- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
Megérkezett a héten a B6 Mini a BG-től, és úgy fest eredeti
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Jackal2
senior tag
válasz Game-over #18396 üzenetére
Köszi, ez nem csak az én érdemem, hanem a tietek is, akik nézik
Terézatya: a hozzászólás nem nyitott, nekem kell kiengednem az oldalra, ez a trollok 99%-át elriasztja. Egyébként eddig még egyetlen egy hozzászólást sem moderáltam ki, nem voltak tirpákok.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Szia, a jelenlegi szabályozás egy káosz. A prohardveren volt egy jó cikk, ami összefoglalta azt, hogy jelenleg kb. exhas módon veheti el a rendőr teljesen indokolatlanul a gépedet.
A fórumon is volt olyan, akivel ez történt, ott a memóriakártyát foglalták le, miután felnyomták a nézők.
Az a baj, hogy a bumeráng és a frizbi is lehet repülő alkalmatosság ha egyik szemed becsukod és közben a bal lábadon ugrálsz, de persze az is belefér hogy nem az.
A legjobb, amit tehetsz, ha kötsz egy felelősségbiztosítást és olyan helyen repülsz, ami nem lakott terület, mert akkor az emberek nem tudnak beléd kötni.
-
Jackal2
senior tag
Nincs valakinek egy fölös szervokábele?
-
.nodi.
tag
Üdv! szeretnék venni egy drónt de egyáltalán nem értek hozzá. lehetőleg valami olcsó kellene amivel lehet képeket készíteni a magasban. lehetőleg értelmes képeket nem valami homályos vacakot. illetve jó lenne ha tudnom azt is hogy épp mit fotózok. Milyen lehetőségek vannak és milyen árban??
-
molnigee
aktív tag
válasz .nodi. #18408 üzenetére
Nem akarok ünneprontó lenne, de kb 2-3 naponta kivesézzük a témát, és már én unom
Szóval olvass vissza pár oldalt, minden le lesz írva, vagy legalább írj konkrétabbakat.
De röviden, ha egyáltalán nem értesz hozzá, akkor H8 mini. Olcsó, strapabíró, megtanulsz minimálisan repülni, szobában vagy szélcsendben.Utána jöhet valami más, kérdés hogy mi jelent az olcsó? Ha jó minőségű képet akarsz, akkor az nem lesz olcsó, ha meg még látni is akarod mit fotózol, videózol, akkor pláne.
Mennyire magasban, 100métrig olcsóbb, felette drágább kb
A minimum lehetőséged a X8C + veszel egy jobb kamerát, 20-40K körül + veszel egy FPV szetet 20 körül hogy lásd mit veszel.De számolj azzal, hogy ezen gépek motorja nem sokáig bírja, 1-2hónap... A repülési idő 5-10 perc!
Szóval a pénz határozza meg a dolgokat, a olcsó meg itt nem játszik.
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz .nodi. #18410 üzenetére
Az olcsóbb gépekre gondoltam, ami úgynevezett brushed motorral van szerelve, ezek élettartama 5-10 óra használat, szerencse függvényében.
A komolyabb gépekben brushless motor van, ami bírja rendesen, nem is igazán romlik el, max csapágyas lesz.
Ezek a gépek 30-60E körül kezdődnek.--> http://dronearena.hu/ <--
-
Allien
veterán
Üdv!
Lenne egy speckó kérdésem. A terv, XK X250 propeller lecserélése. No, de természetesen NEM a sajátjára! Pl 3 lapátosra gondoltam, mint pl Syma X5C. Csak ilyet az X250-hez nem találtam. Ránézésre pl hasonló a Syma, csak ugye feleslegesen nem venném meg. Van valakinek ilyen Syma cucca?[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Exian
addikt
válasz .nodi. #18413 üzenetére
Ahogyan előttem írták, most tényleg érdemes visszaolvasnod pár napot, mert pont ÉN voltam az, aki itt "untatta" a hozzáértőket, hogy mit érdemes venni Kaptam egy csomó szuper támpontot és segítséget a választáshoz, lehetetlen és felesleges mindent újra leírni. Tényleg olvass vissza, ha még is érdekel a dolog!
Ugyanezek voltak az igényeim nekem is, én is olcsóbb valamit gondoltam, de végül én eldöntöttem, hogy ha úgy alakul (anyagilag), akkor P3S vagy esetleg P3A lesz belőle. Nekem a legfontosabb a GPS általi pozíciótartás, meg a normális kamera (gimbal-lal), úgyhogy nehéz megúszni ezalatt, ha nem akar/nem tud az ember barkácsolni.
Én is egy H8 Mini-t javaslok kezdésnek, én is azzal kezdtem (én 3000 Ft-ért vettem). Valaki írta, hogy szobában, vagy szélcsendben jó csak: alapvetően igen, de nekem érdekes módon szélben is elég kellemesen viselkedik, sokkal jobban tudok vele repülni kisebb szélben, mint a nagyobb, kamerás drónnal (vagy csak már megtanultam kezelni rendesen). Én úgy szoktam menni repülni, hogy viszem a nagyot (ami most csak X ideig van a használatomban), aztán utána felüdülésként előveszem a H8 mini-t, azzal lehet kicsit bohóckodni, meg "száguldozni" a nagyhoz képest
Ha már szóba került a H8 mini: lenne egy kérdésem, egyszerűen nem tudom a megoldást, hátha tudtok valamit mondani.
Szóval: néha vannak olyan helyek, ahol egyszerűen NEM tudok vele elindulni. Pontosabban: akkut rádugom a repcsire, lassan villognak a ledek, idáig minden OK, de amikor a távvezérlőt bekapcsolom, összepittyennek, de folyamatos led világítás helyett elkezd gyorsan villogni és nem tudok felszállni vele, nem reagál a "gázkarra".
Aztán odébb megyek pár tíz, vagy száz métert és simán repülök vele akku merültéig.
Van erre valami értelmes magyarázat? Létezhet olyan, hogy bezavar valami a vezérlőjelbe és ezért inkább eldobja? WIFI? Vagy mi?
Általában szabadtérben szokott ilyen lenni, zárt térben érdekes módon még sosem jött elő emlékeim szerint, vagy csak nagyon ritkán.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Mivel ma igencsak szép időnk volt, felkutattam pár új célpontot, így készült el ma az új videóm, Miskolc - Avas címmel.
Fent a kilátónál azért volt szél, látszik is hogy szenved a gép, nem is nagyon mertem sokat fent maradni.
Illetve nem tudom hogy placebó, vagy a firmware frissítés, vagy a naposabb idő, de most nagyon meg vagyok elégedve a képminőséggel.--> http://dronearena.hu/ <--
-
medvegy
aktív tag
Egy kis OFF: használható SJCAM kezelőszoftver Windows-os telefonra nincs szerintetek? Azért kérdem mert gyárit nem találok a WP store-ban.
-
Game-over
aktív tag
Nekem van 2 minim, és az egyik az esetek 80%-ban ezt csinálja (mindegy hol vagyok)
Sajnos megoldást nem találtam rá, én addig szoktam ki-be kapcsolni (széthúzni az akksit), amíg egyszer el nem kezd működni.
Még nem próbáltam, hogy ha arrébbmegyek a távval, akkor működik-e, de majd lecsekkolom.Másik: Na ennyi volt az X8, ma elhagytam, de hálistennek meglett 2 órával később, de mostmár el is adom....
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Game-over #18418 üzenetére
Aha, köszi, szóval nem egyedi. Én úgy vettem észre, hogy ha odébbmegyek (vagy ahogy írtad, a repcsi marad ugyanott, de a távval arrébb megyek), akkor többnyire jó.
Többször azt hittem, hogy az a baj, hogy elfelejtettem feltölteni az akkut, mert ugye pontosan úgy viselkedik ilyenkor, mint amikor lemerült akkuval próbálom indítani, aztán rárakva töltőre persze azonnal ki is alszik a töltő pilácsa. Én el tudom képzelni, hogy valami jel mizéria baja lehet, más tippem nincs.
Hogy sikerült elhagyni az X8-at? Repülés közben?
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Nah felültettem magam a szopórollerre
- először megoldottam az ESC bugot (csináltam róla felvételt és baszki ennek a Runcam HD-nak mennyire jó a képe ha van fény, hát ezen totál meglepődtem)
- utána fel akartam tenni az új Cleanflight verziót, na ez bebrickelte a vezérlőmet (persze nem teljesen), szóval az egész gépet szétszedtem, kiműtöttem a vezérlőt a dobozából, megkerestem a Boot jumpert és egy melegindítással felflasheltem a 12.1-et, ami működik.Lényeg, hogy a 13.1-et NE TEGYÉTEK FEL a Cleanflightból, mert nekem nem működött vele a Naze 32-m. A cleanflight gui sem kínálja fel, szóval maradjatok a 12.1-nél, az stabil.
A másik, teszteltem ma a Runcam HD-kamerát és rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű feloldani a stabil gép problémát, most kb. úgy repül a DJI F330-am, mint a WLtoys V686, csak itt a baro szenzor pattogtatja a gépet. Illetve sikerült lezuhannom a saját turbulenciám miatt hmm, csomó érdekes új cikkhez született anyag
[ Szerkesztve ]
-
Game-over
aktív tag
válasz medvegy #18420 üzenetére
Kivittem reptetni felénk az egyik hiper mellé, ahol volt elég hely is, meg a dunapart is közel van, hogy akkor azt felvesszük.
Felfelé oké a dolog, felment jó magasra, de lefelé már nem nagyon akart jönni, én meg úgy tudtam/tudom, hogy ha kikapcsolom a motorokat, akkor ez nem áll helyre, mint az X5C, úgyhogy csak alacsony gázzal jöttem lefelé, de közben elsodorta a szél, és sajnos közben lett egy jelvesztése olyan 5-6 másodpercig, ami arra elég volt, hogy elkezdjen zuhanni, és mikor bekapcsoltak a motorok, másik irányba állt át, de olyan magasan és távol volt már, hogy én nem láttam az irányváltást (utólag felvételről derült ki), majd egy felüljáró felett átment, és én rossz oldalán voltam a felüljárónak, úgyhogy lebegett a túloldalt, de inkább leraktam, minthogy még messzebb menjen.
Szóval csak nagyjából tudtam, hogy hova szállt le, de az szántás melletti 1-1,5 m-es gazt jelentett, és ott mire megtaláltuk......
Csak simán gyalog mentünk, a motorok nem kapcsoltak be, így esély sem volt másképp megtalálni.
(Tudom, kellene csipogó, amit már hónapok óta megrendeltem, de én semmit nem kapok meg mostanában )Tanulság (nekem): ha túl magasra akarok menni, mindenképp gps-es quadcopter fog kelleni (ezért is adom el, mert így nekem használhatatlan)
-
medvegy
aktív tag
Megnéztem pár további videójukat: hát nem szarral gurigáznak
-
molnigee
aktív tag
válasz Game-over #18424 üzenetére
Hát igen, ezért kell komolyabb gép, előbb utóbb mindenki kinövi ezeket... Nekem is elfújta ma a szél vagy 50métert, de nem igazán aggódtam
X380 most 200 dollár, eu raktárból meg 230medvegy: szerintem meg holnap megnyered a p3s 4K-t, neked is menne Amúgy rájöttem hogy nem viszi a gépem a 4K videót
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
medvegy
aktív tag
Ha jól értem van felvételed. Feldobhatnád valahova, szerintem okulásképp többeket is érdekelhet (engem biztos). Szerencse, hogy meglett azért, de az tény, hogy GPS nélkül nagyon kockázatos az 50 méter feletti repülés.
-
Game-over
aktív tag
válasz molnigee #18426 üzenetére
Ha sikerül eladnom, akkor lesz folytatása a kameraplatformak
(Ha GB-s árra gondolsz akkor +80/+35 $ még a szállítás )Addig elleszek az X1-el, úgyis hétfőn megyek az FPV-ért a postára
Medvegy: Felteszem majd, csak kivágom azt a 30 percet, amíg a hangyákat vette (majd lemerült)
[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
F450 sem szeret helyreállni miután leveszem a gázt.
Amióta csináltam ezt a videót nem is tudok normálisan drónozni, mert állandóan megbolondul és irányíthatatlanná válik. A gond az hogy nem tudom hogy az apm vagy a gps romlott el.
Valamiért azt csinálja hogy irányíthatatlanná válik és hiába kapcsolgatom a módokat, nem kapcsol. De mivel értelmes dolgot sem csinál ezért szerintem a gps romlott el. GPS nélkül meg nem is armolódik a vezérlőSzerintem le fogom cserélni az APM-et naza-ra. Stabilabbnak és megbízhatóbbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Gork1988
csendes tag
Sziasztok!
Most hogy kijött a Phantom 4, akkor reálisan mennyiért lehet kapni a Phantom 2 vision +-t? -
Arti1
aktív tag
"(Tudom, kellene csipogó, amit már hónapok óta megrendeltem, de én semmit nem kapok meg mostanában )"
Nem lehet, hogy a szállítási láncban valakinek új hobbija van? Nekem is fele cucc nem érkezik meg, pl. múltkor az X5C. Utána "szerencsére" az X5C crash pack sem jött meg, megírtam az eladónak, erre gyorsan újat küldött, mikor inkább a refund-ra pályáztam volna, csak az első udvarias email-ben nem akartam túl konkrét lenni...
Na mind1, ha megérkezik mégis a crash pack, akkor lehet, hogy mégis megpróbálok újra egy X5C-t (remélem megérkezik már végre).
Érdekes, hogy az apró kis bizbaxok sosem tűnnek el, de a nagyobb dobozokból egyre több... vagy mint pl. a jóárasított klónpók, amit végül nekem már fel sem adtak...
Csak a paypal ki ne akadjon, hogy mostanában szinte minden második tranzakcióm refundos...http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
Minden inditasnal a h8 mini kalibralja a giro-t. Ha nem vizszintes a felulet, nem engedi kalibralni magat, igy viszont el sem indul.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Exian
addikt
válasz Teréz Atya #18434 üzenetére
Bingó, lehetséges, úgyhogy ott a pont nálad Mert tény, hogy többnyire hepehupás talajon volt ilyen gondom vele, zárt térben meg asztalra szoktam rakni ugyebár, vagy a földre.
Köszi, valószínűleg ez lehet a magyarázat!
(Abból gondolom, hogy pl. most este is voltunk lent a gyerekekkel, és abszolút nem vízszintesen raktam le a repcsit, hanem az amúgy is lejtős talajon egy ferdén álló papírdoboz tetejére. Feljöttünk, aztán az asztalra helyezve rögtön ment)
Game-over: nálad is ez lehet a magyarázat, lehet, hogy a másik minid kevésbé érzékeny a vízszintes pozícióra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Game-over #18436 üzenetére
Amugy, hogy arnyaljam a kepet, van egy kontakthibas tavom is. Na, annak meg oda kell csapni, ha a gep vizszintesen van, de megsem bindel.
Mondjukra ez a hulye tav azt is csinalja h elveszti a jelet, ha flippet nyomok. Levegoben neha sikerul odacsapni a tavnak, mielott a gep foldet er.Ma kb. 2 orat FPV-ztem a NightHawk-al, aztan visszatertem a gyokerekhez es nyomtam egy levezetest a h8 minivel.
Acro-zni meg nem merek, azt majd a Falconnal, mert ahhoz majdnem mindenbol vettem potalkatreszt, pl. egy komplett vazat.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Game-over #18436 üzenetére
Én is már több mint egy hónapja várom a kamera lencse védőimet, de sehol. Most írtam a xintének hogy kéne a termék és nem a lóvé. Eddig mindig megjött tőlük három hét alatt minden és átlagosan 13-16 nap között van amíg ideér, de a TN-es csomagok még hamarabb azok 9 nap alatt is ideérnek.
-
Exian
addikt
válasz Pikachu24 #18441 üzenetére
"Szársomyló/Villányi hegység"
Hm, hol vagy? Arra fele sűrűn járunk, anyósék arrafelé laknak (Beremend mellett).
SZERK: jah most látom csak a videóból: Nagyharsány Basszus, pedig vagy 2-szer is megnéztem a videót, de nem esett le. Pedig pont szembe a videón még a BCM is látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
-
-
Pikachu24
aktív tag
Szerintem is, Phantom 3 advanced-e van. Itt egy videója
-
Teréz Atya
senior tag
Hehe, sikerut elfustolnom az egyik akkum. 3S akkuk voltak a para boardra kotve, en meg mar faradt voltam, nem figyeltem oda, es radugtam egy 1S akkut. A 3S akkuk, ugy nez ki megusztak, de az 1S vedoelekronikaja szo szerint elfustolt.
A sors fintora, hogy azt az akkut epp le akartam meriteni, hogy egyszerubb legyen kivegezni.Tanulsag: Faradtan ne jatszatok akkukkal!
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #18447 üzenetére
Paraboardnál kb. a legfontosabb szabály, hogy csak azonos cellaszámú (névleges feszültségű) akksikat töltsünk egyszerre.
Ráadásul én csak azonos kapacitásúakat szoktam, de tudom, ez nem feltétlen szükséges, kicsit utána is olvasok (alvás helyett, amíg a reggeli akksik töltődnek ). -
Plasticbomb
addikt
Az összefoglalóba bele lehetne tenni pár szót az akkutöltőkről is, úgymint ajánlott típusok, márkák, illetve akár az akku-s topikot is lehetne linkelni, hogy a távokba is minőségi akkukat vegyenek az emberek, illetve vegyünk...
(Amíg nem kerül oda, addig némi támpontot írnátok a témáról?)
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest