- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcsabi0813
csendes tag
jah es hasznalhato cs3 as illustratorral ( ha hujesegeket kerdezek ne nevessetek, nem vagyok otthon a temaban)
koszi -
*Ropi*
félisten
Az utóbbi hozzászólóknak írom: egyik választási szempont a tábla tudása és egy másik a mérete: a monitor méretéhez érdemes választani, hogy kényelmes legyen vele rajzolni. Ja kicsit visszaolvastok, akkor megtaláljátok, hogy milyen méretek passzolnak össze.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
barm
tag
sziasztok
meg tudja mondani valaki, hogy a wacom pen and touch és a fun pen and touch között mi a különbség? a wacom.eu-ról nem derül ki semmi számomra.
és ezek nem a legújabbak? aminek a linkjét bemásoltam. mert a wacom.eu-n nem így néznek ki.
valaki fel tudna világosítani röviden?http://www.a4team.hu/product/view/75759
http://www.a4team.hu/product/view/75758köszi előre is!
-
hefot
csendes tag
Ezek a 2. generációs Bamboo-k. Szeptember óta van 3. generációs is, azok a szögletesebbek.
A grasshopper.hu oldalon olvasgathatsz a tudásukról részletesen, és magyarul.
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-tolleger.html
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-FUN-Pen-and-Touch-S.html -
*Ropi*
félisten
válasz K21_overlord #2658 üzenetére
Akkor ne táblát vegyél neki, mert annyiból csak olyan kompromisszumosat tudnál, ami elviszi a figyelmét a munkáról a folyamatos problémamegoldási helyzetek miatt, amiket a tábla okoz.
[ Szerkesztve ]
-
Sorex
csendes tag
Hello!
Nemrég szereztem be egy ACECAT Flair USB táblát, viszont gondom támadt a beizzításában.
Valaki tudna segíteni? a probléma részletesen:
64 bites Win7-et használok.
Amikor először rádugtam a gépre akkor nem akarta felismerni a táblát sehogy se. Aztán újraindultam, akkor már ment, viszont ha USB portot váltok akkor megint bajok vannak vagy ha sok ideig nem használom a táblát akkor amikor megint használnám akkor nem akar feléledni, és usb kihúzása és visszadugása után már nem ismeri fel a windows. De végülis az egyik portban most nagyjából zökkenőmentesen megy.
Ezután akartam felrakni hozzá drivert. A hozzá kapott CD és a netről szedett elgújjabb driver is ugyanazt írja: This version of the USB Tablet Driver software has not been digitally signed for Windows XP. It cannot be installed until the device is attached and recognized by Windows...
Ezután van még rizsa arról hogy ha USB-n használom akkor reconnecteljem és akkor felismeri talán...
Ezután a driver setupja egyszerűen leáll.
Próbáltam már a driver kompatibilitási módban indítani is de sehogy se sikerül felismertetnem a táblát neki.
A próbléma végülis az hogy így a nyomásérzékenységet nem kezeli le a PhotoShop cs5.Keresgéltem a témában és ebben a topicban láttam erről a tábláról kis diszkurzust, de megoldást azok a lépések nem adtak :S
Ha valaki tud segíteni akkor azt nagyon szépen megköszönném!
-
Scap_HUN
csendes tag
Üdv!
Gondolkozom egy Wacom Bamboo tábla vásárlásán, de nem tudom eldönteni, hogy milyet vegyek. 2 típus között vacillálok. Az egyik a sima PEN ami a legolcsóbban17k körül van, ha jól láttam. A másik a PEN N TOUCH ami 25k.
Nem igazán szeretnék 20nál többet költeni, mivel csak hobbi lenne és animációk készítésére használnám Toon Boom Animate Pro 2-vel. Meg persze külön rajzolgatásra is...
Kérdésem, hogy megérné-e az a + 8ezer csak a touchpad funkció miatt? Nem használtam még semmi hasonló rajztáblát, de elég feleslegesnek tűnik. Legalább is 8 ezerért. Végül is csak kényelmi funkció, plusz felgyorsítja a munkát, de azért nem olyan jelentős mértékben.
Másik dolog amit nem értek, hogy vagy "rajz" módban működik vagy egér módban. Ez hogy is van? Nem az egeret helyettesíti amivel rajzol is az ember, ha épp olyan progit használ?
Esetleg valaki használ Bamboo táblát Toon Boom szoftverhez? Ha igen megírhatná a tapasztalatait ezzel kapcsolatban!
-
hablaty556
csendes tag
Sziasztok!
Én még csak most ismerkedek a Wacom bamboo pen and touch digitalizáló rajztáblával, és eddig minden jól megy, kivéve a forgatás. Gimpet és Photoshopot használok, de egyiknél sem tudom elforgatni a képet.
Tudnátok segíteni ezzel kapcsolatban? Valami tanács vagy ilyesmi jól jönne. -
jimspie
tag
Hali!
Anyagi okok miatt megválok egy bamboo pen and touch A5 special edition táblától.
Tökéletes állapotban 3 heggyel. Nem használtam sokat mert nem volt időm (a tollban lévő hegy is még használható). ár: 42 000 ft (újonnan 57 000 jelenleg).Akit érdekel az írjon itt de jobb lenne e-mailben: stero@citromail.hu
[ Szerkesztve ]
-
barm
tag
válasz Scap_HUN #2662 üzenetére
hello
nekem még viszonylag új a cucc, csak barátkoztam vele eddig.
de az biztos, hogy a touch funkció nagyon hasznos:
rajzolás közben gyorsan lehet nagyítani, lapozni, görgetni... az összes olyan funkciója jól jön, amit az ujjaiddal lehet csinálni. egy ujjal, kettővel, hárommal, néggyel.
szóval szerintem nagyon is megér 8 ezret, touch nélkül nem is kéne a cucc.
persze, ha nincs rá keret, az más. -
barm
tag
nem tudjátok véletlenül, hogy a bamboo-n meg lehet-e oldani, hogy működjön magyarul a kézírás felismerés?
a szoftverében azt írják, magyar MUI csomagot kell telepíteni. ilyet nem találtam, csak azt, ami a windows-t alakítja magyar nyelvűre. de az már magyar. szóval gondolom, nem változtatna a helyzeten.
azt hiszem, a windows meg azt írja valahol, hogy nem elérhető magyarul a kézírás felismerés. windows 7-em van.
most akkor melyik az igaz? mit tudtok erről?
köszi -
barm
tag
válasz hablaty556 #2663 üzenetére
a forgatás nekem se működik. még nem jöttem rá, miért. ha van megoldás, szólj légyszi!
-
Busmann02
tag
Sziasztok.még új vagyok ezen a fórumon,de remélem tudtok nekem segíteni...
megrendelési tervem van Grasshopper-ről egy Bamboo P&T -vel kapcsolatban.amíg az anyagi rész nem kerül fedezésre,addig nekiálltam összeszedni progikat...és PS CS5-nél azzal a hibajelenséggel kerültem szembe, hogy a dinamikus forgatás és dinamikus nagyítás opciót a PS letiltja,hivatkozva az Open GL-funkció bekapcsolásának hiányára...
telepítettem már számos drivert az ATI 9550-es kártyámhoz,de a PS nem ismeri fel a kártyát,így nem engedi aktiválni az Open GL-funkciót...
Lehetséges hogy a videokártya nem támogatja ezt az Open GL-dolgot??? -
Busmann02
tag
Ropi köszi a választ...
mennyire körülményes egy ilyet letölteni és telepíteni?
esetleg valami egyszerűbb tipp???
hálás lennék érte!!! -
Busmann02
tag
Üdv mindnekinek...
Egy kis Off...:S
mint nemrégiben írtam még csak tervben van a Bamboo P&T vásárlása...de máris mozgatja az agyam egyéni kiegészítő legyártása...kevés a hely az asztalomon,így ki kell találni valamit hogy legyen neki hely...ölben rajzolva kényelmetlen...ismerős érzés?mivel nem működik a képfeltöltés,kénytelen vagyok linkben megosztani a kis gagyi munkám...táblával ennél már csak jobb lehet
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
Szia,
nekem is hasonló gondom van, és a Wacom fórumában csak annyit találtam, hogy menjek a www.visionobjects.com oldalra és ott nézelődjek.
Ha esetleg neked időközben sikerült megoldani, leírnád, akár ide, akár pm-be? köszhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
barm
tag
válasz TrollBalint #2672 üzenetére
sziasztok
én erről a visionobjects oldalról le tudtam tölteni egy magyar kézírás felismerőt, de sajnos fizetős. 30 napos próbaverzió van.
az a bamboo scribe micsoda? vagyis hol lehet megtalálni, mert nekem nem sikerült. jobban is örülnék, ha a saját szoftver működne, nem egy másik.
de azt se bánnám, ha a visionobjects-es nem trial lenne...ha van valami fejlemény, írjátok meg nekem is. köszi
-
*Ropi*
félisten
válasz TrollBalint #2672 üzenetére
Első ránézésre szerintem neked ez kell.
-
Busmann02
tag
ha elkészül a sajátom,preferálokfotókat,és elképzelhető hogy talán legyártok 1et neked is Ropi!de mivel ez még csak terv...eltarthat pár hétig a tökéletes konstrukció kialakítása! villanyszerelő a szakmám,szóval házi barkács minőségre lehet számítani,nem full dizájnos fröccs öntött valamire...itt ott kapok lakatos illetve esztergályos segítséget!alumínium csövekből és dalamid(műanyag)elemekből fog állni!
-
TrollBalint
addikt
Igen ez az, de az a baj, hogy ez fizetős, ha jól látom. Ezért gondoltam, hogy akkor a sajátját használnám, mert az ingyenes, de angolul bukta, ráadásul még tanítani se tudom (Már arra is adtam a fejemet, hogy jó lesz a win7 alap ilyen cucca, de az meg csak a billenetyűzet pötyögést támogatja, a kézírásos részt valamiért nem )
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Busmann02
tag
válasz hablaty556 #2663 üzenetére
Nem lehet hogy az Open Gl szórakozik nálad is???úgytudom ez felel a fokozat nélküli forgatásért...de a videokártyám valahogy nem passzol össze a PS. Cs5-ezen funkciójával...
-
*Ropi*
félisten
-
Busmann02
tag
Bocs az offért!!!
Bár még nincs meg a tábla amit kinéztem....de addig gyakorlom a PS-t egérrel...
rajzokat színezek....
ITT egy netről töltött rajz ami általam lett kiszínezve -
Busmann02
tag
NA VÉÉÉGREEEEE! megérkezett a munkabérem amit annyira vártam,nincs más hátra mint leadnom a rendelést Fazekas Lászlóéknak,a Pen and Touch-ra,már csak elkéne döntenem hogy alap P&T vagy FUN P&T...:/
-
Busmann02
tag
válasz Busmann02 #2683 üzenetére
eldőlt...FUN-t rendeltem,már csak várom a rendelés másodszori visszaigazolását és a szállítási idő meghatározását...és hogy átvehessem,bekonfigolhassam és alkotassak vele.csekély tapasztalatom van a régi Trust TB4200-ammal ami már vagy 4éves,és nemrégiben beadta az unalmas...néhány csíkot kihagy az érzékelőterületből(amit már láttam a topicban említve) de még többet olvasva csekély reményem van hogy csak a CS5 miatt ilyen....ha mégis a tábla lenne a rossz,lehet hogy lesz egy eladó tollam hozzá kissé kopott de még jócskán 2mm feletti heggyel!!!
-
Busmann02
tag
ma délután(13:10kor)megérkezett az én kis drágaszágom(Wacom Bamboo P&T FUN S)
de mivel 13:20kor indulnom kellett dolgozni,így a beizzítása ma estig váratott magára....gondolom mondanom sem kell milyen lassan telt a nap...
a gépem valamiért nem hajlandó felismerni a már régóta használatban lévő DVD meghajtóm,így a Wacom.eu-ról töltöttem le drivert a telepítéshez...
a végeredmény egy kitűnő rajzoló és navigáló eszköz ami teljes mértékben kifogja váltani az egér használatot számomra...minden funkciója kitűnően működik(természetesen adott alkalmazásoknak megfelelően) Win XP SP2 alatt a tudtom szerint legújabb 5.2.5-ös driverrel...
Photoshop CS5 automatikusan illeszkedett,toll,radír egyből működöt,nyomásérzékenység az aktivált funkcióknak megfelelően használhatóvá vált(vonalvastagság,sötét-világos vonalak,vonalvastagság+sötét-világos vonalak)...
a kézikönyvben még csak a 41.-oldalnál járok a 102-ből,mégis sok mindent hamarabb megtanultam mintha magamtól kellett volna rájönnöm!!!
Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom vásárlásra a grasshopper.hu -webshopját!!!!
Mára ennyi!!!jó éjt mindenkinek!!! -
r3dsnake
nagyúr
ha valakit esetleg érdekelne egy hibátlan, garanciás Bamboo Pen&Touch, az keressen rá a nickemre hardveraprón, vagy írjon privit.
köszi!
-
Busmann02
tag
Ezzel a kis kütyüvel öröm a munka...bár rajzolni még tanulnom kell vele...de színezni már jól megy szerintem élmény vele dolgozni...a maszkolás...a színezés azon a szinten ahogy nekem kell,könnyű vele
-
FodorA
csendes tag
Sziasztok!
Egy komoly notebook eladásakor laikusként beszámítottam egy Wacom Intuos3 A5 táblát is, mert szinte újnak látszott és ránéztem a neten, mindenhol 100 ezer körüli árakat láttam, gondoltam ha 50-ért eladom még mindig megéri. Csakhogy utólag ért a meglepetés amikor tollat kerestem hozzá (mert hogy az hiányzott) és 26 ezer alatt nem találtam Intuos3-hoz valót. Azt hittem ezt pár ezerből megúszom majd
Az a kérdésem hogy csak kifejezetten ehhez a típushoz gyártott tollal lehet használni vagy vehetek hozzá 10 ezres Bamboo tollat is? A másik kérdésem, hogy ha lehet is más tollal használni, mik a hátrányai az olcsóbb típusnak? Lehet hogy el sem tudnék adni ilyen drága táblát olcsó tollal, de ha 26-ért kell vennem egyet akkor már sokat buknék rajta.A válaszokat előre is köszönöm és ha valakit konkrétan érdekel a tábla, akkor privátban azt is megbeszélhetjük.
-
Busmann02
tag
Nem régóta vagyok a fórumon...de kb visszafelé elolvastam kb 1000.-ig a hozzászólásokat,és azt szűrtem le hogy az Intoushoz csak Intous tollat tudsz használni...a Bamboo-hoz csak bamboot...példa erre az intous által felismert dőlésérzékenység...ezt a bamboo nem tudja,szóval szerintem a tollban sincsenek erre kialakított érzékelők.....de ajánlatos megvárni tapasztaltabb és szakmailag hozzáértők válaszát is....de nem árt erre is felkészülnöd amit írtam...70%-ra biztosnak hiszem az állításom...
-
Sorex
csendes tag
Hello!
Nemrég sikerült beszereznem egy ACECAT Flair USB táblát és nyűglődtem vele egy picit.
Egy hónapja írtam kb ebbe a topicba de válasz nem érkezett rá hogy mivel lehetne életet lehetni a nyomásérzékenységébe.
Írtam a gyártójnak egy e-mail és másnap már válaszolt is melyben közölte hogy már régi a hardware és nem lehet minden szoftverrel elővarázsolni minden funkciót és hogy már nem supportolják.Viszont kéne egy kis segítség mivel PhotoShop cs5-ben nem sikerült megcsinálnom a nyomásérzékenyésget, ezért keresek most olyan programot amiben lehetséges ezt előhozni, csak sajnos nem vagoyk túl jártas ilyen téren a programokban.
A levélben ezt írta a tech support:
(C). Some drawing applications for Vista /7 version such as Painter or PhotoShop for Vista / 7Currently, the latest version of PhotoShop is “PhotoShop CS2 for Windows XP” which still follows Wintab specifications. When testing this application under Vista, all functions work fine, only pressure sensitive doesn’t work.
There are still many drawing applications such as Painter for Vista / 7 or PhotoShop for Vista / 7 version are not officially available in the market, and their specifications (whether follow Wintab spec. or not) are not confirmed yet.
For these drawing applications under Vista / 7:
� If it follows Vista built-in HID Tablet Driver == then our tablet can work fine (the pressure sensitive as well) with no problem at all.
� If it follows Wintab specifications == then all functions work fine, but only the pressure sensitive function doesn’t work.
Ebből ha jól értem valami olyan progit kéne keresnem ami HID Tablet Drivert használ. viszont googleztem egy kicsit és ilyen módon nem igen sikerült keresnem. Ezért is írok hátha valaki tudna segíteni hogy milyen programmal működhetne.
Bocsi hogy hosszú lett a post és előre is köszi a segítséget:
Bálint -
Busmann02
tag
Bálint(Sorex)
ha cs5öt használsz,elsö megoldás lehet hogy ha kiválasztod az ecset eszközt,felül a fálj,eszközök,kijelölés,réteg...sora alatt van egy csík ahol állítod az ecsetméretet,az opacitást,és a fedettséget...ott az opacitás és a fedettség mögött van 1-1 kis ikon,azok kijelölésével aktiválod hogy a nyomás érzékenység az opacitást,a vonalvastagságot, vagy a kettő kombinációját kezelje...ha egyik sincs kijelölve,az opacitás és a vonalvastagság a beállított értéknek megfelelően állandó,vagyis nincs nyomás érzékenység...ha ez sem válik be,nincs több ötletem!
üdv:
Dávid! -
Busmann02
tag
Bálint(Sorex)
ha cs5öt használsz,elsö megoldás lehet hogy ha kiválasztod az ecset eszközt,felül a fálj,eszközök,kijelölés,réteg...sora alatt van egy csík ahol állítod az ecsetméretet,az opacitást,és a fedettséget...ott az opacitás és a fedettség mögött van 1-1 kis ikon,azok kijelölésével aktiválod hogy a nyomás érzékenység az opacitást,a vonalvastagságot, vagy a kettő kombinációját kezelje...ha egyik sincs kijelölve,az opacitás és a vonalvastagság a beállított értéknek megfelelően állandó,vagyis nincs nyomás érzékenység...ha ez sem válik be,nincs több ötletem!
üdv:
Dávid! -
vartime
csendes tag
Tisztelt fórumtársak! Egy kis bátorításra volna szükségem, ugyanis egy wacom táblát szeretnék vásárolni, amit főleg bannerkészítésre,apróbb retusálásokra használnék. Az anyagi keretek szűkössége miatt az Intuos4 S - t választanám, de eddig csak olvastam, meg képeket nézegettem róla. Szeretném megkérdezni hogy használ-e valaki ekkora méretű táblát ilyen célokra, és elégedett-e vele. Szívesen elolvasok bármilyen választ, de nem szívesen gyűjtögetnék még hónapokig, hogy egy nagyobbat vegyek (M-es). Ugyanakkor olyan eszközt akarok venni, ami használható is.
üdv: wartime
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest