Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    Drónvásárlás előtt állva gyűjtöm az infókat - többek között- a jogi szabályozásról is.
    Sok mindent érteni vélek, de egyvalami furcsa: több repülőtér (Pécs, Szeged, Békéscsaba, stb) környezete, mint "TIZ (Traffic Information Zone) van megjelölve, meglehetősen nagy távolságra magától a reptértől. Azt olvasom, hogy ezeken a területeken csak az adott reptér üzemeltetőjének hozzájárulása után szabad reptetni, akár egy méter magasan is.
    Józan ésszel még el is fogadnám, ha közben nem azt olvasnám, hogy pl Budapest CTR-ben az LHBP No Drone Zone területén kívül 40m magasságig az általános szabályok szerint szabad a reptetés. [link]
    Szóval, pl a pécsi reptértől 18km-re, (ahol már azt se lehet tudni, merre van a reptér), se lehet, miközben a Liszt Ferenc reptér kifutójának végétől, már 7 km-re lehet reptetni, akár 10 emelet magasságában
    Jól értelmezem én ezt? Kicsit furcsa, hogy a megye harmadán tiltva van alapból a drónozás akkor, amikor évente jó, ha három kis privát jet leszáll itt.
    Próbáltam utánanézni, hogy és akkor hogyan is kéne egy ilyen engedélyt beszerezni. A Pécs-Pogányi reptér honlapján van is erről szó: évi 7500 Ft és máris repülhetek [link] . Rögtön elmúlnak a tiltás okai. (pénzlehúzásnak tűnik). Más repterekről ennyi infót se találtam.
    Érdekelne a ti véleményetek, tapasztalatotok

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Új hozzászólás Aktív témák