Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz Oliverda #17597 üzenetére
A DLA (Diffraction Limited Aperture) az a vázhoz tartozó legszűkebb rekeszérték, aminél a diffrakció nem szól bele jelntősen a kép minőségébe. Ez vázanként változik, s főként az érzékelőlapkától függ. Cannonnál 8-14-es rekeszértékig mennek. Szűkebb rekeszek homályt okoznak.
Hogy egyszerre két felé is írjak, továbbiakban Jordennek is megy.
Van a hyperfocal distance. Ez pedig arról szól, ha megfelelően messze van a fókuszsík, akkor x métertől végtelenig minden fókuszban lesz. Ez a távolság nagyban függ a rekeszértéktől. Minél nagyobb a rekesz, a annál közelebb fókuszálhatsz "hyperfocalul". Hasonló összefüggése van a gyútótávval. Ha csökkented a gyújtótávot, akkor még közelebb fókuszálhatsz.
Tehát ha a kettő találkozik, akkor heuréka.Jorden: az ilyen cső szerű fényképezéshez, ahol a legközelebbi és a legtávolabbi pontnak is fókuszban kell lennie, 18 és 24mm közti objektív a megfelelő. Használj ISO100-at, ha van állványod, tedd rá, ha kézből megy, akkor 1/50-ed felett legyen. Használj 8 vagy 11-es rekeszt, s a tárgy, amire ráfókuszálsz legyen minimum 4m-re tőled.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Sh4rKy
senior tag
válasz t_a_m_a_s #17603 üzenetére
vágással még vannak gondjaim
a puntonál a fókusz nem volt tökéletes, de ahhoz képest, hogy az a 17. képem egy tükörreflexesel ahhoz képest nem rossz (szerintem)
köszönöm, végre normális kritikát kapok, nem egyből lehurrognak, minden apró szar miatt
ezekből lehet végre tanulniAz is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
jorden06
senior tag
válasz kiskornel #17601 üzenetére
Ez világos. Nézegettem D80 hypefocal táblázatát, de minden mm-en más és más, elég sok szám van, végére már annyira belekavarodtam, hogy nem tudtam ki kivel van
Sztem ezt egyszer nagyon alaposan érdemes átnézni, és nagyjából megjegyezni, hogy hol mi az érvényes. nem lehet ezt minden külön esetben, minden külön fényképtípusnál pontosan alkalmazni -
Pilács
senior tag
válasz Hydra SR #17605 üzenetére
Te már nagyon belejöttél, mi meg csorgatjuk a nyálunkat, és tanulunk hehe csak kár hogy exifet nem hagytál nekünk, hogy puskázzunk
Murderer69: ez sztem jó lett, a háttér lehetne jobb, de nyilván alkalom szülte a képet...
[ Szerkesztve ]
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Cassidey
senior tag
picstike kulturaltabban forumozz kerlek.
-
Hydra SR
addikt
válasz *Ropi* #17615 üzenetére
Naplemente előtt nem sokkal, de egy kicsit dobtam is még a kontrasztra. Kéne már egy normális monitor amin meg lehet bízni abban,amit látok Lehet nem kellett volna megdobni, eredetiben jobb lett volna.
Többieknek is köszi
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Köszönöm mindenkinek az eddigieket, úgy nézki katica győzött
máyköl: lehet elfogult vok pók ügyben , bár flickr-en érdekes módon pont katicára semmi és pókra írtak szal ilyen ez. Katica meg a dcr 250 pici dof-jának esett áldozatúl
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
mustad1
tag
[link]hold próbálkozás létezik hogy ennyit tud az fz 28?
[ Szerkesztve ]
pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
sztyui2
őstag
válasz mustad1 #17628 üzenetére
Ja, sztem simán. Elvileg az fz28 nagyobb gyújtótávolságra képes, mint a sony h50, és én még annak idején a sony H50-nel ezt lőttem.
Toncsi:Az úszós fasza lett!
[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
kicsit zajos, meg lehetne jobb is, de egy majdnem 4 éves kompaktal csak ennyit tudtam...
és még köbö csak 1 hete próbálkozok a fotózgatással normálisabb szinten és mindig más géppel
tippeket és ötleteket várnék esetlegesen, hogy mire figyeljek még jobban[ Szerkesztve ]
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
pitman
őstag
válasz Sh4rKy #17630 üzenetére
Szerintem próbálj meg más hátteret választani. Itt a sok, szétszórt lámpaoszlop, fényreklám nem tesz jót a képnek.
Vagy válassz valami semmitmondó hátteret, vagy valami szépet, egyszerűt, de úgy, hogy a főtémádról azért ne vonja el a figyelmet.
Jelen esetben én az autó előtt hagytam volna még egy kis helyet, az árnyéka már majdnem le van vágva a képről. -
-
runner 125
nagyúr
válasz Sh4rKy #17630 üzenetére
Noh igen, elsőre nekem is ez jutott eszembe h ha művészkedni akarsz , ne a teszkó parkolót válaszd helyszínül.
Ahogy lentebb is írták már, érdemes valamerre eltolni a témát, általában "amerre néz" -ott több helyett szokás hagyni.
Hajrá!
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Sh4rKy
senior tag
válasz runner 125 #17633 üzenetére
köszönöm a tippeket... igazából alapvetően nem a kép közepén volt a kocsi, hanem a bal oldalán, csak a másik oldalt meg oszlop és más hasonló felesleges dolog volt, azért vágtam le így
a tesco parkoló meg azért van, mert minden este ott gyűlünk össze haverokkal
de majd ma megpróbálkozok valami másik helyszínnel
mégegyszer köszönöm a tanácsokat[ Szerkesztve ]
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
jorden06
senior tag
Ha belinkeltek egy képet, hogy lehet megnézni az exif adatait?
-
sztyui2
őstag
válasz jorden06 #17635 üzenetére
Lemented, és sajátgépben jobbkatt a képre, tulajdonságok/összegzés és ott átmész arra, hogy speciális, és ott van az exif adatok nagyrésze. De ha nem akarod lementeni, akkor valami külön progi kell rá. Valami exif nézegető, vagy valami exif editor vagy valami. Persze ha valaki mondjuk PS-ben egy új lapra áthelyezte a képet, és úgy mentette le, akkor eltűnnek az exif adatai, és azt semmi sem hozza elő.
Sh4rKy:a zajra is figyelj. Ha sötétben akarsz fotózni, és ráadásul ilyen álló témát, akkor használj állványt, és az iso értéke a legalacsonyabbon legyen.
-
-
sztyui2
őstag
Nagyon jó obi! Nekem is volt lehetőségem kipróbálni, és nagyon tetszett. Mondjuk 10mm-en nagyon torzít, ami sokszor akár lehet jó is, de valamikor hátrány is. Olyan 10mm körül már a halszemet keresem benne, de azért mégsem halszem ugyebár. Bár az is közrejátszott, hogy én egy sigma 8mm halszemobjektív után próbálgattam Bár a halszemnek meg azért jóval korlátozottabb a felhasználása, mint ennek.
APS-C-re tökéletes obi a nagylátószögre. Viszont ha nem kell a valós 16mm(amit ez az obi 10mm-en nyújt APS-C-n), akkor én inkább a 17-40 F4 L-et venném, ami ennél azért jobb obi, és használtan kb ugyanennyibe kerül. -
*Ropi*
félisten
Megvetted végül? Csak, mert nem látom az aláírásodban.
Ha lesz időd, írhatnál nekem PÜ-ben erről a Giottos 5001 3D fejről tapasztalatokat: most akarok új állványt venni és eközt meg a manfrotto 484RC2 gömbfej közt vacillálok. Köszönöm!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest