami nagyon fontos anyag van,csak azokat írom újra évente.a sima ''biztonsági másolat '' filmeket nem nagyon hagyom meg évekeig....Tehát nekem nem nagy megterhelés ha újraírok dolgokat évente.....
egyébként/mivel már négy éve írsz/ a sima dvd-r lemezek még müxenek?természetesen nem a princo-ra gondolok .Eddig én se nagyon foglalkoztam az adatvesztéssel,mert a régi cd-im amik 4-5-6 évesek,tökéletesen müxenek.mivel a dvd-r ugyanaz a technológia/mármint alapjaiban/ kissé túlzottnak tartottam a különböző forumok riogatásait az adatvesztésről.viszont most a ridisc-ek után már más a véleményem.... -
PPeter
addikt
Az hogy mi volt ráírva, a legkevesebb, hidd el nekem, nagy valószínűséggel mind ugyanabból a taiwani gyárból valók, csak más-más minőségű eresztésből.
Nagyon jól működnekaz 1x-es (1x-esen is írt ) Pioneer és Maxell DVD-R lemezeim, amelyeket még a múlt században (ezredben ) írtunk.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
deedee
őstag
nem csak asztaliban müxenek,hanem vissza is lehet őket nyomni a vinyóra?az sirály....Egyébként eddig csak ezzel a ridisc-el volt gondom.kezdő koromban írtam gigamasterre,princo-ra,sky-ra,emtec-re.eddig mind jól funkcionál a haveroknál,ugyanis mindet nekik csináltam.én maradtam az újraírható verziónál.persze miután olvastam a hozzászólásod,nem fogom évente újraégetni,hanem inkább másfél évente./az ördög nem alszik.../
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest