- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mobilis gaming monitorok a ViewSonic elképzelése szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Junior38
csendes tag
válasz ekdavid #2746 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot, neked a rajzoláshoz PS-ben bőven megfelel egy bamboo pen 3. generációs A6-os tábla ami 19.000.- Huf. szállítással együtt.
Én is gondolkoztam a pen & touch táblán, de elgondolkodtató, hogy valójában kb 8.000.- forinttal többet fizetsz csak azért mert kézérzékelő van benne és wireless modult lehet bele tenni, persze ezt is külön pénzért.
Meg leszel elégedve vele, hidd el és a pénzedből is kijössz!
De csakis a grashopperstől vedd meg!!!
Geniust és egyéb gagyi szarokat ne vegyél meg!!! A bamboo a legtutibb, ezt olvastam sok helyen és a videókon is látni, hogy a profi grafikusok is ezeket használják!
Remélem tudtam segíteni a döntésben? Persze ne csak az én véleményem alapján dönts![ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Hali! Mit tudtok erről: Wacom Graphire4 ?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
novoszath
senior tag
udv mindenkinek
nekem is van egy Bamboo pen 3.Gen es tabla es nagyon jo hasznalni
nem tudom hogy lehettem eddig nelkule
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
novoszath
senior tag
válasz Busmann02 #2754 üzenetére
meg nem mert nem regiben kaptam es ismerkedem vele
nehez meg szokni de talan ami kesik nem mulik
esetleg v.mi tutorial-nak orulnek ha lenne
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
freelanced
addikt
Hali! Valaki segítene akkor? Jó a Wacom Graphire 4 vagy inkább már egy Bamboo-t vegyek? Segitsetek légyszi!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
gegory
tag
válasz freelanced #2757 üzenetére
A Graphire 4 és a Bamboo közt a nagy külömbség a cerka és a rajzoló felület minősége. A ceruzán a radírozó vég hiánya(nem is kell) contra míg a rajzoló felület minősége ( sokkal jobb) pro.
Gegory
-
Busmann02
tag
válasz ekdavid #2756 üzenetére
Bamboo P&T-t használgatok kb 2 hónapja amatőr szinten...nem olyan könnyű digitálisan rajzolni és színezni mint gondoltam...de alakulgat...
De már ennyi idő után is azt tudom mondani hogy hasznos a Touchpad funkciója...
A "vásznat" tudod vele scrollozni(jobbra balra fel le görgetni),zoomolni...és ha támogatja a géped az Open GL-t akkor photoshop cs5ben még fokozatmentes forgatásra is van lehetőség...bár ezt az Artrage 3 Open Gl nélkül is tudja...
mellesleg a több ujjas gesztusok is hasznosak...4újjas jobbra vagy balra görgetés pl megfelel az ALT+TAB-nak...vagyis a programok közötti gyors váltásnak...a 2 ujjas mozgatás web pöngészőben és progikban a csúszkákat kezeli...3újjal pedig jobbra balra scrollozva böngészőben az előrelépés,visszalépés parancsot adja....
Szinte már nem is kell egérért nyúlnom,mert vagy a tollal irányítom az egeret,vagy a touchpadot használom,mikor melyik esik kézre...melyik a gyorsabb...mert kis mozdulatokkor inkább a tollat használom,hogy ne kelljen felemelnem a kezem és az ujaimat használni... -
róland
veterán
A/6-os rajztábla mennyire használható a mindennapokban?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
gegory
tag
Valaki hallott már a Wacom PL-400ról? Most ajánlottak megvételre egyet.
Gegory
-
tibi72
aktív tag
Megjelentek az új Wacom Intuos 5 táblák! Nekem nagyon vegyesek az érzések vele kapcsolatban.
-
tibi72
aktív tag
Ha sikerül eladnom a mostani táblámat ki probálom az Intuos 5 L táblát. Kezdem megkedvelni.
[ Szerkesztve ]
-
gegory
tag
Sziasztok. Mi a véleményetek a Lenovo X200 Tablet nyomásérzékenységéről és használhatóságáról? Szerintetek kitudom vele váltani a Cintiqet és most felejtsük el hogy, ebben nincs dőlés érzékelés csak nyomásérzékeny.
Gegory
-
gegory
tag
A végső nyertes egy Lenovo X61 lett. A dőlés érzékelés kell a kaszásnak + 200 ezerért Eddig nagyon tetszik. Megveszem eredetiben az Artraget és megkínálom vele.
Gegory
-
tsohfm
csendes tag
Üdv! Az f610-es geniushoz kapható külön rajzfelületi fólia? Mert egy nagy dudor keletkezett rajta és baromira zavaró rajzolás közben, jó lenne egy új, ám eddig neten semmit sem találtam. Anélkül pedig kellemetlen a rajzolás. Köszi a választ!
-
tibi72
aktív tag
Egy kis érdekeség,amit én is tapasztalok a tábláknál is.Microsoft: tesztek az érintőkijelzők késésével kapcsolatban
-
aira
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég egy P&T M tulajdonosa lettem és büszkén mutatnám be legelső munkám :
[link]
(A szöveg fiktív, sulis beadandóként csináltam.)Elég kezdetleges valami, maga a rajz is csak 5 perces összecsapás volt, de azt hiszem elsőre talán meglehetek elégedve magammal (főleg, hogy sajnos csak hétvégenként tudok vele játszadozni)
Talán ezzel már a "tollvezetést megéreztem", innentől kezdve majd rajzolni is próbálkozom, nem csak színezni[ Szerkesztve ]
-
Cuccco
csendes tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg a Wacom Bamboo Pen & Touch táblámat, és szeretnék kérdezni pár dolgot.
Amikor feltelepítettem a gépre, tökéletesen fut, viszont a Photoshopban már lassabban rajzol... húzom a vonalat és később tölti be. Ez a gépem miatt lehet, hogy nem olyan jó memória van benne vagy valami más cucc gyenge lenne?Illetve meg szeretném kérdezni tőletek, hogy ti milyen ecsetekkel szoktatok dolgozni PS-ben? alapecsetekkel tónusoztok?
Mivel érdemes kezdeni a gyakorlást?Köszönöm!
ÜDV:Alex
-
hellsinki
csendes tag
Sziasztok a geniusnak az elemes tollait hogyan lehet szétszedni?:S Az elemet szeretném belerakni, azt írja csavarjam, csavartam, de csak feszegettem, van egy kis kép, de nekem azok a részek a tollon meg se mozdulnak, nem szeretném eltörni. Tudnátok segíteni?
-
tsohfm
csendes tag
Üdv!
Szeretnék dig táblát venni, eddig egy Genius F610et sikerült csak kipróbálnom, ami 4:3as monitorral is gond nélkül működött és a nagy felület miatt jó is volt rajta rajzolni, azonban midenki a wacom bamboot dicséri, engem viszot zavar a túl kis felület, nem tudom mennyire lenne vele kényelmes és minőségi a rajzolás.
20ezertől többet sajnos jelenleg nem tudok rászánni. A kérdés, hogy szerintetek megfelelő lenne egy bamboo 3 logo-rajzoláshoz és különféle grafikákhoz (ps, illustrator) 4:3as, LG L1753S 17"es monitorhoz? Mennyire lehet pontosan dolgozni egy ilyen kis felületen? továbbá, hogy a bamboohoz kell-e külön védőfólia, ha igen mennyiért kapható. Köszönöm a válaszokat! -
vati182
aktív tag
Sziasztok
Visszaolvasgattam úgy kb 600 hozzászólást, ami alatt mindenről volt szó, de azt nem tudtam, biztosan, meg belőlük, hogy mekkora táblát, mekkora monitorhoz vagy egy adott tábla mekkora méretig jó
tehát az a6,a5,a4 táblák milyen nagyságú monitorokhoz készültek.Olyan hozászolásokat láttam, hogy valaki írta, neki ennyire meg annyira megfelel, ekkora monitorhoz, de attól még nem láttam egy ilyen összesített leírást, ha elkerülte volna a figyelmem, akkor bocsánat, kérném, legalább akkor, a hozzászólás számát, és visszakeresem, de így nem találtam számomra semmi ténylegesen részletes használható információt, a méretekkel, szükségletességével, és elégségével kapcsolatban.
Előre is köszi
-
DeltaPower
addikt
válasz vati182 #2777 üzenetére
Keress rá a topikban a "colos" szóra, és találsz bőven véleményt
Nagyjából 20 colos monitorig megfelel az A6, 22-24" felett, komolyabb munkához A4, hobbihoz A5 is elég.
Én magam 24"-os monitoron A6-os tabletet használok, és nincs vele gondom. Szerintem leginkább megszokás kérdése, bár szívesen kipróbálnék egy nagyobb tabletet is összehasonlításképpen."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
tibi72
aktív tag
Ha valakit érdekel egy:
Wacom Intuos4 L méret[ Szerkesztve ]
-
1nsan1ty
tag
Sziasztok!
Nekem van egy Intuos 3 wide special edition tabletem. Mellé egy 22" monitorom. A problémám az hogy a tábla rajzfelületét nagyjából 1cm-rel kisebbnek érzékeli körben. Tehát ha végighúzom a tollat hosszában a táblám, akkor a monitoron teljesen végigmegy, azonban a táblán még van kb az az 1 cm hely. Illetve inkább 2cm, mivel mindkét oldalon tapasztalható van ez a jelenség. (függőlegesen is ugyanez a helyzet. Windows reinstall után is. a mapping is mindenhol full-ra van állítva (screen area. tablet area). Preferencs resetelve, stb.
Sajnos nem tudom mitévő legyek.Minden segítséget köszönök!
-
Busmann02
tag
válasz 1nsan1ty #2780 üzenetére
Szerintem nincs okod az ilyedtségre,bár az Intous modellt nem ismerem,és élőben még nem is láttam....De ha a saját Bamboo pen&touch-omból indulok ki akkor ott is ugyan ez a helyzet de ez nem is zavaró,ugyanis a táblának van egy úgynevezett aktív zónája ahol a tollat érzékeli.a Bamboo felületén ez kis L-betű szerű jelekkel jelezve is van...
lehet h nálad is ez a helyzet...
Vedd fel emailben vagy telefonon a kapcsolatot a grasshopper.hu-val...ott segíteni fognak biztosan!!! -
Dexter68
addikt
-
wayfarer93
csendes tag
Sziasztok! Most először használtam digitális rajztáblát, méghozzá egy Genius g-pen f509 - et. Jól működik, nincs vele különösebb problémám, egyelőre bőven elég a munkáimhoz. Viszont zavar hogy karcolódik, sőt most észrevettem rajta egy pár nagyobb kopást. Hogy működik ez a tábla? Az anyag amit megkarcoltam, az lenne a tényleges rajzolófelület, vagy ez csak egy védőfólia?
Ha fólia, ha rajzfelület, mennyiért tudom kicserélni? Illetve van-e értelme kicserélni karcolódás miatt (esetleg veszít-e az értékéből?) Vagy egyáltalán, lehet-e cserélni??Előre is köszönöm a válaszokat!
-
lplugo
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Wacom eszköz beszerzésében.
Az első kérdésem egyből az lenne, hogy érdemes-e egyáltalán ilyen rajzpadot venni, ha fotósként leginkább fotók retusálásához (akár tömegesen is, azaz több 100 képet egy sorozatban), illetve némi kép manipulációhoz használnám.Vagy maradjak inkább az egér használata mellett?
Ha úgy gondoljátok, akkor szerintetek milyet érdemes vennem?
PC-t használok, 2db Xerox XM3-19w monitorral, aminek a felbontása 1440 x 900.
Előre is köszönöm a tapasztalatokat és javaslatokat!
-
lplugo
csendes tag
Tapasztaltam, hogy nagyon elfárad a kezem, ezért is keresek más lehetőséget.
Ezek szerint egy ilyen tábla kényelmesebb, jobb a retusáláshoz?
Láttam, hogy létezik egy Bamboo és egy Intuos sorozat. Ezek közül melyiket érdemes használni fotós célokra?
Az elmúlt 1-2 órában próbáltam utánézni, de nem sokra jutottam.
Annyit viszont láttam, hogy fontos a tábla mérete és aránya a monitorhoz képest. A fentebb írt 19" Xerox monitorokhoz milyen méret felelne meg? -
*Ropi*
félisten
Szerintem egy A5-ös elég lenne hozzá. A funkciókat tekintve kellene átnézned, hogy milyen programokat / pluginokat használsz, ami támogatják / igénylik-e a nyomás-, és dőlésérzékenységet, és ez alapján választani. Meg főleg, hogy mekkora a pénztárcád.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
lplugo
csendes tag
Ezek szerint az A6 kilőve. Pedig mennyivel olcsóbb... Reméltem, hogy megfelel a legkisebb is
*Ropi* te használsz ilyen táblát? ....és ha igen milyet? Látom te is fotózol.
Meg tudnád osztani a tapasztalataidat, hogy mi a jó benne és mi hiányzik, vagy mi az amit a drágábbakkal jobban lehetne csinálni? -
*Ropi*
félisten
Szerintem az, hogy milyet veszel, csak rajtad áll: a Bamboo Pen & Touch-on pl. "kézrátétellel" tudod forgatni a képet, mint a tableteken. Viszont nincs akkora nyomásérzékenysége, mint az Intuosoknak. Dőlésérzékenysége meg végképp...Szóval mindnek megvan az előnye is mega hátránya is a másikhoz képest, ki kell próbálni őket, hogy melyik esik jobban kézre. Nagyon sokat számít a tábla méretének kiválasztásánál a rajzolási stílusod is, hogy csuklóból kicsi, vagy alkarból nagy mozdulatokkal rajzolsz...A Grasshoppernél nagyon segítőkészek, egyeztess időpontot velük és nézd meg kínálatot! Itt a topicban is jelen vannak, keresd Fazekas Lacit!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Dexter68
addikt
Idén 19 éve, hogy fotosoppolok... A tábla előnye, hogy kényelmes, gyors, a nyomásérzékenység miatt a Clonestamp és a Content-aware javítás sokkal szebb eredményt ad, mert dinamikusan változik az ecsetméret. Az egérhez képes meg négyszeres sebességgel retusálok legalább.
Jelenleg 2 db 21"-os monitorral dolgozom A5-ös Intuos3-mal, tehát egymonitoros rendszeren még az A6-os is elég lehet, de ajánlanám az A5-öst.
Amit az Intuos érezhetően jobban tud, az a dőlésérzékenység (ennek retusnál nincs sok jelentősége) és az, hogy programonként más-más beállítást tud megjegyezni. Ha csak 1 programot használsz, vagy biztos vagy benne, hogy egyféle globális beállítással megelégszel, akkor elég lesz Bamboo-t venni.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
eminems21
csendes tag
Van egy Trust TB 7300 -as típusú digitális rajztáblám és annyi gondom van vele hogy van a jobb és bal oldalán a tetején egy egy tekerő amivel zoomolni lehet azonban photoshop alatt csak kicsinyíteni tudok vele nagyítani nem. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
-
jimspie
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy az miért van, hogy a photoshop (CS5) csak úgy véletlenszerűen elkezd iszonyat sok memóriát zabálni, felugrik 1,3-2 gb-ra és annyira belassul, hogy még menteni sem hajlandó, a vonalakat is késleltetve tudja ilyenkor megjeleníteni, szaggat, akadozik. Most pl előfordult egy ilyen de nem először, egyetlen egy layert használtam, semmi extra nem volt benne, egy 3-as ecsetméret stb .. tehát gyakorlatilag nulla számítást nem kellett végeznie a gépnek annyira egyszerű volt a procedúra mégis orbitálisan zabálta a memóriát .. míg máskor simán festek komolyabban benne 6 óra hosszán keresztül sok layeren, effektekkel és semmi baja. ..Ez miért van??? -
Majmocska
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Újonc vagyok én is ezen az oldalon és segítséget szeretnék kérni, - már ha akad itt valaki aki ismeri a Genius EasyPen i405X rajztáblát.
A napokban megleptem magam eme kis csodával, és azóta töröm a fejem, hogy miként lehet programozni a 28 gombot.
A felső sorban lévők gyárilag be vannak állítva, de a többi szóba sem áll velem. Keresgéltem erről máshol is infót, de sajnos érdemlegest semmit nem találtam. A mellékelt kis füzetben gyakorlatilag arra hívják fel a figyelmet, hogy előbb telepíteni kell a CD-t és csak utána csatlakoztatni a hardvert.
A telepítés - gondolom - jól sikerült, mert érzékeli a tollat, lehet is rajzolni vele, és még hibaüzenetet sem küldött. Ellenben azokról a fránya gombokról semmi használható leírást nem találtam. Továbbá azt sem világos számomra, hogy a tollon lévő két gomb mire szolgál? Az egyik - az alsó - működik, de a felette lévő kuka marad. Ennek mi lehet az oka?
Ha valaki tud, kérem a segítsen.
Előre is köszönöm! -
Busmann02
tag
válasz Majmocska #2798 üzenetére
Szia...nekem Trust padom volt először...ott a driver feltelepítette az illesztőprogit.....ha azt egnyitottam volt egy fül ahol ezeket a gombokat tudod beállítani...a genius és a trust nagyjából egy sémára épülnek...szerintem ott is hasonló a helyzet,de előfordulha hogy a wacommal ellentétben nem te tudsz saját billentyűkombiációkat megadni...hanem meglévő fix-kombókat tudsz rá állítani....
szerintem nézz szét a telepítés helyén lévő mappában...vagy a start menüben a programok között amik a genius pad-hoz települtek fel!!!! -
Majmocska
csendes tag
válasz Busmann02 #2799 üzenetére
Szia.
Nekem nem látszik semmiféle kezelőfelület ahol lenne bármi fül, hogy azon be lehetne állítani valamit is. Ez nekem is furcsa, mert általában minden programnak van bejelentkező ablaka.
A Start menü, minden program: itt két ikon van, mégpedig a Pen Toolbar és a PenSign. Ezek meg is nyithatóak és értem is mi a szerepük.
A mappáját is átkurkásztam többször is, de ott sem találtam semmit.
Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy csak felhasználói szinten tudom a "gépezést".
A tábla leírása alapján :
"Érintse meg a 28 programozható gyorsgomb egyikét az Office és az internetes funkciók azonnali eléréséhez. Használja a tollat egy adott funkció elindításához. Az eszköz két gombot tartalmaz, és 1024 szintű nyomásérzékenységgel rendelkezik..."
A lényege ennyi, de azért mégsem annyira egyszerű
További szép napot és köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- BestBuy topik
- Mobilis gaming monitorok a ViewSonic elképzelése szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Age of Mythology: Retold teszt
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest