- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Megvolt a másik táppal a próba a DNS-320-szal. Eredmény ugyan az mint a sajáttal vagy is a nagy semmi...
üdv, adika4444
-
csikimara
csendes tag
Sziasztok. Végre úgy tünik,hogy sikerült feltenni a minidlna-t is (köszi a segítséget),de egy dolog nem akar összejönni...mégpedig a "media_dir=/" beállítása. Ha otthagyom a gyári beállítást akkor szépen elindul,de hiába húzok be filmet bármelyik mappába,a tv nem lát semmit. Ha viszont létrehozok egy mappát,ahová szeretném betenni a filmeket,és azt adom meg a "media dir"-nek,akkor nem indul el a dlna,
"2015/12/06 20:29:58] minidlna.c:480: error: Media directory "/Download" not acc essible! [No such file or directory]"
Hová kell létrehozni a mappát?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
capafog23
őstag
válasz csikimara #4758 üzenetére
Én is próbáltam ezt a minidla-t pont én is a feliratos sorozatok miatt.
De felraktam beraktam a minidlna mappájába a sorozatot (csak onnan találta meg, mediadirt nekem se sikerült megértetnem vele). De akkor is csak simán lejátszotta nem rakta mellé a feliratot hiába volt ugyanaz a neve.
Kíváncsi vagyok mire jutsz. -
csikimara
csendes tag
válasz capafog23 #4759 üzenetére
Elég bosszantó a dolog...végre fut a transmission,fut a minidlna, de a minidlna nem lát semmit. Üres a vinyó,egy sorozat 1 részét másoltam át,azt pakolgatom más-más helyre,hogy hátha egyszer csak megpillantom a tv-n keresztül. Reménykedem,hogy lesz erre is a fórumon megoldás.
-
csikimara
csendes tag
Mind a 8 codek felment. Ma reggel újból elindítottam a nast,most már látja a filmet,a zeneszámot még nem...azért leírom,hogy miként néz ki a minidlna.configom:
# network interfaces to serve, comma delimited
network_interface=egiga0# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple medi
# * if you want to restrict a media_dir to a specific conten
# can prepend the type, followed by a comma, to the direct
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Picturemedia_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/Download/Video
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/Download/Audio# set this if you want to customize the name that shows up o
friendly_name=NAS_DLNA# set this if you would like to specify the directory where
db_dir=/mnt/HD/HD_a2/ffp/var/cache/minidlna# set this if you would like to specify the directory where
log_dir=/mnt/HD/HD_a2/ffp/var/log# this should be a list of file names to check for when sear
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albuma# set this to no to disable inotify monitoring to automatica
# note: the default is yes
inotify=yes# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .
enable_tivo=no# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JP
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) So
strict_dlna=no# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1# specify the path to the MiniSSDPd socket
#minissdpdsocket=/var/run/minissdpd.sock# use different container as root of the tree
# possible values:
# + "." - use standard container (this is the default)
- /ffp/etc/minidlna.conf 1/65 1%
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200[ Szerkesztve ]
-
gabika1969
aktív tag
válasz csikimara #4763 üzenetére
Ennek a sornak, a Te, fenti leírásod szerint így kell kinézni, javítsd!
Jelenleg:
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/Download/Video
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/Download/AudioJavítva:
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/Download/Videos
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/Download/MusicJa! A fájlokat tartalmazó könyvtár neveket is a fentiek szerint, értelemszerűen nevezd újra!!!
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
csikimara
csendes tag
válasz gabika1969 #4764 üzenetére
Köszi. Hazamegyek,kijavítom és beszámolok.☺
-
lbarna
tag
Sajnos nem tudok segíteni benne. Esetleg ez
Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
-
csikimara
csendes tag
Köszönöm a türelmet és a segítséget,már majdnem feladtam. Mostanra állt be a dolog,most már úgy tűnik,hogy beállt a rendszer.Azért nem igazán bízom a nasba,amint lehet beruházok egy androidos 4 magos tv okosítóba,amin megtalálható a Kodi,onnantól kezdve már elég lesz a transmission. Még egyszer köszi mindent. Jó éjt.
-
csikimara
csendes tag
Erre a mini pc-re lehet utólag filmnéző és magyar feliratkezelő programot feltenni;vagy alapból tudja ezt? A leírásban nem szerepelt ez a tulajdonság. Érdemes csak tv okosításra ilyet venni? Nekem tökéletesen megfelelne egy wayteq fuso tv,vagy egy négymagos androidos cucc amire felmegy a Kodi. Mivel én nem ismerem ezeket,kérdezném,hogy mi a vélemény az olcsóbb,altalam felsorolt kütyükről?
-
lbarna
tag
-
capafog23
őstag
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Ha megkérlek nem tudna valamelyikőtök linkelni nekem egy transmission letöltési helyet?
Ha így keresek rá hogy "DNS320 transmission" akkor csupa olyan weboldalra jutok, ahol a lin kmár nem él
Sajna baromira láma vagyok mindenféle IT dologhoz, és 2 éve, mikor egyszer sikeresn beállítottam a NAS-on a transmission-t akkro marha büszke voltam magamra! De aztán a vinyóm megdöglött ("természetesen" nem NAS-ba vaó vinyót használok) és most cseréltem és próbálnám újra beálítani a dolgokat...A fun_plug -ot sikeresen feltettem (mert az szinte magától felmegy ) de a többivel úgy megálltam mint a szög...
Mindenesetre a transmission fájl hiányában amúgy se tudnék továbbmenni egy szinten túl, úgyhogy megköszönném, ha valaki tudna linkelni egyet -
schmutza
csendes tag
Sziasztok!
Van egy D-Link DNS-320L-em. Itthoni hálózaton remekül működik, de szeretném, ha ftp szerverként tudnám használni. Dinamikus IP miatt beállítottam a dyndns-t, már látom is külső hálózatról, de a laptop csak afp protokollon látja, ftp-n nem.
Van ötletetek, hogy tudnám elérni, hogy ftp-n is lássam?
Köszönöm!
-
szaszab
aktív tag
Bakker, nem olvastam el, hogy neked L változat van. A sima 320-ban 3 pin-es a csatlakozó, az általad ajánlott pedig kettes (igaz, van hozzá 3-as átalakító. A lényeg: beszereltem, nem indul el. Ezt írja a log-ba: Dec 11 11:41:39 Fan Is Unable To Spin Or Fan Doesn't Exist.
Egy külföldi fórumon írták, hogy segíthet a polaritáscsere. Megcseréltem a kábeleket, de ugyanezt írja, szóval bukó.
Tudnátok ajánlani halk, mégis hatékony 3 érintkezős ventit?
-
csikimara
csendes tag
Szia.Nem akarom nagyon elvinni a fórum fonalát,kiváncsi lennék a véleményedre,véleményetekre a következő termékről: http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-MK908-Google-Android-4-1-Mini-PC-TV-Box-RK3188-Quad-Core-2G-8G-BT-Black-315155.html
Azt gondoltam,hogy ezzel kiváltanám a nason levő minidlna-t mert még nem tökéletes...onnantól kezdve a NAS csak azt tenné amihez ért (transmission),a kütyü meg az összes többit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest