Aktív témák
-
macy
addikt
válasz pinkypinky #17866 üzenetére
Fejoé az érdem, én csak felakasztottam a falra a fotóját
-
werttzui
addikt
válasz Timyyy #17900 üzenetére
Pára az volt rendesen elszürkítette a tájat ezek már kicsit szürreálisak is! A panoráma progi gagyi nagyon tömöríti a jpeg-et amúgy ez egyfajta kompakttal készült A lényeg :kezdőknek raktam be bátorításként (kézből dobtam össze manuális beállításokkal ) ettől türelemmel és kicsit tisztább időbe állvánnyal jóval ütősebb képeket is lehet készíteni ja meg persze rég volt már panoráma
PENTAX
-
jorden06
senior tag
válasz runner 125 #17869 üzenetére
Ment egy privát üzike
-
saferszky
csendes tag
Nem nagyon szerettek ti értékelni, vagy csak simán undorodtok a képeimtől és nem akarjátok leírni. Legalább ötleteket adjatok hol javítsak.
- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.
-
tete007
tag
pisti
az első nagyon tetszetős
a 2 a szöcske elveszett nekem a sárgában de jósaferszky
nekem az első tetszik jó vágás
de a 2 hibán kívül van még egy szembe ötlő a jobboldali alatt a széléhez közel is és tényleg pixel hibának néz ki
próbáld meg valamire kisebbre venni a képeket 1024 vagy 1152 és máris nem észre vehető a hibaToncsi
a fa tényleg nagyon jó
ha sokat jársz arra én még egy 4 évszakosat is meg próbálnék belőle mert csak jó sülhetne ki belőle (tél tavasz nyár ősz de igy csak a pompában csak ha lehet)werttzui
bocs de nekem mindegyik olyan tucat kép
ja és mint írtad bátorításnak már jó
hátha jönnek a szép panorámákNagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
Zozzant
addikt
-
máyköl
veterán
válasz saferszky #17888 üzenetére
Az én rövid véleményeim a fotóidról:
1. Semmi érdekes, szerintem nincs túl sok mondanivalója, kicsit túl egyszerű kép.
2. A kerítés két széléből még vágtam volna, a virág szirmai életlenek, és én más szemszögből fotóztam volna, inkább teljesen oldalról a talaj magasságában minthogy ennyie felülről.
3. Hát a fókuszálás eléggé elcsúszott. Inkább elöl legyen éles a kő és hátul életlenebb mint fordítva.
4. Ez tetszik, jó az utómunka, nekem tetszik a vágás is.
Máyköl
-
Toncsi
aktív tag
Köszönöm mindenkinek
tete007: mindenképp visszatérek még a fához, jobb képet szeretnék róla készíteni (kicsiben jól mutat, de nagyban iszonyat hibák vannak rajta: kromatikus aberráció, kicsit be is mozdult (legközelebb viszek állványt) rossz idő miatt a szín is utólag lett jelentősen feltuningolva, stb...).
A 4 évszak nekem is eszembe jutottsaferszky: elszórakoztam a képeiddel nekem hogy tetszene jobban, de ez csak magánvélemény ne vedd túl komolyan, mert a végén vak vezet világtalant fogunk játszani , csak néhány hónapja kattogtatok
az első virág nagyon szép, de nekem is kicsit túlzsúfolt.
a másodiknál engem zavar a szabályos harmadolás, csak két vékony csíkot hagytam volna a kerítésből, pl: valahogy így:
vagy még kevesebbet, meg alacsonyabb nézőpontból fényképeztem volna.a harmadiknál nem tudom volt-e lehetőséged, de még alacsonyabbra tettem volna a fényképezőt.
a negyediknél ha a kerítés hossza a lényeges, akkor közelebb mentem volna és a hátsó fehér falat teljesen levágom, valahogy így:
-
-
Kazimír
őstag
Nincs azzal a géppel semmi baj.
Az utolsó kép azért olyan, amilyen, mert túlexponált. Az ég mindenképpen. Persze a kitobjektív sem a legacélosabb (de arról nem a gép tehet), továbbá hanyagoltad az utómunkát is. Fotózz RAW-ban, úgy az ilyen hibák nagy részét ki tudod javítani.
Szerintem.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
válasz runner 125 #17914 üzenetére
Köszönöm szépen!
De azért ezt még gyakorolni kell, próbálgatni más beállításokat, exp. értékeket.
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
válasz runner 125 #17918 üzenetére
Ööö.. szóval 90-nél kössem ki a kormányt és másszak ki a motorháztetőre?
Murderer69: Köszönöm szépen! A felezővonallal sajnos nem tudok mit kezdeni..
[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
tete007
tag
válasz Chapel #17909 üzenetére
nagyon jó képek tényleg
nekem mind tetszik
ez a autós engem is érdekel csak az a baj általában egyedül kocsikázok
na de majd meg oldom valahogy azt ha nem megyek egy kamion alá akkor prezentálom a jövőhetén
vagy kiveszem az egyik lámpát és oda építem be a gépetNagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
Csabee.
nagyúr
Ti milyen ár kategóriájú gépekkel "dolgoztok"?
Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
válasz saferszky #17928 üzenetére
köszi, múlthéten vettem egy Panasonic TZ5 típusú gépet. szerintetek jó? lehetne vele szép képeket? mert nekem tetszik.. de lehet ti leszóljátok
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
saferszky
csendes tag
válasz Csabee. #17929 üzenetére
Szerinted jó?
Ezt a kérdést kell feltenned magadban. Mellesleg a képet a gép csak 1%-ban készíti, 99%-ban neked kell elgondolnod a helyes kompozíciót, és a megfelelő dolgokat. Lehet bármilyen csúcs fényképezőgéped, ha egyszerűen nem látod meg a jó kompozíciókat, nincs képzelőerőd.- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.
-
saferszky
csendes tag
válasz Csabee. #17931 üzenetére
Olvass vissza, én is feltettem pár képet, vagy nézd meg az oldalamat, azok mind az Olympusommal készültek. Kb. olyan képeket tudsz vele lőni + egy kis utómunka, de semmit nem élesítettem rajta...stb.
De ha a műszaki adottságairól szeretnél tovább beszélgetni, kérlek fáradj(unk) át ebbe a topicba.
- Megölte mind a hármat? - Négyen voltak.
-
runner 125
nagyúr
válasz saferszky #17932 üzenetére
"...de semmit nem élesítettem rajta...stb..."
Pedig simán mehet az is. Én pl. nem vagyok ilyen téren konzervatív, ha úgy látom h kíván utólagos munkát a kép bátran meghúzom. ( a csúszkákat.. )
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Fejo
őstag
válasz saferszky #17926 üzenetére
"Beállítod az állványt (ha van), ráteszed az önkioldásra a gépet, mondjuk 2mp. és kész."
Na ja, az autó mozgásából (magyar utak legendásan "jó" minősége, stb) származó rezgések meg kit érdekelnek...
Sima állvánnyal (nem tapadókorongos) egyedül elég nehézkes ezeket a képeket élesre megcsinálni.www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest