- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
Tudnatok segiteni?
Az elso dronom egy Eachine H99W, ebbol hianyzik egy fogaskerek, amit szeretnek beszerezni mert csak ezert nem repul. Remeltem hogy az E31e jo lesz, de nem
Hol tudnek ilyet venni? (esetleg itthonrol)[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #51149 üzenetére
200mW 200 méter? Nem tudom a Lizardba mit raknak, de átkapcsoltam 200mW-ra és az 1000méteren is jó volt.
A múltkor belinkeltem a képet. Valószínűleg több is lett volna, mivel 1000 méternél esett a tározóba, így azt nem tudom meg mi lett volna a vége Persze megjegyzem nem terv olyan messzire elmenni, mivel vissza is kéne jönnie, és az akku azért nem végtelen energiát tárol magában.Írtam, én ebből a kamerát VTX-el már vásárláskor elhatároztam, hogy cserélem, ezért is vettem a RC mikrót és a VTX03-at. Aztán azonnal feltűnt, hogy abba a vázba amúgy sem férne el, így a gearbestes "mikró eachine X220" váz már itt várakozik.
Bukta szagú... ahogy vesszük, mert valljuk be, már akkor tudni lehetett, hogy a kamera szar benne (Jackal megírta). Amúgy halkan jegyzem meg, hogy a Leader kameráját az épülő Lizard95-be akartam belerakni, de nem szégyenítem meg azzal azt a kis vadócot[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #51146 üzenetére
Az F210-et úgy reklámozták, hogy 230 km/h+. Annyit gondolom, nem megy, de 10 mp padlónál LOS-ban már nem látod. . Mondjuk kb. 8-nál sem. Pedig ez az egyik elég régi gépem. De cudarul megy. .
-
twine
veterán
válasz AMDaZERG_1 #51152 üzenetére
Mennyiben befolyásolja az aksit a VTX teljesítménye?
Ahogy írta vandor01 is, "bokrok fák kitakarnak"...A GT-R90-nél ezt írják "VTX: TBS Unify 5V 25/200/500/800"
MOndjuk ráakasztok egy 550-es aksit, tételezzük fel 3,5percet repülnék vele 200mW-on...
De én be akarok menni a FUCK közé,,akkor feltolom 800-ra, és negyedelhetem a 3,5percet?
VAgy hogy van ez? -
Peaceliker
addikt
válasz Geller72 #51153 üzenetére
8-10mp után nekem sztem fpv kép sem lenne
(#51154) twine
ha a motorok és a többi nem fogyasztana semmi, akkor így lenne. de a motork esznek a legtöbbet, aztán jön sztem adó, szal nem ennyit fog csökkenni a repidő, hanem kevesebbet. Hogy mennyit nem tudom
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
A múltkor mintha valaki említette volna, hogy elkezdett foglalkozni a 3D rep móddal. Elvileg a fent említett gépem is tudja, de még nem próbáltam. Pedig valóban mutatós ez a 3D inverted flying mód is. Valaki tudna infóval szolgálni erről a 3D módról?
-
twine
veterán
válasz AMDaZERG_1 #51089 üzenetére
EZt b3sz0pt@m
Mindegy na...ha az EV800 hónapok óta tudott pihenni használatlanul a polcon...csak lesz időm mire ezt a kis sz@rt a levegőbe emelem... várok még pár napot mire meg tudom rendelni a taranist,,,ha nem lesz extra olcsó wery gyors szállítás, az is hetekben mérhető míg megérkezik....aztán forrasztás, "pötsölés".....
Végül pont a tavaszi jó időkben tudok majd gyakorolni először[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #51146 üzenetére
Az ugye 30 m *10 = 300 ahha durva lenne 10 mp nyélgáz
(#51158) twine: vagy nézze meg a 3 videót, amit feltettem
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Geller72
veterán
Figyi, te szoktál atti-ban is repülni a P4-el nem? Nah, az kb olyan, mint egy racerban a Horizon mód. Annyival kiegészítve, hogy racerban magasságtartás sem lesz, míg a P4-ben ez még megvan az atti mellett is. Gyakorlatilag mindenfele úszik, le-fel elmegy, de visszabillen középre. Fog ez menni. .
-
Viperator
őstag
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #51163 üzenetére
Amúgy nemtom mennyivel megy az 5 colos gépem, ha kitört a jó idő akkor majd megmérem
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #51163 üzenetére
..gondolom, nem 66 m/s-el ment. Ma megrepültem én is azt a bizonyos 130-as racert, tényleg kellemes.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Szép sunyin emelgetik áraikat kínaiék...
Legalábbis BG árát nézve októberben vettem Eachine aurora kockát 15700Ft-ért, ami most 18824Ft, de más termékeknél is érezhető. Túl sok akciós terméket adtak el? Nyár előtt még szokott lenni valami akciójuk? Esetleg a kínai újév?[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #51168 üzenetére
Ilyenkor mindig felviszik az árakat....
Majd tavasszal, ha jönnek az uj cuccok, akkor akciozzak a régieket.
BG-on a legjobb akciók sztem a szülinapjukon van.
A kínai újévben is lehet kifogni olcsó dolgokat, de ott már trükköznek (árat felviszik, aztán adnak rá 50-80% kedvezményt, ami valójában csak 20%).
Viszont szülinapkor ezek a %-ok többnyire valósak szoktak lenni.Peaceliker : Nemá, hogy csak 66-al megy a 130as.
-
Geller72
veterán
Nekem mostanában a VIP akciókat dobálják, amik közül persze -mint általában az összes akciónál - csak egy kis töredéke a valós engedmény, a legtöbb szar ugyanannyiért vagy még drágábbért van. Nem egy olyan képernyőmentésem van, ahol két ugyanolyan terméknek egyforma az ára, de más % rabbatot nyomtak az akcióra. . Egy időben, nem akció előtt/után. .
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #51170 üzenetére
Azok a mocik csak 4000kv-s mocik, sok neki a cucc, pedig én azt a 720p-s kamot fel sem raktam rá. 450-es 3S-es akkuval még ok, 550-el szo-szo, de én kevésnek érzem. Mondjuk ennek is van előnye. .
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Geller72 #51172 üzenetére
Köszi. Asszem nekem is 550esek az Infinity-k.
Más : szerintetek mi fog változni repülés szempontjából, ha 720as mocit rakok a 716os helyet az e011-be?
3szettet adnak, az egy szett 716-os áráért (2$val több).
Bár ahogy nézem a 720as a BetaFPV 65-höz van, a 716os meg a BetaFPV 65s-hez....[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #51170 üzenetére
Ahogy írtam, rajta volt +60g súly ami hogy mondjam menyire sok ha akkuval 150g a gép? XD
"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
Nekem is megjött a JJRC H67 (E011). Hát sokkal erősebb, mint az F36. Viszont a 300mAh-ás Turnigy akku majdnem nehéz neki. Kamerával és azzal az akkuval 32-33g, liftezik.
Gyanús nekem ez az LST S2 is, szerintem többet fogyaszt, mint a Crazepony CM275t.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz choco01 #51176 üzenetére
A 260-as és a 300-as akkuval is könnyedén repül kamera nélkül.
És szerintem kamerával is fog, csak ezzel az LST S2-vel, amit kaptam, nem minden kóser.Zenével együtt is szépen repült, az súlyban kb. a kamerával egyezik.
Rá fogom tenni a CM275t-t.Még annyi bajom van vele, hogy fehéret kellett volna rendelnem, nem tetszik a piros.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kriszbon
őstag
Ugyan ezt lehet látni GB oldalán is, nem is kicsit emelkedtek az árak.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #51177 üzenetére
Én fehéret rendeltem, e010-ből van már zöld meg piros.
De kicsit kiviszed reptetni és már nem lesz fehér.Lst még nem jött meg, de cm275t az egyik legkevesebbet fogyasztó kamerám volt a 8-10 fajtából, amit próbáltam.
Bár a TurboWing is keveset eszik, lehet hasonló.
Majd letesztelem mennyit lebeg a gép kamerával es anélkül.
Én most már csak ilyen kamerákat fogok venni, amin külön van a cam + a vtx. Szépen be van tolva az fc alá az adó, kamera a 2 proppvédő között. Nem tud tönkremenni eséstől. Vajon mi maradt volna egy sima aio-ból, ha az lett volna a múltkor rajta?
Valszeg egy halom törött alkatrész.Choco01: 260as a gyári aksija. Ha nem bírná el, akkor egy nagyon szar gép lenne és nem ajánlottuk volna.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
Uav futuresen szoktak sebességet mérni, wizard ha jól emlékszem 60 mérföld körül volt, armattan roaster 85.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #51180 üzenetére
Ma lemérem pontosan. Felírom.
A 300-as akksi nagyon nehéz, úgy rémlik több, mint 8g. Estefelé jövök a pontos adatokkal.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
twine
veterán
válasz molnigee #51181 üzenetére
Pár hete néztem pont egy ilyen videót...
Lizard 95 65-70mph között mérték (cca.105-113km/h) -
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #51184 üzenetére
17.500kv, az RPMet meg nem tudom. Hol 65.000et irnak, hol 56.000et.
De igazából mindegy is, a lényeg hogy húzzon rendesen. -
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #51184 üzenetére
Feszegettem, de nem mertem túlzásba vinni.
2S-ként ildomos vajon együtt tölteni a 300/45-90c akksit és a 260/30c-st?
Kíváncsi leszek arra a motorra.
Számítás szerint 65.000.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz SpydeR3412 #51173 üzenetére
Ami biztos: motoronként fél grammal több súlyt fogsz cipelni.
A többit a fene tudja, mivel kv-t nem írtál.
Azonos kv mellett egy 720-asnak nagyobb a nyomatéka, így jobb a throttle control, de a 720-asok jellemzően alacsonyabb kv-vel jönnek, mint a 716-osok, mivel a 720-asokat 90-95%-ban nagyobb, gear-boxos minikbe szokták rakni, nem dd-s mikrókba.
DD mellett a 720-asnak szerintem akkor van értelme, ha nagyobb, hatékonyabb propot szeretnél használni a hosszabb repidő / nagyobb teherbírás érdekében, de egy e011-esetén ez nem opció (mármint az eredeti vázzal. Ha hurkapálcából/karbonból csinálsz nagyobb vázat és arra rakod át a boardot, az más kérdés, de arra elég egy H8 alaplap is)LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Carrera: RC CA XL Quadrocopter-ben milyen motor kell?
Rendelnék Kínából hozzá a kollégámnak. -
Geller72
veterán
válasz Ateszpapa #51193 üzenetére
Két lehetőséget látok. vagy 8x20-as, vagy 8,5x20-as motorokkal szerelték. Találtam orosz koppintást, abban 8x20mm-es motorok vannak, de nem mérvadó, át is alakíthatták. A motor csak az első lépés lesz, ezeknek a második baja az a két fogaskerék. Az egyik tengelyes, a másik simán megy a motorra. Ebből is kellene rendelni, mert ezek is hamar tönkremennek. Szerintem sem érdemes foglalkozni vele. Pár kommentel feljebb Jackal_ által favorizált (és blogbejegyzéssel elemzett ) Eachine QX95S elég jó választás lenne. De mint mindenre, erre is költeni kell, mert az olcsóbb motorral szerelt gépek motorjai szénkefések, amik hamar tönkremennek. (Lásd, a haverodé is) Az ajánlott gépnél könnyen hozzáférhető és beazonosítható alkatrészek vannak, a csere pofon egyszerű és relatíve olcsó. A váz karbon, elég jól bírja a gyűrődést, szinte csak akkut/motort/propokat kell cserélni. Kamerás, tehát a későbbiekben FPV képes a gép, ami nem egy hátrány. Amúgy minden hasonló gép, ami ilyen mocival szerelt, pl. a haverodé az igen hamar betérdel és a legtöbben kénytelenek kidobni, mert vagy nehéz/egyáltalán nem kapni hozzá alkatrészt, vagy nagyon macera fenntartani.
Gyári alkatrészt rendelni bele - ahogy látod is - felesleges, mert egy pár motorért kérnek 16 eurót+posta. Ami egy vicc.Nézzen magának valami másik gépet, ha kell, ebben lehet segítséget kérni nyugodtan. Az ár dominál, hogy mennyit szán rá. Na azt szorozza meg kettővel kb, mert kell egy pár dolog még hozzá, no meg pót alkatrészek, akkuk, etc..
-
Geller72
veterán
Megszűnhet a kis értékű kínai csomagok európai adómentessége. Ahogy sejteni lehetett.
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #51195 üzenetére
2021 Jan 1..... ahhhh
gorbitik meg azt az uborkat....
a vegen meg az is elsulhet hogy felemelik a duplajara!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Ateszpapa
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs