- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenesz88
csendes tag
Sziasztok. Mitől lehe hogy phantom 3 adv. Kb 10 másoperc mire kikapcsol?
-
mobbo
senior tag
olcsó sunnylife nd szűrő aliexpressről filtertesztvideó
sajnos csak annyi derül ki belőle, hogy nem szinezi el/szürkíti be a képet, nem értem miért 80as shutterral tesztelte meg -1es sharpennel, de a szűrő nem rossz[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #45449 üzenetére
Nos, openpilot fos desync el mint ökör, már 400 deg/sec körüli rate nél is yaw ban...meg gáz puntchingra is...
szal kénytelen leszek venni ilyen linkert úgy érzem, csak akkor megint 1 hónap off ennek a gépnek is...bár lehet rá kéne nézni librepilotra abban van olyan hogy mindig forog arm mellett, csak hogy disarm ra 1mp delay van az rémisztő....de azt nem értem min th t miért nem állítja be, anno asszem ez ment szépen, most nem értem miért veszi el gázt...
na mindegy...gyári gf prop sem vmi szívós
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #45454 üzenetére
Itt van az STM32F1-ek dokuja, 15. oldaltól a PDF-ben a bootolás.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Teréz Atya #45455 üzenetére
Itt meg keresd ki az MCU pontos típusát. Ha rákattintasz, megnyílik egy új weblap, ahonnan letöltheted a data sheetjét, azon rajta lesz, hogy hol vannak a boot pinek. Ekkor már ki kell kutatnod az alaplapon a pineket, esetleg megnézni, nem húzták-e ki valahova. Ahogy elnézem szükséged lesz 2 10k-s ellenállásra is.
F3 és fölötte már nem emléxem h szükség lenne az ellenállásokra.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #45456 üzenetére
Mindkét boot pint a VCC-re kell kötni egy-egy 10k ellenállással, ha jól vettem ki a leírásból.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #45458 üzenetére
Azt hiszem lehet egyszerűbb lenne beérni egy bf 2.9.1 el, abból még volt bin xD
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #45459 üzenetére
Gyáva!
@cd334 - nem tudsz valami egyszerűbb módot, ahogy a gyári bootloaderrel lehet indítani az F1-eket?
-
popi1987
csendes tag
válasz Peaceliker #45419 üzenetére
egyelőre beletört a bicskám a librepilot beállításokba. ( én mondjuk pwm vevővel próbáltam összehozni )
elvileg már a stick mozgásokat érzékelte, de nem bírok rájönni hogy kell az arm-olást beállítani.cleanflight-ban fejjel lefelé jelent meg a gép és más volt a motorok számozása így azt inkább hanyagoltam.
a tiéd repült már? ( utána nézem a képet, hogy mintha már repült volna! )
[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz Teréz Atya #45460 üzenetére
De, bár ez részben alkalmazásfüggő. Két módszer van, vagy a gyári beégetett bootloader, vagy programozás st-linkkel.
-
Teréz Atya
senior tag
Te, ha már itt vagy nekünk ST szakértőként:
Mi a rákért nem BGA vagy kevesebb lábas F7 MCU-kat használnak. Így lenne hely pl. több UART-nak és a szerencsétlen I2C portoknak az FC-n. Ár, drágább beültetési technológia?Nincs kedved egy normális F7 FC-t tervezni iNAV alá?
[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz Teréz Atya #45463 üzenetére
Mert a BGA mechanikailag nem az igazi, sokkal kevésbé képes elviselni a rezgéseket, ütéseket, az meg hogy ez jó legyen többe kerül, plussz, ha a BGA elromlik igazából javíthatatlan.
Tervezek én, ha megfizetitek...
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #45465 üzenetére
Enyémet még fel se adták szerintem Másik Fc rá megy?
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #45466 üzenetére
persze, egy kis fúrás, forrasztás és rajta is van, csak akkor osd nincs, mert az egy minden egybe lapon van
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #45465 üzenetére
hmmmm van olyan hogy aswa, olyan mint airmode..ezt miért csak most találom meg?
na próba"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
Na meg jött a kamera tartóm, szerintetek elég a tépőzár vagy lehet nem árt még egy gyors kötöző keresztbe?
Foxeer VTX is megjött, sokkal kisebb mint az ImmersionRC 600Mw
(#45467) Peaceliker Az lenne jó ha betaflightban is lenne osd[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz popi1987 #45461 üzenetére
amúgy libre ben miért nem sikerült beállítani? annyira egyszerű hogy fáj szinte, főleg varázslóval.
ha kell és tudok segítek
(#45468) Peaceliker
na felraktam kingkong 5x4x3 törhetetlen propot, ezzel kellett vna kezdeni míg tesztelek
fúú de nehezen jönnek vissza az emlékek, de megvan hogy kell min th t beállítani.
és így jó, szépen teszi a dolgát, jó stabil gép, de punch az nincs benne az elvárható, pedig 4s el ment...lassú sztem nem lesz csak azt nem hirtelen de nembaj ez krúzolós gép lesz...ha már ilyen taknyok a motorok remélem keveset is esznek majd(#45469) varadigabor
nem lehetetlen, sőt még pid állítás is menne vele, csak aki ennek megalkotására képes vt nem árulja el hogy kell
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
Most renderelem a Lopakodrón első videóját. Annyit kellett vágnom, hogy legszívesebben kidobnám a színészt, de túl régóta ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
Van itt egy számomra érdekes dolog. Párhuzamosan köti rá a barométert és az iránytűt az UART3 portra.
Nekem ez azért fontos, mert még mindig azon harcolok, hogy az omnibus flip32 F4 V3 FC-re be tudjam kötni az iránytűt és a telemetriát az XSR -ről. A telemetria külön működik amikor rákötöm az UART SCL pontjára (csak ez az egy kell neki), de mi lenne, ha én rajta hagynám és oda kötném az iránytűt is párhuzamba? Működhet?[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45472 üzenetére
Az a port vagy I2C-ként vagy UART portként műkdik, nem lehet a kettő egyszerre. Cca 2-3 hét múlva megjön az enyém is, akkor okosabb leszek.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #45473 üzenetére
El sem hiszed mennyire várom már, hogy megkapd! A vezérlő másik I2C (UART) portja az ESC-re van kötve.
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #45470 üzenetére
Létezhet hogy openpilot nem tud failsafe et? Na csak felrakom librepilot ot mert ott van disarm time is meg failsafe is állítható.
"Oh my Goa'uld!"
-
david335
tag
Wizard x220s-ben van baro szenzor? Vagy csak én értelmezem rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #45477 üzenetére
RTF verziós BG-os?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz david335 #45478 üzenetére
ARF verziót vettem. BG
Bár én az első szériából vettem. Még a gyenge elemekkel küldték.
Még a karok hiányoznak, amit a BG magától küldött, de gondolom gyalog hozza egy kínai, mert 24 nap telt már el azóta, amióta útra kelt a csomag.[ Szerkesztve ]
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #45479 üzenetére
Sima első széria vagy az S első széria?
OSD-n látszik a magassági érték? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz david335 #45480 üzenetére
Szerinted? Első "S" széria.
Igen, jelzi OSD-n a magasságot. Működik a barométer. Sokan nem is tudják, hogy van benne, mert komolyan vették a leírást és nem is kapcsolták be. Persze azt nem merném kijelenteni, hogy mindenkinek van benne baro, mert létezik olyan F4-es vezérlő, amiben nincs baro. Én csak az enyémről tudok nyilatkozni, de volt olyan vásárló, aki youtube-ra készített egy bemutatót a gépről és írtam neki, hogy a brométert kapcsolja be. Örömködött egy sort, vagyis nem tudott róla.
Én voltam BG-n az 55 vásárló, tehát eléggé az elejéből kaptam.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45481 üzenetére
Pedig egy lyukas BMP280-at nem nagyon nehéz nem észrevenni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Teréz Atya #45471 üzenetére
Itt a Z-84 videóm első része:
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #45482 üzenetére
Jó, de aki úgy vásárolja, hogy benne van a vevő is az nem szedi szét.
Én meg azt sem tudtam mit kell keresni, míg nem jött meg a külön megvásárolt barométer mert ugye én is beugrottam a viccnek.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45484 üzenetére
Hát igen, a Flip32 Omnibus-ból annyi fajta van, hogy ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti. És mindegyikből van Baro-s és Baro mentes. Aztán most a BG-n elkezdték árulni a redizájnolt V3-at, mert sok volt az a eredetire a panasz. Ránézésre ezt már átdizájonlták a Flip32 V3-ra, mert a BG-s V3 úgy nézett ki mint a Flip32 V2, aztán sokan ezért nyomták a rossz értékelést. Nagy itt a keveredés, no.
Már a Flip32 / BG copy Omnibusok is megérnének magukban egy cikket.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #45485 üzenetére
Az én panaszom annyiban merülne ki, hogy a blackbox nekem is megrángatta a gépet rendesen. Azonban ami kicsit érthetetlen számomra, hogy míg egy gagyi lassú kártya volt benne nem tapasztaltam a rángatást, aztán beraktam egy nagyobb sebességű kártyát minden reptetéskor rázkódott egyet-kettőt véletlenszerűen.
Tegnap Joshua javaslatára kikapcsoltam a DMA-t az SD-re. Kíváncsi leszek. csak ugye három ép karja maradt szegénynek. Meg aztán túl sokat nem is repült még, hogy több tapasztalatom legyen.
Az új vezérlő, amit külön is árulnak F4 V3 tartalmaz egy akku bekötést. Az enyémen meg nincs, mert az ESC-re van kötve az akku. Ilyenkor mi a helyzet? Valami oknál fogva vennék egy másik vezérlőt, aminek van akkubekötési pontja mit kellene tennem? Csinálnom kellene egy akku leágazást az ESC-ről a vezérlőbe is, vagy azt üresen kellene hagynom?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45486 üzenetére
Amit árulnak az a "PRO", azaz van benne árammérő, ez a nagy söntellenállásról ismerhető fel. Ezt általában úgy kötik be, h az akku megy az FC-re, aztán az ellenállás után jöhet az a cucc, ami azelőtt közvetlen az akkura csatlakozott. Persze nem szükséges használni, sőt lehet az FC-t etetni az egyik 5V-os pinjén át is egy külső BEC-el, de ezt csak akkor csinálják, ha megmakkant az FC saját 5V-os feszforrása.
Úgy kell értenem h a te Omnibusod az ESC-ről kapja a delejt? Az akku feszültségét vagy 5V-ot kap?
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45486 üzenetére
Ahhoz az FC-hez (Már ha arra gondolok, link jó lenne) kell BEC, szerintem akkor kizárásos alapon az vbat lesz ami érzékeli az akku feszt. Úgy látom közben kaptál bővebb választ
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #45487 üzenetére
5V-ot kap róla. Tehát nem kapja meg az akku feszültségét. Mégis méri az akku aktuális feszültségét. (szerk: igen a vbat be van kötve, így innen kapja a fesz infomációt) Gondolom az ESC-től kapja az infót.
(#45488) varadigabor
Ez a vezérlőm van.[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #45483 üzenetére
Azt mondtad a videóban, hogy nagyon elrepült, vagy azt, hogy majdnem elrepült?
Azért a lopakodó nem is annyira halk Viszont elég mozgékonynak tűnik.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #45481 üzenetére
Nagyon jó én is kacsingatok rá míg akciós
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45489 üzenetére
Bakker, már értem! A BG szerint a Wizard X220S vezérlője egy Omnibus V3. Viszont a képeken ott a kvanagy söntellenállás és jst-sh-k és az alkatrészek elhelyezkedése alapján egy V2 pro-ról lenne szó, de a te és a többi júzer visszajelzése alapján ez egy non-pro normál forrasztós lábakkal.
Én V2 pro-t vettem, mert ennek volt a legjobb értékelése. Viszont ennek gagyi JST-SH dugaszai vannak, mert nem fértek el a forraszpontok a sönt miatt.@AMDaZERG_1 - onnan úgy nézett ki h majdnem elrepült.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz david335 #45491 üzenetére
Jó gép, bár én azért tudásomnak megfelelően túlbiztosítom
Bedobtam az X220 topikban az FB-n, hogy mit tervezek a dupla alsó és felső lappal. Az egyik fazon már össze is ragasztott egy szett felsőt. Az alsót meghagyta egy lappal. Én azért azt is megduplázom. Legfeljebb a kanyarokat úgy veszi majd, mint egy tengeri csatahajóOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #45492 üzenetére
Ami egy kicsit zavar, hogy amit a BG felrakott képén szereplővel megegyező, viszont a vásárlók által beküldött képek más vezérlőt mutatnak. Az adatlapján az van, hogy "a V3 pro tartalmaz egy beépített BEC-et, ami akár 4S akkuval is tud működni."
Az enyém továbbra sem pro, viszont a BG által odabiggyesztett képen láthatóval megegyező változat, és ugyebár az X220S 5S akkuval is képes haladni.
Ember legyen a talpán, aki kiigazodik ebben a dzsungelben. Ok, tudom, hogy az ESC a sorsdöntő, de kérdésként felmerül bennem az, hogy a jelenlegi ESC-hez, ami kezel 5S akkut veszek egy olyan vezérlőt, ami 4S képes vajon lefüstöl? Vagy marad amit írtál, hogy kihagyom és csak felviszek a vezérlőbe 5V-ot a Vbat-ra.[ Szerkesztve ]
-
freezer922
aktív tag
Kérdés, bangood-on ha külön-külön rendelek meg de ilyen 5perces eltéréssel 2 terméket ugyan azon raktárból. Akkor vajon egybe fogják elküldeni?
Pont az lenne a cél, hogy ne mert akkor nincs vám ott sem igazából az a pár $ zavar, hanem az idő amennyit el tud ott tölteni. -
vandor01
őstag
szimulatoroznék....
van itt TAV is a tarranis Q7... kabel is van
de valahogy nem birom osszeloni a freeriderrel....
kéne a gimbalok sorrendje a TAV-on ami passzol freeRiderhez
esetleg valami mas trukkocske bealltácska?HA van itt valakinek Q7-es beállitassal freeriderhez HA????
esetleg a képek a beállitasrol???CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
popi1987
csendes tag
válasz Peaceliker #45470 üzenetére
köszönöm a felajánlást!
tényleg jó kis "varázsló" van a libre-ben, végig is csináltam. ezzel elértem, hogy a stick-ek már jól mozogtak (szerintem), viszont kipróbálni azért nem tudtam, mert még sehogy sem jöttem rá magamtól, hogy hogy lehet arm-olni.
gondoltam még utána olvasgatok neten, illetve megpróbálom még egyszer a varázslót végig futtatni, de ha röviden le tudod írni, hogy itt hogy megy az arm, azt megköszönöm. ( talán stick command van rá, ha már kapcsolóra nem tudtam tenni? )
-
Peaceliker
addikt
válasz popi1987 #45497 üzenetére
Amikor végig nyomod távirányító varázslót akkor always disarm ra teszi. Neked kell újra beállítani az input/arming settings fülön. Pwm el nekem valamiért sosem ment csak 1 kapcsoló anno. Mivel az csak 2 állású volt így én rudder (jobbra lent) el armoltam. Ha neked átmegy több kapcsoló vagy 3 állású akkor be tudod állítani hogy ugyan azzal armoljon mint amivel módot váltasz. Annyi hogy ha kapcsoló lesz az arm akkor az adott accessori csatorna középpontot lejjebb kell vinni 1300 körüli re az input fülön. Ha csak 1 kapcsolód van akkor távon tudod beallitani hogy ugyan az a kapcsoló menjen ki a flight mode és accessori csatornán.
Ha nem érthető szóljHa nem leszek rest összerakok egy kylin beállítási doksit, mert én pl harcoltam vele kicsit
"Oh my Goa'uld!"
-
Krisz81
csendes tag
Mi lehet a probléma ha a gépem erős gázadásra vagy full throttlere jobbra bicskázik(fejre áll)?Szerintem a létező összes hiba kijött ezen a gépen(Lizard95)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest